X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 20 października, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już skurcze coraz częściej i silniejsze, no ale to nie porodowe, nieregularne bardzo i po odpoczynku przechodzi ;) dzieje się mimo Luteiny, magnezu i czasem no-spy, także i tak Luteinę odstawiam, jak widać co ma być to i tak będzie. Też liczę, że jeszcze te 3 tygodnie pociągnę i jestem bardzo ciekawa w jakim stadium jest już teraz ta szyjka 😝🙃

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    termin: 02.12.2024 🤭
    preg.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 20 października, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie przepowiadające raczej mało występują może kilka razy takie coś miałam a więcej czuje jak się bobas główka nastawia na szyjkę lub w inną część dolnej strony naciska śmiejemy się z moim że mu się nudzi w brzuchu i już by wyszedł do nas chętnie ale każemy mu czekać minimum do 37-38 tygodnia 😁
    Znów ruszam z wykańczaniem wyprawki została mała część ale też nie zbędna żeby mieć. Już trochę pozamawialam i przez następne 2 tygodnie chce zamknąć całą listę wszystkiego co potrzeba i już tylko się relaksować i czekać na dzieciaczka 😍

preg.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 20 października, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam noc pełną wrażeń. Od 23 do 5 rano brzuch mi się spinał strasznie, co 10- 20 minut, trwało to po 2-3 minuty. Ostatnie 2 godziny już dość boleśnie, nie doświadczyłam tego w poprzedniej ciąży,trochę się przestraszyłam... 😬
    a do terminu jeszcze prawie 6 tyg, choć po cichu liczę że 4... Miewacie tak??
    Czekam też z niecierpliwością do wizyty u lekarza, jestem ciekawa co powie na te spinania i jak tam wygląda szyjka...ostatnio była jak to określił " bardzo dluuuuuuga ".😉

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 20 października, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Ja dzisiaj miałam noc pełną wrażeń. Od 23 do 5 rano brzuch mi się spinał strasznie, co 10- 20 minut, trwało to po 2-3 minuty. Ostatnie 2 godziny już dość boleśnie, nie doświadczyłam tego w poprzedniej ciąży,trochę się przestraszyłam... 😬
    Czekam też z niecierpliwością do wizyty u lekarza, jestem ciekawa co powie na te spinania i jak tam wygląda szyjka...ostatnio była jak to określił " bardzo dluuuuuuga ".😉
    Ja tak miewam. Biorę wtedy no spe. Z tym że u mnie jak na razie bez wpływu na szyjkę. Ostatnio miała 4 cm. Teraz idę 29 pazdziernika i zobaczymy co słychać

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 20 października, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jestem w trakcie pakowania torby do szpitala i mam taką rozkminę czy bierzecie na pobyt dla dziecka raczej body na krótki rękaw+pajace czy raczej długiebody + spodnie? 🙈

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Czekamy na Ciebie Synku 🥰

preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 20 października, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 ja mam chyba 4 zestawy ubranek spakowane: i 2 to długie body+półśpiochy, 1 krótkie body+pajacyk, 1 długie body + spodenki+skarpetki 🤷‍♀️ mam nadzieję, że tak będzie okej 🙃

Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    15+4 🐔 około 10cm
    preg.png
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: 20 października, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Jak się czujecie? Czy tylko ja ledwo chodzę, czuję się cała opuchnieta i nie mogę spać w nocy przez ruchy dziecka?
    Mam wrażenie że ostatnia prosta przed porodem najtrudniejsza.

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 20 października, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Dziewczynki, jestem w trakcie pakowania torby do szpitala i mam taką rozkminę czy bierzecie na pobyt dla dziecka raczej body na krótki rękaw+pajace czy raczej długiebody + spodnie? 🙈

Ja wziełam dwa pajace i dwa zestawy długie body koperowe+ półspiochy z szeroką gumką (to te zestawy z hm)

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 20 października, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:
    Hej wszystkim! Jak się czujecie? Czy tylko ja ledwo chodzę, czuję się cała opuchnieta i nie mogę spać w nocy przez ruchy dziecka?

