☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
villemo_gbm wrote:Ja przy mieszaniu tego mleka czuję się jak barman z szejkerem do drinków, bo faktycznie kiepsko się rozpuszcza to mleko w porównaniu do zwykłego 😁
villemo_gbm lubi tę wiadomość
13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
19.12.2024 Karol na świecie 🤍
💊
Euthyrox N50
-
Kam.ila wrote:Zagadka podziwiam że chcesz spróbować powrotu do cycka mi bardzo pasuje akurat karmienie z butelek. Zwłaszcza jak mam teraz laktator muszlowy podwójny 🤣pełen luksus.
Właśnie chce dzisiaj zamówić taki lakator, jaki model wybrałaś?Nina_02, Tatka, Mandoriana lubią tę wiadomość
-
Zagadka919 wrote:Ja mam jakiś spory luz teraz z tym kp, jeśli się uda to super. Łączenie kp i kpi bardzo by mi odpowiadało, żeby w nocy nie świrować z laktatorem i nie musieć brać butli na wynos 😃 Ale mimo ciężkich początków z kpi, cieszę się że że Iga umie pięknie z butli jeść. Bo dzięki temu byłam w czwartek u uro-fizjo i psiapsi na herbacie, w piątek u fryzjera na farbowaniu, wczoraj na Mszy w kościele, a mąż mógł wykorzystać urlop ojcowski na całego 😁😁
Właśnie chce dzisiaj zamówić taki lakator, jaki model wybrałaś?
Jeny trochę zazdroszczę 😬 ja poszłam na 40 minut do biedronki to był dramat 😆 marzy mi się fryzjer, hybryda, podolog, nie mówiąc o fizjoterapii i ginekologu 😬 jeszcze nie umiem ogarnąć wychodzenia z domu ale zamówiłam inną butelkę zobaczymy co na to młody 🤞🫢 -
Zagadka919 wrote:Ja mam jakiś spory luz teraz z tym kp, jeśli się uda to super. Łączenie kp i kpi bardzo by mi odpowiadało, żeby w nocy nie świrować z laktatorem i nie musieć brać butli na wynos 😃 Ale mimo ciężkich początków z kpi, cieszę się że że Iga umie pięknie z butli jeść. Bo dzięki temu byłam w czwartek u uro-fizjo i psiapsi na herbacie, w piątek u fryzjera na farbowaniu, wczoraj na Mszy w kościele, a mąż mógł wykorzystać urlop ojcowski na całego 😁😁
Właśnie chce dzisiaj zamówić taki lakator, jaki model wybrałaś?
Te Igi to jednak zdolne dziewczyny 😁😜💪
Ja przerobiłam pojedynczy neno angel dobry ale no pojedynczy dużo czasu schodzi. . później miałam Canpol baby podwójny muszlowy totalny dramat nie polecam.. plastik jak z zabawek dziecięcych delikatny ciężki do złożenia.. podwija się uszczelka i później cieknie i ma w dodatku małą pojemność. Zainwestowałam w mamcozy s12 pro i jedyny minus to cena ale ja poczekałam na rabat na insta na mlecznej historii często wstawia kod na zniżkę 25% więc 230 zł miałam zniżki bo zamówiłam reduktory i staniki dwa jeszcze. To jest sprzęt serio porządny.. świetnie wykonany nie ma porównania jestem zachwycona. -
A ja dziewczyny podziwiam mamy KPI j karmiące mm. Serio. I
Przez ostatnie dni trochę wychodziłam i to.mycir butelek,kolektora,laktstora to dla mnie dramat. Z ciekawości do mam KPI lub mm- ile macie sztuk butelek?Tatka, Dariaa29, Zagadka919, Atika lubią tę wiadomość
-
My dziś mamy sukces. Kuba dopiero teraz na 7 tydzień życia w końcu zjadł cały posiłek z piersi.
Mamy armagedon brzuszkowy po szczepieniach, pewnie po rota i wcale nie jest lepiej mimo upływu 2 dni ..Tatka, Mag_len, Rita 💋, Mami_35, Dariaa29, Zagadka919, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Mag_len wrote:A ja dziewczyny podziwiam mamy KPI j karmiące mm. Serio. I
Przez ostatnie dni trochę wychodziłam i to.mycir butelek,kolektora,laktstora to dla mnie dramat. Z ciekawości do mam KPI lub mm- ile macie sztuk butelek?Mag_len lubi tę wiadomość
13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
19.12.2024 Karol na świecie 🤍
💊
Euthyrox N50
-
Przez ostatnie dni trochę wychodziłam i to.mycir butelek,kolektora,laktstora to dla mnie dramat. Z ciekawości do mam KPI lub mm- ile macie sztuk butelek?
