X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakieś konkretne pampersy?

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:

U nas sprawdziły się najlepiej Pampers Premium Care. Nie sprawdziły się Pampers Active Baby i Dada.
    Bambiboo z Rosssmanna też nieźle, ale one takie grube są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 10:43

Tortie lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    U nas sprawdziły się najlepiej Pampers Premium Care. Nie sprawdziły się Pampers Active Baby i Dada.
    Bambiboo z Rosssmanna też nieźle, ale one takie grube są.

Właśnie myślałam o tych premium care. A ile polecasz kupić paczek/sztuk tych najmniejszych rozmiarów?

👶 12.2020
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    Właśnie myślałam o tych premium care. A ile polecasz kupić paczek/sztuk tych najmniejszych rozmiarów?

Wiesz co, na początku tych pampersów sporo idzie, bo noworodek ciągle sika i robi kupę :) ale też szybko wyrasta z tych numer 1, bo one są bodajże na 2-5 kg. Można zrobić mały zapas, a potem dokupić - one są chyba we wszystkich marketach i drogeriach. Ja jeszcze nie kupowałam, a przy starszaku nie pamiętam, ile tego poszło :)

Tortie lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:

Pierwsze rozmiary to pampers a później zawsze przechodziliśmy na Dadę już do końca pieluchowania. Tym razem też tak zrobimy.

Wczoraj byłam na wizycie i wszystko z małym ok. Rośnie jak na drożdżach, waży już 1419g. Rozmawiałam z lekarzem też o porodzie, nie naciskał ale mówił, że bezpieczniej będzie zrobić cc. Więc nie będę się upierać. To oznacza, że zapewne pod koniec listopada już maluszek będzie z Nami ❤

Tortie lubi tę wiadomość

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrójna mama to już faktycznie duży :D

Ja jutro mam wizytę w szpitalu, tylko zupełnie nie wiem co mi tam chcą robić. Wiem tylko, że kontrolna pewnie z powodu cukrzycy, ale myślę że USG też będzie.

potrójnamama lubi tę wiadomość

👶 12.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Wiesz co, na początku tych pampersów sporo idzie, bo noworodek ciągle sika i robi kupę :) ale też szybko wyrasta z tych numer 1, bo one są bodajże na 2-5 kg. Można zrobić mały zapas, a potem dokupić - one są chyba we wszystkich marketach i drogeriach. Ja jeszcze nie kupowałam, a przy starszaku nie pamiętam, ile tego poszło :)
    Pampersy jedynki nie maja takiego przedziały kg. Moj syn urodził się 3kg, spadkowa miał 2600 i przez miesiąc nosił 0, bo to jedyne pieluchy w jakich się nie topił.

Ale pampers ma fatalny skład, teraz w zyciu nie zalozylabym tego na tyłek dziecka. My z jednorazówek uzywamy bambiboo, teraz tez chce spróbować moltex z kauflanda, ponoć są mniejsze a tez maja super skład.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrójnamama wrote:
    Pierwsze rozmiary to pampers a później zawsze przechodziliśmy na Dadę już do końca pieluchowania. Tym razem też tak zrobimy.

Wczoraj byłam na wizycie i wszystko z małym ok. Rośnie jak na drożdżach, waży już 1419g. Rozmawiałam z lekarzem też o porodzie, nie naciskał ale mówił, że bezpieczniej będzie zrobić cc. Więc nie będę się upierać. To oznacza, że zapewne pod koniec listopada już maluszek będzie z Nami ❤
    Jej super 😍 ja teraz czuje się taka nie gotowa na to wszystko 🙈 i ciagle się zastanawiam czy będzie jak z synkiem ze pojawi się miesiąc szybciej. Nie umiem sobie w ogóle jej wyobrazic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim, ty chyba będziesz szła w wielopielo, tak? A już masz z tym doświadczenia przy pierwszym dziecku? Mogę cię zaprosić do przyjaciółek? Bo mam kilka pytań do doświadczonej w temacie mamy. A nie chcę forum zaśmiecać, bo większości to nie interesuje. 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale z racji tego, ze będzie zima, to gdzieś plus minus od trzeciego miesiąca. Przy starszaku zaczęliśmy przed roczkiem, głównie dlatego ze wszyscy mam odradzali, ale się okazało ze nie taki diabeł straszny. Jakby co to pisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, a ja zamierzam odkąd wrócę ze szpitala, przynajmniej tak pół na pół z jednorazówkami. Zobaczymy, czy się nie zniechęce. ... U starszaka jest łatwiej, bo rzadziej sika i są rzadsze zmiany. 😊 Najłatwiej pewnie kieszonka + wkład. I wychodzi dosyć tanio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    O widzisz, a ja zamierzam odkąd wrócę ze szpitala, przynajmniej tak pół na pół z jednorazówkami. Zobaczymy, czy się nie zniechęce. ... U starszaka jest łatwiej, bo rzadziej sika i są rzadsze zmiany. 😊 Najłatwiej pewnie kieszonka + wkład. I wychodzi dosyć tanio.
    Najtaniej wychodzi otulacz (Pul ok 6-7 szt, wełnianych 3-4) i do tego tetra (samolot, skrzydła motyla i tego potrzebujesz ok 15-20 zmian na dobe razy dni co ile chcesz prac plus jeden dzień aż wyschnie). Ale ja nie lubię tetry, a na mleczne kupy wkłady najlepsze są z burtami a to wychodzi drogo. Fakt ze bez problemu pózniej sprzedaż za ok 80% taki zestaw na bazarku wiec nie tracisz nic na tym. U nas z synkiem było tak ze pierwsze trzy miesiące kupa co zmiana, bo miał kolki i kwaśne kupy i wszystko na raz. Minęły kolki i robił kupy co 14 dni z zegarkiem w reku😅 u dziecka kp to jest normalne. Wtedy tez miał najbardziej gwałtowny wzrost. Mi z zima tez chodzi o to, ze nie chce jej rozbierać co chwile, bo mamy w domu zimno, a mam traume po oglądaniu czkawki u mojego wcześniaka przy każdej zmianie pieluchy. Ale tez moj młody lubił mieć mokro, a są dzieci co nawet w jednorazówkę sikna krople i chcą być przebrane, wiec cieżko przewidzieć.

