X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Ja mam z neno. Takiego pingwinka,jak za to cene spelnia moje iczekiwsnia. Pobierasz aplikacje ale nie musisz mieć cały czas otwartej bo gdy dziecko się ruszy dostajesz powiadomienie. Jedyny minus- musi być podpieta do kontaktu.
    My też mamy tego pingwinka ale jeszcze nie używaliśmy :D

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne
    19.12.2024 Karol na świecie 🤍

💊
    Euthyrox N50

age.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie było 1.8 litra na dobę. Wcześniej próbowałam szałwia zmniejszyć ilość ale nie szło nic a nic :(

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wyciszacie laktację a ja walczę wciąż żeby rozkręcić porzadnie mam wrażenie że aby uzyskać głupie 100ml potrzeba u mnie dużo czasu. Młodego przykładam to albo zasypia albo się niecierpliwi że słabo idzie i jest płacz. Ściągam dlatego regularnie i ledwo się wyrabiam żeby na bieżąco było na jego potrzeby. Być może robię błąd taki że wydłużam czasem przerwy między ściąganiem ale nie zawsze jest czas żebym mogła to spokojnie robić jak mały się obudzi i jest niespokojny lub nie chce zasnąć i chce na ręce a ja mam tylko jeden pojedynczy laktator wiec.u mnie to conajmniej pół godz trzeba na spokojne ogarnięcie tematu.
    Zamówiłam drugi taki sam (Neno) bo jestem z niego mega zadowolona ale chcę skrócić czas ściągania o połowę bo wtedy myślę że sprawniej pójdzie to rozkręcanie.
    Leżę też dużo i często z młodym w kontakcie skóra do skóry wtedy szybciej się zbiera pokarm ale przecież nie mogę tak cały dzień się wylegiwać też chce coś koło siebie zrobić, wyjść na spacer, zjeść🙈

age.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jaki krem na blizny po szyciu stosujecie?

event.png
  • Mala_Kasija Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Wy wyciszacie laktację a ja walczę wciąż żeby rozkręcić porzadnie mam wrażenie że aby uzyskać głupie 100ml potrzeba u mnie dużo czasu. Młodego przykładam to albo zasypia albo się niecierpliwi że słabo idzie i jest płacz. Ściągam dlatego regularnie i ledwo się wyrabiam żeby na bieżąco było na jego potrzeby. Być może robię błąd taki że wydłużam czasem przerwy między ściąganiem ale nie zawsze jest czas żebym mogła to spokojnie robić jak mały się obudzi i jest niespokojny lub nie chce zasnąć i chce na ręce a ja mam tylko jeden pojedynczy laktator wiec.u mnie to conajmniej pół godz trzeba na spokojne ogarnięcie tematu.
    Zamówiłam drugi taki sam (Neno) bo jestem z niego mega zadowolona ale chcę skrócić czas ściągania o połowę bo wtedy myślę że sprawniej pójdzie to rozkręcanie.
    Leżę też dużo i często z młodym w kontakcie skóra do skóry wtedy szybciej się zbiera pokarm ale przecież nie mogę tak cały dzień się wylegiwać też chce coś koło siebie zrobić, wyjść na spacer, zjeść🙈

Ja bardzo chciałam karmić, ale los zdecydował inaczej, aczkolwiek jeszcze troche sie łudzę, ze się uda.
    Niestety nie chcę Cię martwić, ale moje dziecko ssało chwilę i przesypiało, po czym za chwilę znowu ssało, i na ważeniu okazało się że nie ma przyrostu. Każdy powtarzał jak śpi to znaczy że najedzony, niestety po wizycie u neurologopedy, w sumie u dwóch różnych, wyszło że moje dziecko zasypia ze zmęczenia, bo ma skrócone wędzidełko typ 4, nie umie poprawnie ssać, dopiero wizyty, masaże trochę poprawiły sytuację. Wędzidełka nie podcinamy bo po konsultacji z liczbą liczba specjalistów z różnych dziedzin zdecydowaliśmy że na ten moment będzie więcej przeciw niż korzyści.

Cóż przykro mi bardzo, że tak wyszło, ale przez to że Jaś nie opróżnia piersi to moja laktacja nie jest na takim poziomie jak być powinna, na dodatek pojawiają się zastoje i bolące sutki, bo czasem mu się zapomina jak powinien ssać.
    Powiem Wam szczerze, że nawet poród SN na partych zakończony CC tak mnie nie zdołował jak właśnie ta laktacja.

