☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Rita 💋 wrote:Udanego wyjazdu! Ja od przyszłego tygodnia mam urlop, ale dalej nie wiemy czy zostajemy w Polsce czy lecimy gdzieś dalej. Trochę się boję szczerze mówiąc. A dokąd pojechalicie?
Dzięki ❣️
Jesteśmy na zachodniej Krecie, także temperatury dość konkretne, a teraz zaczynaja się już powoli takie zupełnie bliskie 40stopni, także czeka mnie wyzywanie. Na szczęście kiedyś już tu byliśmy, dlatego możemy totalnie odpuścić mocne zwiedzanie i skupiać się na chillujacym życiu, a nawet fajnie czasem być trochę zmuszonym do tego i odpuścić 😀 Trochę mi przykro, że nie mogę jesc wielu ulubionych przysmaków i pić ich czerwonego wina, ale kiedyś do tego wrócimy 😊
Dziewczyny, trzymajcie się dzielnie w tym złym samopoczuciu, mdłościach i wymiotach!!rybka8, Tatka, Aune, Rita 💋 lubią tę wiadomość
-
meowne wrote:Dzięki ❣️
Jesteśmy na zachodniej Krecie, także temperatury dość konkretne, a teraz zaczynaja się już powoli takie zupełnie bliskie 40stopni, także czeka mnie wyzywanie. Na szczęście kiedyś już tu byliśmy, dlatego możemy totalnie odpuścić mocne zwiedzanie i skupiać się na chillujacym życiu, a nawet fajnie czasem być trochę zmuszonym do tego i odpuścić 😀 Trochę mi przykro, że nie mogę jesc wielu ulubionych przysmaków i pić ich czerwonego wina, ale kiedyś do tego wrócimy 😊
Dziewczyny, trzymajcie się dzielnie w tym złym samopoczuciu, mdłościach i wymiotach!!
Dodam jeszcze, że przed wylotem złapałam trochę lęków co do tego, czy dobrze robimy, że lecimy w tak ciepłe miejsce, ale patrząc zdroworozsądkowo to po prostu pewne rzeczy dla spokoju sumienia warto odpuścić i w zasadzie można czuć się bezpiecznie i w granicach swojego komfortu. Nie wiem jeszcze jak mi pójdzie ten tydzień, ale liczę, że przetrwam go radośnie w spokoju. Na ten moment faktycznie najgorsza była podróż na jej końcówce. Niestety w autokarze dzieciak za mną nagle zaczął z całej siły kopać mi w siedzenie, co było mega nieprzyjemne dla moich lędźwi, które były mega obolałe i wrażliwe. Na prośby o zaprzestanie reagował śmiechem z kolegą. Bezpieczne to też nie było przy takiej intensywności. I takie sytuacje się niestety zdarzająRita 💋 lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami w poniedziałek 💐
My już od rana z przygodami. Wstałam i zobaczyłam , że mam delikatne krwawienie. Nitki żywej czerwonej krwi. Przeraziłam się totalnie i od razu zadzwoniłam do mojego lekarza. Jestem już po USG i wynika , że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serducho bije, bobas ma 5 cm a krwawienie tak naprawdę nie wiadomo skąd , być może jakieś zatarcie 🤔 mam podejrzenia co do aplikatora od Luteiny, może gdzieś się dziugnelam 🤔
Dobrze, że już po strachu.
Krew na Pappe też dziś oddałam, usg genetyczne w następny poniedziałek.
Trzymam kciuki za każde badania i wizyty ♥️♥️♥️meowne, Aune lubią tę wiadomość
-
Margo dzięki za słowa wsparcia, postaram się być dobrej myśli ❤️
Dziewczyny mega współczuję Wam tych wymiotów 😯 oby szybko Wam wróciło dobre samopoczucie!
