Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Aune Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero będę teraz zamawiać materac do dostawki, średnio twardy - z Manufaktury Materacy https://manufakturamateracy.pl/materace-do-lozeczek-dostawnych
    Na Allegro mają bardzo dobre opinie i odrobinkę tańsze niż Rucken.

aambrozjaa93, Mandoriana, meowne, Sandrix, Zagadka919 lubią tę wiadomość

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    Meowne, dobre wieści 😊 Mój syn też się kamuflował rączką i pępowiną jak bysliśmy na 3D na połówkowym 😅

Dobrze, że łożysko się podniosło 😊 Coraz większe te nasze maluchy. U mnie też anemia i lekarz mi zapisał żelazo Sorbifer Durules, mówił właśnie, że ten Feroplex jest najlepiej przyswajalny, ale obecnie niestety niedostępny w aptekach.

Też życzę dużo zdrówka dla wszystkich, teraz zaczynamy niestety sezon przeziębień :(

Materac do dostawki kupuję dodatkowy, właśnie średnio twardy, bo ten w zestawie za cienki.
    Ja też biorę sorbifer durules i dobrze na mnie zadziałał, po niecałych 4 tygodniach hemoglobina z 10,8 podniosła się na 11,9

Również życzę zdrowia dla wszystkich! Mnie zaczęło coś rozkładać w poniedziałek i wtorek, ale jakoś udało mi się to zahamować i cale szczęście, bo jutro idziemy na ślub i wesele mojego brata.

Mandoriana, Aune lubią tę wiadomość

age.png
  • Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hejo!

Życzę zdrówka wszystkim chorującym 😘

Ja wczoraj miałam wizytę - Synu waży 1661 gramów, ma się dobrze, wciąż ułożony miednicowo 😊 Z dobrych wiadomości łożysko się podniosło ♥️ Z tych mniej pozytywnych mam anemię i dostałam żelazo, którego nie mogę nigdzie dostać 🙄 Chodzi o Feroplex - ponoć nie ma to aktualnie w Polsce. No i blizna po CC jest cienka 😬

Co do dostawek, to my też mamy Kinder Kraft Neste Ul 2, a następne będzie zwykle łóżeczko że szczebelkami i na pewno w naszej sypialni 😉
    Hej mogą zapytać o blizne normalnie lekarz mierzył na USG ?ja jestem po 3 CC i rozwiązanie mam mieć wcześniej właśnie ze względu na blizne

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka36 wrote:
    Hej mogą zapytać o blizne normalnie lekarz mierzył na USG ?ja jestem po 3 CC i rozwiązanie mam mieć wcześniej właśnie ze względu na blizne

No jasne, że możesz 😊 Moja blizna jest cienka w dolnym odcinku - lekarz ją mierzył na USG, ale trochę mnie to zaskoczyło, więc już nie pamiętam dokładnie grubości. Nie ma natomiast rozejścia ani nic z tych rzeczy, więc mam się na ten moment nie martwić, bo sytuacja jest pod kontrolą.

• Aune Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa29 wrote:
    Ja też biorę sorbifer durules i dobrze na mnie zadziałał, po niecałych 4 tygodniach hemoglobina z 10,8 podniosła się na 11,9

Również życzę zdrowia dla wszystkich! Mnie zaczęło coś rozkładać w poniedziałek i wtorek, ale jakoś udało mi się to zahamować i cale szczęście, bo jutro idziemy na ślub i wesele mojego brata.

Też miałam ostatnio 10.8, więc liczę że u mnie będzie podobnie i się ładnie podniesie, ale jednak czuję, że trochę ciężko na żołądek ten Sorbifer działa.

A brałaś/bierzesz dwie tabletki dziennie i przed jedzeniem czy w trakcie? Lekarz mi powiedział, że najlepiej na czczo, a nie w trakcie lub po posiłku, więc staram się tak chociaż z pół godziny - 20 minut przed jedzeniem wziąć.

