GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Abilify05 wrote:Dziewczyny, powiedzcie jak odczuwa się czkawkę dziecka w brzuchu?
Takie podskakiwanie brzuszka przez jakis okres czasu np przez 3 minuty w jedynym miejscuAbilify05 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ewelina..nowa wrote:Cześć dziewczyny, ja dziś wybieram się na krzywą cukrową 🤪 a głodna jestem od 4 tej 😂
Powodzenia! Ja będę szła dopiero w tym tygodniu 20-24.09 wczoraj byłam na oddaniu krwi.. muszę kupić pokrzywę bo spadła mi hemoglobina do 11,7, wiec jestem bliska granicy normy już a nie chcę brać tabletek dodatkowych.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Hej . Ja wczoraj właśnie zdałam test obciążenia glukozą, ale miałam trochę stracha, bo z palca na czczo wyszło mi 92... na szczęście z żyły było 86. Ewelina..nowa powodzenia . Dla mnie najgorzej było tak po godzinie od wypicia.
Też już mylą mi się tygodnie . U nas święta będą raczej na pewno już wspólne na zewnątrz . Pierwsze dziecko urodziłam równo w terminie, więc tu też spodziewam się barburkowej/mikołajkowej Antosi.
Marta..a, Just hope! , malwka08, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Powodzenia! Ja będę szła dopiero w tym tygodniu 20-24.09 wczoraj byłam na oddaniu krwi.. muszę kupić pokrzywę bo spadła mi hemoglobina do 11,7, wiec jestem bliska granicy normy już a nie chcę brać tabletek dodatkowych.
-
Hej dziewczyny Powodzenia na badaniach Ja miałam ostatnią hemoglobinę 11,8 i nic nie mówiła ani położna ani lekarz.
Zapisałam się w końcu do szkoły rodzenia i dokształcam się obecnie w karmieniu piersią Założyłam osobny zeszyt, w którym zapisuję najważniejsze informacje, czy to z tej szkoły, czy książek, czy filmów na YT, bo za kilka miesięcy można nieco zapomnieć, a nie będę czytać tego ponownie, bo pewnie czasu nie będzie. I podsyłam wam fajny filmik o mięśniach dna miednicy, jest w nim wiele ćwiczeń, a nie tylko nudne wykłady. https://www.youtube.com/watch?v=xMwsQzRHySI&t=2011sReniferra, Babcia, vona lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Dziewczyny, u mnie 24+1 I wczoraj zauważyłam plamienie. Dzwoniłam do szpitala i kazali obserwować. Dzisiaj jest tego mniej i jaśniejsze, ale prawie na zawał zeszłam. Mały się rusza, słuchaliśmy tętna ponad 140 wczoraj i dzisiaj rano. No-spa i magnez poszły w ruch.
Czy któraś z Was miała plamienia niewiadomego pochodzenia i wszystko dobrze się skończyło?26.12.2013- ciąża naturalna [*] 13 tc
Lipiec 2015 - Niedoczynność tarczycy (lekka)
Październik - Laparoskopia + Histeroskopia (niewielkie ogniska endometriozy)
Luty 2017 - HSG (pełna drożność)
19.08.2017 - 1sze ICSI (ciąża biochemiczna)
18.12.2017- Endo scratch
12.01.2018- Kriotransfer ❄️❄️
08.06.2018-histeroskopia + hegarowanie szyjki m
18.07.2018-Kriotransfer
13.11.2018- PICSI 8A
04.09.2020- Kriotransfer -
Hej hej,ja z listopadowego watku;)
Jakby ktoras nie miała jeszcze fotelika i wózka to polecam i będę tez na bieżąco wyprzedawać od listopada
https://www.olx.pl/d/oferta/wozek-urban-chicco-3w1-gondola-spacerowka-fotelik-z-baza-colorpack-CID88-IDL60Ba.html
Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęśliwego rozwiazania;)Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
