☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kam.ila wrote:Dziewczynki u nas po szczepieniu i na szczęście przeżyłam bez zawału. Kłucie tych nóżek było dla mnie katorgą. Mała miała gorączkę jedną noc ale teraz już jest ok. Dużo piła mleka i jakoś szybko poszło. Przeraża mnie następne szczepienie. 😵💫
To super że Igunia dobrze zniosła szczepienie🩷 a szczepiłaś też na pneumokoki, meningokoki i rota albo którąś z nich? -
Kam.ila wrote:Ja jestem mega zadowolona że zostałam przy kpi. Oczywiście to każdego indywidualny wybór. Jakbyś potrzebowała pomocy to śmiało pisz. Mi dużo pomogł profil na insta mleczna historia. 😉
Będę się odzywać co i jak wiem że jedną z opcji w naszej sytuacji jest zagęszczacz do mleczka dlatego jest szansa na kpi 😬 wolałabym zostać kp ale nie ja tu jestem najważniejsza.
Mój mały bardzo się męczy, widać to, jak nie śpi to płacze, mam tylko nadzieję że to nie jest nic poważniejszego 🤞 -
aambrozjaa93 wrote:Mnie też przerażają szczepienia szczególnie jak wiem jak dziecko może przechodzić chociaż też wiem, że nie musi tak być, bo np. mój straszy synek dobrze przeszedł, ale jakoś się obawiam jak teraz będzie. My dopiero będziemy się w poniedziałek zapisywać. A jakie szczepionki jeszcze wybrałyście oprócz tych 5w1/6w1? Bo ja się cały czas zastanawiam.
My 5w 1, podstawowe na NFZ pneumokoki i rotawirus. 😉aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Będę się odzywać co i jak wiem że jedną z opcji w naszej sytuacji jest zagęszczacz do mleczka dlatego jest szansa na kpi 😬 wolałabym zostać kp ale nie ja tu jestem najważniejsza.
Mój mały bardzo się męczy, widać to, jak nie śpi to płacze, mam tylko nadzieję że to nie jest nic poważniejszego 🤞
Jak pije z cycka to tak płynnie ? Czy się krztusi czy ulewa później ? Bo ja zrezygnowałam bo karmiłam przez nakładki i tam za dużo się zbierało i się krztusila to tego zaczęła strasznie ulewać taką fontanną. Teraz na butelce z najmniejszym przepływem minęło ulewanie j się nie krztusi. W ogóle całkiem inne dziecko. No ale ja nie miałam jak karmić bezpośrednio bo mam brodawki do niczego. I dostawała furii przy przystawianiu. -
Kam.ila wrote:Jak pije z cycka to tak płynnie ? Czy się krztusi czy ulewa później ? Bo ja zrezygnowałam bo karmiłam przez nakładki i tam za dużo się zbierało i się krztusila to tego zaczęła strasznie ulewać taką fontanną. Teraz na butelce z najmniejszym przepływem minęło ulewanie j się nie krztusi. W ogóle całkiem inne dziecko. No ale ja nie miałam jak karmić bezpośrednio bo mam brodawki do niczego. I dostawała furii przy przystawianiu.
Ulewa ☹️
wcześniej ulewał rzygając na „dwa metry” i miał w każdej pieluszce kleksa dwójki 😬
Teraz podajemy delicol i jest lepiej. Nie ulewa już tak bardzo dużo, choć według położnej to nadal dużo, dał ostatnio przy niej popis swoich umiejętności w tym zakresie, ale jak wyczuję moment na odbicie to tylko sobie beknie, nadal często słyszę jak mu się cofa, wtedy zaczyna się krzyk, często taki nie do opanowania😬 to musi go boleć. Kleksy nadal są, ale dodaliśmy do tego jednak espumisan i są takie dwie solidne 💩dziennie.
