GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie miałam plamienia wiec nie pomogę.
Koniczynka gratulacje!
Blackwhisky usg jest bezpieczne, pomimo że lekarze mi często mówili że nie ma sensu go często robić to nie ma żadnych badan które mówiły by o jego szkodliwości jedynie nie slucha się tętna do końca 10tc ale niektórzy lekarze i tak słuchająKoniczynka28, blackkkwhisky lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja tez mam czesto USG - w tym miesiacu wypadły mi 3 .
Średnio 2 miesiecznie u mnie to minimum.
Ja miałam plamienie ale nie z powodu krwiaka, wiec niestety nie pomogę. Nie masz może nr do swojego ginekologa ? ja w razie wątpliwości do niej dzwonie.
malwka08 lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Ja tez mam czesto USG - w tym miesiacu wypadły mi 3 .
Średnio 2 miesiecznie u mnie to minimum.
Ja miałam plamienie ale nie z powodu krwiaka, wiec niestety nie pomogę. Nie masz może nr do swojego ginekologa ? ja w razie wątpliwości do niej dzwonie.
Niestety nie mam możliwości telefonicznego kontaktu, ewentualnie mogę pisać maile, ale byłam tydzień temu na prenatalnych to powiedział, że się opróżnia i tak może być jeszcze przez jakiś czas. I nie chce mu ciągle sobą zawracać głowy...
Nawet nie dostałam zalecenia, żeby cały czas leżeć, a i tak leżę jak tylko mogę. Ehh mam nadzieję, że jeszcze troszkę i po tym krwiaki śladu nie będzie. 🙂0na88 lubi tę wiadomość
-
Szukałam informacji nt szkodliwości USG ale nigdzie nic nie znalazłam. Za to dużo artykułów było, że jest bezpieczne.
Zapisałam się na NIFTY. Każdego dnia mam stres przez to co okaże się na prenatalnych, a teraz jeszcze przez to co wyjdzie na NIFTY, bo to już pozbawi jakichkolwiek zludzen. Ale co tam, trzeba to przeżyć i sprawdzić. Wszystko lepsze niż niewiedza albo niepewność.
Koniczynka gratulacje 🤗🤗Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Ja miałam krwiaka, można długo krwawić, mnie się zmniejszył, ale w międzyczasie pojawił się drugi. Raz wylądowałam nawet w szpitalu z krwotokiem. Z dzieckiem wszystko ok, już nie krwawię. To wszystko jest przerażające, ale pamiętaj, że większość nie zagraża ciąży.
malwka08 lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Ja miałam krwiaka, można długo krwawić, mnie się zmniejszył, ale w międzyczasie pojawił się drugi. Raz wylądowałam nawet w szpitalu z krwotokiem. Z dzieckiem wszystko ok, już nie krwawię. To wszystko jest przerażające, ale pamiętaj, że większość nie zagraża ciąży.
Bardzo dziękuję za ciepłe słowa. Ginekolog twierdzi, że był w takim miejscu, że ciąży nie zagraża, ale faktycznie to plamienie stresuje. Jednak jak widać trzeba czekać i przejdzie 🍀🍀
A powiedz leżałaś cały czas? -
ChicChic wrote:Ja mam krwiaka ale nie mam żadnych plamien. Gdyby nie usg to bym o nim nie wiedziala. Mam sie oszczedzac ale nie mam nakazu lezenia, nie dzwigac itp. Jutro ode to sprawdze co i jak.
Aha no to świetnie, że nie krwawisz. Ja o swoim nie miałam pojęcia dopiero jak właśnie pękł i teraz się oczyszcza.. Ehh
Bądźmy dobrej myśli 🤗 -
U mnie po wizycie wszystko dobrze. Mały machał rączkami i zasłaniał buźkę 😁 znów zapomniałam zapytać o termin porodu heh. To dziwne uczucie widzieć na usg jak się rusza a nie czuć tego 😁
malwka08, 0na88 lubią tę wiadomość
-
malwka08 wrote:Bardzo dziękuję za ciepłe słowa. Ginekolog twierdzi, że był w takim miejscu, że ciąży nie zagraża, ale faktycznie to plamienie stresuje. Jednak jak widać trzeba czekać i przejdzie 🍀🍀
A powiedz leżałaś cały czas?
