Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • meowne Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita 💋 wrote:
    Udanego wyjazdu! Ja od przyszłego tygodnia mam urlop, ale dalej nie wiemy czy zostajemy w Polsce czy lecimy gdzieś dalej. Trochę się boję szczerze mówiąc. A dokąd pojechalicie?

Dzięki ❣️

Jesteśmy na zachodniej Krecie, także temperatury dość konkretne, a teraz zaczynaja się już powoli takie zupełnie bliskie 40stopni, także czeka mnie wyzywanie. Na szczęście kiedyś już tu byliśmy, dlatego możemy totalnie odpuścić mocne zwiedzanie i skupiać się na chillujacym życiu, a nawet fajnie czasem być trochę zmuszonym do tego i odpuścić 😀 Trochę mi przykro, że nie mogę jesc wielu ulubionych przysmaków i pić ich czerwonego wina, ale kiedyś do tego wrócimy 😊

Dziewczyny, trzymajcie się dzielnie w tym złym samopoczuciu, mdłościach i wymiotach!!

rybka8, Tatka, Aune, Rita 💋 lubią tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix wrote:
    Jejku ja tak samo, okropne pogorszenie, wymioty i zero energii 😵‍💫
    Też jutro oddaję krew na pappe 🙌🏻
    Trzymam kciuki za wyniki, ale na pewno wszystko będzie dobrze 🩷

Sandrix lubi tę wiadomość

age.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meowne wrote:
    Dzięki ❣️

Jesteśmy na zachodniej Krecie, także temperatury dość konkretne, a teraz zaczynaja się już powoli takie zupełnie bliskie 40stopni, także czeka mnie wyzywanie. Na szczęście kiedyś już tu byliśmy, dlatego możemy totalnie odpuścić mocne zwiedzanie i skupiać się na chillujacym życiu, a nawet fajnie czasem być trochę zmuszonym do tego i odpuścić 😀 Trochę mi przykro, że nie mogę jesc wielu ulubionych przysmaków i pić ich czerwonego wina, ale kiedyś do tego wrócimy 😊

Dziewczyny, trzymajcie się dzielnie w tym złym samopoczuciu, mdłościach i wymiotach!!

Dodam jeszcze, że przed wylotem złapałam trochę lęków co do tego, czy dobrze robimy, że lecimy w tak ciepłe miejsce, ale patrząc zdroworozsądkowo to po prostu pewne rzeczy dla spokoju sumienia warto odpuścić i w zasadzie można czuć się bezpiecznie i w granicach swojego komfortu. Nie wiem jeszcze jak mi pójdzie ten tydzień, ale liczę, że przetrwam go radośnie w spokoju. Na ten moment faktycznie najgorsza była podróż na jej końcówce. Niestety w autokarze dzieciak za mną nagle zaczął z całej siły kopać mi w siedzenie, co było mega nieprzyjemne dla moich lędźwi, które były mega obolałe i wrażliwe. Na prośby o zaprzestanie reagował śmiechem z kolegą. Bezpieczne to też nie było przy takiej intensywności. I takie sytuacje się niestety zdarzają :/

Rita 💋 lubi tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w poniedziałek 💐
    My już od rana z przygodami. Wstałam i zobaczyłam , że mam delikatne krwawienie. Nitki żywej czerwonej krwi. Przeraziłam się totalnie i od razu zadzwoniłam do mojego lekarza. Jestem już po USG i wynika , że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serducho bije, bobas ma 5 cm a krwawienie tak naprawdę nie wiadomo skąd , być może jakieś zatarcie 🤔 mam podejrzenia co do aplikatora od Luteiny, może gdzieś się dziugnelam 🤔
    Dobrze, że już po strachu.
    Krew na Pappe też dziś oddałam, usg genetyczne w następny poniedziałek.
    Trzymam kciuki za każde badania i wizyty ♥️♥️♥️

meowne, Aune lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo dzięki za słowa wsparcia, postaram się być dobrej myśli ❤️

Dziewczyny mega współczuję Wam tych wymiotów 😯 oby szybko Wam wróciło dobre samopoczucie!

Jeszcze z nowości u mnie to postanowiłam, że w najbliższy piątek powiem mojej przełożonej o ciąży. Generalnie pracuję zdalnie, zbliża się integracja całego zespołu, a u mnie już widać powoli brzuszek ciążowy 😳

Trochę się obawiam jej reakcji, ponieważ pracuję od października, zanim poszłam do tej pracy to znałyśmy się z poprzedniej firmy, więc relację mamy bardzo dobrą.. w zeszłym roku, jak byłam po rekrutacji, to ona mi powiedziała coś na zasadzie, że jeśli po 3 miesiącach bym dostała umowę na czas nieokreślony i na drugi dzień poszła z L4 z powodu ciąży to by się oburzyła 😅

Umowę dostałam i grzecznie pracuję już 9 miesiąc, ale i tak się obawiam jej reakcji. Tylko że nie ma chyba odpowiedniego czasu (bardzo względne to jest pojęcie) na zajście w ciążę po zmianie pracy, a nie będę przecież swojego prywatnego życia układać pod korpo 🤷‍♀️

A jeszcze odnośnie baby brain - w sobotę byli u nas znajomi i za cholerę nie mogłam sobie przypomnieć, że na talerz do zupy mówi się po prostu „głęboki talerz” 🤣

Margo007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Witam się z Wami w poniedziałek 💐
    My już od rana z przygodami. Wstałam i zobaczyłam , że mam delikatne krwawienie. Nitki żywej czerwonej krwi. Przeraziłam się totalnie i od razu zadzwoniłam do mojego lekarza. Jestem już po USG i wynika , że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serducho bije, bobas ma 5 cm a krwawienie tak naprawdę nie wiadomo skąd , być może jakieś zatarcie 🤔 mam podejrzenia co do aplikatora od Luteiny, może gdzieś się dziugnelam 🤔
    Dobrze, że już po strachu.
    Krew na Pappe też dziś oddałam, usg genetyczne w następny poniedziałek.
    Trzymam kciuki za każde badania i wizyty ♥️♥️♥️

Uff, dobrze że od razu pobiegłaś na kontrolę i z dzidzią wszystko dobrze ❤️

Amra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meowne wrote:
    Dodam jeszcze, że przed wylotem złapałam trochę lęków co do tego, czy dobrze robimy, że lecimy w tak ciepłe miejsce, ale patrząc zdroworozsądkowo to po prostu pewne rzeczy dla spokoju sumienia warto odpuścić i w zasadzie można czuć się bezpiecznie i w granicach swojego komfortu. Nie wiem jeszcze jak mi pójdzie ten tydzień, ale liczę, że przetrwam go radośnie w spokoju. Na ten moment faktycznie najgorsza była podróż na jej końcówce. Niestety w autokarze dzieciak za mną nagle zaczął z całej siły kopać mi w siedzenie, co było mega nieprzyjemne dla moich lędźwi, które były mega obolałe i wrażliwe. Na prośby o zaprzestanie reagował śmiechem z kolegą. Bezpieczne to też nie było przy takiej intensywności. I takie sytuacje się niestety zdarzają :/

Chyba bym straciła cierpliwość do takiego dzieciaka 😒
    Udanych wakacji i dużo odpoczynku 🥰

meowne lubi tę wiadomość

• Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita 💋 wrote:
    Udanego wyjazdu! Ja od przyszłego tygodnia mam urlop, ale dalej nie wiemy czy zostajemy w Polsce czy lecimy gdzieś dalej. Trochę się boję szczerze mówiąc. A dokąd pojechalicie?
    Ja tez urlop od przyszłego tygodnia i też dalej nie wiemy gdzie jedziemy / lecimy 🫣 z jednej strony chcielibysmy za granicę ale ja mam jakiś lęk przed lotem, szczególnie, że wylot byłby jeszcze w pierwszym trymestrze... ogólnie po histori z nadciśnieniem w pierwszej ciąży to teraz boję się wszystkiego co stanowi jakiś czynniki ryzyka.
    Wiec chyba zostaniemy w Polsce i skoczymy nad morze... chociaż tu to przerażają mnie ceny 🤭 i 8h jazdy w aucie z 15miesiecznym dzieckiem...

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Bardzo współczuję Wam mdłości, wymiotów i takiego samopoczucia...

Pamiętam, że jak wchodziłam w II trymestr, to też z nadzieją, że nudności miną. Nooo, to dla odmiany zaczęłam wymiotować. Na szczęście minęło po około tygodniu i tak jest do dzisiaj 💪

Fakt, szybko się męczę, nie mogę za długo stać, ale to bardziej przez niskie ciśnienie, bo jak chodzę, to jest ok. Czasem odzywa mi się podbrzusze - jakieś ciągnięcia, jakieś bóle. Ale wszystko w granicach normy.

Życzę Wam, żebyście także szybko zobaczyły poprawę 😘

Aune lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo, witaj wśród nas 🥰

Margo007 lubi tę wiadomość

• Nina_02 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie liczyłyśmy na łaskawy drugi trymestr tymczasem u mnie pojawily się mdłości, bóle głowy problemy z zasypaniem i ogromne przemęczenie 😄

Właśnie szykujemy się na wizytę i zaraz jedziemy podglądać synka 🥰

Cześć Margo! 👋 😊

Udanych wakacji wszystkim na urlopach 😁

Margo007, Elewina lubią tę wiadomość

👩34 ❤️🧔‍♂️35

Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze, że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Margo007 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

Bardzo współczuję Wam mdłości, wymiotów i takiego samopoczucia...

Pamiętam, że jak wchodziłam w II trymestr, to też z nadzieją, że nudności miną. Nooo, to dla odmiany zaczęłam wymiotować. Na szczęście minęło po około tygodniu i tak jest do dzisiaj 💪

Fakt, szybko się męczę, nie mogę za długo stać, ale to bardziej przez niskie ciśnienie, bo jak chodzę, to jest ok. Czasem odzywa mi się podbrzusze - jakieś ciągnięcia, jakieś bóle. Ale wszystko w granicach normy.

Życzę Wam, żebyście także szybko zobaczyły poprawę 😘

Mam to samo z ciśnieniem i też nie mogę długo stać, wczoraj mierzyłam ciśnienie na siedząco i stojąco, na siedząco coś koło 100/60, a jak wstałam to od razu 80/40, masakra.... Jak chodze to też jest okej..., wspominałaś o tych objawach swojej lekarce ? Ja mam wizytę dopiero 18.06 i zastanawiam się czy to, że nie mogę dlugo stać, bo mi słabo jest normalne 🫣

Termin: 09.12.24
    dziewczynka 👶🩷

preg.png
  • Margo007 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się dziewczyny, że do Was dołączyłam. Okazuje się, że naprawdę wiele z Was zmaga się z takimi dolegliwościami jak ja, co naprawdę poprawia mi samopoczucie, wiem, że to nie są moje wymysły, albo przewrażliwienie 🥰

nick nieaktualny, Aune lubią tę wiadomość

dziewczynka 👶🩷

preg.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo007 wrote:
    Mam to samo z ciśnieniem i też nie mogę długo stać, wczoraj mierzyłam ciśnienie na siedząco i stojąco, na siedząco coś koło 100/60, a jak wstałam to od razu 80/40, masakra.... Jak chodze to też jest okej..., wspominałaś o tych objawach swojej lekarce ? Ja mam wizytę dopiero 18.06 i zastanawiam się czy to, że nie mogę dlugo stać, bo mi słabo jest normalne 🫣
    Ja też nie mogę stać przez niskie ciśnienie, przeważnie mam około 90/50. Bywają dni, że nie mogę zrobić sobie śniadania, bo zaraz robi mi się słabo i muszę iść usiąść …
    Ja mam wizytę w ten czwartek, mam zamiar wspomnieć o tym swojemu lekarzowi, ale myślę, że pewnie powie, że takie objawy mogą występować w ciąży 🙈

age.png
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    O to daj znać jak odstawisz jaj się będziesz czuć bo ja po tabletkach czuję się super ale jak chciałam odstawić to był istny armagedon 🤣
    Dziś 3ci dzień bez nudności 🤐🤐🤐 jeszcze 2 i zobaczymy 🫣🫣

age.png
  • Wikta06 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Hej dziewczyny,nadrobiłam wpisy, za nami kolejny intensywny weekend. Nie wiem czy my kiedyś posiedzimy w domu w wolny dzień😅

Margo,witamy w grupie.

Co do objawów to ja od kilku dni zauważyłam ogromną poprawę. Wytrzymuje bez drzemki cały dzień, ogólnie czuje się bardziej energiczna, nie mam mdłości🙂 także jest nadzieja 🙂

Zauważyłam u siebie też lepsze samopoczucie wytrzymuje bez drzemek nie mam już mdłości od kilku dni i zaczęła mi się straszna faza na słodkie.
    Trzymam kciuki żeby u Ciebie nie wróciło i u mnie też bo jak na razie jest bardzo dobrze

Tatka lubi tę wiadomość

• Wikta06 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie bierzecie witaminy ja póki co pregne start za 2 tyg kończę i przechodzę na pregne plus a jak u was z witaminami?

• Margo007 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikta06 wrote:
    Jakie bierzecie witaminy ja póki co pregne start za 2 tyg kończę i przechodzę na pregne plus a jak u was z witaminami?

Ja na razie biorę prenacaps mutli 1, zależało mi, żeby była tylko aktywna forma folianów i kwasy omega 🥰
    A poza tym to dodatkowa wit. D3 + K2, cholina, magnez, probiotyki i laktoferyne

dziewczynka 👶🩷

preg.png
  • rybka8 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikta06 wrote:

Ja właśnie biorę od 2 miesięcy pregne plus, ale się trochę przed chwilą przestraszyłam bo zobaczyłam na Instagramie post, by jej nie brać bo ma syntetyczny kwas foliowy.

Szukam więc zamiennika w podobnym przedziale cenowym :(

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    9.12 39+0 Maja 🩷
    age.png
  • Margo007 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie detektory tętna?
    Ja dzisiaj kupiłam Jumper model JPD-100E, ale nie znalazłam tetna... Od którego tygodnia wam się udalo znaleźć bicie serca ? 🩷
    Myślę, że u mnie może być za wcześnie, gdzieś było napisane że od 12 tc. można używać, ale w instrukcji jest 16 tc

dziewczynka 👶🩷

preg.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