X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • mar.1 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po szczepieniu 6w1, pneumokoki (20 szczepów) i rotawirus. Za miesiąc druga dawka rota i meningokoki. Zobaczymy jak mała się będzie czuła, na razie odpukać wszystko normalnie. Przez półtorej tygodnia przybrała równe 500g, więc super. A ja się martwiłam o mleko, bo miałam wrażenie że mam go mniej i że ona jest bardziej niespokojna przy piersi.
    Na wizycie u ginekologa też wszystko dobrze, rana zagojona, macica całkowicie obkurczona. Także oficjalnie połóg zakończony i wizyta popołogowa odhaczona. Powiem Wam że jak wracałam z tej wizyty to mnie trochę taki smutek złapał, że to już taki oficjalny koniec tej ciąży, a kolejnej raczej nie będzie. Hormony chyba jeszcze robią swoje 🙈
    Co do teściowych to mnie moja zaskoczyła, bo zapytała czy może ponosić. Ale to jej szósta wnuczka to może się nauczyła 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:53

Mami_35 lubi tę wiadomość

06.04 ⏸️ 💕

07.12.2024 9:55 54 cm 3020 g 👶 R ❤️

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙
    age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny te teściowe 🙈 moja na początku taka była że niby rozumie by Igusi dać spokój. Ale już widzę że się coraz bardziej pcha do niej i nachyla i też właśnie w kółko żeby oczka otworzyła 🫠🫠 ostatnio jak byli u nas to Iga całą wizytę przespała i niepocieszeni jechali do domu a ona wstała kwadrans później 🫣🤣 Jutro mnie nie będzie pół dnia bo jadę na egzaminy, maz będzie z małą w domu po szczepieniach, więc poprosił żeby przyjechała bo może w razie czego wyjdzie z psem czy coś podpowie gdyby coś się działo. A ona już sobie zaplanowała i gadała do Igusi że się pobawia w czwartek, a tatuś sobie wyjdzie z psem 😂

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:
    Do tematu teściowych dorzucę jeszcze: "przyzwyczailiście go do noszenia na rękach"🫠
    No tak... 9 miesięcy nosiłaś to teraz masz🤣🤭

• Malinowa _Mamba Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    No tak... 9 miesięcy nosiłaś to teraz masz🤣🤭
    Moja to ma mnie chyba za wyrodną matkę, bo nie lecę do Olka jak tylko kwęknie nawet przez sen.

My dziś też się szczepiliśmy.. dla odmiany mu zdecydowaliśmy się na program darmowych szczepień.
    Do 2h po szczepieniu było w miarę poza nieodkladalnościa. Po jakiś 2h Olek obudził się z krzykiem i ciężko go uspokoić, ewidentnie jakby go coś spinało/bolało. Z tej bezsilności, że nie wiem już jak mu pomóc, żeby mu ulżyć podałam mu paracetamol. Miał zaczerwienienia i opuchnięte w miejscu podania szczepionki. Przykładamy też sodę. Dopiero niedawno udało mu się na dłuższą chwilę zasnąć. Serce mi pęka jak widzę jak go to męczy.

👨‍👩‍👦
    🩵👶 Aleksander 03.12.2024

age.png
‹‹ 556 557 558 559 560
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