X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:
    Wasze maluszki mają normalnie morfologię robione? Nasz nie miał i nie było zalecane, dlatego ciekawie się czy to norma
    Mój miał w szpitalu przed wyjściem ale tylko dlatego że chcieli wykluczyć infekcję bo nie było wiadomo czemu aż tak z wagi spadał 😊
    A teraz pediatra zleciła tylko żeby to żelazo sprawdzić żeby nie ładować w niego bez potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 16:56

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne
    19.12.2024 Karol na świecie 🤍

💊
    Euthyrox N50

age.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina jak Wasza wizyta u gastrologa?

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:
    Dziękuję za te slowa, jak i powyżej, gdzie mama pisała że wzrost wagi może zwalniać. To napawa optymizmem bo naprawdę zależy mi na karmieniu ale już robię co mogę, pije słod, karmie na żądanie, ale laktatorem nie daje rady postymulowac zbyt często bo po prostu mam małego na rekach/w chuscie/ jesteśmy na spacerze/ zajmuje się starszymi dziecmi/biorę prysznic no wszystko w biegu a ten laktator wielki. Myślę o muszlowym tylko drogie toto a już mam zwykły
    A widzisz żeby mamy niedojadal? Czy po kp dużo jeszcze pije z butelki? Bo u nas np Rozalka czasem zje z jednej piersi a za pół.godziny znów wola i zjada druga. Ja mam w tym temacie duży luz bo to już moje czwarte dziecko i teraz jak zakończyły się wizyty położnej to nie ważymy małej, dopiero u lekarza na szczepieniu. Ale jakoś tak mi się wydaje,że jeśli moczy pieluszki i robi kupy to nie ma się co martwić że może nie przybiera. Tak na prawdę to możemy się w kółko zamartwiać,że dziecko je za malo/za dużo, za czesto itp. Wiadomo,że trzeba zachować zdrowy rozsądek w tym wszystkim ale jak już pisałam wyzej- nie ma dzieci książkowych. Niebawem z tematów przybierania przejdziemy na to, które już się obróciło na brzuch, siadło,klasnęło itp I też dzieci będą robić to w różnym tempie 😉

Sandrix, Zagadka919, Malina1111, MummyYummy, aambrozjaa93, Dariaa29, Kam.ila lubią tę wiadomość

• Malina1111 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    A widzisz żeby mamy niedojadal? Czy po kp dużo jeszcze pije z butelki? Bo u nas np Rozalka czasem zje z jednej piersi a za pół.godziny znów wola i zjada druga. Ja mam w tym temacie duży luz bo to już moje czwarte dziecko i teraz jak zakończyły się wizyty położnej to nie ważymy małej, dopiero u lekarza na szczepieniu. Ale jakoś tak mi się wydaje,że jeśli moczy pieluszki i robi kupy to nie ma się co martwić że może nie przybiera. Tak na prawdę to możemy się w kółko zamartwiać,że dziecko je za malo/za dużo, za czesto itp. Wiadomo,że trzeba zachować zdrowy rozsądek w tym wszystkim ale jak już pisałam wyzej- nie ma dzieci książkowych. Niebawem z tematów przybierania przejdziemy na to, które już się obróciło na brzuch, siadło,klasnęło itp I też dzieci będą robić to w różnym tempie 😉
    Wiesz co, dziś po południu po każdym kp zjadł jeszcze 40 ml z butelki i to chętnie. Ja karmie na każde karmienie z obu piersi, a czasem znowu pierwszą podaję. Właśnie Ja się totalnie martwięz bo chce żeby dzidzius przybierał a i słyszę naokrąglo pytania od rodziny czy a)najada się b)przybiera, oraz komentarze typu "znowu ssie? Znowu głodny? Dopiero co jadł"/"może trzeba mu dać solidną porcję na noc" więc jak jeszcze słyszę od pediatry że spadł na siatce to się martwie:( wszystko wplywa

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    Zdrówka życzę tym z Was co się rozchorowały oraz Waszym maluszkom🍀🥰
    U nas starszak ma katar, ale na razie nic więcej. Nie był w przedszkolu żeby się nie rozwinęło i od małego izolowany na ile się da, więc mam nadzieję że Henryś nie załapie nic.

