X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po zmianie mleka jest 💩 codziennie na razie 😁 probiotyki wszystkie i delicol też odstawiłam. Faktycznie był jeden dzień bez 💩 i nie ingerowałam to na następny dzień rano była 🫠

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne

💊
    Euthyrox N50

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zmiana mleczka na razie nie wchodzi w grę bo karmię swoim 🙈 Dajemy Esputicon i vivomix, raz musieliśmy podać czopek w poniedziałek, potem dwa dni przerwa w 💩 ale bez bólu brzuszka i dziś sama zrobiła, także może nie potrzebuje tak często.

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Mala_Kasija Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix wrote:
    U nas po zmianie mleka jest 💩 codziennie na razie 😁 probiotyki wszystkie i delicol też odstawiłam. Faktycznie był jeden dzień bez 💩 i nie ingerowałam to na następny dzień rano była 🫠

A na jakim mleku jesteście? Bo u nas karmienie mieszane i niestety rzadko robi dwójeczkę. I szukamy mleka który może to zmienić.

🙎‍♀️91+👨89+🐶
    Staraczka od 2022
    Niedoczynność tarczycy
    Udrożniony prawy jajowód 02.2024
    Termin 30.11.24 (03.12.24) 🩵
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Kasija wrote:
    A na jakim mleku jesteście? Bo u nas karmienie mieszane i niestety rzadko robi dwójeczkę. I szukamy mleka który może to zmienić.
    Zmieniłam na Kendamil bo miałam w domu, jeszcze w ciąży kupiłam 😊

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne

💊
    Euthyrox N50

preg.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa jedna za drugą ledwo nadążam ze zmianami pieluch 🤪 ale położna mówiła że wszystko w normie kupa też zdrowa, młody sie pięknie rozwija, główka kształtna prawie odrazu po porodzie uzyskała kształtnosc, wszyscy się dziwili a ja nawet nie wiedziałam że to może zająć dłużej. Ciągle slysze że mały wygląda jakby już miał conajmniej miesiąc skończony ale to też pewnie dlatego że był dłużej w brzuchu tak sobie myślę.
    W nocy budzi się co 3 godziny czasem 4 ale częściej 3 na jedzonko i zasypia odrazu bez problemu.
    Jedyny problem to moje KP trochę mi spędza sen z powiek bo wciąż walczę z rozkręceniem laktacji na dobre. U mnie pokarm pojawił się dopiero po 5 dniach walki z laktatorem i nadal zresztą muszę regularnie go używać ponieważ Natanielek zasypia przy piersi i nie daje się dobudzac potem śpi trochę i zaraz budzi się z płaczem że jest głodny więc dajemy mu moje odciągnięte bo w piersiach jakoś dłużej zajmuje produkowanie się mleka i jakbym mu dała znów pierś to sie denerwuje że słabo leci.
    Także jesteśmy KP + KPI co z jednej strony daje mi komfort pewnej kontroli nad tym ile zjada a z drugiej strony jest trochę męczące bo duZo z tym roboty. Wolałabym jednak być tylko KP ale sama nie wiem jak to ugryźć dodatkowo od 2 dni znów mam mniejsza produkcję mleka i nie wiem co robić być może za mało płynów pije lub za mało jem ale nie jestem w stanie się zmuszać na siłę do jedzenia.
    Na szczęście mały dobrze przybiera, w sensie mało stracił po urodzeniu (150g) i na 5. dzień po urodzeniu już osiągnął swoją wagę urodzeniowa i leci dalej w górę dość sprawnie.
    Nim dostał moje mleko pierwsze dni pił Smilka i bardzo fajnie go przyjął jego organizm.

preg.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używacie podgrzewaczy do chusteczek? Możecie polecić jakiś model taki do którego będą pasować takie większe płatki kosmetyczne? Nie chce myć mu pupy sklepowymi wpadłam na pomysł że taki podgrzewacz by mi ułatwił używanie płatków bawełnianych w domu 🤗

preg.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta, jesteś? Przeczytaj moja wiadomość prv

age.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Dziewczyny używacie podgrzewaczy do chusteczek? Możecie polecić jakiś model taki do którego będą pasować takie większe płatki kosmetyczne? Nie chce myć mu pupy sklepowymi wpadłam na pomysł że taki podgrzewacz by mi ułatwił używanie płatków bawełnianych w domu 🤗
    https://4fizjo.pl/product-pol-1524-Podgrzewacz-do-chusteczek-nawilzanych.html
    Ja mam ten i spokojnie wejdą te większe płatki kosmetyczne dla dzieci :)

Mandoriana lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 549 550 551 552 553
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