X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix wrote:
    Dzieki, wyprobuje!
    Ja przy mieszaniu tego mleka czuję się jak barman z szejkerem do drinków, bo faktycznie kiepsko się rozpuszcza to mleko w porównaniu do zwykłego 😁

event.png
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Ja przy mieszaniu tego mleka czuję się jak barman z szejkerem do drinków, bo faktycznie kiepsko się rozpuszcza to mleko w porównaniu do zwykłego 😁
    😂😂😂😂 ja za pierwszym razem nie wiedziałam że ono takie jest i się dziwiłam że młody tak zawzięcie ssie i mleka nie ubywa 🤦🏻‍♀️ a tam smoczek zapchany

villemo_gbm lubi tę wiadomość

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne
    19.12.2024 Karol na świecie 🤍

💊
    Euthyrox N50

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Zagadka podziwiam że chcesz spróbować powrotu do cycka mi bardzo pasuje akurat karmienie z butelek. Zwłaszcza jak mam teraz laktator muszlowy podwójny 🤣pełen luksus.
    Ja mam jakiś spory luz teraz z tym kp, jeśli się uda to super. Łączenie kp i kpi bardzo by mi odpowiadało, żeby w nocy nie świrować z laktatorem i nie musieć brać butli na wynos 😃 Ale mimo ciężkich początków z kpi, cieszę się że że Iga umie pięknie z butli jeść. Bo dzięki temu byłam w czwartek u uro-fizjo i psiapsi na herbacie, w piątek u fryzjera na farbowaniu, wczoraj na Mszy w kościele, a mąż mógł wykorzystać urlop ojcowski na całego 😁😁
    Właśnie chce dzisiaj zamówić taki lakator, jaki model wybrałaś?

Nina_02, Tatka, Mandoriana lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Ja mam jakiś spory luz teraz z tym kp, jeśli się uda to super. Łączenie kp i kpi bardzo by mi odpowiadało, żeby w nocy nie świrować z laktatorem i nie musieć brać butli na wynos 😃 Ale mimo ciężkich początków z kpi, cieszę się że że Iga umie pięknie z butli jeść. Bo dzięki temu byłam w czwartek u uro-fizjo i psiapsi na herbacie, w piątek u fryzjera na farbowaniu, wczoraj na Mszy w kościele, a mąż mógł wykorzystać urlop ojcowski na całego 😁😁

Jeny trochę zazdroszczę 😬 ja poszłam na 40 minut do biedronki to był dramat 😆 marzy mi się fryzjer, hybryda, podolog, nie mówiąc o fizjoterapii i ginekologu 😬 jeszcze nie umiem ogarnąć wychodzenia z domu ale zamówiłam inną butelkę zobaczymy co na to młody 🤞🫢

👩34 ❤️🧔‍♂️35

Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze, że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina powodzenia 🙏🙏

Nina_02 lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:

Te Igi to jednak zdolne dziewczyny 😁😜💪
    Ja przerobiłam pojedynczy neno angel dobry ale no pojedynczy dużo czasu schodzi. . później miałam Canpol baby podwójny muszlowy totalny dramat nie polecam.. plastik jak z zabawek dziecięcych delikatny ciężki do złożenia.. podwija się uszczelka i później cieknie i ma w dodatku małą pojemność. Zainwestowałam w mamcozy s12 pro i jedyny minus to cena ale ja poczekałam na rabat na insta na mlecznej historii często wstawia kod na zniżkę 25% więc 230 zł miałam zniżki bo zamówiłam reduktory i staniki dwa jeszcze. To jest sprzęt serio porządny.. świetnie wykonany nie ma porównania jestem zachwycona.

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny podziwiam mamy KPI j karmiące mm. Serio. I
    Przez ostatnie dni trochę wychodziłam i to.mycir butelek,kolektora,laktstora to dla mnie dramat. Z ciekawości do mam KPI lub mm- ile macie sztuk butelek?