Także chyba w złą godzinę to napisałam bo Henio ma katar😮‍💨🥺

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któras z Was pytała o żelazo przyjmowane przez dzieciątko. Mój Miki przyjmuje, bo po tej infekcji przez którą wylądowaliśmy w szpitalu bardzo mu żelazo zjechało i do tej pory jeszcze przyjmuje..

Ale nie mamy żadnych problemów brzuszkowych od samego początku, nie podaje żadnych probiotyków, żelazo też nic nie zmieniło..

Co do leżenia na brzuszku.. jeszcze tydzień temu był dramat, a później już z dnia na dzień lepiej. Wyszukałam na insta dziecięcych fizjoterapeutów i znalazłam na ich profilach wiele wskazówek. Dużo pomogły mu masaże wykonywane przed samym położeniem go brzuszek, polecam spróbować 💪profil:agata_ignorek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 22:11

Sandrix, Mag_len lubią tę wiadomość

• Rita 💋 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chustę z little frog kółkową, nauczyłam się wiązać na YouTube. Te kółkowe są super łatwe w obsłudze i szybko się je przygotowuje. Myślę, że nie poradziłabym sobie z motaniem takiej klasycznej chusty.

Ambrozja, dużo zdrówka dla Stasia i Henia. Mam nadzieję, że Henio jednak się nie zaraził od brata i szybko przejdzie katarek.🍀

Malina, u nas podobny problem z przyrostami, też jesteśmy kp. Mój mąż na każdym kroku sugeruje wprowadzenie mm, bo może moim mlekiem się nie najada, ech... ale walczę jak lwica, bo pokarmu mam dużo. Położna zasugerowała by nie zmieniać piersi w czasie karmienia, tylko wydłużyć karmienie jedną żeby dziecko dostało więcej mleka drugiej fazy, jest ono bogatsze w tłuszcze itd. Dam znać czy to pomoglo po kolejnym szczepieniu jak zważą Kubunia.

aambrozjaa93, Malina1111 lubią tę wiadomość

starania od 10/2021
    ❌ IUI 09/2023 ❌ IVF 02/2024
    II podejście IVF 03/2024: 🍀
    13.03 ET 4.1.1 + EmbryoGlue (transfer zarodka świeżego), 6 maluchów na zimowisku❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    10 dpt 23.03.2024 ⏸️ beta 246 🫣12 dpt beta 715 🥰 14 dpt beta 1781 😊 22 dpt beta 19903 😍 23 dpt 05.04.2024 mamy ❤️! (6t1d)
    13.05 5 cm 🐧 + NIFTY (niskie ryzyka, chłopczyk!)
    21.05 I prenatalne 🩵 7 cm 🐻
    16.07 II prenatalne: 381 g zdrowego maluszka
    16.09 III prenatalne: 1440 g pięknego kawalera

27.11 Synek z nami!👶🏻3640 g

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:
    Wiesz co, dziś po południu po każdym kp zjadł jeszcze 40 ml z butelki i to chętnie. Ja karmie na każde karmienie z obu piersi, a czasem znowu pierwszą podaję. Właśnie Ja się totalnie martwięz bo chce żeby dzidzius przybierał a i słyszę naokrąglo pytania od rodziny czy a)najada się b)przybiera, oraz komentarze typu "znowu ssie? Znowu głodny? Dopiero co jadł"/"może trzeba mu dać solidną porcję na noc" więc jak jeszcze słyszę od pediatry że spadł na siatce to się martwie:( wszystko wplywa
    Rozumiem Twoje obawy. 🫂 Ale totalnie nie wiem czemu ludzie takie pytania zadają.i to bliscy. Wiadomo, że dzieci są różne, jedne potrzebują na okrągło ssać inne zjedzą ile im trzeba i nie potrzebują " wisieć ", inne wręcz śpią z cyckiem w buzi- miałam taki egzemplarz co jak tylko zabierałam pierś to się córka budziła...
    Mam nadzieję, że Twój maluch będzie przybieral na piersi I że to wystarczy, i Ty będziesz spokojna o to,że zjada wystarczająco. A nawet jeśli będziesz musiała podać mm to zrobisz to przecież dla jego dobra 🙂

aambrozjaa93, Malina1111 lubią tę wiadomość

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Któras z Was pytała o żelazo przyjmowane przez dzieciątko. Mój Miki przyjmuje, bo po tej infekcji przez którą wylądowaliśmy w szpitalu bardzo mu żelazo zjechało i do tej pory jeszcze przyjmuje..

Ale nie mamy żadnych problemów brzuszkowych od samego początku, nie podaje żadnych probiotyków, żelazo też nic nie zmieniło..

Co do leżenia na brzuszku.. jeszcze tydzień temu był dramat, a później już z dnia na dzień lepiej. Wyszukałam na insta dziecięcych fizjoterapeutów i znalazłam na ich profilach wiele wskazówek. Dużo pomogły mu masaże wykonywane przed samym położeniem go brzuszek, polecam spróbować 💪profil:agata_ignorek

My również przyjmujemy zelazo, bo mamy w normie ale tej niskiej. Mamy przez 8 tyg brać i badanie kontrolne. Nie mamy problemów z 💩😊

Sandrix lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita 💋 wrote:
    My mamy chustę z little frog kółkową, nauczyłam się wiązać na YouTube. Te kółkowe są super łatwe w obsłudze i szybko się je przygotowuje. Myślę, że nie poradziłabym sobie z motaniem takiej klasycznej chusty.

Ambrozja, dużo zdrówka dla Stasia i Henia. Mam nadzieję, że Henio jednak się nie zaraził od brata i szybko przejdzie katarek.🍀

Malina, u nas podobny problem z przyrostami, też jesteśmy kp. Mój mąż na każdym kroku sugeruje wprowadzenie mm, bo może moim mlekiem się nie najada, ech... ale walczę jak lwica, bo pokarmu mam dużo. Położna zasugerowała by nie zmieniać piersi w czasie karmienia, tylko wydłużyć karmienie jedną żeby dziecko dostało więcej mleka drugiej fazy, jest ono bogatsze w tłuszcze itd. Dam znać czy to pomoglo po kolejnym szczepieniu jak zważą Kubunia.
    Moja położna środowiskowa sugerowala to samo, żeby karmić jedną piersią przynajmniej. 10-15 minut i dopiero zmieniać, ale byłam dzisiaj u neurologopeda, która się specjalizuje w kp i powiedziała, że zostało to już obalone, że dopiero po długim czasie występuje u matki mleko 2 fazy i że można zmieniać piersi po kilka razy na karmienie nawet. Ja mam np. bardzo szybki wypływ pokarmu, który trwa krótko i po nim następuje chwila przerwy zanim pojawi się następny. Często bywało tak, że jak przerwa między wypływami z czasem karmienia się wydłużała to synek denerwował się przy piersi, bo był dalej głodny, a ja się denerwowałam, że przecież tyle czasu już je, a ciągle jest głodny. Od wczoraj zaczęłam co chwilę zmieniać piersi w trakcie karmienia słuchając połykania i w końcu przespał
    mi w ciągu dnia ponad 3h i teraz w nocy miał ponad 4h przerwy od jedzenia a i tak ja go wybudziłam na kolejne karmienie ze względu na nasze słabe przyrosty wcześniej.

Mag_len, Malina1111, Mami_35 lubią tę wiadomość

age.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa29 wrote:
    Nina jak Wasza wizyta u gastrologa?

Dostaliśmy listę badań: usg brzuszka, mocz, kał, morfologia,tsh, ferratyna,bilirubina
    Do tego mamy brać dicoflor i dicogel 😬
    Fajna lekarka, jak ktoś z 3miasta potrzebuje gastrologa dziecięcego mogę polecić 😉
    Niestety dziś wyjeżdżamy i będę mogła zająć się tymi badaniami w przyszłym tygodniu dopiero u już mnie to stresuje 🫣

Do tego wszystkiego poprosiłam od pediatry skierowanie do chirurga bo mamy wodniaka jąder które już nie maleją 😫

