GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:Hm..czyli tak napina ze aż wystaje? Kurcze. Ja biorę aspargin 3x dziennie po 1 tabletce. Bo mi bardzo drga powieka, policzek taki punkcik i odrazu kazal magnez i właśnie ten bo to lek 🤔 ma w składzie magnez I potas. Mi się nigdy brzuch nie spinał.. miałam magnez w 1 ciąży bo miałam bóle miesiaczkowe intensywne i też na to pomagał.
No dokladnie tak i twardy brzuch jak kamien sie robi. A to przeciez dopiero 14 tydzien leci. Najgorzej ze czasem nawet bolesne takie ciagnace do dolu sa 😒
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
ChicChic wrote:Mam już pozostałe wyniki. I oczywiście nic z nich nie wiem, ale są prawie takie same jak w 1 ciąży, więc wstępnie jestem zadowolona i uspokojona. Czekam na opis. Wiem, że jak zadzwonią to znaczy, że złe wyniki, a jak nie dzwonią, to dobre.
wolna beta hcg: 32,02
białko PAPPA: 3,1
Dzień dobry, nie jestem w ciąży, w ciąży jest moja córka, a jak tak sobie Was podczytuję, żeby być blisko tematu.
Tutaj mam taki kalkulator. Może coś rozjaśni.
https://www.graviditetsberegner.dk/mom.html?fbclid=IwAR3gSoLZ3oM604wnlwwwDS0_0GLBto1p9mw-IXhPsgaXNd8QXnszB-kI9TI
Abilify05 lubi tę wiadomość
-
Właśnie przeżyłam jeszcze wizytę na nocnej pomocy bo znalazłam u dziecka kleszcza w pępku. Maz poza zasięgiem pierwszy raz od prawie roku a tu taka akcja 🙈 i tak nadzwigalam się 16kg śpiącego już synka.. jiz czuje ze będę mieć zakwasy bo do 2msc jedyne na co mam siłę to iść na spacer 😪 jeszcze ta maseczka to była masakra w tym upale.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Sallvie muszę przyznać, że zdjęcie ciekawe i cieszę się że je wstawilas bo kompletnie nie wiedziałam co to jest stawiająca się macica i jak wygląda i jakbym sama coś takiego miała to byłby ogromny szok i stres :p zawsze można się czegoś nowego nauczyć :p i magnez na to pomaga, czy coś jeszcze ?Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Ja mialam takie skurcze raz do tej pory. Dostalam duphaston. A tak to nic nie pomaga. Chyba ze leżenie.
Babcia wrote:Dzień dobry, nie jestem w ciąży, w ciąży jest moja córka, a jak tak sobie Was podczytuję, żeby być blisko tematu.
Tutaj mam taki kalkulator. Może coś rozjaśni.
https://www.graviditetsberegner.dk/mom.html?fbclid=IwAR3gSoLZ3oM604wnlwwwDS0_0GLBto1p9mw-IXhPsgaXNd8QXnszB-kI9TI
Super sprawa. Wyszedl dobry wynik ciekawe czy sie sprawdzi, potem sobie porównam. DziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 05:26
Babcia lubi tę wiadomość
-
ChicChic wrote:
Super sprawa. Wyszedl dobry wynik ciekawe czy sie sprawdzi, potem sobie porównam. Dziękuję
Bardzo proszę.
Córce też wyszło ok. Ma prenatalne w środę (termin na 2 stycznia). Mam nadzieję, że to potwierdzi.
Pozdrawiam!
0na88 lubi tę wiadomość
-
Hej babeczki,
Przyszły mi wyniki przeciwciał na ospę - niestety brak . Tydzień już dziecka nie widziałam , czeka mnie kolejne 2 tyg rozłąki . Jutro jadę na patologie - zobaczymy czy.nadal w brzuchu nosze dziewczynkę . Miłego dnia i uważajcie na te upały !
-
0na88 wrote:Hej babeczki,
Przyszły mi wyniki przeciwciał na ospę - niestety brak . Tydzień już dziecka nie widziałam , czeka mnie kolejne 2 tyg rozłąki . Jutro jadę na patologie - zobaczymy czy.nadal w brzuchu nosze dziewczynkę . Miłego dnia i uważajcie na te upały !