Jeszcze z nowości u mnie to postanowiłam, że w najbliższy piątek powiem mojej przełożonej o ciąży. Generalnie pracuję zdalnie, zbliża się integracja całego zespołu, a u mnie już widać powoli brzuszek ciążowy 😳
Trochę się obawiam jej reakcji, ponieważ pracuję od października, zanim poszłam do tej pracy to znałyśmy się z poprzedniej firmy, więc relację mamy bardzo dobrą.. w zeszłym roku, jak byłam po rekrutacji, to ona mi powiedziała coś na zasadzie, że jeśli po 3 miesiącach bym dostała umowę na czas nieokreślony i na drugi dzień poszła z L4 z powodu ciąży to by się oburzyła 😅
Umowę dostałam i grzecznie pracuję już 9 miesiąc, ale i tak się obawiam jej reakcji. Tylko że nie ma chyba odpowiedniego czasu (bardzo względne to jest pojęcie) na zajście w ciążę po zmianie pracy, a nie będę przecież swojego prywatnego życia układać pod korpo 🤷♀️
A jeszcze odnośnie baby brain - w sobotę byli u nas znajomi i za cholerę nie mogłam sobie przypomnieć, że na talerz do zupy mówi się po prostu „głęboki talerz” 🤣Margo007 lubi tę wiadomość
-
Amra wrote:Witam się z Wami w poniedziałek 💐
My już od rana z przygodami. Wstałam i zobaczyłam , że mam delikatne krwawienie. Nitki żywej czerwonej krwi. Przeraziłam się totalnie i od razu zadzwoniłam do mojego lekarza. Jestem już po USG i wynika , że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serducho bije, bobas ma 5 cm a krwawienie tak naprawdę nie wiadomo skąd , być może jakieś zatarcie 🤔 mam podejrzenia co do aplikatora od Luteiny, może gdzieś się dziugnelam 🤔
Dobrze, że już po strachu.
Krew na Pappe też dziś oddałam, usg genetyczne w następny poniedziałek.
Trzymam kciuki za każde badania i wizyty ♥️♥️♥️
Uff, dobrze że od razu pobiegłaś na kontrolę i z dzidzią wszystko dobrze ❤️Amra lubi tę wiadomość
-
meowne wrote:Dodam jeszcze, że przed wylotem złapałam trochę lęków co do tego, czy dobrze robimy, że lecimy w tak ciepłe miejsce, ale patrząc zdroworozsądkowo to po prostu pewne rzeczy dla spokoju sumienia warto odpuścić i w zasadzie można czuć się bezpiecznie i w granicach swojego komfortu. Nie wiem jeszcze jak mi pójdzie ten tydzień, ale liczę, że przetrwam go radośnie w spokoju. Na ten moment faktycznie najgorsza była podróż na jej końcówce. Niestety w autokarze dzieciak za mną nagle zaczął z całej siły kopać mi w siedzenie, co było mega nieprzyjemne dla moich lędźwi, które były mega obolałe i wrażliwe. Na prośby o zaprzestanie reagował śmiechem z kolegą. Bezpieczne to też nie było przy takiej intensywności. I takie sytuacje się niestety zdarzają
Chyba bym straciła cierpliwość do takiego dzieciaka 😒
Udanych wakacji i dużo odpoczynku 🥰meowne lubi tę wiadomość
-
Rita 💋 wrote:Udanego wyjazdu! Ja od przyszłego tygodnia mam urlop, ale dalej nie wiemy czy zostajemy w Polsce czy lecimy gdzieś dalej. Trochę się boję szczerze mówiąc. A dokąd pojechalicie?
Wiec chyba zostaniemy w Polsce i skoczymy nad morze... chociaż tu to przerażają mnie ceny 🤭 i 8h jazdy w aucie z 15miesiecznym dzieckiem...2019 - starania czas start 🥰
Wiek 26lat👦👩
03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
05.2022 - beta 7dpt. 0
06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
03.2023 - synek 🩵 - CC 35tc., preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp
04.2024 - naturalny cud 🩷 - ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16
-
Hej!
Bardzo współczuję Wam mdłości, wymiotów i takiego samopoczucia...
Pamiętam, że jak wchodziłam w II trymestr, to też z nadzieją, że nudności miną. Nooo, to dla odmiany zaczęłam wymiotować. Na szczęście minęło po około tygodniu i tak jest do dzisiaj 💪
Fakt, szybko się męczę, nie mogę za długo stać, ale to bardziej przez niskie ciśnienie, bo jak chodzę, to jest ok. Czasem odzywa mi się podbrzusze - jakieś ciągnięcia, jakieś bóle. Ale wszystko w granicach normy.
Życzę Wam, żebyście także szybko zobaczyły poprawę 😘Aune lubi tę wiadomość
-
Chyba wszystkie liczyłyśmy na łaskawy drugi trymestr tymczasem u mnie pojawily się mdłości, bóle głowy problemy z zasypaniem i ogromne przemęczenie 😄
Właśnie szykujemy się na wizytę i zaraz jedziemy podglądać synka 🥰
Cześć Margo! 👋 😊
Udanych wakacji wszystkim na urlopach 😁Margo007, Elewina lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Hej!
