GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Iga spala od wczoraj od 13 do 7 rano kolejnego dnia. Jedynie na mleko sie budzila, w tym dwa razy po 5h i juz sie denerwowalam. Za to od 7 zasnela dopiero teraz, także moze czeka mnie powtórka z wczoraj. Nie mogę przywyknac ze dziecko tyle spi, w porownaniu z moją córką to anioł.
Babcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj jestem żywym smoczkiem. Jedzenie -> przysypia -> ulewa -> krzyczy ze chce cycka -> i znowu je itd.
Co 3h zmieniam tylko pierś a tak daje ta juz pusta.. juz popołudniu karmiłam tylko na leżąco zeby jej nie ruszać i może nie ulewala eh..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas też wczoraj jakaś tragedia. Mały spał tylko na rękach, odłożony zaraz się budził i wrzask. I w dodatku spał po 1-1.5h i wrzask i ciągle jeść, zjadał różnie, czasem 30 ml i zasnął a czasem 90ml.. Masakra. A wrzask okropny jakby coś mu się działo, a nic mu nie jest.. Najgorsze to takie właśnie, że tak przeraźliwie płacze a my nie wiemy dlaczego i jak pomóc.. Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie lepszy..
-
To pospala długo. Nasz niby noc przespał ale równe 3h i się na jedzenie budzi. Teraz się obudziłam, cała połamana, i już go słyszę że jeczy więc się zaraz obudzi to mąż ma butle pod ręką i mu da 🙈 oby dziś w dzień był spokojny i dał odpocząć
-
Sisska może u was jakiś skok rozwojowy, że taki nieodkładalny się zrobił?
U nas po kryzysie w końcu noc przespana z 1 pobudką godzinną Dobrze, że chociaż raz na jakiś czas daje się zregenerować.Babcia lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Być może. Teraz to samo co wczoraj. Na rękach mi śpi a odłożę go do wózka, łóżeczka, gdziekolwiek, od razu wrzask. I trzeba panicza nosić, bo jak siądę to też krzyk. Dopiero jak mocniej przyśnie to można usiąść. A męża nie ma i nie mam jak mleko odciągnąć i już czuje jak mi piersi twardnieja..
-
No tak, ciężko jeszcze odciągać, ja mam takie staniki które trzymają mi lejki, wkładam maszynę w kieszeń bluzy i ręce wolne, ale dziecka na ręce i tak wziąć nie ma jak.
Dziewczyny, co zrobić jak siusiak jest zaczerwieniony? Nic przy nim nie magluje, przecieram i myje tylko podczas przewijania. Młody nie płacze przy oddawaniu moczu, ale niestety chyba coś się dzieje. Będziemy teraz dokładniej go czyścić, ale nie wiem czy to już do pediatry czy można jakąś maścią zaradzić?Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Myślałam nad tym laktatorem hands free, ale i tak małego wtedy nie wezmę więc bez sensu. Udało się mi go odłożyć na te 20 minut 😂 szum suszarki włączyłam na yt i się udało. Nie działają na niego długo te szumy, na szumisia w ogóle nie reaguje.. Ale udało się odciągnąć i ulżyło na piersiach haha. Teraz znow próba, zjadł i zasnął, odłożyłam do wózka. Ciekawe ile pośpi. Już się rzuca, ale oczy zamknięte 😂
Nasza forumowa babciu, jak Twoja córka? Kiedy urodziła? Bo albo pominęłam, albo nie pisałaś 😊
Dziewczyny też macie 'problem' z uszami dzieciaczków? W sensie, że się im podwijają? Bo mojemu strasznie i boję się że mu takie odstające zostanąWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 14:48
Babcia lubi tę wiadomość
-
Mój synek był taki ze bardzo dużo razy w dzien po prostu przeleżeliśmy z cyckiem w buzi.. Maz wracał z pracy i pytał o robiliśmy a ja tylko odpowiadałam że nic ale sezon serialu obejrzałam bo mały leżał z cyckiem to chociaż leżąc oglądałam sobie. I co jakiś czas bieg po coś do picia/jedzenia/siku a zanim skończyłam to ryk juz byl 🙉
Mnie księżniczka uraczyła rano uśmiechem krótkim, żałuję że nie zdążyłam zrobić zdjęcia i odrazu jej wybaczyłam ten wczorajszy cycko smoczek.
Abilify obserwuj przemyj delikatnie ale bardzo delikatnie i zobacz jak zaczerwienienie się utrzyma to warto do pediatry. To delikatna część ciała i może jakoś w pieluszce się otarł.
Sisska synek urodził się z zawiniętym uchem i pierwsze miesiące pilnowaliśmy zeby odginać mu to uszko zawsze i jak leżał na boku to żeby się nie zawijało o teraz ma ładne uszko mała ma malutkie uszy chyba po mnie qiec jic się nie zawija. Chociaż maz w amoku na początku mowil zeby jej czapkę zakładać w domu kazałam mu się w glowe popukać 😅 musisz pilnować zeby się nie zawijały jak leży i z czasem będzie okAbilify05 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Sisska wrote:
Nasza forumowa babciu, jak Twoja córka? Kiedy urodziła? Bo albo pominęłam, albo nie pisałaś 😊
☺️
Dziękuję Ci za zainteresowanie. ☺️
Córka urodziła 3 dni temu, w ostatnim dniu 42 tygodnia ciąży i jestem już teraz legalną babcią małego Antosia. 🤗 W poniedziałek wybieramy się z dziadkiem do córki, żeby poznać go osobiście.