Tatka, Dariaa29, Zagadka919, Atika lubią tę wiadomość

• businesscare Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy sukces. Kuba dopiero teraz na 7 tydzień życia w końcu zjadł cały posiłek z piersi.
    Mamy armagedon brzuszkowy po szczepieniach, pewnie po rota i wcale nie jest lepiej mimo upływu 2 dni ..

Tatka, Mag_len, Rita 💋, Mami_35, Dariaa29, Zagadka919, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Przez ostatnie dni trochę wychodziłam i to.mycir butelek,kolektora,laktstora to dla mnie dramat. Z ciekawości do mam KPI lub mm- ile macie sztuk butelek?
    My to chyba z 8 😂

Mag_len lubi tę wiadomość

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne
    19.12.2024 Karol na świecie 🤍

💊
    Euthyrox N50

age.png
  • Tatka Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Gdzieś 12 które używamy i masę innych które leżą bo nie podpasowali nam 🫢
    I dwa odciągacza mleka portatywny do stanika i taki zwykły mocniejszy na prąd

starania o pierwszego maluszka od 01/ 2023

👩🏻 32
    AMH 2,53 ng/ml
    FSH 5,9
    Prolactin 10,4
    TSH 3,62
    ESTRADIOL 36
    10/2023 sonohysterogram wyniki ok

👨🏻33
    Volume 3 ml
    Concentration 13 mln
    Motility 53%
    Progressive motility score 3
    Motile sperm total count 20,67
    Morphology 2% - Subfertile
    oligoteratoospermia

NIPT - low risks 🫶🏻
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:

A ja polecam nie shakeowac, tylko mieszać łyżeczka (mniejsza ilość powietrza i ryzyka, ze dziecko polknie go za dużo, potem bole brzuszka itd). 😊

Szalone 🤣 ja w obu przypadkach bylam MM i mialam tylko jedna butelkę 🙈 wizja miliona do mycia mnie przerażała.

villemo_gbm lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Tatka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy KPI, ile ml dziennie/za karmienie zjadają wasze dzieciaki w wieku 4 tygodni? Nasz z karmień 3 oz (89 ml) każde 2-3 godziny przeszedł na karmienie każde 3-4 godziny ale większą porcję 4 oz (118 ml). Zastanawiam się czy to jest w granicach normy

👩🏻 32
    AMH 2,53 ng/ml
    FSH 5,9
    Prolactin 10,4
    TSH 3,62
    ESTRADIOL 36

👨🏻33
    Volume 3 ml
    Concentration 13 mln
    Motility 53%
    oligoteratoospermia

NIPT - low risks 🫶🏻
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:

Powiem Ci po jakimś czasie dochodzi się do takiej wprawy, że laktator można złożyć zamkniętymi oczami 🤣.
    Ja mam 7 butelek. 5 w lodówce z mlekiem, dwie takie czyste do przelewania bo w niektórych mam więcej mleka niż potrzebuje młoda. No i resztę mroże w workach.

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatka wrote:
    Mamy KPI, ile ml dziennie/za karmienie zjadają wasze dzieciaki w wieku 4 tygodni? Nasz z karmień 3 oz (89 ml) każde 2-3 godziny przeszedł na karmienie każde 3-4 godziny ale większą porcję 4 oz (118 ml). Zastanawiam się czy to jest w granicach normy
    Nasza w 4 tygodniu jadła nawet 125ml i więcej.. 4 tydzień był taki, że mogła jeść i jeść.. teraz w 6 się to ustabilizowało i zje takie 100/110 ml

Tatka lubi tę wiadomość

age.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    A ja polecam nie shakeowac, tylko mieszać łyżeczka (mniejsza ilość powietrza i ryzyka, ze dziecko polknie go za dużo, potem bole brzuszka itd). 😊

Szalone 🤣 ja w obu przypadkach bylam MM i mialam tylko jedna butelkę 🙈 wizja miliona do mycia mnie przerażała.
    Dzięki o tym nie pomyślałam żeby mieszać

