X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    O wow w nocy tak samo? Mnie na razie irytuje to wstawanie w nocy aby odciągać, staram się aby było go zgrane z karmieniem, ale wszystko jest takie nieregularne.
    W nocy też ale młoda wstaje też mniej więcej co trzy godziny więc zgrywam z nią.. nie dałabym rady wstawać osobno poza jej pobudkami jeszcze na odciąganie 🤣 padła bym na twarz 🤣

Zagadka919 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:
    U nas z problemami brzuszkowymi to samo...każdy dzień męki i płaczu popołudniami. Podobno fizjologiczna kolka. Na razie lekarz nie zaleca nic zmieniać... Ja się wybieram do osteopaty, a nuż coś pomoże na te placze. Ktoś Ci doradzał by przejść na KPI? Ja nie wiem czy nie warto przed większymi zmianami właśnie przeczekać 3ch miesięcy skoro koli są fizjologiczne. Nie wiem. Nie mam pomysłu...

Nie nie ja jeszcze na nic nie przechodzę, ale z tego co się orientowałam to przy takich silnych ulewaniach jednym ze sposobów radzenia sobie jest dodanie zageszczacza do mleczka 😬 narazie czekam na wizytę u gastrologa zobaczę co powie ☺️ też liczę na fizjo że coś pomoże 🤞
    Ale przeczekanie tego nie jest głupim pomysłem 🤭

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina u nas dokładnie te same problemy, ulewanie, cofanie się pokarmu i płacz, gazy, kleksy w prawie każdym pampersie … mamy wprowadzony delicol, espumisan i biografia, ale nie ma zbyt dużej poprawy, byliśmy u osteopaty i fizjoterapeutki i nikt nie widzi powodów takich problemów. We wtorek mamy jeszcze wizytę u neurologopedy, która się specjalizuje w problemach w karmieniu piersią, liczę, że jeszcze może ona nam jakoś pomoże z techniką karmienia tak żeby Tymek połykał mniej powietrza i może chociaż te gazy się zmniejszą. Strasznie mi go żal, bo często spokojnie sobie śpi popołudniu/wieczorem i wybudzają go gazy albo cofanie się treści pokarmowej.

Nie zarzucaj sobie, że mogłaś wcześniej reagować, robisz wszystko co najlepsze dla Twojego dziecka, a tylko dobra mama szuka jeszcze lepszych rozwiązań

preg.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa29 wrote:
    Nina u nas dokładnie te same problemy, ulewanie, cofanie się pokarmu i płacz, gazy, kleksy w prawie każdym pampersie … mamy wprowadzony delicol, espumisan i biografia, ale nie ma zbyt dużej poprawy, byliśmy u osteopaty i fizjoterapeutki i nikt nie widzi powodów takich problemów. We wtorek mamy jeszcze wizytę u neurologopedy, która się specjalizuje w problemach w karmieniu piersią, liczę, że jeszcze może ona nam jakoś pomoże z techniką karmienia tak żeby Tymek połykał mniej powietrza i może chociaż te gazy się zmniejszą. Strasznie mi go żal, bo często spokojnie sobie śpi popołudniu/wieczorem i wybudzają go gazy albo cofanie się treści pokarmowej.

Nie zarzucaj sobie, że mogłaś wcześniej reagować, robisz wszystko co najlepsze dla Twojego dziecka, a tylko dobra mama szuka jeszcze lepszych rozwiązań
    U nas po podcięciu wędzidełka jest dużo lepiej nie łyka Mały tak powietrza i co za tym idzie mniej jest zagazowany, do tego pediatra polecił zmianę mleka na comfort i naprawdę teraz widać różnicę, kolki są czasami.

event.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa29 wrote:

U nas delicol + espumisan znacznie pomogło, na próbę odstawiłam vigantol i vivomix, ale jeszcze dziś zdarzyło mu się zalać mnie mlekiem 🫣 często to właśnie tak wygląda, je z piersi jakiś czas i nagle się odrywa i ulewa prosto na mnie 😥 ale ogólnie widzimy poprawę. Najważniejsze że mały już tak nie krzyczy to znaczy że już nie boli aż ta sił bardzo 🤞
    Mam całą listę rzeczy jakie mi się nie podobają do zgłoszenia pani gastrolog 😅 mam nadzieję że coś poradzi 🤞

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno niech mi ktoś powie czy już mu minęło to pocenie się i po jakim czasie, normalnie idę na spacer i spływa ze mnie pot , w nocy to samo przepocona na maksa.

event.png
‹‹ 552 553 554 555 556
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