Całość naszych porodowych przygód opisałam, dość obszernie w wątku lipcowym 21, bo się tam kiedyś odezwałam i polubiłam z kilkoma dziewczynami, które też o to zapytały.
Generalnie było emocjonująco.
Wykluwanie się w roli babki to niezły psychiczny rollercoaster.
Choć na zewnątrz trzymałam fason, w środku radziłam sobie raczej tak sobie. Dobrze, że to już za nami. 😁
Cały czas Was podczytuję i kibicuję Waszym zmaganiom.
Abilify05, malwka08, Sisska lubią tę wiadomość
-
Dzięki Marta..a. psiknelam octaniseptem i za kolejną zmianą pieluszki już nie jest czerwony. Co jakiś czas będę psikac. W ogóle odparzenie się pod pachąu zrobiło :o aż się zdziwiłam, bo bym nie pomyślała. Muszę go baczniej oglądać podczas przebierania.
A to jeden z 1 uśmiechów jeśli już o tym mowa ale na nieswiadomce na pewno, bo jeszcze za mały 😂
https://zapodaj.net/f0edba85cdef5.jpg.htmlMarta..a, malwka08 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Babciu no właśnie, kilka dni temu przeczytałam na wątku styczniowym o porodzie córki więc gratulacje zostania 🧑🦳 pewnie dość stresujące było dla córki być tyle po terminie i nie mogła się doczekać.
Babcia lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Abilify05 wrote:Babciu no właśnie, kilka dni temu przeczytałam na wątku styczniowym o porodzie córki więc gratulacje zostania 🧑🦳 pewnie dość stresujące było dla córki być tyle po terminie i nie mogła się doczekać.
Bardzo. Oberwało mi się nawet rykoszetem.
Bo ja pytam, jak ona się czuje po tabletce, a ona, że jej przeszkadzam w chwili, którą chce mieć tylko dla siebie.
Konflikt interesów.
Poczułam się zraniona, bo mnie się wydaje normalne, że się człowiek niepokoi o najbliższych w sytuacjach kryzysowych, ale dziadek mi przetłumaczył, że po prostu wypadło na mnie, bo na kogoś musiało i tyle. Miał rację w sumie.
-
Babciu gratulacje! Niestety nasze hormony strasznie buzują, też mnie troska mojej mamy denerwowała i nadal denerwuje. Ale rozumiem, że ona się martwi, chcę pomóc itp. Nigdy nie naskoczyłam na nią, ale swoje sobie w głowie myślę heh i potem mam wyrzuty sumienia, bo kiedyś jej zabraknie i będzie mi tej troski brakować.. Mam nadzieję, że mi to przejdzie.
Babcia lubi tę wiadomość
-
Ja też mam takie nerwy jak mama lub teściowa udzielają mi rad. Niby wiem co mam robić itp., ale czasami już mi nerwy puszczają. Staram się wtedy spokojnie, ale dosadnie odpowiedzieć, bo wiem, że chcą dobrze i jak naprawdę będę ich potrzebować to i tak się do nich zwrócę o pomoc, bo niby do kogo..
My jesteśmy po podcięciu wędzidełka i coś już lepiej z karmieniem syna, ale dalej zdarza się, że krztusi się mlekiem. Mam nadzieję, że uda się to masażami wypracować, bo od poniedziałku zostaje sama z maluszkiem, mąż jedzie do pracy a miesiąc. We wtorek kolejna wizyta neurologopedy i może coś jeszcze doradzi.
Ponadto córka złapała prawdopodobnie rotawirusa i od wczoraj do dzisiaj była w szpitalu z moją mamą na kroplówkach. Jutro mamy chrzest małego to zostanie z mamą w domu i oby już było dobrze. Na szczęście ostatni tydzień też u niej spędziła i w przedszkolu więc nie miała póki co kontaktu z synem. Ale już jestem zmęczona tym wszystkim. -
Mało tego mąż zajmuje się teraz synkiem od wczoraj rana, bo ja się wolę też na razie nie zbliżać, żeby nic na niego nie przenieść i tak strasznie mi przykro i tęsknie, że szok..
-
nick nieaktualnyBabciu gratulacje.! 🙂
U nas od kilku dni chyba po skoku uśmiechy są kilkanaście razy dziennie. Jak mówimy do niej to chce wystawiać język i buzia rusza jakby gadać chciała i wtedy uśmiechy. 😝🤪
Mam fajne filmiki nawet jak coś opowiadam a ona się chichocze i chce cis mówić. Udaje się czasem wyrwać pojedyncze "dzwieki".
https://zapodaj.net/a1e85ec62ac97.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 19:39
Abilify05, Babcia lubią tę wiadomość