Dobrze, że przeziębienie zahamowane! Dobrej zabawy na weselu! 😊

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa29 wrote:

I jak się czujesz po Sorbiferze? Ja brałam w drugiej ciąży i miałam problemy gastryczne, dlatego chciałam uniknąć 😉

• Megipta Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. Cały czas Was czytam, obserwuje wizyty u lekarzy 🤗 ale nie mam siły się udzielać wracam na czworaka walczę z zatokami, gardłem i lekka gorączką ale mimo to dalej walczę z remontem. W sobotę wywózka rzeczy do nowego domu, a sam remont potrwa jeszcze z 2 tygodnie tak myślę bez skręcania niektórych nowych mebli. Jeśli zrobią nam do tego czasu przyłącze prądu i wody (bo to też trudna wojażka z instytucjami) to możemy odebrać dom, uzyskać adres i mieszkać a tak to niestety w połowie października muszę wracać na mazury bo zostanie mi z miesiąc do porodu a nie mam jeszcze spakowanej walizki 😬 jak tylko się poluzuje lub coś ciekawego się zadzieje u mnie to dam znać, póki co trzymam kciuki za pozytywny vibe u każdej i bede regularnie sie udzielac 🤞🍂🌬

Mandoriana, meowne, Aune, Mami_35, Amra lubią tę wiadomość

👱‍♀️ '90 🧔‍♂️'96
    👶🏼02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    👶🏻25.11.2024🩵
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
    11dpo: ⏸️
    14dpo: Beta: 86,30mlU
    Progesteron: 37,84 ng/ml
    17dpo: 482,00mlU
    19dpo: 1057,00 mIU
    16.10.25: zarodek 0,24cm, FHR 128 💗
    38dpo: 42870,00 mIU
    22.10.25: zarodek 1,13cm🍓
    05.11.25. 2,41cm cukiereczka 🍭
    20.11.25. Sanco: Zdrowy chłopczyk ♂️
    27.11.25. 12tc+4 🦫6,28cm
    22.12.25. 16tc+1 mamy 161g cudu 😍
    15.01.26. 19tc+4 320g🥥
    28.01.26. 21tc+3 🐯 477g Tygryska
    23.02.26. 25tc+1 🐦 781g

Czekamy na Ciebie Synku💙🫶
    preg.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No jasne, że możesz 😊 Moja blizna jest cienka w dolnym odcinku - lekarz ją mierzył na USG, ale trochę mnie to zaskoczyło, więc już nie pamiętam dokładnie grubości. Nie ma natomiast rozejścia ani nic z tych rzeczy, więc mam się na ten moment nie martwić, bo sytuacja jest pod kontrolą.
    Hej ciekawa różnica bo w Holandii nie mierzą blizny chyba że na życzenie ale nie jest to standard bo grubość blizny o niczym nie świadczy tutaj lekarze mają podejscie że cienka może sie super trzymać a gruba moze się rozejść bo bywają i takie przypadki i jest to o nie zależne. Ja np nie miałam badanej choć nie wiem czy nie poproszę o to badanie tak dla własnej wiedzy 🤔 A rodzisz naturalnie w związku z tym czy cesarka Cię czeka?

age.png
  • Koku Ekspertka

Wysłany: 26 września 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozejście blizny po cc. Podobno dosyć duże. Co to oznacza? Ja dokładnie nie wiem, nie bardzo chcę się w to wgłębiać medycznie dlaczego tak jest. Wiem tylko tyle że to jedno ze wskazań do kolejnego cc.

Dziewczyny które mają anemię... współczuję. Tez bralam żelazo w tabletkach. Pamiętam jak po porodzie sn skończonym cc dostałam silnej anemi w połogu. Brr to był koszmar pierwszy raz w życiu miałam takie wyniki. Blada jak ściana, oslabiona, nic mi się nie chciało jeść. Zdecydowanie nie chciałabym żeby znów to się powtórzyło.

Macie już wózki w domach?
    Mam okazję kupić fajny wózek używany ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie może?
    (27+5)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2024, 09:32

Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.

👨‍👩‍👧+🐕+👵= 🏠
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koku wrote:
    Mam okazję kupić fajny wózek używany ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie może?
    (27+5)
    Nam się udało upolować używany w super stanie miesiąc temu, także już mamy 🙂

Koku lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będę bardzo wdzięczna jakbyście napisały jakie wybrałyście śpioworki do wózków i kombinezony dla Waszych dzidziusiów, najlepiej konkretne nazwy modeli lub linki 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Cały czas coś oglądam, ale nie potrafię się zdecydować a może Wy mnie zainspirujecie😃 jak większość rzeczy już mam lub mam wybrane do kupienia i czekają tylko na swoją kolej tak z tymi dwiema rzeczami od kilku miesięcy dalej nie wiem🫣😅 szczególnie, że mąż nareszcie kończy remont w pokoju Henia i chciałabym od przyszłego tygodnia w końcu kupować rzeczy, których mi brakuje😊

