☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaAnastazja wrote:To może faktycznie zmiana mleczka pomoże. Kozie mleczko też nie jest lekkim mlekiem 😊
Polecasz jakieś?🙎♀️91+👨89+🐶+👶
Staraczka od 2022
Niedoczynność tarczycy
Udrożniony prawy jajowód 02.2024
Termin 30.11.24 (03.12.24) 🩵
Mamy Jasia 27.11.2024🥰 -
Mala_Kasija wrote:Było zatwardzenie, robił zbite kupy, teraz dajemy syrop z lsktuloza i są mieszane, ale dalej robiąc stęka i pręży się, kupa teraz raz na dwa dni. Niestety jest i ulewanie w dużej ilości.
Obecnie jesteśmy na capri care.
-
Mala_Kasija wrote:Polecasz jakieś?
My jesteśmy na Nanie opti pro +
Gdyby coś nam nie pasowało, czytając opinie na problemy brzuszkowe to przeszłabym na Bebiko Pro+
Aktualnie u nas 💩 co dwa dni bez problemów większych więc jesteśmy na Nanie 😊😁 -
KarolinaAnastazja wrote:Czekam na dalsze wieści jak sytuacja z 💩 u was
Ja czekam na kolejną, bo wychodzi, że mamy co dwa dni. Jeśli będzie inna to też zmienię13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
19.12.2024 Karol na świecie 🤍
💊
Euthyrox N50
-
Malinowa _Mamba wrote:Nam położna mówiła, że jak dziecko pręży się do 💩 to może dodatkowo powodować większe ulewanie, bo w takim małym człowieku wszystko jest blisko siebie.13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
19.12.2024 Karol na świecie 🤍
💊
Euthyrox N50
-
Nina, gorączka wcale nie musi wystąpić po szczepieniu. A nawet jeśli wystąpi to leki podane w odpowiednich porach naprawdę wystarczą. Gorączki po szczepieniu raczej nie są uciążliwe, nie stresuj się na zapas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 20:04
Nina_02 lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Dziewczyny mam pytanie 😅
Udało nam się podać małemu butelkę! Raczej byliśmy zmuszeni bo musiałam iść pilnie do ginekologa 😬 ale ważniejsze - mogę wyjść z domu!
Chciałabym więc magazynować troszkę mleka na zapas. Wcześniej używałam kolektora, ale teraz mam już chyba tak stabilną laktacje że wychodzą z tego tak małe ilości że odechciewa się mi z tym babrać. Wolę zrobić to laktatorem a i mleko podobno lepsze jakościowo niż z kolektora.
Pytanie brzmi jak to robić i kiedy? Powiedzmy że chciałbym zbierać 150ml dziennie. To lepiej to ściągnąć na raz? Rano? Wieczorem? Czy podzielić na kilka sesji? Dajcie mi znać co o tym myślicie bo trochę jestem w tym zielona 😬
Czym dłużej będziesz odciągać laktatorem tym więcej mleka będziesz produkować co za tym idzie będziesz musiała znów odciągać bo będą większe ilości niż dziecko potrzebuje. Zależy czy chcesz odciągać stałe czy tylko w wyjątkowych sytuacjach 😉 przechowywać w lodówce możesz do 96h więc na spokojnie możesz wcześniej i później podgrzać zakres temperatury do podania dziecku 27-37 stopni 😉Zagadka919, Nina_02 lubią tę wiadomość
-
Zagadka919 wrote:Chyba nieźle, bo podajemy od poniedziałku , co prawda dziś 💩 po 2 dniach przerwy ale żadnego bólu brzuszka tym razem. Ale coś więcej pewnie będzie można powiedzieć przy dłuższym stosowaniu
Zagadka919 lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Przy nocnym karmieniu znalazłam odpowiedz na swoje pytanie 😆 jednak kolektor będzie lepszym rozwiązaniem 🫢
Dopiero doczytałam, że jednak kolektor wygrywa 🤣 ale fakt na wyjątkowe wyjścia to to lepszy temat niż rozkręcać mocniej laktację jak karmisz piersią 😁👌Nina_02 lubi tę wiadomość
-
Mandoriana wrote:Dziewczyny używacie podgrzewaczy do chusteczek? Możecie polecić jakiś model taki do którego będą pasować takie większe płatki kosmetyczne? Nie chce myć mu pupy sklepowymi wpadłam na pomysł że taki podgrzewacz by mi ułatwił używanie płatków bawełnianych w domu 🤗
Mandoriana lubi tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Sandrix wrote:Wczoraj mieliśmy 3 🫠 a dzisiaj jedna raczej mała. Ale i tak czasami widzę że go męczą bąki 🤷🏻♀️ no ale już się trzymamy tego mleka, wydaje mi się że lepiej mu na nim. Co do tego Nan to położna nam mówiła, że ono ma sporo żelaza, może to też jest powiązane.
My od początku na nanie a i tak przyjmujemy zelazo bo szoruje po podłodze u małego.. 🫠
U nas co drugi dzień, dzisiaj 3😅 -
Kam.ila wrote:Dopiero doczytałam, że jednak kolektor wygrywa 🤣 ale fakt na wyjątkowe wyjścia to to lepszy temat niż rozkręcać mocniej laktację jak karmisz piersią 😁👌
Aaa już zgłupiałam 😬😅 spróbuję jeszcze z kolektorem ale jak nie wyjdzie to wjedzie laktator 😬
Nie wiem czy przypadkiem nie staniemy się kpi, nie radzimy sobie z problemami brzuszkowymi, w przyszłym tygodniu idziemy do gastrologa. Delicol pomógł w ulewaniu ale nadal jest tego za dużo, mały się męczy, a wczoraj był taki krzyk że nie potrafiłyśmy sobie z nim poradzić, ciężki wieczór 😥
mar.1 wrote:Nina, gorączka wcale nie musi wystąpić po szczepieniu. A nawet jeśli wystąpi to leki podane w odpowiednich porach naprawdę wystarczą. Gorączki po szczepieniu raczej nie są uciążliwe, nie stresuj się na zapas
Niby to wiem ale jakoś te szczepienia mnie przerażają 😬 pewnie dlatego że ja że zawsze źle je znoszę 😬 ale to nie znaczy że bobas też tak będzie miał 🫣
-
Mnie też przerażają szczepienia szczególnie jak wiem jak dziecko może przechodzić chociaż też wiem, że nie musi tak być, bo np. mój starszy synek dobrze przeszedł, ale jakoś się obawiam jak teraz będzie. My dopiero będziemy się w poniedziałek zapisywać. A jakie szczepionki jeszcze wybrałyście oprócz tych 5w1/6w1? Bo ja się cały czas zastanawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 10:04
-
Mala_Kasija wrote:Było zatwardzenie, robił zbite kupy, teraz dajemy syrop z lsktuloza i są mieszane, ale dalej robiąc stęka i pręży się, kupa teraz raz na dwa dni. Niestety jest i ulewanie w dużej ilości.
Obecnie jesteśmy na capri care.
Nie wiem czy zmieniać jej to mleko czy dalej czekać. Szkoda mi z niego rezygnować bo ma naprawdę super skład.
Dziewczyny, widziałam, że piszecie o probiotykach, że niekoniecznie są ok. Ja podaje vivomixx raz dziennie i Delicol do każdego karmienia. Teraz mam dylemat: podawać dalej czy odstawić. Co myślicie na ten temat? Macie jakieś doświadczenia? -
A u nas od 3 tygodni problemy z oczkiem. Cały czas nam ropieje 😒 Położna i pediatra mówią żeby tylko przemywać solą fizjologiczną i woda przegotowana a ja już mam dość bo jedyne co bym mogła robić całe dnie to siedzieć i przemywać jej to oczko 🥺
Robie masaże 3-4 razy dziennie, ale nie widzę efektów. Jutro mam kolejną konsultacje z innym pediatrą i zobaczymy co powie, ale już mi ręce opadają. Czytałam, że takie objawy powinny przechodzić po kilku dniach a u nas już 3 tydzień zabawa z tym okiem.
Co robić w tej sytuacji? Położna i pediatra twierdzą, że krople z antybiotykiem to ostateczność, ale ile jeszcze mamy się z tym męczyć żeby nadeszła ta ostateczność 😒🙈 -
Dziewczyny które myślą o zmianie mleka ze względu na problem z kupkami przemyślcie mleko SMILK ma naprawdę dobre opinie my je używaliśmy od urodzenia póki nie miałam pokarmu jechaliśmy tylko na nim i zero kłopotów trawiennych, wydalniczych. Obecnie karmię swoim KP+KPI ale na noc młody dostaje raz Smilka bo trochę dłużej go trawi i dłużej śpi po nim. Mamy w nocy pobudkę co 3 a nawet 4 godziny co sprawia że fajnie się wysypiamy wszyscy a kupki nadal książkowe.
-
Amra wrote:A u nas od 3 tygodni problemy z oczkiem. Cały czas nam ropieje 😒 Położna i pediatra mówią żeby tylko przemywać solą fizjologiczną i woda przegotowana a ja już mam dość bo jedyne co bym mogła robić całe dnie to siedzieć i przemywać jej to oczko 🥺
Robie masaże 3-4 razy dziennie, ale nie widzę efektów. Jutro mam kolejną konsultacje z innym pediatrą i zobaczymy co powie, ale już mi ręce opadają. Czytałam, że takie objawy powinny przechodzić po kilku dniach a u nas już 3 tydzień zabawa z tym okiem.
Co robić w tej sytuacji? Położna i pediatra twierdzą, że krople z antybiotykiem to ostateczność, ale ile jeszcze mamy się z tym męczyć żeby nadeszła ta ostateczność 😒🙈Amra, spineczka lubią tę wiadomość
-
Zagadka919 wrote:My jeśli dobrze pamiętam równe 3 tyg walczyliśmy z oczkiem od urodzenia. I też miałam wrażenie że w kółko tylko przemywamy, jałowych gazików to paczka była na jakieś 3 dni. W końcu mąż zamówił mega zapas z allegro tych gazików a ja z apteki zapas soli fizjologicznej, a następnego dnia oczko bez ropy 🤣 Także u nas zadziałało zrobienie zapasów 😛😛 A tak szczerze, to życzę cierpliwości i aby naprawdę też samo minęło
Zagadka919 lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Niby to wiem ale jakoś te szczepienia mnie przerażają 😬 pewnie dlatego że ja że zawsze źle je znoszę 😬 ale to nie znaczy że bobas też tak będzie miał 🫣
Ja jestem mega zadowolona że zostałam przy kpi. Oczywiście to każdego indywidualny wybór. Jakbyś potrzebowała pomocy to śmiało pisz. Mi dużo pomogł profil na insta mleczna historia. 😉Zagadka919 lubi tę wiadomość
-
Amra wrote:A u nas od 3 tygodni problemy z oczkiem. Cały czas nam ropieje 😒 Położna i pediatra mówią żeby tylko przemywać solą fizjologiczną i woda przegotowana a ja już mam dość bo jedyne co bym mogła robić całe dnie to siedzieć i przemywać jej to oczko 🥺
Co robić w tej sytuacji? Położna i pediatra twierdzą, że krople z antybiotykiem to ostateczność, ale ile jeszcze mamy się z tym męczyć żeby nadeszła ta ostateczność 😒🙈
U mnie położna mówiła że mlekiem matki można przemywać oczy i zaklaplać też nosek. Ma dobre działanie
. Mi na przykład przy trądziku i rumieniu się super sprawdziło a nie wierzyłam w to totalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 15:27