🙎‍♀️91+👨89+🐶+👶
    Staraczka od 2022
    Niedoczynność tarczycy
    Udrożniony prawy jajowód 02.2024
    Termin 30.11.24 (03.12.24) 🩵
    Mamy Jasia 27.11.2024🥰
  • Atika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram. Moje dziecię ostatnio całymi dniami nie spi, tzn na rękach zaśnie ale nie pozwala się odłożyć. Od razu płacz, ale to taki aż do czerwoności.

Kupki zawsze mieliśmy piękne kilka razy dziennie. Od wczoraj as nie jednej, nawet kleksa ☹️

Zauważyłam na całych plecach od szyi aż do ok pampers czerwone plamki, uczulenie na coś co zjadłam?

Jeju jak padam ..

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Umieram. Moje dziecię ostatnio całymi dniami nie spi, tzn na rękach zaśnie ale nie pozwala się odłożyć. Od razu płacz, ale to taki aż do czerwoności.

Kupki zawsze mieliśmy piękne kilka razy dziennie. Od wczoraj as nie jednej, nawet kleksa ☹️

Zauważyłam na całych plecach od szyi aż do ok pampers czerwone plamki, uczulenie na coś co zjadłam?

Jeju jak padam ..
    Hej a jest to możliwe że to reakcja na szczepienie jakieś?
    Mój mały jak jest nieodkladalny to biorę suszarkę do włosów i go "podsuszam" z daleka. Relaksuje go to delikatne ciepłe wianie plus szum.
    Albo puszczam mu ładna spokojna muzykę relaksacyjna dla niemowląt na YT
    Ewentualnie w ruch smoczek (czasem działa czasem nie)

Atika lubi tę wiadomość

age.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:

Jeju jak padam ..
    A macie chustę? To ratuje mi takie dni ! A na kulkę może spróbuj Windi? Pójdzie od razu, i to pewnie z niezłym ciśnieniem

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    22.05.2024 NIFTY
    Termin 09.12.2024
  • Malinowa _Mamba Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Hej a jest to możliwe że to reakcja na szczepienie jakieś?
    Mój mały jak jest nieodkladalny to biorę suszarkę do włosów i go "podsuszam" z daleka. Relaksuje go to delikatne ciepłe wianie plus szum.
    Albo puszczam mu ładna spokojna muzykę relaksacyjna dla niemowląt na YT
    Ewentualnie w ruch smoczek (czasem działa czasem nie)

U nas dość często jak Olek nie chce się uspokoić puszczamy z YT dźwięk odkurza albo właśnie suszarki. Ja już mam od tego kwadratową głowę, ale praktycznie zawsze skutkuje.

Dziewczyny mam jednorazowy kod rabatowy na mleko Capri Care w aptece dr Max. Po rabacie ma wyjść ok.20 zł. Jakby któraś z Was chciała skorzystać to śmiało: S1R83BB7UWDQ.
    My na tą chwilę nie planujemy zmieniać mleka. A cena o 60% niższa wydaje się super opcją. Działa niestety tylko na Capri Care 2

Mandoriana lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦
    🩵👶 Aleksander 03.12.2024

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:

Jeju jak padam ..

Obserwuj uczulenie. Może być że ciepło od Ciebie jak na rekach spi I potówki. Albo proszek. No różnie:)

Może skok, że tryb nieodkladalny?

Atika lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:

Ja też mocno walczyłam o laktację gdy Hela była w podobnym wieku, ale nam się (odpukać) póki co udało. Też przysypiała, musiałam ją cały czas stymulować po pleckach żeby jadła. Ona akurat się nie denerwowała przy piersi, to był duży plus. Wracając do zasypiania - ostatnio u fizjo rozluźniał jej coś co powiedział że powoduje zasypianie przy piersi (wybaczcie ale nie pamiętam co to było, coś przy buzi na pewno). Co do ilości- ja do tej pory nie mam szałowych ilości, najwięcej na raz udało mi się odciągnąć jakieś 100 ml, ale teraz już mam małą stabilizację za sobą, i udaje mi się ściągać max 50 z dwóch piersi. Codziennie wieczorem na noc daje jej wiec butle dodatkowo (moje mleko jeśli tyle odciągne bądź mm). Ale poza tym mała je tylko pierś. U mnie na etapie rozkręcania laktacji wspomagałam się femaltikerem i piwem karmi,ostatecznie mam wrażenie że rozbujało się przy pierwszym skoku rozwojowym, gdzie mała jadła cycka co godzinę. Dodatkowo odciągałam laktatorem 7-5-3 po każdym dokarmianiu bądź pół godziny po ostatnim karmieniu. Robiłam to 2-3 razy dziennie.
    Powodzenia, trzymam za ciebie kciuki!