Dzisiaj jest tragedia u mnie...wczoraj dużo sprzątałam i się schylałam, dzisiaj chodzę na kaczkę, boli mnie kosc ogonową, siedzieć nie mogę...z opuchlizną nie mam problemu ale bol tej kosci...jakby mnie ktoś podpalał...muszę wskoczyć na piłkę ale sił brak🙈😮‍💨

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 20 października, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Ja tak mam, biorę magnez a jak jest bardzo uciążliwe to biorę nospe i u mnie te spinania/twardnienia podobnie jak u Mag_len na razie nie miały żadnego wpływu na szyjkę 🙈 mam kolejna wizytę mam 31 października i jestem ciekawa czy coś się już ruszyło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 18:15

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 października, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:

Hej! Współczuję opuchlizny...

U mnie zgaga osiąga apogeum, już nawet euro obie daje rady. Dodatkowo męczy mnie ból lewej łopatki - mam tak w każdej ciąży, na szczęście tutaj dużo później niż w pierwszej. Teraz wzięła mnie lekka infekcja, z której już wychodzę, ale nawet to nie dało mi w kość tak, jaj zgagę i ten ból... No zaczynam odliczać 😅

preg.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 20 października, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie brałam magnez.. ale nie pomógł.. i nie wiem czy to skleroza, a zapomniałam całkowicie żeby wziąć nospe, ciąża działa na mój mózg..🙈
    Ja wizytę mam 30 października więc pomiędzy Wami dziewczyny.

Ps. W razie czego nospa już przygotowana, oby potrzebna jednak nie była.

Malina mam tak samo... Chód kaczki, mam bardzo duzy brzuch, i tylko brzuch, bo biust jaki mialam przed ciążą,taki do tej pory.. czy prawie go nie ma😁 ostatnio dokucza.mi bardzo kręgosłup, biodra.. także.. eh... Byle przetrwać te ostatnie tygodnie 😅

• Nina_02 Autorytet

Wysłany: 20 października, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoKos wrote:
    Nina_02 ja mam chyba 4 zestawy ubranek spakowane: i 2 to długie body+półśpiochy, 1 krótkie body+pajacyk, 1 długie body + spodenki+skarpetki 🤷‍♀️ mam nadzieję, że tak będzie okej 🙃

I ja tak zrobiłam, wziełam 4 zestawy w różnych kombinacjach 😊 musi być okej 😁 muszę jeszcze dorzucić parę drobiazgów ale mogę już to powiedzieć: JESTEM SPAKOWANA 💪😁😅
    Malina1111 wrote:

To już jest ten moment, że jest mi coraz ciężej 🤔 na spacerze z psem ciężko po nim posprzątać 🙈 częściej pojawia się ból pleców i spojenia łonowego, ale jakoś odpuszcza powoli mój ból przepony, czy to znak że brzuch zaczyna się obniżać? 🤔😬

MummyYummy wrote:
    Hej! Współczuję opuchlizny...

U mnie zgaga osiąga apogeum, już nawet euro obie daje rady. Dodatkowo męczy mnie ból lewej łopatki - mam tak w każdej ciąży, na szczęście tutaj dużo później niż w pierwszej. Teraz wzięła mnie lekka infekcja, z której już wychodzę, ale nawet to nie dało mi w kość tak, jaj zgagę i ten ból... No zaczynam odliczać 😅

Łączę się w bólu z zgagą 🤕 też sobie z nim ledwo radzę 🙄

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍

preg.png
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam time of my life 😅 odkąd przestałam pracować mam tyle zajęć, że doba jest za krótka. Ostatnio zwiedzałam Kraków, zrobiłam ponad 20 tys kroków, czuję się fantastycznie, aż zaczynam mieć myśli, że szkoda że koniec tak blisko… chociaż oczywiście nie mogę się doczekać mojej malutkiej 😍 ja dopiero powoli zaczynam organizować wyprawkę i walizkę do szpitala, a termin mam na 10.12. Mam do szpitala 10 minut autem, a szpital dla dziecka wymaga tylko chusteczek więc się nie spinam jakoś bardzo. Mam nadzieję że ta końcówka nie da mi popalić ✌️

Mandoriana, Nina_02, Atika, Amra, villemo_gbm, spineczka, mar.1 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 października, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nina, ja na razie działam z syropem i migdałami, w nocy też popijam po łyku mleka. A jutro planuję kupić majeranek - ciężko mi sobie wyobrazić, jak wziąć taki suchy na łyżkę i zapić wodą, ale jestem już zdesperowana 🙈

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 20 października, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoKos wrote:
    U mnie też już skurcze coraz częściej i silniejsze, no ale to nie porodowe, nieregularne bardzo i po odpoczynku przechodzi ;) dzieje się mimo Luteiny, magnezu i czasem no-spy, także i tak Luteinę odstawiam, jak widać co ma być to i tak będzie. Też liczę, że jeszcze te 3 tygodnie pociągnę i jestem bardzo ciekawa w jakim stadium jest już teraz ta szyjka 😝🙃

Też mam bóle, zdarzają się regularne co godzinę przez okres ok 3 do 4 godzin nawet w czasie odpoczynku, później jest spokój przez dwie godziny i powtórka.

