☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
My dzisiaj po szczepieniu 6w1, pneumokoki (20 szczepów) i rotawirus. Za miesiąc druga dawka rota i meningokoki. Zobaczymy jak mała się będzie czuła, na razie odpukać wszystko normalnie. Przez półtorej tygodnia przybrała równe 500g, więc super. A ja się martwiłam o mleko, bo miałam wrażenie że mam go mniej i że ona jest bardziej niespokojna przy piersi.
Na wizycie u ginekologa też wszystko dobrze, rana zagojona, macica całkowicie obkurczona. Także oficjalnie połóg zakończony i wizyta popołogowa odhaczona. Powiem Wam że jak wracałam z tej wizyty to mnie trochę taki smutek złapał, że to już taki oficjalny koniec tej ciąży, a kolejnej raczej nie będzie. Hormony chyba jeszcze robią swoje 🙈
Co do teściowych to mnie moja zaskoczyła, bo zapytała czy może ponosić. Ale to jej szósta wnuczka to może się nauczyła 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:53
Mami_35 lubi tę wiadomość
-
Oj dziewczyny te teściowe 🙈 moja na początku taka była że niby rozumie by Igusi dać spokój. Ale już widzę że się coraz bardziej pcha do niej i nachyla i też właśnie w kółko żeby oczka otworzyła 🫠🫠 ostatnio jak byli u nas to Iga całą wizytę przespała i niepocieszeni jechali do domu a ona wstała kwadrans później 🫣🤣 Jutro mnie nie będzie pół dnia bo jadę na egzaminy, maz będzie z małą w domu po szczepieniach, więc poprosił żeby przyjechała bo może w razie czego wyjdzie z psem czy coś podpowie gdyby coś się działo. A ona już sobie zaplanowała i gadała do Igusi że się pobawia w czwartek, a tatuś sobie wyjdzie z psem 😂
-
Mag_len wrote:No tak... 9 miesięcy nosiłaś to teraz masz🤣🤭
My dziś też się szczepiliśmy.. dla odmiany mu zdecydowaliśmy się na program darmowych szczepień.
Do 2h po szczepieniu było w miarę poza nieodkladalnościa. Po jakiś 2h Olek obudził się z krzykiem i ciężko go uspokoić, ewidentnie jakby go coś spinało/bolało. Z tej bezsilności, że nie wiem już jak mu pomóc, żeby mu ulżyć podałam mu paracetamol. Miał zaczerwienienia i opuchnięte w miejscu podania szczepionki. Przykładamy też sodę. Dopiero niedawno udało mu się na dłuższą chwilę zasnąć. Serce mi pęka jak widzę jak go to męczy. -