Księgowa lubi tę wiadomość

event.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Te Igi to jednak zdolne dziewczyny 😁😜💪
    Ja przerobiłam pojedynczy neno angel dobry ale no pojedynczy dużo czasu schodzi. . później miałam Canpol baby podwójny muszlowy totalny dramat nie polecam.. plastik jak z zabawek dziecięcych delikatny ciężki do złożenia.. podwija się uszczelka i później cieknie i ma w dodatku małą pojemność. Zainwestowałam w mamcozy s12 pro i jedyny minus to cena ale ja poczekałam na rabat na insta na mlecznej historii często wstawia kod na zniżkę 25% więc 230 zł miałam zniżki bo zamówiłam reduktory i staniki dwa jeszcze. To jest sprzęt serio porządny.. świetnie wykonany nie ma porównania jestem zachwycona.
    Właśnie też zaczynałam od Neno Angelo, bo miał to być tylko laktator na sporadyczne odciąganie. Jak wyszło że my tylko kpi to zainwestowałam w butelkowy Philips Avent premium, fajny ale uważam że niewart swojej ceny, butelki muszę trzymać i być podpięta do kontaktu także męczy. Ten s12 pro właśnie biorę pod uwagę albo a medeli bo ponoć bardziej polecany dla dużego biustu, ale znowu cena 2 razy wyższa. Trudne sprawy 🙈🙈
    A mogę spytać jaki wybrałaś rozmiar ich stanika przy jakim swoim rozmiarze? Bo jakoś nie potrafię chyba tego zrobić 🥵

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatka wrote:
    Chyba nie ma co porównywać, zapotrzebowanie dzieci w tym samym wieku różnić się będzie jeśli mają chociażby różną masę, jeśli były problemy z przyrostami itd. My nie patrzymy na porcję tylko na dobę, aktualnie zapotrzebowanie naszej Igi to ok 540 ml, a zjada najczęściej 60-80 ml na porcje, ale są takie że chce więcej i wychodzi nawet 110-130. A są takie że zje 30 i idzie spać 😀

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Też podziwiam 🤭 My mamy w użyciu 4 butelki czyli 2 podpięte pod lakator i 2 dodatkowo do karmienia, ale za to są wszystkie takie same to zamiennie używamy. Oprócz tego używam z 5 pojemników do przechowywania pokarmu w lodówce, bo zawsze odciągam więcej niż córka je. Te wszystkie akcesoria+ lakator no trochę tego jest 🤣

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Tatka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Chyba nie ma co porównywać, zapotrzebowanie dzieci w tym samym wieku różnić się będzie jeśli mają chociażby różną masę, jeśli były problemy z przyrostami itd. My nie patrzymy na porcję tylko na dobę, aktualnie zapotrzebowanie naszej Igi to ok 540 ml, a zjada najczęściej 60-80 ml na porcje, ale są takie że chce więcej i wychodzi nawet 110-130. A są takie że zje 30 i idzie spać 😀
    Rozumiem, ma sens. A powiedz proszę jak obliczyłaś dzienne zapotrzebowanie?

👩🏻 32
    AMH 2,53 ng/ml
    FSH 5,9
    Prolactin 10,4
    TSH 3,62
    ESTRADIOL 36

👨🏻33
    Volume 3 ml
    Concentration 13 mln
    Motility 53%
    oligoteratoospermia

NIPT - low risks 🫶🏻
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatka u mnie na szkole rodzenia położna mówiła, że przy karmieniu mlekiem matki nie można patrzeć na porcje zjadane na jedno karmienie, dlatego, że w przeciwieństwie do mm skład mleka zmienia się w trakcie doby i może być tak, że rano dziecko zje 80 ml, a wieczorem tylko 30, a kolejnego na odwrót. Tak jak napisała Zagadka lepiej patrzeć na dziennie zapotrzebowanie oraz czy dziecko prawidłowo przybiera :)

Atika lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