X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • meowne Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita 💋 wrote:
    Udanego wyjazdu! Ja od przyszłego tygodnia mam urlop, ale dalej nie wiemy czy zostajemy w Polsce czy lecimy gdzieś dalej. Trochę się boję szczerze mówiąc. A dokąd pojechalicie?

Dzięki ❣️

Jesteśmy na zachodniej Krecie, także temperatury dość konkretne, a teraz zaczynaja się już powoli takie zupełnie bliskie 40stopni, także czeka mnie wyzywanie. Na szczęście kiedyś już tu byliśmy, dlatego możemy totalnie odpuścić mocne zwiedzanie i skupiać się na chillujacym życiu, a nawet fajnie czasem być trochę zmuszonym do tego i odpuścić 😀 Trochę mi przykro, że nie mogę jesc wielu ulubionych przysmaków i pić ich czerwonego wina, ale kiedyś do tego wrócimy 😊

Dziewczyny, trzymajcie się dzielnie w tym złym samopoczuciu, mdłościach i wymiotach!!

rybka8, Tatka, Aune, Rita 💋 lubią tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix wrote:
    Jejku ja tak samo, okropne pogorszenie, wymioty i zero energii 😵‍💫
    Też jutro oddaję krew na pappe 🙌🏻
    Trzymam kciuki za wyniki, ale na pewno wszystko będzie dobrze 🩷

Sandrix lubi tę wiadomość

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meowne wrote:
    Dzięki ❣️

Jesteśmy na zachodniej Krecie, także temperatury dość konkretne, a teraz zaczynaja się już powoli takie zupełnie bliskie 40stopni, także czeka mnie wyzywanie. Na szczęście kiedyś już tu byliśmy, dlatego możemy totalnie odpuścić mocne zwiedzanie i skupiać się na chillujacym życiu, a nawet fajnie czasem być trochę zmuszonym do tego i odpuścić 😀 Trochę mi przykro, że nie mogę jesc wielu ulubionych przysmaków i pić ich czerwonego wina, ale kiedyś do tego wrócimy 😊

Dziewczyny, trzymajcie się dzielnie w tym złym samopoczuciu, mdłościach i wymiotach!!

Dodam jeszcze, że przed wylotem złapałam trochę lęków co do tego, czy dobrze robimy, że lecimy w tak ciepłe miejsce, ale patrząc zdroworozsądkowo to po prostu pewne rzeczy dla spokoju sumienia warto odpuścić i w zasadzie można czuć się bezpiecznie i w granicach swojego komfortu. Nie wiem jeszcze jak mi pójdzie ten tydzień, ale liczę, że przetrwam go radośnie w spokoju. Na ten moment faktycznie najgorsza była podróż na jej końcówce. Niestety w autokarze dzieciak za mną nagle zaczął z całej siły kopać mi w siedzenie, co było mega nieprzyjemne dla moich lędźwi, które były mega obolałe i wrażliwe. Na prośby o zaprzestanie reagował śmiechem z kolegą. Bezpieczne to też nie było przy takiej intensywności. I takie sytuacje się niestety zdarzają :/

Rita 💋 lubi tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w poniedziałek 💐
    My już od rana z przygodami. Wstałam i zobaczyłam , że mam delikatne krwawienie. Nitki żywej czerwonej krwi. Przeraziłam się totalnie i od razu zadzwoniłam do mojego lekarza. Jestem już po USG i wynika , że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serducho bije, bobas ma 5 cm a krwawienie tak naprawdę nie wiadomo skąd , być może jakieś zatarcie 🤔 mam podejrzenia co do aplikatora od Luteiny, może gdzieś się dziugnelam 🤔
    Dobrze, że już po strachu.
    Krew na Pappe też dziś oddałam, usg genetyczne w następny poniedziałek.
    Trzymam kciuki za każde badania i wizyty ♥️♥️♥️

meowne, Aune lubią tę wiadomość

preg.png
  • Skryta19 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo dzięki za słowa wsparcia, postaram się być dobrej myśli ❤️

Dziewczyny mega współczuję Wam tych wymiotów 😯 oby szybko Wam wróciło dobre samopoczucie!

Jeszcze z nowości u mnie to postanowiłam, że w najbliższy piątek powiem mojej przełożonej o ciąży. Generalnie pracuję zdalnie, zbliża się integracja całego zespołu, a u mnie już widać powoli brzuszek ciążowy 😳

Trochę się obawiam jej reakcji, ponieważ pracuję od października, zanim poszłam do tej pracy to znałyśmy się z poprzedniej firmy, więc relację mamy bardzo dobrą.. w zeszłym roku, jak byłam po rekrutacji, to ona mi powiedziała coś na zasadzie, że jeśli po 3 miesiącach bym dostała umowę na czas nieokreślony i na drugi dzień poszła z L4 z powodu ciąży to by się oburzyła 😅