Ojj przykro, ale widzisz już jeden tydzień zleciał.. Czas szybko płynie, a zobaczysz jak szybko zobaczysz córeczkę. Najważniejsze, że przez ten czas córka wyzdrowieje, a Ty zadbasz o przyszłość dzieciątka w brzuszku 🤗0na88 lubi tę wiadomość
-
Ona bardzo współczuję. Możesz pomyśleć zeby po ciąży się zaszczepić, dorośli znoszą ospa dużo gorzej ponoć a szczepienie nie jest drogie. A jeszcze kilka lat mogą Ci przynieść ja ze zlobka/przedszkola
Ja synka szczepiłam, sama mam przeciwciała nie wiadomo jak mój mąż. Jako najgorsza matka swiata dalam mu na jednej wizycie mmr i ospe idąc za namową lekarza ze jak ma goraczkowac to raz a nie dwa 🙈0na88 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
Ja córkę miałam szczepić bo była zlobkowiczem , jednak przez Zlobek Non stop był kaszel i katar wiec się trochę bałam ... mam teraz zalecenia żeby po porodzie się zaszczepić
Dziewczyny a jak z Wasza waga ? Ja już ponad 4 kg na plusie , apetyt mam okropny- nie mogę się najeść , choć w moim przypadku to chyba tez stres ... plus rzucenie fajek i od razu jedzenie ma inny smak.
-
U mnie 2 kg na plusie, chociaż kompletnie tego nie widzę po sobie. No ale brzuch wystaje codziennie od kilku tygodni jakby był porządnie wzdęty, już nie mogę tego wciągnąć.
0na88 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Moja waga i tak dość spora niestety, mogło być lepiej 😁 ale na ten moment też jakieś 1 kg na plusie. Jem normalnie, ale odrzuciło mnie od kawy i słodyczy. 💪
0na88 lubi tę wiadomość
-
Sisska wrote:Jakieś 3 kg na minusie 😁 jedyny plus diety cukrzycowej. Chociaż wolałabym tyć i jeść na co mam ochotę 😁
Mam cukry jeszcze w normie - pewnie jak w poprzedniej ciąży im dziecko większe tym ciężej będzie mi je utrzymać na dobrym poziomie . Choć teraz normy 140 godzine po posiłku , w poprzedniej ciąży obowiązywały 120 to na końcówce nie było szans żeby taki wynik otrzymać.
-
Ja tez jeszcze 3 kg na minusie a to już 15 tydzień wiec się cieszę, bo niestety nie należę do szczupłych. Wydaje mi się ze takie pulpety jak ja po prostu może mniej tyją. No i tez zmieniłam dietę. Staram się dobrze odżywiać. No i nie wiem czy to ma znaczenie ale mój organizm odrzucił mięso. Może to tez ma wpływ na wagę.
0na88 lubi tę wiadomość
09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
3 kg na minusie?! Jak Wy to robicie?
Ale ja z tych chudych i zaczynam z niedowaga wiec wiem ze moge sobie pozwolić. Dziwne ze tylko 1kg utylam. W 1 ciazy przybrałam 11kg ale zaczynalam z waga wieksza o 5 kg. Wlasnie zjadlam 5 wielkich nalesnikow z serkiem waniliowym i truskawkami. Uwielbiam. Teraz leze bo nie moge sie ruszac
Mam znajoma ktora zaczynala ze spora nadwaga i nie przytyla nic tylko schudla! Ale miala diete..
A tak z innej beczki - planujecie jakies wyjazdy wakacyjne? Polskq, zagranica?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 13:26
-
Ja bym chciała się zdrowo odżywiać, niestety mam taki odrzut do wszystkiego co wielowarzywne, czy owsianek, że szok. 3 lata byłam na takiej diecie podczas starań o ciaze, niski indeks, diety z akademii płodności. Teraz nie mogę normalnie patrzeć na owsianke z jogurtem greckim, owocami i orzechami. Żarłam to prawie codziennie jako zastępstwo słodyczy. Wszystkie komosy, kasze, zielone koktajle doszczętnie sobie obrzydzilam akurat teraz gdy jest to najbardziej potrzebne. Albo muszę zacząć się zmuszać albo nie wiem. Niedoborami witamin i minerałów sie nie martwię bo mam dobre suplementy, to mam nadzieję, że dziecko w miarę odżywione.
Co do wakacji chciałabym gdzieś polecieć ale nie jestem szczepiona i nie chce płacić dodatkowo 500 zł za śmieszny test. Pozostaje polska plaża. Mam w tym czasie jeszcze wesele przyjaciółki, wyjazd na panieński, także coś tam się będzie działo.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Ja w 1 ciąży tez straciłam najpierw 3 kg anpotem przybierałam 1kg tygodniowo i ostatecznie przybrałam 19kg 🙉 rowno samo spadło w 19 tygodni po porodzie. Przy czym ja bardzo spuchłam. Obrączkę ściągnęłam w 5 msc jakoś i założyłam dopiero 9 tygodni po porodzie.. a 29 udało mi się wcisnąć w stare buty 😅 tak ta 9 za mną chodziła i dzięki temu zapamiętałam.
0na88 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek