☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sandrix wrote:@KarolinaAnastazja jak tam u was sytuacja z 💩? U nas bez zmian, już parę razy czopkiem pomagałam 😐 woda niezbyt pomogła. Nosze się ze zmianą mleka ale nie wiem czy to dobry trop bo on jak już robi 💩 po czopku to normalnej konsystencji, nie ma zatwardzenia. Nie chce mu bez sensu mieszać 😫
U nas zmiana mleka to będzie ostateczność
Boję się takich rzeczy i dopiero jak będę wiedzieć, że nic nie pomaga i ma problemy z alergi, z dużym problemem brzuszkowym wtedy będę myśleć, bo mleko wstępnie mam wybrane
Co do problemów, mamy nadal, kupiłam blonnik z nancare do mleczka dla najmłodszych, drugi dzień stosujemy
Tak Ti pomagałam cały czas z 💩 ale dzisiejsze pediatra powiedziała, żeby dać mu czas do 7dni i żeby sam zrobił i zobaczyć jaka ona będzie. Jeżeli zbita to zaparcia i zmiana mleka, a jeżeli normalna to problem jelitkowy.
Ale ! Byliśmy też u osteopaty i młody ma słabe mięśnie brzucha, za to napięte na placach co może powodować słabe parcie podczas kupy...mamy ćwiczenia i ko trole za 3 tygodnie
Niby wiem ale nie wiem nic
Odczekamy te 7dni i zobaczymy jaka będzie 💩
A ty ile dni czekałaś?
Edit. Po czopku kupa będzie normalna bo glicerynowego ja "rozpuszcza" tak samo po wlewie miodowymWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 17:02
-
Dariaa29 wrote:Jeśli chodzi o kształt główki to czasem warto z takim problemem przejść się do osteopaty, bo najlepsze efekty można uzyskać do 6 miesiąca życia. Niestety nie zawsze wystarczy układanie dziecka na obie strony.
Dokładnie. My mamy też jedna ulubiona stronę młodego na główkę i osteopata mówił, że super, że jesteśmy teraz U będziemy działać szybciej jak później:)spineczka, Dariaa29 lubią tę wiadomość
-
U mnie niestety problemy brzuszkowy nadal, pomimo że już myślałam że je zażegnamy po vivomixie. Nadal kupy nie ma, teraz doszły gaz, napina się aż się wypierdzi i wtedy od razu przechodzi. My jesteśmy na piersi więc zmiana mleka nie wchodzi w grę. W czwartek mam osteopate, zobaczymy co powie. W myślach mam jeszcze technikę bowena, zobaczę co powie fizjo i wtedy będę myśleć co dalej.
-
KarolinaAnastazja wrote:U nas zmiana mleka to będzie ostateczność
Boję się takich rzeczy i dopiero jak będę wiedzieć, że nic nie pomaga i ma problemy z alergi, z dużym problemem brzuszkowym wtedy będę myśleć, bo mleko wstępnie mam wybrane
Co do problemów, mamy nadal, kupiłam blonnik z nancare do mleczka dla najmłodszych, drugi dzień stosujemy
Tak Ti pomagałam cały czas z 💩 ale dzisiejsze pediatra powiedziała, żeby dać mu czas do 7dni i żeby sam zrobił i zobaczyć jaka ona będzie. Jeżeli zbita to zaparcia i zmiana mleka, a jeżeli normalna to problem jelitkowy.
Ale ! Byliśmy też u osteopaty i młody ma słabe mięśnie brzucha, za to napięte na placach co może powodować słabe parcie podczas kupy...mamy ćwiczenia i ko trole za 3 tygodnie
Niby wiem ale nie wiem nic
Odczekamy te 7dni i zobaczymy jaka będzie 💩
A ty ile dni czekałaś?
Edit. Po czopku kupa będzie normalna bo glicerynowego ja "rozpuszcza" tak samo po wlewie miodowym
My bylismy u osteopaty jak młody miał 14 dni jakos (niecałe 2 tygodnie temu) i nic o brzuchu nie mówił ale ja tez nie zgłaszałam wtedy jeszcze tego bo nie było problemu. A jakie te ćwiczenia macie?
Ja dzisiaj zmieniłam mleko po tygodniu problemów. No nie wiem, może za szybko 🤦🏻♀️ zgłupieć można. Kendamil miałam w domu jeszcze w ciąży kupione. Zobaczymy, też odczekam teraz parę dni bez wspomagania żeby zobaczyć.
Masakra 😵💫13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
💊
Euthyrox N50
-
Sandrix wrote:Kurcze wlasnie sie tak zastanawiałam czy ten czopek rozpuszcza. Strasznie szybko to dziala w takim razie bo jak wsadzamy mu czopek i przytrzymujemy to dosłownie po 2 minutach wypycha go z 💩 normalnej konsystencji. No ale to dobrze ze mówisz!
My bylismy u osteopaty jak młody miał 14 dni jakos (niecałe 2 tygodnie temu) i nic o brzuchu nie mówił ale ja tez nie zgłaszałam wtedy jeszcze tego bo nie było problemu. A jakie te ćwiczenia macie?
Ja dzisiaj zmieniłam mleko po tygodniu problemów. No nie wiem, może za szybko 🤦🏻♀️ zgłupieć można. Kendamil miałam w domu jeszcze w ciąży kupione. Zobaczymy, też odczekam teraz parę dni bez wspomagania żeby zobaczyć.
Masakra 😵💫Sandrix lubi tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Aniela855888 wrote:U mnie niestety problemy brzuszkowy nadal, pomimo że już myślałam że je zażegnamy po vivomixie. Nadal kupy nie ma, teraz doszły gaz, napina się aż się wypierdzi i wtedy od razu przechodzi. My jesteśmy na piersi więc zmiana mleka nie wchodzi w grę. W czwartek mam osteopate, zobaczymy co powie. W myślach mam jeszcze technikę bowena, zobaczę co powie fizjo i wtedy będę myśleć co dalej.
Apropo dziewczyny vivomixa
Pediatra di której chodzimy, twierdzi, że tam jest tyle szczepow, że ciężko je przebadać, czy mają wpływ na kolki
A dwa jeżeli chodzi o probiotyki to niby nie są przebadane czy aby pomagają w 100% na budowanie dobrej flory w jelitach
I niestety ten vivomix jest mega mocno nagłośniony przez koncerny i szał na niego wielki 😅aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
rybka8 wrote:O chętnie się dowiem co powiedział neurologopeda. U nas niestety cofnięta cała brudka.
Dziewczyny a chcecie podpowiedzieć jakie badania krwi zlecił Wam lekarz po połogu?
Mój lekarz prowadzący jest ponad 200 km dalej i żeby uniknąć jazdy z maluszkiem podwójnie chciałabym pojechać już z wynikami.
https://zapodaj.net/plik-2yCRN2zHMd -
Mag_len wrote:U nas to wygląda tak
https://zapodaj.net/plik-2yCRN2zHMd
No identycznie!
aż pomyślałam, że to moja młoda 😅 bardzo podobna
Chociaż teraz mało to widzę bo walczymy z kolkami i większość czasu mamy krzyki 😅 aż ja się dołączam do płaczu.
-
rybka8 wrote:No identycznie!
aż pomyślałam, że to moja młoda 😅 bardzo podobna
Chociaż teraz mało to widzę bo walczymy z kolkami i większość czasu mamy krzyki 😅 aż ja się dołączam do płaczu. -
Mag_len wrote:U nas to wygląda tak
https://zapodaj.net/plik-2yCRN2zHMd -
Kam.ila wrote:Dziewczyny u nas pojawiły się problemy brzuszków.. karmię swoim mlekiem odciagnietym nic się nie zmieniło.
Ale od wczoraj wygina się, pręży i robi się czerwona widać że się męczy. Dałam wczoraj probiotyk bio Gaia i zrobiła kupę i było dużo lepiej. Dzisiaj do 14 też było ok a teraz znów powtórka. Natomiast kupę dziś zrobiła sama już wcześniej dlatego zastanawiam się od czego to. Może możecie coś doradzić? -
villemo_gbm wrote:Cześć mamusie, meldujemy się po podcięciu wędzidełka, od razu widzę zmianę w KP dużo więcej mleka mu leci , widoczne umie więcej pobudzić piersi do produkcji. I nie szarpie tak piersi.
Robicie masaż wedzidelka po podcięciu? Ja dziś probowalam raz ale dzidzi mega plakal:(🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Malina1111 wrote:No i my też dziś podciete mieliśmy wedzidelko, drugi raz...zobaczymy czy się poprawi!
Robicie masaż wedzidelka po podcięciu? Ja dziś probowalam raz ale dzidzi mega plakal:(
U nas po podcięciu mieliśmy zalecenie by masaż wykonywać co 4-6 h, więc wykonywałam około 5 razy na dobę, a trzy dni po zabiegu wylądowaliśmy wtedy w szpitalu i tak nasze masaże się skończyły, bo bałam się, że cos dodatkowego mu zafunduje, poprzez wkładanie palców do buzi,mimo częstego mycia rąk. Choć przez te 3 dni masaże szły gladko, nie dał sobie jedynie wykonywać jednego ćwiczenia.
Jednak.szpital to szpital. Konsultowałam się z CDL co robic, żeby się to nie zroslo. Doradzila,że faktycznie w naszej sytuacji lepiej odpuścić te masaże, ale w zamian za ciągle przystawianie do piersi żeby ciągle ssał... No i tak to u nas wyglądało:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 22:52
-
KarolinaAnastazja wrote:Apropo dziewczyny vivomixa
Pediatra di której chodzimy, twierdzi, że tam jest tyle szczepow, że ciężko je przebadać, czy mają wpływ na kolki
A dwa jeżeli chodzi o probiotyki to niby nie są przebadane czy aby pomagają w 100% na budowanie dobrej flory w jelitach
I niestety ten vivomix jest mega mocno nagłośniony przez koncerny i szał na niego wielki 😅
My odstawiliśmy probiotyki bo u nas właśnie było po nich gorzej niż lepiej. Czasem używamy tylko espumisan. -
Dziewczynki,
Widzę, ze zakładacie grupę na fb/mess. Chciałam Wam serdecznie podziękować, ze mogłam uczestniczyć w waszych ciążach, porodach i życzyć Wam wszystkiego dobrego w waszym nowym świecie z dzieciaczkiem w domu ❤️ będzie fajnie, będzie pięknie, będzie też czasem trudno, ale na samym końcu i tak BYŁO WARTO!
Moze jeszcze kiedyś spotkamy sie na innym wątku 🥰
Jeszcze raz dziękuję, ze nie zostawilyscie mnie mimo utraty ciazy, ze moglam nadal się tu udzielac, powodzenia! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 23:11
Tatka, Rita 💋, spineczka, villemo_gbm, Sandrix, Mami_35, Zagadka919, MummyYummy lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa, dziękujemy, ze z nami zostałaś i wspierałaś nas. Bardzo podziwiam Cię za to jak silna jestes i mam nadzieję, że wkrótce będziesz w ciąży. Jeśli dobrze zrozumiałam oprócz fb, ta grupa na ovu zostaje i myślę, że dziewczyny zgodzą się ze mną, ze zawsze jesteś tu mile widziana ❤️starania od 10/2021
❌ IUI 09/2023 ❌ IVF 02/2024
II podejście IVF 03/2024: 🍀
13.03 ET 4.1.1 + EmbryoGlue (transfer zarodka świeżego), 6 maluchów na zimowisku❄️❄️❄️❄️❄️❄️
10 dpt 23.03.2024 ⏸️ beta 246 🫣12 dpt beta 715 🥰 14 dpt beta 1781 😊 22 dpt beta 19903 😍 23 dpt 05.04.2024 mamy ❤️! (6t1d)
13.05 5 cm 🐧 + NIFTY (niskie ryzyka, chłopczyk!)
21.05 I prenatalne 🩵 7 cm 🐻
16.07 II prenatalne: 381 g zdrowego maluszka
16.09 III prenatalne: 1440 g pięknego kawalera
27.11 Synek z nami!👶🏻3640 g