👩34 ❤️🧔‍♂️35

Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze, że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytam Wasze wpisy i tak chciałam się odnieść ogólnie..
    Jak czytam o tych pytaniach rodziny.. znowu je.. a może głodny itp to mnie trafia. Tak samo mam z teściową tylko trochę w innym stylu.. pyta a czy ona sie obudzi teraz albo czy jak się obudzi to będzie płakać 🤣 no kur... Skąd mam wiedzieć.. to dziecko a nie lalka. No dramat powiem Wam nie wiadomo co takim ludziom odpowiadać mnie od razu nosi i bym wystawiła za drzwi takie osoby. Także nie przejmujcie się i byle do przodu. To są zazwyczaj kobiety które robią przykrość i stresują drugie kobiety.
    Ambrozja dużo zdrówka ♥️
    Dla reszty oczywiście też.. mam nadzieję, że nas też nie sięgnie bo ja z tym zapaleniem ucha i gardła plus katar to czuję się jak jedno wielkie G.😵‍💫
    Miłego dnia dziewczynki 💐

aambrozjaa93, Mami_35, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas była wczoraj położna środowiskowa na kontroli i pochwaliła za dobre przyrosty Natanielka. Przybrał już 400g ponad swoją wagę urodzeniowa a karmiony jest moim mlekiem cały dzień tylko w nocy dostaje Smilka jedna butelke bo po nim lepiej śpi i dłużej niż po moim mleku a chcemy się wysypiac dla niego też to jest lepsze żeby jak najwięcej spał i z biegiem czasu mam nadzieję że będzie spał calutkie noce.
    Dziś spał 4,5 godz obudził się na karmienie i przebranie potem kolejne 4 godz spał także super bo się wydłuża ten czas snu jestem mega zadowolona.
    Dziewczyny zainspirowalyscie mnie żeby wyciągnąć z szafy chustę i nauczyć się ja motać zwłaszcza że młody czasami ma takie chwile że jest nieodkladalny i tylko na rękach by był a ja przez to poranną toaletę jestem zmuszona robić popołudniu 😀
    Ogólnie będę wkrótce zamawiać nosidło Lenny Lamb nadające się od maleńkości ale póki go nie mam jeszcze to dam szansę chuście🤗

age.png
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita 💋 wrote:

Ech, to daj znać czy pomoglo! Ja też próbuje przedłużyć jedzenie z jednej piersi. Aż już widać że skończył, i dopiero druga. Mój mąż tak samo, mówi że może dokarmic, może butle dać, a wynika to z tego że tak jak ja słyszy takie złote rady szczególnie od rodziny. My zaczęliśmy wczoraj podawać delicol na strzelające kupki, no i zobaczymy

Rita 💋 lubi tę wiadomość

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Jak czytam o tych pytaniach rodziny.. znowu je.. a może głodny itp to mnie trafia. Tak samo mam z teściową tylko trochę w innym stylu.. pyta a czy ona sie obudzi teraz albo czy jak się obudzi to będzie płakać 🤣 no kur... Skąd mam wiedzieć.. to dziecko a nie lalka. No dramat powiem Wam nie wiadomo co takim ludziom odpowiadać mnie od razu nosi i bym wystawiła za drzwi takie osoby. Także nie przejmujcie się i byle do przodu. To są zazwyczaj kobiety które robią przykrość i stresują drugie kobiety.
    Ambrozja dużo zdrówka ♥️
    Dla reszty oczywiście też.. mam nadzieję, że nas też nie sięgnie bo ja z tym zapaleniem ucha i gardła plus katar to czuję się jak jedno wielkie G.😵‍💫
    Haha wspolczuje tych pytań od teściowej i ZNAM JE totalnie! Moja mama je stosuje, nawet obecnie przy starszych dzieciach. "Czy on będzie teraz spał?" Klasyk. "Czy oni zjedzą teraz kotlety?"- wystarczy zapytać dzieci bezpośrednio😅

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od trzech dni odstawiłam probiotyk i espumisan i jest lepiej z brzuszkiem. Nie idealnie, ale lepiej. Tylko żeby jeszcze kupe chciała zrobić 😅

My byliśmy wczoraj na szczepieniu, wzięliśmy 6w1 i te lepsze pneumokok no i oczywiście rota. Te ukłucia faktycznie są traumatyczne :( potem długo spała, ominęła chyba 2 okna aktywności bo zasypiała od razu przy cycu i spała po 2h. Poza tym na całe szczęście nic się nie dzieje.