W nocy dwa razy obudził mnie dość silny brzuch 😓 taki, że stękałam z bólu.

Na dodatek weekend spędziłam z M u jego rodziny. Twardy materac dopełnił beznadziejną noc, bolały mnie i dretwiały ręce od ramion do koniuszków palców. 😒

Fania017 wrote:

Ojej, to może to wina ostatniej pełni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 21:34

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 20 października, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela855888 wrote:
    Ja za to mam time of my life 😅 odkąd przestałam pracować mam tyle zajęć, że doba jest za krótka. Ostatnio zwiedzałam Kraków, zrobiłam ponad 20 tys kroków, czuję się fantastycznie, aż zaczynam mieć myśli, że szkoda że koniec tak blisko… chociaż oczywiście nie mogę się doczekać mojej malutkiej 😍 ja dopiero powoli zaczynam organizować wyprawkę i walizkę do szpitala, a termin mam na 10.12. Mam do szpitala 10 minut autem, a szpital dla dziecka wymaga tylko chusteczek więc się nie spinam jakoś bardzo. Mam nadzieję że ta końcówka nie da mi popalić ✌️

O kurde, zazdroszczę dobrego samopoczucia 😍
    U mnie nie jest źle ale to tu boli, to tam ciągnie, to ciężko wstać i tak się robi upierdliwie 😅 ale 20tys kroków to już bym chyba nie zrobiła 😅
    MummyYummy wrote:
    @Nina, ja na razie działam z syropem i migdałami, w nocy też popijam po łyku mleka. A jutro planuję kupić majeranek - ciężko mi sobie wyobrazić, jak wziąć taki suchy na łyżkę i zapić wodą, ale jestem już zdesperowana 🙈

Zauważyłam że nabiał u mnie potęguje zgagę zamiast ją łagodzić 🙄 ale migdały i wszelkie środki farmakologiczne stosuję bo już naprawdę nie daję rady jak do tego dochodzi refluks, czasami ból jest tak bardzo silny że boli cała klatka piersiowa 🤔 majeranek mówisz? Muszę o tym coś poczytać 😅 daj znać czy pomogło 🤭
    Moja mama się smieje że mój syn urodzi się tak samo kudłaty jak ja 🙈 wiem że to tylko przesądy ale moja mama zawsze mi tą zgagę w ciąży wypominała a ja naprawdę urodziłam się z bardzo długimi czarnymi włosami 🤣🙈

Aniela855888 lubi tę wiadomość

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍

preg.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 21 października, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:

O to ja też się budzę przez imprezę w brzuchu o 3 w nocy 🤣
    Dodatkowo jestem obita, skopana od środka 😁
    Palce od nóg jak za mało pochodzę to mam jak serdelki 😁
    Coraz ciężej się poruszać..

preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 21 października, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila u mnie też palce u nóg i rąk jak serdelki 😅 ja swojej obrączki pozbyłam się już jakiś czas temu przez to, a jak mąż mi dał ostatnio na chwilę swoją 4 rozmiary większą to była dobra i wcale nie za luźna 🤷‍♀️ trochę się boje, że te stopy i ręce nie wrócą do pierwotnego kształtu 😂 i przybijam piątkę, u mnie dziś też z zegarkiem w ręku o 3 były balety!!

6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    15+4 🐔 około 10cm
    preg.png
  • Koku Ekspertka

Wysłany: 21 października, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wakacji też męczę się z opuchlizną rąk i stóp. Teraz może nie jest taka mocna jak w te upały ale nadal jest niestety. Obrączki też już dawno nie noszę 😄 do końca ciąży już tak zostanie niestety.
    Pamiętam że w ciąży z córką opuchlizna trzymała mi się jeszcze tydzień po porodzie i potem powoli schodziła i wróciłam do normalności 😁

KoKos, Malina1111 lubią tę wiadomość

Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.

👨‍👩‍👧+🐕+👵= 🏠
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