Malinowa _Mamba lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune lekarz zalecił mi dwie tabletki dziennie, ale uważam, że to za dużo i biorę jedną dziennie, a mimo to hemoglobina ładnie się podniosła. Biorę zawsze rano na czczo 10-15 minut przed śniadaniem i łączę to sobie z probiotykiem i laktoferyną żeby poprawić wchłanianie i trochę ochronnie podziałać na jelita.
    Dziękuję, mam nadzieję, że chociaż trochę skorzystam z tego wesela 😀

MummyYummy czuję się dobrze, nie mam żadnych problemów jelitowych, ale tak jak pisałam wyżej biorę tylko jedną tabletkę dziennie i do tego laktoferyne i probiotyk 😊 a bałam się problemów, bo moja koleżanka mają straszne zaparcia po sorbiferze

MummyYummy, Aune lubią tę wiadomość

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koku wrote:
    Ja mam rozejście blizny po cc. Podobno dosyć duże. Co to oznacza? Ja dokładnie nie wiem, nie bardzo chcę się w to wgłębiać medycznie dlaczego tak jest. Wiem tylko tyle że to jedno ze wskazań do kolejnego cc.

Dziewczyny które mają anemię... współczuję. Tez bralam żelazo w tabletkach. Pamiętam jak po porodzie sn skończonym cc dostałam silnej anemi w połogu. Brr to był koszmar pierwszy raz w życiu miałam takie wyniki. Blada jak ściana, oslabiona, nic mi się nie chciało jeść. Zdecydowanie nie chciałabym żeby znów to się powtórzyło.

(27+5)
    A kiedy miałaś badanie blizny? I jak dawno cesarkę? Czy odczuwasz jakieś bóle/ciągnięcia w miejscu blizny? Ja miałam cesarkę 16 lat temu (byłam bardzo młodziutka) ale nie chcą mi badać blizny tutaj mówią że to zbyteczne a ja też ni odczuwam tam żadnego bólu prędzej czuje ciagniecie powierzchowne blizny po wyrostku robaczkowym bo si zaczęła rozciągać ale po cesarce nic jak narazie dzięki Bogu

age.png
  • Koku Ekspertka

Wysłany: 26 września 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    A kiedy miałaś badanie blizny? I jak dawno cesarkę? Czy odczuwasz jakieś bóle/ciągnięcia w miejscu blizny? Ja miałam cesarkę 16 lat temu (byłam bardzo młodziutka) ale nie chcą mi badać blizny tutaj mówią że to zbyteczne a ja też ni odczuwam tam żadnego bólu prędzej czuje ciagniecie powierzchowne blizny po wyrostku robaczkowym bo si zaczęła rozciągać ale po cesarce nic jak narazie dzięki Bogu
    Ok rok przed zajściem w tą ciążę na rutynowym badaniu usg ginekolog mi pierwszy raz powiedział o rozejściu blizny po cc. Drugi raz tuż przed założeniem szwu na szyjkę też przy rutynowym badaniu przyjęcia do szpitala. Cięcie było 6 lat temu. Nic a nic nie czuję żeby z tą blizna coś od środka było nie tak. Nie odczuwam żadnego bólu kłucie itp.

Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.

👨‍👩‍👧+🐕+👵= 🏠
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Hej ciekawa różnica bo w Holandii nie mierzą blizny chyba że na życzenie ale nie jest to standard bo grubość blizny o niczym nie świadczy tutaj lekarze mają podejscie że cienka może sie super trzymać a gruba moze się rozejść bo bywają i takie przypadki i jest to o nie zależne. Ja np nie miałam badanej choć nie wiem czy nie poproszę o to badanie tak dla własnej wiedzy 🤔 A rodzisz naturalnie w związku z tym czy cesarka Cię czeka?

W Polsce lekarze zwracają na to szczególną uwagę, przede wszystkim ze względów bezpieczeństwa matki i dziecka oraz odpowiedniego przygotowania do porodu czy reakcji w odpowiednim momencie. Nie do końca zgodzę się z tym, że cienka i gruba blizna to to samo - blizna na macicy pracuje, pracuje wraz ze swoim wzrostem i wzrostem dziecka. Jeżeli wcześniej była w normie, a teraz jej grubość się zmniejszyła, to świadczy o tym, że coś się z nią dzieje.

Na ten moment CC jest prawdopodobnym scenariuszem.

• Mandoriana Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    W Polsce lekarze zwracają na to szczególną uwagę, przede wszystkim ze względów bezpieczeństwa matki i dziecka oraz odpowiedniego przygotowania do porodu czy reakcji w odpowiednim momencie. Nie do końca zgodzę się z tym, że cienka i gruba blizna to to samo - blizna na macicy pracuje, pracuje wraz ze swoim wzrostem i wzrostem dziecka. Jeżeli wcześniej była w normie, a teraz jej grubość się zmniejszyła, to świadczy o tym, że coś się z nią dzieje.

