X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Ja mam z neno. Takiego pingwinka,jak za to cene spelnia moje iczekiwsnia. Pobierasz aplikacje ale nie musisz mieć cały czas otwartej bo gdy dziecko się ruszy dostajesz powiadomienie. Jedyny minus- musi być podpieta do kontaktu.
    My też mamy tego pingwinka ale jeszcze nie używaliśmy :D

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne
    19.12.2024 Karol na świecie 🤍

💊
    Euthyrox N50

age.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie było 1.8 litra na dobę. Wcześniej próbowałam szałwia zmniejszyć ilość ale nie szło nic a nic :(

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wyciszacie laktację a ja walczę wciąż żeby rozkręcić porzadnie mam wrażenie że aby uzyskać głupie 100ml potrzeba u mnie dużo czasu. Młodego przykładam to albo zasypia albo się niecierpliwi że słabo idzie i jest płacz. Ściągam dlatego regularnie i ledwo się wyrabiam żeby na bieżąco było na jego potrzeby. Być może robię błąd taki że wydłużam czasem przerwy między ściąganiem ale nie zawsze jest czas żebym mogła to spokojnie robić jak mały się obudzi i jest niespokojny lub nie chce zasnąć i chce na ręce a ja mam tylko jeden pojedynczy laktator wiec.u mnie to conajmniej pół godz trzeba na spokojne ogarnięcie tematu.
    Zamówiłam drugi taki sam (Neno) bo jestem z niego mega zadowolona ale chcę skrócić czas ściągania o połowę bo wtedy myślę że sprawniej pójdzie to rozkręcanie.
    Leżę też dużo i często z młodym w kontakcie skóra do skóry wtedy szybciej się zbiera pokarm ale przecież nie mogę tak cały dzień się wylegiwać też chce coś koło siebie zrobić, wyjść na spacer, zjeść🙈

age.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jaki krem na blizny po szyciu stosujecie?

event.png
  • Mala_Kasija Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Wy wyciszacie laktację a ja walczę wciąż żeby rozkręcić porzadnie mam wrażenie że aby uzyskać głupie 100ml potrzeba u mnie dużo czasu. Młodego przykładam to albo zasypia albo się niecierpliwi że słabo idzie i jest płacz. Ściągam dlatego regularnie i ledwo się wyrabiam żeby na bieżąco było na jego potrzeby. Być może robię błąd taki że wydłużam czasem przerwy między ściąganiem ale nie zawsze jest czas żebym mogła to spokojnie robić jak mały się obudzi i jest niespokojny lub nie chce zasnąć i chce na ręce a ja mam tylko jeden pojedynczy laktator wiec.u mnie to conajmniej pół godz trzeba na spokojne ogarnięcie tematu.
    Zamówiłam drugi taki sam (Neno) bo jestem z niego mega zadowolona ale chcę skrócić czas ściągania o połowę bo wtedy myślę że sprawniej pójdzie to rozkręcanie.
    Leżę też dużo i często z młodym w kontakcie skóra do skóry wtedy szybciej się zbiera pokarm ale przecież nie mogę tak cały dzień się wylegiwać też chce coś koło siebie zrobić, wyjść na spacer, zjeść🙈

Ja bardzo chciałam karmić, ale los zdecydował inaczej, aczkolwiek jeszcze troche sie łudzę, ze się uda.
    Niestety nie chcę Cię martwić, ale moje dziecko ssało chwilę i przesypiało, po czym za chwilę znowu ssało, i na ważeniu okazało się że nie ma przyrostu. Każdy powtarzał jak śpi to znaczy że najedzony, niestety po wizycie u neurologopedy, w sumie u dwóch różnych, wyszło że moje dziecko zasypia ze zmęczenia, bo ma skrócone wędzidełko typ 4, nie umie poprawnie ssać, dopiero wizyty, masaże trochę poprawiły sytuację. Wędzidełka nie podcinamy bo po konsultacji z liczbą liczba specjalistów z różnych dziedzin zdecydowaliśmy że na ten moment będzie więcej przeciw niż korzyści.

Cóż przykro mi bardzo, że tak wyszło, ale przez to że Jaś nie opróżnia piersi to moja laktacja nie jest na takim poziomie jak być powinna, na dodatek pojawiają się zastoje i bolące sutki, bo czasem mu się zapomina jak powinien ssać.
    Powiem Wam szczerze, że nawet poród SN na partych zakończony CC tak mnie nie zdołował jak właśnie ta laktacja.

🙎‍♀️91+👨89+🐶+👶
    Staraczka od 2022
    Niedoczynność tarczycy
    Udrożniony prawy jajowód 02.2024
    Termin 30.11.24 (03.12.24) 🩵
    Mamy Jasia 27.11.2024🥰
‹‹ 558 559 560 561 562
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