Ah i kieszonki to spoko system pod warunkiem, ze jest dobrze dobrane dla noworodka nb, dla takiego 3-6m rozm mini os, i dopiero powyżej pół roku os zaczynaja pasować. No i ważne żeby to nie były chinki a np polskie kokosi, babyetta itd. Bo można taka chińska wielka pielucha tylko krzywdę zrobić.

Edyciak lubi tę wiadomość

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Pampersy jedynki nie maja takiego przedziały kg. Moj syn urodził się 3kg, spadkowa miał 2600 i przez miesiąc nosił 0, bo to jedyne pieluchy w jakich się nie topił.

Ale pampers ma fatalny skład, teraz w zyciu nie zalozylabym tego na tyłek dziecka. My z jednorazówek uzywamy bambiboo, teraz tez chce spróbować moltex z kauflanda, ponoć są mniejsze a tez maja super skład.

Może mówisz o innych pampersach. Pampers premium care 1 są na 2-5 kg. Sprawdź na dowolnej stronie w internecie. Mój syn też urodził się 3 kg, spadł do nieco ponad 2800g i zakładałam mu te pampersy od samego początku. I były ok.

PatSim lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Może mówisz o innych pampersach. Pampers premium care 1 są na 2-5 kg. Sprawdź na dowolnej stronie w internecie. Mój syn też urodził się 3 kg, spadł do nieco ponad 2800g i zakładałam mu te pampersy od samego początku. I były ok.
    O premium care, bo 0 sa tylko premium care

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    O premium care, bo 0 sa tylko premium care

Nie rozumiem, co masz na myśli. Pampers premium care to seria pampersów i pieluchomajtek od rozmiaru 0 do 6.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej😀

Ja tez od września puściłam starszaka do przedszkola po 7 miesiącach przerwy.

Był stęskniony za dziećmi, wynudzony i oby pochodził teraz jak najdłużej.

Przez to ze jest taka piękna pogoda na szczęście jeszcze się nie rozchorował, wiec chodzi dzielnie😀

My używaliśmy od początku pieluch Dady i nigdy synka nie uczuliły. Po Pampersach zdarzały się wysypki i uczulenia.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Karollaa Znajoma

Wysłany: 21 września 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam dade, używałam przy dwójce dzieci i żadnego nie uczuliło, teraz też mam zamiar tylko tych używać:) kupię ze dwie paczki 1, w razie w to się dokupi, a tak to zapas 2 bede robić:)

lolcia8796vdg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Nie rozumiem, co masz na myśli. Pampers premium care to seria pampersów i pieluchomajtek od rozmiaru 0 do 6.
    O tym ze to w tej serii jedynkach się topił. Dlatego nosił zero wiec wcale nie pasują od 2kg. Szczególnie ze dopóki pępek się nie zagoi trzeba go odkrywać, i wtedy w jedynce miał więcej jak polowe wywinięte, w zero dużo lepiej leżał.

• jjs Ekspertka

Wysłany: 22 września 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam wywiad u znajomych i tak na prawdę co osoba to inna opinia 🤯 przejrzałam składy tych wszystkich dostępnych na rynku pampersów i na początek wybieram pampers pure protection, a potem jak już się oswoimy z maluszkiem to będę testować jakieś inne :)

w57v9n73a8iaw4bs.png

termin porodu: 9.12.2020
  • Karollaa Znajoma

Wysłany: 22 września 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam wizytę, dziecko ułożone poprzecznie. Miała któraś z was taki przypadek? 26tc waga 1kg :)

lolcia8796vdg
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