• Atika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, jak do jutra nie będzie kupki to kupię, dostanę te rurki w aptece?
    Zastanawiam się czy to jednak nie skutek zjedzenia przeze mnie całej tabliczki czekolady. 🫣

Biały szum i resztę staram się używać tylko w sypialni, by kojarzyło mu się to z nocą, ale jak tak dalej pójdzie to wymiekne.
    Udało się i zasnął, uff

Muzyka z YT działka na chwilę, ale dzisiaj nic nie pomagało.

Nie był jeszcze szczepiony, mamy dopiero za tydzień. Tylko zastanawiam się nad zasadnością tych wszystkich szczepień. Rozumiem krztusiec, tężec, ale reszta?
    Boje się co będzie po szczepieniu a jestem teraz zupełnie sama. ☹️

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela855888 wrote:
    Ja też mocno walczyłam o laktację gdy Hela była w podobnym wieku, ale nam się (odpukać) póki co udało. Też przysypiała, musiałam ją cały czas stymulować po pleckach żeby jadła. Ona akurat się nie denerwowała przy piersi, to był duży plus. Wracając do zasypiania - ostatnio u fizjo rozluźniał jej coś co powiedział że powoduje zasypianie przy piersi (wybaczcie ale nie pamiętam co to było, coś przy buzi na pewno). Co do ilości- ja do tej pory nie mam szałowych ilości, najwięcej na raz udało mi się odciągnąć jakieś 100 ml, ale teraz już mam małą stabilizację za sobą, i udaje mi się ściągać max 50 z dwóch piersi. Codziennie wieczorem na noc daje jej wiec butle dodatkowo (moje mleko jeśli tyle odciągne bądź mm). Ale poza tym mała je tylko pierś. U mnie na etapie rozkręcania laktacji wspomagałam się femaltikerem i piwem karmi,ostatecznie mam wrażenie że rozbujało się przy pierwszym skoku rozwojowym, gdzie mała jadła cycka co godzinę. Dodatkowo odciągałam laktatorem 7-5-3 po każdym dokarmianiu bądź pół godziny po ostatnim karmieniu. Robiłam to 2-3 razy dziennie.
    Powodzenia, trzymam za ciebie kciuki!

Dzięki za kciuki, przydadzą się! 🙈
    Faktycznie niezła walka o laktację tak jak i u mnie ale nie chce się poddawać bardzo mi zależy minimum pół roku karmić własnym pokarmem przynajmniej większość czasu. Mam bardzo dużą satysfakcję z tego choć jest to duże wyzwanie. Z pierwszym dzieckiem prawie odrazu sie poddałam bo było to samo. Teraz jednak mam w sobie większy upór i wierzę że dam radę ja też trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny walczące o laktację aby się szybko ustabilizowało i były zadowolone 🤗

age.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Zastanawiam się czy to jednak nie skutek zjedzenia przeze mnie całej tabliczki czekolady. 🫣

Biały szum i resztę staram się używać tylko w sypialni, by kojarzyło mu się to z nocą, ale jak tak dalej pójdzie to wymiekne.
    Udało się i zasnął, uff

Nie był jeszcze szczepiony, mamy dopiero za tydzień. Tylko zastanawiam się nad zasadnością tych wszystkich szczepień. Rozumiem krztusiec, tężec, ale reszta?
    Mi się udało stacjonarne kupić w Gemini ☺️
    Szczepienia... Myślę jak uniknąć 2 dawki rotawirusa.. jak rozmawiać z pediatrą, widzę masę przeciwwskazań... Kuba męczył się 4 dni po 1 dawce, nasilony refluks do teraz. Zobaczymy czy uda mi się tę szczepionkę odłożyć.. całą resztę niech dostanie

Atika lubi tę wiadomość

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    22.05.2024 NIFTY
    Termin 09.12.2024
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ciocie, to ja Miki, to niesamowite, ale dziś kończę 3 miesiące, i jestem prawie 2,5!razy cięższy niż moja najniższa waga, mama pęka z dumy że tak rosnę!! A wy jak się macie?🩵
    Miłego weekendu🤩

