GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w poprzedniej ciąży miałam masę różnych preparatów bio Oil, mustela, palmers, la roche itp. Moja mam nie ma praktycznie ani jednego rozstępu. Ja za to doczekałam się w 8 miesiącu naprawdę sporych rozstępów na brzuchu, pewnie dlatego, że po prostu był taki duży i kremowanie, balsamowanie, genetyka nic nie pomogło... Jak po ciąży brzuch się zmniejszył to i rozstępy też się zmniejszyły, ale zniknąć cudownie nie chciały.. Już się przyzwyczaiłam, a teraz nie będę wydawać wszystkich pieniędzy na drogie kremy, bo i tak nic nie dały. Zostanie oliwka dla dzieci i tyle. 😑😅
Betelgeza lubi tę wiadomość
-
Ja na prawdę polecam oliwke z babydream mama, a na juz powstałe rozstępy krem z pharmaceris na rozstępy i blizny poporodowe.
Dzięki oliwce nie mam na brzuchu rozstępów, a pupy i cyckow nie smarowałam i mam wiec genetyka nie ma tu nic do rzeczy. A dzięki temu kremowi po porodzie blizna jest bielutka a rozstępów na tyłku nie widać 😅 ma bliznę jeszcze przez jakiś miesiąc naklejalam te plastry sutricon.Betelgeza, malwka08 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Troszkę mnie nie było, widzę że będzie sporo grudniowych chłopców - u nas też! a we wtorek było usg prenatalne. Wszystko jest w porządku, rośnie mały Józio
W ogóle od czwartku męczy mnie jakaś infekcja intymna. Raczej grzybicza, bo to głównie swędzenie, ból i pieczenie. Ale zaczęłam się dziś stresować, że może nie powinnam czekać na wizytę u lekarza do poniedziałku, tylko jechać już dziś. Z drugiej strony bez sensu się pchać na IP, te dwa dni chyba nic nie zmieniają (w poniedziałek mam swojego gina). Jakie macie z tym doświadczenie?malwka08, Lubieswieczki lubią tę wiadomość
-
W poprzedniej ciąży na początki infekcji pomagał mi Abiofem w aplikatorach. Można go bezpiecznie stosować podczas ciąży.
2 aniołki 2016r. 👼👼
Zespół antyfosfolipidowy, MTHFR A1298c, za wysoka homocysteina, dodatnie ANA1, ANA2, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hipoglikemia reaktywna -
Sprawdziłam ten Abiofem, bo też walczę z infekcja ale chyba został wycofany W za aptece nie jest dostępny. Lekarz przepisał mi masc Pimafucort, w sumie jest już lepiej, nic nie swędzi, ale na efekty musiałam ze 3 dni poczekać, a zwykle przed ciaza z globulkami clotrimazolum w jeden dzień byłam jak nowa 😜 w ciąży niestety tych globulek nie można z tego co się orientuję.
Chyba nie ma tu potwierdzonej dziewczynki, ciekawe czy i kiedy pojawi się pierwszaStarania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Abilify05 wrote:Sprawdziłam ten Abiofem, bo też walczę z infekcja ale chyba został wycofany W za aptece nie jest dostępny. Lekarz przepisał mi masc Pimafucort, w sumie jest już lepiej, nic nie swędzi, ale na efekty musiałam ze 3 dni poczekać, a zwykle przed ciaza z globulkami clotrimazolum w jeden dzień byłam jak nowa 😜 w ciąży niestety tych globulek nie można z tego co się orientuję.
Chyba nie ma tu potwierdzonej dziewczynki, ciekawe czy i kiedy pojawi się pierwsza
Ooo nie wiedziałam, szkoda bardzo mi pomagał. Może jest coś podobnego.
Też mi śmignęła gdzieś jedna dziewczynka. Jak będzie lista to lepiej się zapamiętamy🙂.
2 aniołki 2016r. 👼👼
Zespół antyfosfolipidowy, MTHFR A1298c, za wysoka homocysteina, dodatnie ANA1, ANA2, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hipoglikemia reaktywna -
Oj to musiałam gdzieś pominąć jak pojawi się lista na 1 stronie to też łatwiej będzie to wszystko ogarnąćStarania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Ja melduje ze jestem po prenatalnych, wszystko dobrze i tutaj nie zaskoczę bo... chłopak 😂 powiedział lekarz żeby narazie się nie przywiązywać bo różnie bywa, ale powiedział ze ewidentnie widzi coś między nogami.
Ja rez mam infekcje ☹️ Biorę jakieś okropne żółte czopki, nazwę muszę sprawdzić bo nie pamietam, ale mi wystarczy fakt jak cały dzień ta żółta maź wylatuje na bieliznę 😔
Marta..a, malwka08 lubią tę wiadomość
-
Macmiror pewnie skoro plamią jak szalone na żółto, miałam w pierwszej ciąży. Są na receptę mi pomogły. Później zmieniłam płyń do higieny intymanej na lactacyd sensitive i w szpitalu albo poza domem używałam z tego samego chusteczek, są w rossmanie. Teraz mam płyn z your kaya i odpukać bez infekcji na razie potem domowie sobie ich chusteczki.
Dziewczynki padają chyba na razie w kontekście marzeń i przypuszczeń 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2021, 07:21
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja mam jutro rano prenatalne i strasznie bym chciała poznać płeć, ale czuję, że nie będzie mi to dane jeszcze. Czuję, że dziewczyna, ale nie mam też nic przeciwko dołączeniu do grona oczekujących chłopca. Pewnie cały dzień będę dzisiaj chodzić zdenerwowana...
Myślę, że pierwsza strona z rozpiską bardzo nam pomoże zapamiętać kto, co, jak, więc też już na nią czekam 😄 -
Cuda Na Kiju wrote:Ja melduje ze jestem po prenatalnych, wszystko dobrze i tutaj nie zaskoczę bo... chłopak 😂 powiedział lekarz żeby narazie się nie przywiązywać bo różnie bywa, ale powiedział ze ewidentnie widzi coś między nogami.
Ja rez mam infekcje ☹️ Biorę jakieś okropne żółte czopki, nazwę muszę sprawdzić bo nie pamietam, ale mi wystarczy fakt jak cały dzień ta żółta maź wylatuje na bieliznę 😔
Miska122 trzymaj się tam będzie dobrze. Może jednak poznasz płeć.miska122 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
W ogole jeśli jest jakaś trudność z tą lista, czy brak czasu ja mogę zrobić nie mam dzieci, siedze na L4, to nie będzie problem.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Witam na wątku grudniowym. Przeczytałam już wszystkie wpisy, więc mogę dołączyć.
W piątek było usg genetyczne, wygląda wszystko ok termin na 15.12 i prawdopodobnie chłopak.
Jak ktoś jeszcze nie był na usg to polecam zabrać ze sobą batonik i małą colę, u mnie dziecię stało na baczność podczas porannego usg i nie chciało zmienić pozycji, miałam dogrywkę po południu, ale p. doktor kazała przyjść z takim ekwipunkiem jak napisałam, bo tym można dziecia przekonać do zmiany ułożenia.
A co do infekcji, to mnie też właśnie dopadło, w środę mam lekarza to mam nadzieję,że coś na to zaradzimy.Abilify05, Marta..a, malwka08, Reniferra lubią tę wiadomość