Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Tortie wrote:Polecacie jakieś konkretne pampersy?
U nas sprawdziły się najlepiej Pampers Premium Care. Nie sprawdziły się Pampers Active Baby i Dada.
Bambiboo z Rosssmanna też nieźle, ale one takie grube są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 10:43
Tortie lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:U nas sprawdziły się najlepiej Pampers Premium Care. Nie sprawdziły się Pampers Active Baby i Dada.
Bambiboo z Rosssmanna też nieźle, ale one takie grube są.
Właśnie myślałam o tych premium care. A ile polecasz kupić paczek/sztuk tych najmniejszych rozmiarów?Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie wrote:Właśnie myślałam o tych premium care. A ile polecasz kupić paczek/sztuk tych najmniejszych rozmiarów?
Wiesz co, na początku tych pampersów sporo idzie, bo noworodek ciągle sika i robi kupę ale też szybko wyrasta z tych numer 1, bo one są bodajże na 2-5 kg. Można zrobić mały zapas, a potem dokupić - one są chyba we wszystkich marketach i drogeriach. Ja jeszcze nie kupowałam, a przy starszaku nie pamiętam, ile tego poszłoTortie lubi tę wiadomość
-
Tortie wrote:Polecacie jakieś konkretne pampersy?
Pierwsze rozmiary to pampers a później zawsze przechodziliśmy na Dadę już do końca pieluchowania. Tym razem też tak zrobimy.
Wczoraj byłam na wizycie i wszystko z małym ok. Rośnie jak na drożdżach, waży już 1419g. Rozmawiałam z lekarzem też o porodzie, nie naciskał ale mówił, że bezpieczniej będzie zrobić cc. Więc nie będę się upierać. To oznacza, że zapewne pod koniec listopada już maluszek będzie z Nami ❤Tortie lubi tę wiadomość
Pierwsza ciąża 8tc poronienie
Synek 2015
Córeczka 2017
Synek 05-16.03.2019 💔
-
Potrójna mama to już faktycznie duży
Ja jutro mam wizytę w szpitalu, tylko zupełnie nie wiem co mi tam chcą robić. Wiem tylko, że kontrolna pewnie z powodu cukrzycy, ale myślę że USG też będzie.potrójnamama lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
nick nieaktualnyMagdoczka wrote:Wiesz co, na początku tych pampersów sporo idzie, bo noworodek ciągle sika i robi kupę ale też szybko wyrasta z tych numer 1, bo one są bodajże na 2-5 kg. Można zrobić mały zapas, a potem dokupić - one są chyba we wszystkich marketach i drogeriach. Ja jeszcze nie kupowałam, a przy starszaku nie pamiętam, ile tego poszło
Ale pampers ma fatalny skład, teraz w zyciu nie zalozylabym tego na tyłek dziecka. My z jednorazówek uzywamy bambiboo, teraz tez chce spróbować moltex z kauflanda, ponoć są mniejsze a tez maja super skład. -
nick nieaktualnypotrójnamama wrote:Pierwsze rozmiary to pampers a później zawsze przechodziliśmy na Dadę już do końca pieluchowania. Tym razem też tak zrobimy.
Wczoraj byłam na wizycie i wszystko z małym ok. Rośnie jak na drożdżach, waży już 1419g. Rozmawiałam z lekarzem też o porodzie, nie naciskał ale mówił, że bezpieczniej będzie zrobić cc. Więc nie będę się upierać. To oznacza, że zapewne pod koniec listopada już maluszek będzie z Nami ❤ -
nick nieaktualnyPatSim, ty chyba będziesz szła w wielopielo, tak? A już masz z tym doświadczenia przy pierwszym dziecku? Mogę cię zaprosić do przyjaciółek? Bo mam kilka pytań do doświadczonej w temacie mamy. A nie chcę forum zaśmiecać, bo większości to nie interesuje. 😉
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyO widzisz, a ja zamierzam odkąd wrócę ze szpitala, przynajmniej tak pół na pół z jednorazówkami. Zobaczymy, czy się nie zniechęce. ... U starszaka jest łatwiej, bo rzadziej sika i są rzadsze zmiany. 😊 Najłatwiej pewnie kieszonka + wkład. I wychodzi dosyć tanio.
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:O widzisz, a ja zamierzam odkąd wrócę ze szpitala, przynajmniej tak pół na pół z jednorazówkami. Zobaczymy, czy się nie zniechęce. ... U starszaka jest łatwiej, bo rzadziej sika i są rzadsze zmiany. 😊 Najłatwiej pewnie kieszonka + wkład. I wychodzi dosyć tanio.
Ah i kieszonki to spoko system pod warunkiem, ze jest dobrze dobrane dla noworodka nb, dla takiego 3-6m rozm mini os, i dopiero powyżej pół roku os zaczynaja pasować. No i ważne żeby to nie były chinki a np polskie kokosi, babyetta itd. Bo można taka chińska wielka pielucha tylko krzywdę zrobić.Edyciak lubi tę wiadomość
-
PatSim wrote:Pampersy jedynki nie maja takiego przedziały kg. Moj syn urodził się 3kg, spadkowa miał 2600 i przez miesiąc nosił 0, bo to jedyne pieluchy w jakich się nie topił.
Ale pampers ma fatalny skład, teraz w zyciu nie zalozylabym tego na tyłek dziecka. My z jednorazówek uzywamy bambiboo, teraz tez chce spróbować moltex z kauflanda, ponoć są mniejsze a tez maja super skład.
Może mówisz o innych pampersach. Pampers premium care 1 są na 2-5 kg. Sprawdź na dowolnej stronie w internecie. Mój syn też urodził się 3 kg, spadł do nieco ponad 2800g i zakładałam mu te pampersy od samego początku. I były ok.PatSim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdoczka wrote:Może mówisz o innych pampersach. Pampers premium care 1 są na 2-5 kg. Sprawdź na dowolnej stronie w internecie. Mój syn też urodził się 3 kg, spadł do nieco ponad 2800g i zakładałam mu te pampersy od samego początku. I były ok.
-
Hej😀
Ja tez od września puściłam starszaka do przedszkola po 7 miesiącach przerwy.
Był stęskniony za dziećmi, wynudzony i oby pochodził teraz jak najdłużej.
Przez to ze jest taka piękna pogoda na szczęście jeszcze się nie rozchorował, wiec chodzi dzielnie😀
My używaliśmy od początku pieluch Dady i nigdy synka nie uczuliły. Po Pampersach zdarzały się wysypki i uczulenia.Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualnyMagdoczka wrote:Nie rozumiem, co masz na myśli. Pampers premium care to seria pampersów i pieluchomajtek od rozmiaru 0 do 6.
-
Ja zrobiłam wywiad u znajomych i tak na prawdę co osoba to inna opinia 🤯 przejrzałam składy tych wszystkich dostępnych na rynku pampersów i na początek wybieram pampers pure protection, a potem jak już się oswoimy z maluszkiem to będę testować jakieś inne
termin porodu: 9.12.2020