Powiem tak, słyszałam mnóstwo opinii od pielęgniarek - jedne twierdzą, że trzeba leżeć, drugie, że i tak musi się oczyścić, więc po co przeciągać. Do szpitala trafiłam wręcz z krwotokiem, ale byłam szczęśliwa, że się oczyszcza. 2 dni później wiadomość, że są jednak 2 duże krwiaki. Nie wiem czy mieli zły sprzęt czy powstały mi jak wróciłam do domu, ale... Miałam dużo wizyt i nie chciałam już wracać do szpitala, więc 2 tygodnie do następnej wizyty leżałam praktycznie cały czas. I krwiaki wchłonęły się w 2 tygodnie (zostały tylko ślady). Do tego dostałam dodatkowe zastrzyki z progesteronu. Jeśli tylko masz opcję - oszczędzaj się, a najlepiej leż. Mnie z każdym większym wysiłkiem nasilało się plamienie/krwawienie. Jeśli krwiak jest daleko od dziecka to nie zadręczaj się. Powiedz mężowi, że ma Cię rozpieszczać i leżmalwka08 lubi tę wiadomość
-
ChicChic wrote:Gorzej sie leży z 2-latka w domu..
Ja nie mam dzieci, ale miałam tyle co przywiezionego szczeniaka większej rasy, który demolował mieszkanie i koniecznie chciał się bawić w przeciąganie liny. Musiał też być znoszony i wnoszony po schodach. Musiała przyjeżdżać moja teściowa, bo leżenie z nim było niemożliwe i prawdopodobnie przez to za pierwszym razem skończyło się szpitalem. Wiadomo, że różnie bywa, ale jeśli jest opcja leżenia, bo starsze dzieci w przedszkolu albo ktoś z rodziny pomoże to warto. Kiedy się nie da, to wiadomo, nic się nie poradzi. -
Ja dzisiaj mam wizytę ciekawe czy Pan doktor potwierdzi płeć.09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
Sisska wrote:U mnie po wizycie wszystko dobrze. Mały machał rączkami i zasłaniał buźkę 😁 znów zapomniałam zapytać o termin porodu heh. To dziwne uczucie widzieć na usg jak się rusza a nie czuć tego 😁
blackkkwhisky dawaj znać jak po wizycie
Macie jakieś sprawdzone sposoby czy kremy na cellulit? Wiem, że był już ten temat ale nie pytałam w sumie o skuteczne kremy. I więcej jednak było o rozstepach. Stosuje bańkę chińska, ćwiczę i zwykle to pomagało a teraz widzę że nachodzi już pod pośladek kurde, jestem coraz bardziej załamana bo nigdy tak nie miałam. Nie wiem czy to przez luteinę, która zatrzymuje wodę w org? Przytyłam tylko dwa kg i nawet tego nie widać na udach. Jestem zdesperowana i kupię każdy skuteczny krem czy olej.Sisska lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Dzisiaj bez usg tylko fotel ale to dobrze. Wizyta teraz 30.06.
Marta..a lubi tę wiadomość
09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
A ja po prenatalnych i wszystko dobrze. Dziecko rozwija sie prawidlowo, nie ma nic niepokojącego. I krwiak sie zmniejszyl. Dostałam jeszcze duphaston na te bole brzucha no i zakaz łykania nospy. Oddalam krew i mam nadzieje ze wyniki z krwi tez beda prawidłowe termin z usg mam na 27.12 a z om na 31.12.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 10:33
Just hope! , sallvie, Abilify05, malwka08, 0na88, Reniferra, Marta..a lubią tę wiadomość
-
A czy USG robią też 3D żeby zobaczyć ewentualne nieprawidłowości w budowie albo wyglądzie dziecka?Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Jeszcze 6 dni do prenatalnych ale tak na prawdę stresuje się bardziej samym usg niż tym że to prenatalne 🙈
Wczoraj słuchałam tętna i mi się bobas przekręcił w trakcie, wiem to tylko dlatego ze kiedyś lekarz mi powiedział słuchając tętna tak na wizycie ze się wierci maluch, nawet nie wiecie jak mnie to uspokoiło, że taka wiercipieta tam siedzi. Nie mogę się doczekać aż te ruchy poczuje 😀
Mi też lekarze na 3d raczej do mnie mówil czy widzę nosek, rączkę ale ocena była na zwykłym usg chyba wargę oceniała na 3d tylko.. w tej ciąży jeszcze nie miałam tak robionego.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Abilify05 wrote:A czy USG robią też 3D żeby zobaczyć ewentualne nieprawidłowości w budowie albo wyglądzie dziecka?