DSC02146.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 08:01

Megipta, businesscare, Aniela855888, Sandrix, Mandoriana, Amra, Dariaa29, KarolinaAnastazja, Zagadka919, villemo_gbm, aambrozjaa93, Mami_35, Wanda_89, Nina_02, Atika lubią tę wiadomość

• Megipta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek Kobietki 💐

Miałam do Was wrócić z gotową stroną i grupą ale od 1,5 tygodnia gram w ping-ponga wirusowego z synami. Po szczepieniach Geri zaraził starszaka, ten z kolei mnie a ja ich spowrotem 🫣 Funkcjonować nie idzie, izolacja niemożliwe a, wczoraj ledwo na oczy patrzyłam a dziś już jest trochę lepiej także spieszę z tą wiadomością, że nie zapomniałam.

Nabiorę sił i wyzdrowieje to wówczas wracam do Was 💕

Miłego dnia💐

Fania017 ten czas leci 🤭 Mój dzisiaj skończył 2 miesiące 🥹

Fania017, Amra, Zagadka919, Mami_35, Atika lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 34l. 🧔‍♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
    🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
    🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
    🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
    🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
    🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
    🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
    🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
    🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
    🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
    🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻

Wysłany: 25 stycznia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Dzień doberek Kobietki 💐

Miałam do Was wrócić z gotową stroną i grupą ale od 1,5 tygodnia gram w ping-ponga wirusowego z synami. Po szczepieniach Geri zaraził starszaka, ten z kolei mnie a ja ich spowrotem 🫣 Funkcjonować nie idzie, izolacja niemożliwe a, wczoraj ledwo na oczy patrzyłam a dziś już jest trochę lepiej także spieszę z tą wiadomością, że nie zapomniałam.

Nabiorę sił i wyzdrowieje to wówczas wracam do Was 💕

Miłego dnia💐

Fania017 ten czas leci 🤭 Mój dzisiaj skończył 2 miesiące 🥹

Dużo zdrówka 😘 Współczuję i łączę się w bólu 🫂 My też nie możemy wyjść z infekcji - już myślałam, że to koniec, Młodsza lepiej poczuła się po grypie, Młody nie załapał, u nas ferie, to wyszłam z założenia, że odpoczniemy od tych chorób. A dziś u Starszej katar 😭 I teraz rozkmina, czy, mimo brania leków, złapała od Młodszej, czy to coś nowego.

A jak Geri znosi infekcje?

Megipta lubi tę wiadomość

• Megipta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dużo zdrówka 😘 Współczuję i łączę się w bólu 🫂 My też nie możemy wyjść z infekcji - już myślałam, że to koniec, Młodsza lepiej poczuła się po grypie, Młody nie załapał, u nas ferie, to wyszłam z założenia, że odpoczniemy od tych chorób. A dziś u Starszej katar 😭 I teraz rozkmina, czy, mimo brania leków, złapała od Młodszej, czy to coś nowego.

A jak Geri znosi infekcje?
    Już jest lepiej ale mial taki katar, że ściekało mu do gardełka i kaszlał. Musiałam czuwać aby odróżnić czy to nie przypadkiem kaszel od choroby 🫣 mial też taką biegunkę, że aż dostal żywych ran w pachwinach i był płacz, cały dzień trzymałam go bez pampersa, żeby skóra oddychała i zagoiło się na szczęście bepanthenem i talkiem 🙏

👱‍♀️ 34l. 🧔‍♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
    🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
    🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
    🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
    🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
    🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
    🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
    🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
    🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
    🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
    🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻

Wysłany: 25 stycznia, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:

Udało się i zasnął, uff

Rotawirusy u meningokoki
    Jedno i drugie śmiertelne dla niemowlaka

Ja też strasznie się stresowałam i panikowałam. Niepotrzebnie. Wyszła nam gorączka i brak apetytu

Atika lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    businesscare wrote:
    Mi się udało stacjonarne kupić w Gemini ☺️
    Szczepienia... Myślę jak uniknąć 2 dawki rotawirusa.. jak rozmawiać z pediatrą, widzę masę przeciwwskazań... Kuba męczył się 4 dni po 1 dawce, nasilony refluks do teraz. Zobaczymy czy uda mi się tę szczepionkę odłożyć.. całą resztę niech dostanie

Zgłoś to może jako NOP w przychodni? Albo od neurologa zaświadczenie?

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