Umowę dostałam i grzecznie pracuję już 9 miesiąc, ale i tak się obawiam jej reakcji. Tylko że nie ma chyba odpowiedniego czasu (bardzo względne to jest pojęcie) na zajście w ciążę po zmianie pracy, a nie będę przecież swojego prywatnego życia układać pod korpo 🤷‍♀️

A jeszcze odnośnie baby brain - w sobotę byli u nas znajomi i za cholerę nie mogłam sobie przypomnieć, że na talerz do zupy mówi się po prostu „głęboki talerz” 🤣

Margo007 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Skryta19 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Witam się z Wami w poniedziałek 💐
    My już od rana z przygodami. Wstałam i zobaczyłam , że mam delikatne krwawienie. Nitki żywej czerwonej krwi. Przeraziłam się totalnie i od razu zadzwoniłam do mojego lekarza. Jestem już po USG i wynika , że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serducho bije, bobas ma 5 cm a krwawienie tak naprawdę nie wiadomo skąd , być może jakieś zatarcie 🤔 mam podejrzenia co do aplikatora od Luteiny, może gdzieś się dziugnelam 🤔
    Dobrze, że już po strachu.
    Krew na Pappe też dziś oddałam, usg genetyczne w następny poniedziałek.
    Trzymam kciuki za każde badania i wizyty ♥️♥️♥️

Uff, dobrze że od razu pobiegłaś na kontrolę i z dzidzią wszystko dobrze ❤️

Amra lubi tę wiadomość

preg.png
  • Skryta19 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meowne wrote:
    Dodam jeszcze, że przed wylotem złapałam trochę lęków co do tego, czy dobrze robimy, że lecimy w tak ciepłe miejsce, ale patrząc zdroworozsądkowo to po prostu pewne rzeczy dla spokoju sumienia warto odpuścić i w zasadzie można czuć się bezpiecznie i w granicach swojego komfortu. Nie wiem jeszcze jak mi pójdzie ten tydzień, ale liczę, że przetrwam go radośnie w spokoju. Na ten moment faktycznie najgorsza była podróż na jej końcówce. Niestety w autokarze dzieciak za mną nagle zaczął z całej siły kopać mi w siedzenie, co było mega nieprzyjemne dla moich lędźwi, które były mega obolałe i wrażliwe. Na prośby o zaprzestanie reagował śmiechem z kolegą. Bezpieczne to też nie było przy takiej intensywności. I takie sytuacje się niestety zdarzają :/

Chyba bym straciła cierpliwość do takiego dzieciaka 😒
    Udanych wakacji i dużo odpoczynku 🥰

meowne lubi tę wiadomość

preg.png
  • Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita 💋 wrote:
    Udanego wyjazdu! Ja od przyszłego tygodnia mam urlop, ale dalej nie wiemy czy zostajemy w Polsce czy lecimy gdzieś dalej. Trochę się boję szczerze mówiąc. A dokąd pojechalicie?
    Ja tez urlop od przyszłego tygodnia i też dalej nie wiemy gdzie jedziemy / lecimy 🫣 z jednej strony chcielibysmy za granicę ale ja mam jakiś lęk przed lotem, szczególnie, że wylot byłby jeszcze w pierwszym trymestrze... ogólnie po histori z nadciśnieniem w pierwszej ciąży to teraz boję się wszystkiego co stanowi jakiś czynniki ryzyka.
    Wiec chyba zostaniemy w Polsce i skoczymy nad morze... chociaż tu to przerażają mnie ceny 🤭 i 8h jazdy w aucie z 15miesiecznym dzieckiem...

2019 - starania czas start 🥰
    Wiek 26lat👦👩
    03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
    07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
    03.2023 - synek 🩵 - CC 35tc., preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp
    04.2024 - naturalny cud 🩷 - ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16
    preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Bardzo współczuję Wam mdłości, wymiotów i takiego samopoczucia...

Pamiętam, że jak wchodziłam w II trymestr, to też z nadzieją, że nudności miną. Nooo, to dla odmiany zaczęłam wymiotować. Na szczęście minęło po około tygodniu i tak jest do dzisiaj 💪

Fakt, szybko się męczę, nie mogę za długo stać, ale to bardziej przez niskie ciśnienie, bo jak chodzę, to jest ok. Czasem odzywa mi się podbrzusze - jakieś ciągnięcia, jakieś bóle. Ale wszystko w granicach normy.

Życzę Wam, żebyście także szybko zobaczyły poprawę 😘

Aune lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo, witaj wśród nas 🥰

Margo007 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie liczyłyśmy na łaskawy drugi trymestr tymczasem u mnie pojawily się mdłości, bóle głowy problemy z zasypaniem i ogromne przemęczenie 😄

Właśnie szykujemy się na wizytę i zaraz jedziemy podglądać synka 🥰

Cześć Margo! 👋 😊

Udanych wakacji wszystkim na urlopach 😁

Margo007, Elewina lubią tę wiadomość

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Czekamy na Ciebie Synku 🥰

preg.png
  • Margo007 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

Bardzo współczuję Wam mdłości, wymiotów i takiego samopoczucia...