Bardzo współczuję Wam mdłości, wymiotów i takiego samopoczucia...
Pamiętam, że jak wchodziłam w II trymestr, to też z nadzieją, że nudności miną. Nooo, to dla odmiany zaczęłam wymiotować. Na szczęście minęło po około tygodniu i tak jest do dzisiaj 💪
Fakt, szybko się męczę, nie mogę za długo stać, ale to bardziej przez niskie ciśnienie, bo jak chodzę, to jest ok. Czasem odzywa mi się podbrzusze - jakieś ciągnięcia, jakieś bóle. Ale wszystko w granicach normy.
Życzę Wam, żebyście także szybko zobaczyły poprawę 😘
Mam to samo z ciśnieniem i też nie mogę długo stać, wczoraj mierzyłam ciśnienie na siedząco i stojąco, na siedząco coś koło 100/60, a jak wstałam to od razu 80/40, masakra.... Jak chodze to też jest okej..., wspominałaś o tych objawach swojej lekarce ? Ja mam wizytę dopiero 18.06 i zastanawiam się czy to, że nie mogę dlugo stać, bo mi słabo jest normalne 🫣 -
Cieszę się dziewczyny, że do Was dołączyłam. Okazuje się, że naprawdę wiele z Was zmaga się z takimi dolegliwościami jak ja, co naprawdę poprawia mi samopoczucie, wiem, że to nie są moje wymysły, albo przewrażliwienie 🥰
Skryta19, Aune lubią tę wiadomość
-
Margo007 wrote:Mam to samo z ciśnieniem i też nie mogę długo stać, wczoraj mierzyłam ciśnienie na siedząco i stojąco, na siedząco coś koło 100/60, a jak wstałam to od razu 80/40, masakra.... Jak chodze to też jest okej..., wspominałaś o tych objawach swojej lekarce ? Ja mam wizytę dopiero 18.06 i zastanawiam się czy to, że nie mogę dlugo stać, bo mi słabo jest normalne 🫣
Ja mam wizytę w ten czwartek, mam zamiar wspomnieć o tym swojemu lekarzowi, ale myślę, że pewnie powie, że takie objawy mogą występować w ciąży 🙈 -
Mag_len wrote:Hej dziewczyny,nadrobiłam wpisy, za nami kolejny intensywny weekend. Nie wiem czy my kiedyś posiedzimy w domu w wolny dzień😅
Margo,witamy w grupie.
Co do objawów to ja od kilku dni zauważyłam ogromną poprawę. Wytrzymuje bez drzemki cały dzień, ogólnie czuje się bardziej energiczna, nie mam mdłości🙂 także jest nadzieja 🙂
Zauważyłam u siebie też lepsze samopoczucie wytrzymuje bez drzemek nie mam już mdłości od kilku dni i zaczęła mi się straszna faza na słodkie.
Trzymam kciuki żeby u Ciebie nie wróciło i u mnie też bo jak na razie jest bardzo dobrzeTatka lubi tę wiadomość
-
Wikta06 wrote:Jakie bierzecie witaminy ja póki co pregne start za 2 tyg kończę i przechodzę na pregne plus a jak u was z witaminami?
Ja na razie biorę prenacaps mutli 1, zależało mi, żeby była tylko aktywna forma folianów i kwasy omega 🥰
A poza tym to dodatkowa wit. D3 + K2, cholina, magnez, probiotyki i laktoferyne -
Wikta06 wrote:Jakie bierzecie witaminy ja póki co pregne start za 2 tyg kończę i przechodzę na pregne plus a jak u was z witaminami?
Ja właśnie biorę od 2 miesięcy pregne plus, ale się trochę przed chwilą przestraszyłam bo zobaczyłam na Instagramie post, by jej nie brać bo ma syntetyczny kwas foliowy.
Szukam więc zamiennika w podobnym przedziale cenowym -
Dziewczyny macie detektory tętna?
Ja dzisiaj kupiłam Jumper model JPD-100E, ale nie znalazłam tetna... Od którego tygodnia wam się udalo znaleźć bicie serca ? 🩷
Myślę, że u mnie może być za wcześnie, gdzieś było napisane że od 12 tc. można używać, ale w instrukcji jest 16 tc