Do tego podejrzewam wzmożone napięcie mięśniowe, co pewnie dokłada swoje trzy grosze do problemów z brzuszkiem 😥
Teraz jestem na siebie zła że nie poszłam do specjalistów z tym wcześniej, bo przecież dzieci ulewają, przecież dzieci płaczą, a teraz nie mogę sobie tego wybaczyć że tak długo zwlekałam, że mały przeze mnie cierpi, na co ja głupia czekałam?
Trochę szkoda że dziecko nie wypada z brzucha razem z instrukcją obsługi 🫣 -
aambrozjaa93 wrote:Mnie też przerażają szczepienia szczególnie jak wiem jak dziecko może przechodzić chociaż też wiem, że nie musi tak być, bo np. mój straszy synek dobrze przeszedł, ale jakoś się obawiam jak teraz będzie. My dopiero będziemy się w poniedziałek zapisywać. A jakie szczepionki jeszcze wybrałyście oprócz tych 5w1/6w1? Bo ja się cały czas zastanawiam.
Też nie wiem co wybrać, wyciągnęłam dziś te wszystkie ulotki i zapiski od pediatry jakie dostałam na pierwszej wizycie i nadal nie wiem 😫
Ponad to zapisałam się na termin w którym nie możemy iść 😬 czy wiecie czy można gdzieś zaszczepić dziecko prywatnie, żeby mi to normalnie wpisali jako szczepienie i wizytę w 6-8tyg do książeczki? W poniedziałek będę dzwonić i szukać terminów po przychodniach 😬
-
Kam.ila wrote:Ja jestem mega zadowolona że zostałam przy kpi. Oczywiście to każdego indywidualny wybór. Jakbyś potrzebowała pomocy to śmiało pisz. Mi dużo pomogł profil na insta mleczna historia. 😉
-
Zagadka919 wrote:Nina nie wyrzucaj sobie, jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka. Idziesz teraz po pomoc 🙏🙏 A do jakiego specjalisty?
Na początek idziemy do gastroenterologa i fizjoterapeuty 😬
No i w poniedziałek przychodzi do mnie pani od chustonoszenia bo młody jest przez to wszystko trochę nieodkładalny i najlepiej śpi się na mamusi.
Kocham te jego przytulaski, sama tego bardzo potrzebuję, ale kurde muszę wypić kawę, zjeść kanapkę albo odkurzyć mieszkanie 😅 chciałbym też wyjść na spacer z dzieckiem i pieskiem a narazie tego nie widzę z chustą może to być bardziej realne 🤞 -
Nina_02 wrote:Na początek idziemy do gastroenterologa i fizjoterapeuty 😬
No i w poniedziałek przychodzi do mnie pani od chustonoszenia bo młody jest przez to wszystko trochę nieodkładalny i najlepiej śpi się na mamusi.
Kocham te jego przytulaski, sama tego bardzo potrzebuję, ale kurde muszę wypić kawę, zjeść kanapkę albo odkurzyć mieszkanie 😅 chciałbym też wyjść na spacer z dzieckiem i pieskiem a narazie tego nie widzę z chustą może to być bardziej realne 🤞 -
Zagadka919 wrote:Super plan ♥️ U nas Pani od chusty była w czwartek, bo właśnie też chce chodzić na spacery z Iga i psem 🥹 i też się wybieramy do fizjo/ osteo za tydzień. Bo raz że ulewanko nieraz się takie spore przydarza a dwa że Iga zupełnie nie chce leżeć na brzuszku i nie wiem czy jest leniuszkiem czy coś jest nie tak.
U nas leżenie na brzuszku też jest trudne bo w krzykach, ale myślę sobie że może przy tym refluksie może to być nieprzyjemne 😬
Nawet jeśli nic się nie dzieje uważam że dobrze wybrać się choć raz do fizjoterapeuty z dzieckiem ☺️
I jak Ci idzie wiązanie małej w chustę? ☺️
@Skryta zaglądasz tu do nas? Co u Ciebie i Twojego maluszka? 🥰🤞 -