Hela w piątek kończy 8 tydzień, waży 5kg :) chyba przechodzimy skok rozwojowy, bo z dnia na dzień zaczęła wyżej trzymać główkę i jest trochę bardziej marudna, ale dramatu nie ma - zazwyczaj ma jedno okno okropnego marudzenia w ciągu dnia 😅 czasem zdarzy jej się wytrzymać w nocy 4h między karmieniami, ale to rzadkość, najczęściej od 2 do 3h. Najbardziej brakuje mi tego, żeby ją odłożyć wieczorem o tej 21 do łóżka i żeby spala. Niestety ten pierwszy sen ma najgorszy, budzi się po kilka razy, trochę lepiej jest jak leżę obok niej, chociaż i tak się wybudza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 11:04

• Atika Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie przetestowałam kolektory babyono i muszę gorąco polecić. Szkoda, że wcześniej na to nie wpadłam. Jest naprawdę świetny i nic nie przecieka.

Co do karmienia to ja karmię na zmianę, jednorazowo jedną pierś zazwyczaj od 20 do 30 minut, czasem my mało i chce jeszcze i jeszcze i jeszcze a na pewno nie jest głodny bo przybył w ostatnim tygodniu ponad 400 g. 😱

Od tygodnia wręcz wisi na piersi u nas tylko kp.

Mieliśmy kontrolne badania ze względu na wcześniactwo i anemię.
    Dostaje żelazo i Wit d3, a i Espumisan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 11:54

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:
    Haha wspolczuje tych pytań od teściowej i ZNAM JE totalnie! Moja mama je stosuje, nawet obecnie przy starszych dzieciach. "Czy on będzie teraz spał?" Klasyk. "Czy oni zjedzą teraz kotlety?"- wystarczy zapytać dzieci bezpośrednio😅
    Jej u mnie jest to samo! Tym bardziej, że dwójka najstarsza ma już 7 i 9 lat i doskonale potrafi się wypowiedzieć! A np byliśmy na konkursie koled, przychodzi teściowa I pyta mnie jak im poszło a one stoją obok😆 ja zazwyczaj wtedy mowie" Helenka, Ala jak Wam poszlo"? 🙈 myślę że to takie pl prostu stare podejście gdzie z dziećmi się za dużo nie rozmawiało.

Malina1111 lubi tę wiadomość

• Malinowa _Mamba Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Ambrozja dużo zdrówka ♥️

Myślałam, że tylko mi teściowa ciśnienie podnosi 🙈
    Moja jak tylko jest u nas albo my u nich to co chwile zagląda do Olka czy może już się obudził, gada do niego, żeby oczy otworzył i trochę popatrzył. Pech chce, że zawsze trafia w jego jedyną długa drzemkę w ciągu dnia.. mnie coś strzela, bo ja wtedy chce żeby on trochę pospał. Ostatnio jak byli u nas i Młody obudził się z awantura to wzięła go na ręce i biegała po całym mieszkaniu, żeby przestał płakać 🤣 jak tylko Olek włoży rączkę do buzi to twierdzi, że na pewno jest głodny i nie ważne, że jadł chwilę wcześniej.
    W niedzielę byliśmy na obiedzie u teściów i odhaczyliśmy dzień babci i dziadka. Poza standardowym gadaniem żeby otworzył oczy i zaglądaniem co chwilę, mimo, że każdy miał go na oku, bo spał na kanapie. Jak Olek wpadł w wysokie tony płaczu u niej na rękach i bieganie z nim po mieszkaniu nic jej nie dawało to stwierdziła, że może trzeba go odłożyć to się tak uspokoi 🤣

👨‍👩‍👦
    🩵👶 Aleksander 03.12.2024

age.png
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tematu teściowych dorzucę jeszcze: "przyzwyczailiście go do noszenia na rękach"🫠

Zagadka919 lubi tę wiadomość

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