Na ten moment CC jest prawdopodobnym scenariuszem.
    Tak ja znam te ogólne zalecenia w Polsce tylko się nie mogę nadziwić aż takiej dużej różnicy w postępowaniu w Polsce jak w krajach zachodnich. W październiku mam rozmowę z ginekologiem jako że jestem po cesarce (kobiety bez cesarki nawet nie widzą ginekologa przez całą ciaze tylko położna) to sie dopytam sama byłabym ciekawa jak się sprawą ma z tą moją blizna zwłaszcza że planuję poród naturalny

age.png
  • rybka8 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że temat się przewijał już, ale tyle piszemy tutaj, że przewinęłam już pełno stron i nie mogę znaleźć 😅
    Na który tc planujecie szczepienie na krztusiec?

Właśnie zarezerwowałam szczepionkę w aptece do końca przyszłego tygodnia ( u mnie w gemini kosztuje 110 zł, nie wiem jak w innych, ale straszono mnie kwotą 200-300 zł ),
    dziś mam 28+1 około i się zastanawiam czy przyszły tydzień będzie w porządku.

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    9.12 39+0 Maja 🩷
    age.png
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: 26 września 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    Dziewczyny będę bardzo wdzięczna jakbyście napisały jakie wybrałyście śpioworki do wózków i kombinezony dla Waszych dzidziusiów, najlepiej konkretne nazwy modeli lub linki 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Cały czas coś oglądam, ale nie potrafię się zdecydować a może Wy mnie zainspirujecie😃 jak większość rzeczy już mam lub mam wybrane do kupienia i czekają tylko na swoją kolej tak z tymi dwiema rzeczami od kilku miesięcy dalej nie wiem🫣😅 szczególnie, że mąż nareszcie kończy remont w pokoju Henia i chciałabym od przyszłego tygodnia w końcu kupować rzeczy, których mi brakuje😊
    Hej,
    Ja kupiłam jeden kombinezon welnaniany Engel używany na vinted za 150 zł w idealnym stanie, rozmiar 56. A drugi to moja mama kupiła bawełniany taki misiek też na vinted, jakiś no name.
    Śpiwór też upolowałam na vinted z firmy Elodie details za 1/10 ceny od jakiejś Szwedki. Zrobiony z puchu i pierza więc powinien grzać. Tak wygląda nowy:
    https://scandinavianbaby.pl/product-pol-9981-Elodie-Details-puchowy-spiworek-do-wozka-Lily-White.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAADxxgg7uRW-mhIvLK7YSLmui112eb&gclid=Cj0KCQjwjNS3BhChARIsAOxBM6q6eT61VwrASePpj8lmCxn55WWbxWwzM2eRf7knUspC4eJAffo0ZxMaAkH1EALw_wcB

aambrozjaa93, Aune lubią tę wiadomość

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne
    19.12.2024 Karol na świecie 🤍

💊
    Euthyrox N50

age.png
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: 26 września 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    Dopiero będę teraz zamawiać materac do dostawki, średnio twardy - z Manufaktury Materacy https://manufakturamateracy.pl/materace-do-lozeczek-dostawnych
    Na Allegro mają bardzo dobre opinie i odrobinkę tańsze niż Rucken.
    Ja dokładnie taki sam będę zamawiać do dostawki Lionelo, którą dostaliśmy od znajomych 😊
    Ktoś tam pytał wcześniej o materace właśnie. Do łóżeczka mamy z Rucken ale do dostawki wezmę właśnie ten z Manufaktury.

aambrozjaa93, Aune lubią tę wiadomość

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne
    19.12.2024 Karol na świecie 🤍

💊
    Euthyrox N50

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 26 września 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Tak ja znam te ogólne zalecenia w Polsce tylko się nie mogę nadziwić aż takiej dużej różnicy w postępowaniu w Polsce jak w krajach zachodnich. W październiku mam rozmowę z ginekologiem jako że jestem po cesarce (kobiety bez cesarki nawet nie widzą ginekologa przez całą ciaze tylko położna) to sie dopytam sama byłabym ciekawa jak się sprawą ma z tą moją blizna zwłaszcza że planuję poród naturalny

To na pewno dużo zależy od charakteru i człowieka - ja na przykład dobrze się czuję w takim systemie opieki 🙂 Trzymam kciuki za październikową wizytę✊ Też jestem ciekawa.

Mandoriana, Aune lubią tę wiadomość

‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