Pamiętam, że jak wchodziłam w II trymestr, to też z nadzieją, że nudności miną. Nooo, to dla odmiany zaczęłam wymiotować. Na szczęście minęło po około tygodniu i tak jest do dzisiaj 💪

Fakt, szybko się męczę, nie mogę za długo stać, ale to bardziej przez niskie ciśnienie, bo jak chodzę, to jest ok. Czasem odzywa mi się podbrzusze - jakieś ciągnięcia, jakieś bóle. Ale wszystko w granicach normy.

Życzę Wam, żebyście także szybko zobaczyły poprawę 😘

Mam to samo z ciśnieniem i też nie mogę długo stać, wczoraj mierzyłam ciśnienie na siedząco i stojąco, na siedząco coś koło 100/60, a jak wstałam to od razu 80/40, masakra.... Jak chodze to też jest okej..., wspominałaś o tych objawach swojej lekarce ? Ja mam wizytę dopiero 18.06 i zastanawiam się czy to, że nie mogę dlugo stać, bo mi słabo jest normalne 🫣

Termin: 09.12.24
    dziewczynka 👶🩷

preg.png
  • Margo007 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się dziewczyny, że do Was dołączyłam. Okazuje się, że naprawdę wiele z Was zmaga się z takimi dolegliwościami jak ja, co naprawdę poprawia mi samopoczucie, wiem, że to nie są moje wymysły, albo przewrażliwienie 🥰

Skryta19, Aune lubią tę wiadomość

dziewczynka 👶🩷

preg.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo007 wrote:
    Mam to samo z ciśnieniem i też nie mogę długo stać, wczoraj mierzyłam ciśnienie na siedząco i stojąco, na siedząco coś koło 100/60, a jak wstałam to od razu 80/40, masakra.... Jak chodze to też jest okej..., wspominałaś o tych objawach swojej lekarce ? Ja mam wizytę dopiero 18.06 i zastanawiam się czy to, że nie mogę dlugo stać, bo mi słabo jest normalne 🫣
    Ja też nie mogę stać przez niskie ciśnienie, przeważnie mam około 90/50. Bywają dni, że nie mogę zrobić sobie śniadania, bo zaraz robi mi się słabo i muszę iść usiąść …
    Ja mam wizytę w ten czwartek, mam zamiar wspomnieć o tym swojemu lekarzowi, ale myślę, że pewnie powie, że takie objawy mogą występować w ciąży 🙈

preg.png
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    O to daj znać jak odstawisz jaj się będziesz czuć bo ja po tabletkach czuję się super ale jak chciałam odstawić to był istny armagedon 🤣
    Dziś 3ci dzień bez nudności 🤐🤐🤐 jeszcze 2 i zobaczymy 🫣🫣

🩷💙

preg.png
  • Wikta06 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Hej dziewczyny,nadrobiłam wpisy, za nami kolejny intensywny weekend. Nie wiem czy my kiedyś posiedzimy w domu w wolny dzień😅

Margo,witamy w grupie.

Co do objawów to ja od kilku dni zauważyłam ogromną poprawę. Wytrzymuje bez drzemki cały dzień, ogólnie czuje się bardziej energiczna, nie mam mdłości🙂 także jest nadzieja 🙂

Zauważyłam u siebie też lepsze samopoczucie wytrzymuje bez drzemek nie mam już mdłości od kilku dni i zaczęła mi się straszna faza na słodkie.
    Trzymam kciuki żeby u Ciebie nie wróciło i u mnie też bo jak na razie jest bardzo dobrze

Tatka lubi tę wiadomość

• Wikta06 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie bierzecie witaminy ja póki co pregne start za 2 tyg kończę i przechodzę na pregne plus a jak u was z witaminami?

• Margo007 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikta06 wrote:
    Jakie bierzecie witaminy ja póki co pregne start za 2 tyg kończę i przechodzę na pregne plus a jak u was z witaminami?

Ja na razie biorę prenacaps mutli 1, zależało mi, żeby była tylko aktywna forma folianów i kwasy omega 🥰
    A poza tym to dodatkowa wit. D3 + K2, cholina, magnez, probiotyki i laktoferyne

dziewczynka 👶🩷

preg.png
  • rybka8 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikta06 wrote:

Ja właśnie biorę od 2 miesięcy pregne plus, ale się trochę przed chwilą przestraszyłam bo zobaczyłam na Instagramie post, by jej nie brać bo ma syntetyczny kwas foliowy.

Szukam więc zamiennika w podobnym przedziale cenowym :(

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    preg.png
  • Margo007 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie detektory tętna?
    Ja dzisiaj kupiłam Jumper model JPD-100E, ale nie znalazłam tetna... Od którego tygodnia wam się udalo znaleźć bicie serca ? 🩷
    Myślę, że u mnie może być za wcześnie, gdzieś było napisane że od 12 tc. można używać, ale w instrukcji jest 16 tc

dziewczynka 👶🩷

preg.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