No ja wiem ze mam w normie ale qole działać zanim spadnie bardziej ale z 1 ciąży wiem ze raczej będzie spadać niz samo z siebie rosnąć
Abilify podziwiam, a i tak 90% zrobisz instynktownie, pozostałe 10% wygoglujesz na szybko zeby sobie przypomnieć jak to było 🙈
Nieja ja nie miałam, ale może właśnie stosunek czy coś? Ja bym pewnie albo dzwoniła do przychodni zeby iść na wizytę albo pojechała na ip. Wiem ze uważacie ze na ip ze wszystkim się nie jeździ jeździ ja wolałabym sprawdzić i nawet zostać te 3-4dni na oddziale niż sie stresować a po coś składki place niech się mną zajmą 🤷♀️ to nie jest sor na którym się siedzi z dziesiątka innych osób tylko maja osobne poczekalnię wiec to też nie tak że idzie się w olbrzymi zarazki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 11:52
6cs: 08.2018 - synek
-
Dziękuję za odp. Zdarzyło się wcześniej po stosunku w 13tc I od tego czasu bez przytulanek bo za duży stres. Tak więc to mogę wykluczyć. Dzwoniłam na oddział do szpitala i stwierdzili, że zdarza się mam obserwować. Próbuję zamówić USG na dzisiaj...26.12.2013- ciąża naturalna [*] 13 tc
Lipiec 2015 - Niedoczynność tarczycy (lekka)
Październik - Laparoskopia + Histeroskopia (niewielkie ogniska endometriozy)
Luty 2017 - HSG (pełna drożność)
19.08.2017 - 1sze ICSI (ciąża biochemiczna)
18.12.2017- Endo scratch
12.01.2018- Kriotransfer ❄️❄️
08.06.2018-histeroskopia + hegarowanie szyjki m
18.07.2018-Kriotransfer
13.11.2018- PICSI 8A
04.09.2020- Kriotransfer -
Marta..a pewnie tak Ale dopiero zdałam sobie sprawę ilu rzeczy nie wiem na ten temat. Nawet nie wiedziałam, że mleko produkowane jest z krwi! Masakra Tego na studiach nas nie uczyli
Ogólnie łatwo zapamiętuję wzrokowo, jestem wdzięczna za ten cud techniki zwany internetem, gdzie na filmie pokazują wszystko ze szczegółami, nawet pod jakim kątem dziecko przystawić, jak je odłożyć żeby się nie obudziło itp., jak wyglądają wywinięte usteczka podczas karmienia. Dla osoby, która nigdy nie miała styczności z małymi dziećmi jest to skarbnica wiedzy.
Wybrałyście już położną? Wciąż nie wiem jak się do tego zabrać. Chyba po prostu zadzwonię do swojej przychodni.
NieJa nie pomogę, nie miałam krwawień i plamień, a czy przyjmujesz luteinę i np. aplikujesz ją aplikatorem? Chociaż palec też może podrażnić.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Hej dziewczyny, dołączyłam i zamilkłam. Mam teraz ciężki czas (śmierć bliskiej osoby). Boję się że ta rozpacz i stres odbije się na maleństwu 😞. Staram się czymś zająć głowę. Wszystkiego dobrego dla Was, dobrych wyników badań!
Ps. Mnie krzywa czeka jutro, ale chyba ja przełożę na inny dzień. To prawda że lepiej nie prowadzić auta po tym badaniu? -
Z tym mlekiem dlatego nie ma diety matki karmiącej a życie i tak pokazuje że jak zjesz coś coś to dziecko wysypie 🤷♀️ wiec można jesc wszystko ale jak cos parametry dzieje trzeba jednak obserwować i ograniczać.
Mojego wysypało bardzo jak najadlam się mandarynek i orzechów pamiętam.6cs: 08.2018 - synek
-
vona wrote:Hej dziewczyny, dołączyłam i zamilkłam. Mam teraz ciężki czas (śmierć bliskiej osoby). Boję się że ta rozpacz i stres odbije się na maleństwu 😞. Staram się czymś zająć głowę. Wszystkiego dobrego dla Was, dobrych wyników badań!
Ps. Mnie krzywa czeka jutro, ale chyba ja przełożę na inny dzień. To prawda że lepiej nie prowadzić auta po tym badaniu?