I dwa odciągacza mleka portatywny do stanika i taki zwykły mocniejszy na prądMag_len lubi tę wiadomość
starania o pierwszego maluszka od 01/ 2023
👩🏻 32
AMH 2,53 ng/ml
FSH 5,9
Prolactin 10,4
TSH 3,62
ESTRADIOL 36
10/2023 sonohysterogram wyniki ok
👨🏻33
Volume 3 ml
Concentration 13 mln
Motility 53%
Progressive motility score 3
Motile sperm total count 20,67
Morphology 2% - Subfertile
oligoteratoospermia
NIPT - low risks 🫶🏻 -
villemo_gbm wrote:Ja przy mieszaniu tego mleka czuję się jak barman z szejkerem do drinków, bo faktycznie kiepsko się rozpuszcza to mleko w porównaniu do zwykłego 😁
A ja polecam nie shakeowac, tylko mieszać łyżeczka (mniejsza ilość powietrza i ryzyka, ze dziecko polknie go za dużo, potem bole brzuszka itd). 😊
Szalone 🤣 ja w obu przypadkach bylam MM i mialam tylko jedna butelkę 🙈 wizja miliona do mycia mnie przerażała.villemo_gbm lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Mamy KPI, ile ml dziennie/za karmienie zjadają wasze dzieciaki w wieku 4 tygodni? Nasz z karmień 3 oz (89 ml) każde 2-3 godziny przeszedł na karmienie każde 3-4 godziny ale większą porcję 4 oz (118 ml). Zastanawiam się czy to jest w granicach normystarania o pierwszego maluszka od 01/ 2023
👩🏻 32
AMH 2,53 ng/ml
FSH 5,9
Prolactin 10,4
TSH 3,62
ESTRADIOL 36
👨🏻33
Volume 3 ml
Concentration 13 mln
Motility 53%
oligoteratoospermia
NIPT - low risks 🫶🏻 -
Przez ostatnie dni trochę wychodziłam i to.mycir butelek,kolektora,laktstora to dla mnie dramat. Z ciekawości do mam KPI lub mm- ile macie sztuk butelek?
Powiem Ci po jakimś czasie dochodzi się do takiej wprawy, że laktator można złożyć zamkniętymi oczami 🤣.
Ja mam 7 butelek. 5 w lodówce z mlekiem, dwie takie czyste do przelewania bo w niektórych mam więcej mleka niż potrzebuje młoda. No i resztę mroże w workach.Mag_len lubi tę wiadomość
-
Tatka wrote:Mamy KPI, ile ml dziennie/za karmienie zjadają wasze dzieciaki w wieku 4 tygodni? Nasz z karmień 3 oz (89 ml) każde 2-3 godziny przeszedł na karmienie każde 3-4 godziny ale większą porcję 4 oz (118 ml). Zastanawiam się czy to jest w granicach normy
Tatka lubi tę wiadomość
-
Księgowa wrote:A ja polecam nie shakeowac, tylko mieszać łyżeczka (mniejsza ilość powietrza i ryzyka, ze dziecko polknie go za dużo, potem bole brzuszka itd). 😊
Szalone 🤣 ja w obu przypadkach bylam MM i mialam tylko jedna butelkę 🙈 wizja miliona do mycia mnie przerażała.Księgowa lubi tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:Te Igi to jednak zdolne dziewczyny 😁😜💪
Ja przerobiłam pojedynczy neno angel dobry ale no pojedynczy dużo czasu schodzi. . później miałam Canpol baby podwójny muszlowy totalny dramat nie polecam.. plastik jak z zabawek dziecięcych delikatny ciężki do złożenia.. podwija się uszczelka i później cieknie i ma w dodatku małą pojemność. Zainwestowałam w mamcozy s12 pro i jedyny minus to cena ale ja poczekałam na rabat na insta na mlecznej historii często wstawia kod na zniżkę 25% więc 230 zł miałam zniżki bo zamówiłam reduktory i staniki dwa jeszcze. To jest sprzęt serio porządny.. świetnie wykonany nie ma porównania jestem zachwycona.
A mogę spytać jaki wybrałaś rozmiar ich stanika przy jakim swoim rozmiarze? Bo jakoś nie potrafię chyba tego zrobić 🥵 -
Tatka wrote:Mamy KPI, ile ml dziennie/za karmienie zjadają wasze dzieciaki w wieku 4 tygodni? Nasz z karmień 3 oz (89 ml) każde 2-3 godziny przeszedł na karmienie każde 3-4 godziny ale większą porcję 4 oz (118 ml). Zastanawiam się czy to jest w granicach normy
-
Przez ostatnie dni trochę wychodziłam i to.mycir butelek,kolektora,laktstora to dla mnie dramat. Z ciekawości do mam KPI lub mm- ile macie sztuk butelek? -
Zagadka919 wrote:Chyba nie ma co porównywać, zapotrzebowanie dzieci w tym samym wieku różnić się będzie jeśli mają chociażby różną masę, jeśli były problemy z przyrostami itd. My nie patrzymy na porcję tylko na dobę, aktualnie zapotrzebowanie naszej Igi to ok 540 ml, a zjada najczęściej 60-80 ml na porcje, ale są takie że chce więcej i wychodzi nawet 110-130. A są takie że zje 30 i idzie spać 😀starania o pierwszego maluszka od 01/ 2023
👩🏻 32
AMH 2,53 ng/ml
FSH 5,9
Prolactin 10,4
TSH 3,62
ESTRADIOL 36
👨🏻33
Volume 3 ml
Concentration 13 mln
Motility 53%
oligoteratoospermia
NIPT - low risks 🫶🏻 -
Tatka u mnie na szkole rodzenia położna mówiła, że przy karmieniu mlekiem matki nie można patrzeć na porcje zjadane na jedno karmienie, dlatego, że w przeciwieństwie do mm skład mleka zmienia się w trakcie doby i może być tak, że rano dziecko zje 80 ml, a wieczorem tylko 30, a kolejnego na odwrót. Tak jak napisała Zagadka lepiej patrzeć na dziennie zapotrzebowanie oraz czy dziecko prawidłowo przybiera
Atika lubi tę wiadomość