GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasza młoda od 1 dnia życia miała kolki, próbowaliśmy wszystko zmiany mleka itp nic. Pomogły krople niedostępne w Polsce sab simplex. Można kupić w niektórych niemieckich sklepach pod tzw. ladą. Teraz tez się zaopatrze jeszcze przed porodem.
Babcia lubi tę wiadomość
09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
ChicChic wrote:My suszyliśmy dziecko po kąpieli, zwlaszcza zimą zeby nie bylo mokrych włosków. Mąż nawet kupil taka różowa ale to oczywiscie troche hunorystycznie.
Myślałam ze suszarki używaliście jako wspomagacza na kolki czy przy problemach z zasypianiem dziecka - u nas ten patent działał w kryzysowych sytuacjach . Dziecko na rękach , dźwięk włączonej suszarki i bujanieBabcia lubi tę wiadomość
-
blackkkwhisky wrote:Nasza młoda od 1 dnia życia miała kolki, próbowaliśmy wszystko zmiany mleka itp nic. Pomogły krople niedostępne w Polsce sab simplex. Można kupić w niektórych niemieckich sklepach pod tzw. ladą. Teraz tez się zaopatrze jeszcze przed porodem.
Znam! 3 miesiace kolek... Sab simplex sa w Niemczech, juz zamowilam u ciotki ktora przyjezdza w sierpniu. Tylko one pomagaly.. Ale myslicie ze jest szansa ze jak kedno dziekco ma kolki to drugie moze to ominąć..?
A usypialam czesto po okapem w kuchni. Mialam kolyske na kolkach. To tez dobry patent.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 04:28
0na88, Babcia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, na 12 prenatalne. Strasznie się denerwuje ale trzeba to przeżyć 🤯🤯🤯🤯
malwka08, ChicChic, Marta..a lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Abilify05 wrote:Dziewczyny, na 12 prenatalne. Strasznie się denerwuje ale trzeba to przeżyć 🤯🤯🤯🤯
powodzenia, wszystko będzie dobrze !!Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
hejka. 15 tydzień już leci a ja z utęsknieniem czekam na pierwsze ruchy.
ciekawa jestem kiedy poczuje, czasem mam wrażenie, że coś tam puka od środka pojedynczo ale no.
w pierwszej i drugiej ciąży ruchy, takie już nie do pomylenia z niczym czułam około 19 tygodnia, ale miałam łożysko na przedniej ścianie. Dlatego teraz liczę, że skoro trzecia ciąża i łożysko na tylnej ścianie poczuje te ruchy za tydzień maks dwa jużKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej, sallvie
Ja właśnie jutro zaczynam 16 tc i też mam już wrażenie, że coś tam większego pływa w środku, liczę tak jak mówisz, że już niedługo ruchy będą nie do pomylenia z czymkolwiek innym ✊🤗0na88 lubi tę wiadomość
-
Abilify trzymam kciuki!
Ja też w pierwszej w 19tygodniu łożysko na przedniej, teraz lekarz powiedział że tylnia + druga ciąża qiec liczę na wcześniej. Na razie detektorem słyszałam ruchy ale nic wtedy ni3 czułam
A ja co do tych rzeczy to rozka nie użyłam ani raz bo były upały i mlody spocony byl w samym bodziaku, do tego byl duży wiec szkoda mi go było w rozek pakować ku niezadowoleniu teściowej bo bała się go tak samego trzymać. Na początku robilam z niego naleśnika z tetrę zehy się uspokoił bo te pierwsze dni dziecku jest dobrze byc takim owiniętym, a na kolki kupiłam w razie w espumisan on też ma symetikon jak ten sabsimplex ale nawet nie otworzyłam buteleczki 😄6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja rożek mialam przy starszej corce. Przy synku nie mialam. Teraz chyba kupie ale tylko z tego wzgledu ze jak dzieci beda chcialy malego na rece wziac to zeby jakos stabilniejszy byl w tym rozku niz taki goly i wesolyKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ja już też myślami przy pierwszych ruchach, ale wiem że przy pierwszej ciąży mam jeszcze czas.