Przykro mi z powodu straty. Trzymaj się ciepło. Co do prowadzenia auta, to pewnie chodzi o to, że niektóre kobiety czują się źle jeszcze przez kilka godzin po teście. Ja prowadziłam normalnie i czułam się dobrze po tych 2 godzinach. Nie jest to substancja psychoaktywna, ale no warto być ostrożnym, jeśli nie jesteś pewna jak Twój organizm zareaguje.vona lubi tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Z tym mlekiem dlatego nie ma diety matki karmiącej a życie i tak pokazuje że jak zjesz coś coś to dziecko wysypie 🤷♀️ wiec można jesc wszystko ale jak cos parametry dzieje trzeba jednak obserwować i ograniczać.
Mojego wysypało bardzo jak najadlam się mandarynek i orzechów pamiętam.
No właśnie nie ma diety matki karmiącej. Ja uwielbiam wigilijne potrawy.... ale już widzę jak mama i teściowa będą szczędzić mi grzybów i kapusty... -
vona może lekarz doradzi coś na uspokojenie jakieś delikatne środki? Warto zapytać, lekarz analizuje pod kontem ewentualnych ryzyk dla malucha co jest lepsze/gorsze?
Co do prowadzenia auta to weź jakaś kanapkę ze sobą żeby zjeść po badaniu, wypij kawę, colę jak byś czuła się słaba i wszystko powinno być ok no i pytanie jak masz daleko. Ja byłam z mężem w 1 ciąży, zwymiotowałam po 1h i odrazu się dobrze czułam, za drugim razem też wzięłam męża ze sobą i czułam sie okropnie ale myślę, że dojechałabym sama do domu. Teraz muszę sobie radzić sama już niestety Jak się będę bardzo źle czuć to po niego zadzwonię albo wezmę taksówkę a on odbierze auto i tyle..
Reinferra u mnie nikt nie komentował co jem za wyjątkiem tego, że pewnie głodne jak na mleku samym i mam dać mu zjeść normalnie (miał 4msc na święta), moja mama nie karmiła piersią, ani mnie ani mojego brata, teściowa niecałe 3 msc bo były zalecenia żeby dawać soczek z marchewki itp i za mną tez chodziła, że pierś to za mało i mam mu soczek dać (jak miał 2-3msc już) także jeść mogłam co chciałam ale w kółko że pewnie głodny, a on klops na 4 msc już miał 8,5 kg haha
a z jednej strony na 2 msc już teściowa wciskać chciała soczek z marchewki, a z drugiej młody 3 lata a ona nadal by mu kaszkę manną robiła i zupki niedoprawione niczym tylko z mięskiem zmielonym z indyka. Po prostu okres noworodkowo-dziecięcy jakby był upośledzany pod względem jedzenia. A młody na kozaku migdały i orzechy laskowe je już od roku albo i dłużej.. a ja tez standardowo nigdy nie robiłam mu jałowego jedzenia tylko to co my, ostra papryka, imbir, czosnek, chili
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 15:27
Reniferra lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
Tak, uczulenia się zdarzają od mleka i tego nie można bagatelizować ale nieprawdą jest, żeby nie jeść kapusty czy fasoli, bo dziecko kolki będzie miało :p tyle już zdarzylam się nauczyć
Myślę że będę na tyle przeszkolona do porodu z najnowszej wiedzy, że wszelkie tego typu banialuki wychwyce i nie dam się omamić. A niech mnie zaczną pouczać z tego, co było w latach 80, to taka avanti zrobię że już więcej nie spróbują :p
Ostatnio z mamą rozmawiałam, opowiadała jak to w latach 70 był boom na mleko modyfikowane, wszyscy ogłaszali, że najlepsze, lepsze od kobiecego, lekarze namawiali kobiety by przestały karmić piersią. Jak widać czasy się zmieniają i nie ma co ufać mądrym głowom tylko samej sprawdzić.
Vona, Marta..a ma rację, może warto poradzić się lekarza co proponuje, żeby zmniejszyć stres. Bo nie dość, że śmierć bliskiej osoby go wywołuje to jeszcze się stresujesz tym, że się stresujesz.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30