X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Aune Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    O rany, nic nie wywijam 🥴 Chodzi o nogawki?
    Mam wrażenie, że wylewa się gorą bo najczęściej mokry jest nad bioderkami.

No, ja wywijam te falbanki po bokach, a u góry niby szerokość zapięcia powinna być taka, że można włożyć dwa palce 🤔

Dziewczyny a korzystacie z kolektorów pokarmu?

Zamówiłam dzisiaj muszlowy Neno Claro, trochę późno, bo już raczej się laktacja stabilizuje, a ile mleka mi poszło w nakładki jednorazowe to szkoda gadać. Teraz nadal mi się zdarza, że jak karmię to leci z drugiej piersi, po prysznicu też mi cieknie mleko to może uda mi się trochę zebrać do kolektora i od razu na świeżo przelać do butelki i lodówki 🤔
    Nie chciałam magicznej butelki, bo boje się, że jeszcze podkręci laktację, a już i tak mam za szybki wypływ mleka.

🤍Jakie maty dla maluchów polecacie?
    My dostaliśmy w weekend matę z pałąkami z Ikea, dopiero będziemy testować, mamy też już trochę zabawek, ale myślę o piankowej do domu.Zastanawiam się jeszcze nad matą przenośną żeby można było wziąć na wyjście albo do zabawy na trawie na działce i dziadków jak będzie już ciepło 🤔

Atika lubi tę wiadomość

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    No, ja wywijam te falbanki po bokach, a u góry niby szerokość zapięcia powinna być taka, że można włożyć dwa palce 🤔

Zamówiłam dzisiaj muszlowy Neno Claro, trochę późno, bo już raczej się laktacja stabilizuje, a ile mleka mi poszło w nakładki jednorazowe to szkoda gadać. Teraz nadal mi się zdarza, że jak karmię to leci z drugiej piersi, po prysznicu też mi cieknie mleko to może uda mi się trochę zebrać do kolektora i od razu na świeżo przelać do butelki i lodówki 🤔
    Nie chciałam magicznej butelki, bo boje się, że jeszcze podkręci laktację, a już i tak mam za szybki wypływ mleka.

My dostaliśmy w weekend matę z pałąkami z Ikea, dopiero będziemy testować, mamy też już trochę zabawek, ale myślę o piankowej do domu.Zastanawiam się jeszcze nad matą przenośną żeby można było wziąć na wyjście albo do zabawy na trawie na działce i dziadków jak będzie już ciepło 🤔

Dzięki, przy następnej zmianie zwrócę baczniej uwagę.

Ja zamówiłam kolektor Neno leitle butelką z racji wypływu z drugiej piersi sporej ilości. Nie zawsze, czasem synuś tak często siedzi na piersi (ostatnio baaardzo często) ,że mleczka dodatkowego jest mniej.

Zamówiłam też kolektor baby ono muszlowy. Mam obecnie muszle z membraną, ale dla mnie nadaje się tylko do podwojenia brodawek bo mleko zazwyczaj wycieka
    😒 Mam nadzieję, że to co przyjdzie będzie lepiej się sprawdzało.

Mnie też się już w miarę uregulowała laktacja, ale pamiętam jak kiedyś karmiłam to prawie zawsze miałam wypływ z drugiej piersi, a poza domem wystarczy, że pomyślalam o dziecku lub usłyszałam płacz obcego dziecka to wypływ był ogromny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:30

Aune lubi tę wiadomość

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    O rany, nic nie wywijam 🥴 Chodzi o nogawki?
    Mam wrażenie, że wylewa się gorą bo najczęściej mokry jest nad bioderkami.
    My na pampersach zwykłych mieliśmy też ten problem ale zmieniliśmy na premium care co mają gumkę na plecach i po problemie.

Gumki te co są na pachwinkach od środka jak pampersa zapmniesz :)

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:

Co do maty to mamy z tiny love + zabawka dla brzuszka :)

Aune lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
‹‹ 553 554 555 556 557
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