Abilify jak po prenatlanych? -
Zdrowe! Za tydzień NIFTY przyjdzie ale ryzyko 1:20000 to chyba będzie ok. Płci nie powiedział, nie chciał :p ale miałam palpitacje w tej poczekalni. Wchodzę i mówi doktor, że mam pomyśleć o urlopie na Hawajach czy coś bo wyniki będą zaburzone :p termin na 30.12. długo leżał pupa, lekarz go tam probowal przekręcić, w końcu się udało.
Jak byście opisały ruchy? Jak to czuć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 15:19
Marta..a, 0na88, malwka08, Babcia, sallvie, Betelgeza, Sisska lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Abilify05 wrote:Zdrowe! Za tydzień NIFTY przyjdzie ale ryzyko 1:20000 to chyba będzie ok. Płci nie powiedział, nie chciał :p ale miałam palpitacje w tej poczekalni. Wchodzę i mówi doktor, że mam pomyśleć o urlopie na Hawajach czy coś bo wyniki będą zaburzone :p termin na 30.12. długo leżał pupa, lekarz go tam probowal przekręcić, w końcu się udało.
Jak byście opisały ruchy? Jak to czuć?
super wieści, gratulacje !
na poczatku ruchy łatwo pomylić ze zwykła pracą jelit ..ale jak przyjdą już konkretne gdy dziecko bedzie miało coraz mniej miejsca to nie da sie ich przeoczyć , później nawet bedziemy mogły ogladac falujące brzuchy czy widziec która częścia ciała sie dziecko rozpycha czy w końcu będziemy czekać żeby przestało sie kręcic zeby móc zasnać Szczerze mówiac dla mnie ruchy dziecka to chyba jedno z najpiękniejszych momentów w ciązy.
hmm a jak je opisać.. najpierw przelewanie , później takie jakby puknięcia od środka , kopniaki aż bolesne wypinanie dziecka . Miałam łożysko na przedniej ścianie może dziewczyny miały mocniejsze albo inne doznania, ale u mnie tak to wyglądało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 15:57
-
0na88 wrote:super wieści, gratulacje !
na poczatku ruchy łatwo pomylić ze zwykła pracą jelit ..ale jak przyjdą już konkretne gdy dziecko bedzie miało coraz mniej miejsca to nie da sie ich przeoczyć , później nawet bedziemy mogły ogladac falujące brzuchy czy widziec która częścia ciała sie dziecko rozpycha czy w końcu będziemy czekać żeby przestało sie kręcic zeby móc zasnać Szczerze mówiac dla mnie ruchy dziecka to chyba jedno z najpiękniejszych momentów w ciązy.
hmm a jak je opisać.. najpierw przelewanie , później takie jakby puknięcia od środka , kopniaki aż bolesne wypinanie dziecka . Miałam łożysko na przedniej ścianie może dziewczyny miały mocniejsze albo inne doznania, ale u mnie tak to wyglądało.
Dla mnie to tez najpiekniejszy okres ciazy dlatego z utesknieniem juz na te kopniaki czekam. Chociaz jestem mega ciekawa jak beda one wygladac z lozyskiem na tylnej scianie bo z poprzednia dwojka byly cala ciaze delikatne dosc. Ciekawe czy teraz zaznam slynnych bolesnych kopniec pod zebrami 😅0na88 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Dziewczyny czy wy tez macie taki ucisk na pęcherz? To jest jakaś porażka... non stop chce mi się siku.09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
blackkkwhisky wrote:Dziewczyny czy wy tez macie taki ucisk na pęcherz? To jest jakaś porażka... non stop chce mi się siku.
Taaak na samym poczatku ciąży. Do okolo 9 tygodnia. I od kilku dni znow sie zaczeloKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs