X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix wrote:
    @KarolinaAnastazja jak tam u was sytuacja z 💩? U nas bez zmian, już parę razy czopkiem pomagałam 😐 woda niezbyt pomogła. Nosze się ze zmianą mleka ale nie wiem czy to dobry trop bo on jak już robi 💩 po czopku to normalnej konsystencji, nie ma zatwardzenia. Nie chce mu bez sensu mieszać 😫

U nas zmiana mleka to będzie ostateczność

Boję się takich rzeczy i dopiero jak będę wiedzieć, że nic nie pomaga i ma problemy z alergi, z dużym problemem brzuszkowym wtedy będę myśleć, bo mleko wstępnie mam wybrane

Co do problemów, mamy nadal, kupiłam blonnik z nancare do mleczka dla najmłodszych, drugi dzień stosujemy

Tak Ti pomagałam cały czas z 💩 ale dzisiejsze pediatra powiedziała, żeby dać mu czas do 7dni i żeby sam zrobił i zobaczyć jaka ona będzie. Jeżeli zbita to zaparcia i zmiana mleka, a jeżeli normalna to problem jelitkowy.

Ale ! Byliśmy też u osteopaty i młody ma słabe mięśnie brzucha, za to napięte na placach co może powodować słabe parcie podczas kupy...mamy ćwiczenia i ko trole za 3 tygodnie

Niby wiem ale nie wiem nic

Odczekamy te 7dni i zobaczymy jaka będzie 💩

A ty ile dni czekałaś?

Edit. Po czopku kupa będzie normalna bo glicerynowego ja "rozpuszcza" tak samo po wlewie miodowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 17:02

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 14 stycznia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa29 wrote:
    Jeśli chodzi o kształt główki to czasem warto z takim problemem przejść się do osteopaty, bo najlepsze efekty można uzyskać do 6 miesiąca życia. Niestety nie zawsze wystarczy układanie dziecka na obie strony.

Dokładnie. My mamy też jedna ulubiona stronę młodego na główkę i osteopata mówił, że super, że jesteśmy teraz U będziemy działać szybciej jak później:)

spineczka, Dariaa29 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety problemy brzuszkowy nadal, pomimo że już myślałam że je zażegnamy po vivomixie. Nadal kupy nie ma, teraz doszły gaz, napina się aż się wypierdzi i wtedy od razu przechodzi. My jesteśmy na piersi więc zmiana mleka nie wchodzi w grę. W czwartek mam osteopate, zobaczymy co powie. W myślach mam jeszcze technikę bowena, zobaczę co powie fizjo i wtedy będę myśleć co dalej.

• Sandrix Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    U nas zmiana mleka to będzie ostateczność

Boję się takich rzeczy i dopiero jak będę wiedzieć, że nic nie pomaga i ma problemy z alergi, z dużym problemem brzuszkowym wtedy będę myśleć, bo mleko wstępnie mam wybrane

Co do problemów, mamy nadal, kupiłam blonnik z nancare do mleczka dla najmłodszych, drugi dzień stosujemy

Tak Ti pomagałam cały czas z 💩 ale dzisiejsze pediatra powiedziała, żeby dać mu czas do 7dni i żeby sam zrobił i zobaczyć jaka ona będzie. Jeżeli zbita to zaparcia i zmiana mleka, a jeżeli normalna to problem jelitkowy.

Ale ! Byliśmy też u osteopaty i młody ma słabe mięśnie brzucha, za to napięte na placach co może powodować słabe parcie podczas kupy...mamy ćwiczenia i ko trole za 3 tygodnie

Niby wiem ale nie wiem nic

Odczekamy te 7dni i zobaczymy jaka będzie 💩

A ty ile dni czekałaś?

Edit. Po czopku kupa będzie normalna bo glicerynowego ja "rozpuszcza" tak samo po wlewie miodowym
    Kurcze wlasnie sie tak zastanawiałam czy ten czopek rozpuszcza. Strasznie szybko to dziala w takim razie bo jak wsadzamy mu czopek i przytrzymujemy to dosłownie po 2 minutach wypycha go z 💩 normalnej konsystencji. No ale to dobrze ze mówisz!
    My bylismy u osteopaty jak młody miał 14 dni jakos (niecałe 2 tygodnie temu) i nic o brzuchu nie mówił ale ja tez nie zgłaszałam wtedy jeszcze tego bo nie było problemu. A jakie te ćwiczenia macie?
    Ja dzisiaj zmieniłam mleko po tygodniu problemów. No nie wiem, może za szybko 🤦🏻‍♀️ zgłupieć można. Kendamil miałam w domu jeszcze w ciąży kupione. Zobaczymy, też odczekam teraz parę dni bez wspomagania żeby zobaczyć.
    Masakra 😵‍💫

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne

💊
    Euthyrox N50

preg.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix wrote:
    Kurcze wlasnie sie tak zastanawiałam czy ten czopek rozpuszcza. Strasznie szybko to dziala w takim razie bo jak wsadzamy mu czopek i przytrzymujemy to dosłownie po 2 minutach wypycha go z 💩 normalnej konsystencji. No ale to dobrze ze mówisz!
    My bylismy u osteopaty jak młody miał 14 dni jakos (niecałe 2 tygodnie temu) i nic o brzuchu nie mówił ale ja tez nie zgłaszałam wtedy jeszcze tego bo nie było problemu. A jakie te ćwiczenia macie?
    Ja dzisiaj zmieniłam mleko po tygodniu problemów. No nie wiem, może za szybko 🤦🏻‍♀️ zgłupieć można. Kendamil miałam w domu jeszcze w ciąży kupione. Zobaczymy, też odczekam teraz parę dni bez wspomagania żeby zobaczyć.
    Masakra 😵‍💫
    Tak chyba działa podrażnienie zwieracza - ten sam efekt będzie po mokrym waciki/windi. Ja w ciąży z czopkami glicerynowymi miałam tak samo 🙈🙈tylko włożyłam i już byłam na kibelku😅😅

Sandrix lubi tę wiadomość

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto już po pierwszym skoku rozwojowym, ile trwał? Mały nieodkładalny i tylko mama i cyc

event.png

Wysłany: 14 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela855888 wrote:
    U mnie niestety problemy brzuszkowy nadal, pomimo że już myślałam że je zażegnamy po vivomixie. Nadal kupy nie ma, teraz doszły gaz, napina się aż się wypierdzi i wtedy od razu przechodzi. My jesteśmy na piersi więc zmiana mleka nie wchodzi w grę. W czwartek mam osteopate, zobaczymy co powie. W myślach mam jeszcze technikę bowena, zobaczę co powie fizjo i wtedy będę myśleć co dalej.

Apropo dziewczyny vivomixa

Pediatra di której chodzimy, twierdzi, że tam jest tyle szczepow, że ciężko je przebadać, czy mają wpływ na kolki

A dwa jeżeli chodzi o probiotyki to niby nie są przebadane czy aby pomagają w 100% na budowanie dobrej flory w jelitach

I niestety ten vivomix jest mega mocno nagłośniony przez koncerny i szał na niego wielki 😅

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka8 wrote:
    O chętnie się dowiem co powiedział neurologopeda. U nas niestety cofnięta cała brudka.

Dziewczyny a chcecie podpowiedzieć jakie badania krwi zlecił Wam lekarz po połogu?
    Mój lekarz prowadzący jest ponad 200 km dalej i żeby uniknąć jazdy z maluszkiem podwójnie chciałabym pojechać już z wynikami.
    U nas to wygląda tak
    26798638df9ea.jpghttps://zapodaj.net/plik-2yCRN2zHMd

• rybka8 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:

No identycznie!
    aż pomyślałam, że to moja młoda 😅 bardzo podobna

Chociaż teraz mało to widzę bo walczymy z kolkami i większość czasu mamy krzyki 😅 aż ja się dołączam do płaczu.

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    9.12 39+0 Maja 🩷
    age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka8 wrote:
    No identycznie!
    aż pomyślałam, że to moja młoda 😅 bardzo podobna

Chociaż teraz mało to widzę bo walczymy z kolkami i większość czasu mamy krzyki 😅 aż ja się dołączam do płaczu.
    To dam Ci znać, mamy zaufana kobietę do której chodzę że starszymi dziećmi.

• Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    U nas ten sam problem, za tydzień też mamy wizytę u neurologopedy

preg.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Dziewczyny u nas pojawiły się problemy brzuszków.. karmię swoim mlekiem odciagnietym nic się nie zmieniło.
    Ale od wczoraj wygina się, pręży i robi się czerwona widać że się męczy. Dałam wczoraj probiotyk bio Gaia i zrobiła kupę i było dużo lepiej. Dzisiaj do 14 też było ok a teraz znów powtórka. Natomiast kupę dziś zrobiła sama już wcześniej dlatego zastanawiam się od czego to. Może możecie coś doradzić?
    Nasz synek ma podobne problemy, położna i pediatra powiedzieli, że to typowe objawy dyschezji- dziecko napina tłocznię brzuszna żeby zrobić kupę/oddać gazy ale nie potrafi rozluźnić zwieraczy i zaczyna płakać, poprawa jest od razu po tym jak się uda zrobić. Polecili nam stosowanie biogiaia, kolzym/delicol i ewentualnie espumisan i masaże brzuszka. Trochę to pomaga, ale i tak ma te „ataki”. Jak widzę że coś się zaczyna dziać to kładę się w pozycji półleżącej, zginam nogi i kładę go sobie na udach, zauważyłam że wtedy dużo szybciej mu idzie z kupa, może grawitacja pomaga. Niestety chyba nie ma na to niezawodnych sposobów, trzeba przeczekać …

preg.png
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Cześć mamusie, meldujemy się po podcięciu wędzidełka, od razu widzę zmianę w KP dużo więcej mleka mu leci , widoczne umie więcej pobudzić piersi do produkcji. I nie szarpie tak piersi.
    No i my też dziś podciete mieliśmy wedzidelko, drugi raz...zobaczymy czy się poprawi!
    Robicie masaż wedzidelka po podcięciu? Ja dziś probowalam raz ale dzidzi mega plakal:(

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:
    No i my też dziś podciete mieliśmy wedzidelko, drugi raz...zobaczymy czy się poprawi!
    Robicie masaż wedzidelka po podcięciu? Ja dziś probowalam raz ale dzidzi mega plakal:(

U nas po podcięciu mieliśmy zalecenie by masaż wykonywać co 4-6 h, więc wykonywałam około 5 razy na dobę, a trzy dni po zabiegu wylądowaliśmy wtedy w szpitalu i tak nasze masaże się skończyły, bo bałam się, że cos dodatkowego mu zafunduje, poprzez wkładanie palców do buzi,mimo częstego mycia rąk. Choć przez te 3 dni masaże szły gladko, nie dał sobie jedynie wykonywać jednego ćwiczenia.

Jednak.szpital to szpital. Konsultowałam się z CDL co robic, żeby się to nie zroslo. Doradzila,że faktycznie w naszej sytuacji lepiej odpuścić te masaże, ale w zamian za ciągle przystawianie do piersi żeby ciągle ssał... No i tak to u nas wyglądało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 22:52

• aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Apropo dziewczyny vivomixa

Pediatra di której chodzimy, twierdzi, że tam jest tyle szczepow, że ciężko je przebadać, czy mają wpływ na kolki

A dwa jeżeli chodzi o probiotyki to niby nie są przebadane czy aby pomagają w 100% na budowanie dobrej flory w jelitach

I niestety ten vivomix jest mega mocno nagłośniony przez koncerny i szał na niego wielki 😅

My odstawiliśmy probiotyki bo u nas właśnie było po nich gorzej niż lepiej. Czasem używamy tylko espumisan.

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy wczoraj kontrolę u neurologopedy i po masażach jest poprawa, więc na tą chwilę nie musimy podcinać wędzidelka tylko dalej masować i w lutym kolejna kontrola.

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    Widzę, ze zakładacie grupę na fb/mess. Chciałam Wam serdecznie podziękować, ze mogłam uczestniczyć w waszych ciążach, porodach i życzyć Wam wszystkiego dobrego w waszym nowym świecie z dzieciaczkiem w domu ❤️ będzie fajnie, będzie pięknie, będzie też czasem trudno, ale na samym końcu i tak BYŁO WARTO!
    Moze jeszcze kiedyś spotkamy sie na innym wątku 🥰
    Jeszcze raz dziękuję, ze nie zostawilyscie mnie mimo utraty ciazy, ze moglam nadal się tu udzielac, powodzenia! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 23:11

Tatka, Rita 💋, spineczka, villemo_gbm, Sandrix, Mami_35, Zagadka919, MummyYummy lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Rita 💋 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, dziękujemy, ze z nami zostałaś i wspierałaś nas. Bardzo podziwiam Cię za to jak silna jestes i mam nadzieję, że wkrótce będziesz w ciąży. Jeśli dobrze zrozumiałam oprócz fb, ta grupa na ovu zostaje i myślę, że dziewczyny zgodzą się ze mną, ze zawsze jesteś tu mile widziana ❤️

starania od 10/2021
    ❌ IUI 09/2023 ❌ IVF 02/2024
    II podejście IVF 03/2024: 🍀
    13.03 ET 4.1.1 + EmbryoGlue (transfer zarodka świeżego), 6 maluchów na zimowisku❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    10 dpt 23.03.2024 ⏸️ beta 246 🫣12 dpt beta 715 🥰 14 dpt beta 1781 😊 22 dpt beta 19903 😍 23 dpt 05.04.2024 mamy ❤️! (6t1d)
    13.05 5 cm 🐧 + NIFTY (niskie ryzyka, chłopczyk!)
    21.05 I prenatalne 🩵 7 cm 🐻
    16.07 II prenatalne: 381 g zdrowego maluszka
    16.09 III prenatalne: 1440 g pięknego kawalera

27.11 Synek z nami!👶🏻3640 g

age.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:
    Nie, mamy się przystawić do piersi i to jest masażem.

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa Twoje porady i wsparcie jest na wagę złota.

event.png
‹‹ 548 549 550 551 552
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