Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Yuna** wrote:QUOTE=KasiaXXX]Hej dziewczyny. Wróciłam po tych kilku dniach. Tak jak piszecie wyżej, tyle było ostatnio negatywnych informacji, że musiałam się trochę wylogować, żeby odseparować myśli. Czekaliśmy do dzisiejszej wizyty, dostawałam szału już ze stresu, ale…. wszystko jest cudownie ❤️ Słyszeliśmy pierwszy raz serduszko, dziś mamy 9+3, dzidzia się ruszała, podskakiwała. Szok!!!! W końcu odetchnęłam 🥹
Ale od lekarki dostałam zakaz czytania rzeczy w Internecie i forum 🙈 Wiadomo, pół żartem, pół serio.
Super wiadomość🥰kiedy masz następna wizyte?
No to spróbuję moze się uda a jak będzie dużo postów to będę odp jak MadCat pisala mam nadzieję że się nie pogubię albo nie pomieszam co komu miałam odp😂 czasem nasze mózgi ciążowe lubią płatać figle😅
Czy nadal macie usg dopochwowe czy któraś z was miala przez powłoki brzuszne?zastanawiam się do którego tyg robią usg dołem.
Dobra już widzę co złe zrobiłam kopiując tekst,zostawię już to bo jeszcze coś pokazuje i będzie bez sensu mam nadzieję że z czasem ogarne pisanie n a tym forum 😁[/QUOTE]
W pierwszej ciąży od pierwszych prenatalnych miałam już robione przez brzuch, a one były 12+3, do tego czasu wszystko dołem.
Yuna** lubi tę wiadomość
-
Kasia super ❤️ to patrzenie jak machają i plumkają jest niesamowite nie?
Yuna witamy w naszym gronie! Od razu odpowiem na pytanie - ja ostatnie badanie miałam tak i tak, bo jeden agent się chował i lepiej było go widać przez brzuch. Na pytanie jak będą prenatalne robić dostałam odpowiedź, że zobaczymy 😂 już jestem przyzwyczajona, bo cała moja ciąża to jedno wielkie "zobaczymy" 🙈
Dziś ovu mi pokazało, że osiągnęły wielkość śliweczek. Taka głupia rzecz a cieszy 😂KasiaXXX lubi tę wiadomość
-
A u mnie praktycznie od początku przez brzuch bo podobno mam sporo zrostów po poprzedniej cc I przezpochwowo malo widaćXII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Przeglądałam Instagrama i aż muszę się tym z wami podzielić🤣
Trafiłam już drugi raz na profil pani doktor chyba pseudo feministka i pisała że to jak źle czujemy się w ciąży to wina tylko i wyłącznie partnera bo miał słabej jakości nasienie no hit 😱😄 To nic że szaleją hormony, tworzymy nowe życie kosztem swojego organizmu ale przecież to wina chłopa.
A kiedyś u niej czytałam też bardzo mądrą rzecz że to że kobieta traci ciążę albo ciąża jest biochemiczna też jest winą tylko mężczyzny i jego nasienia. Tyle lekarzy mówi żeby się nie obwiniać, że takie rzeczy się zdarzają bez winy kobiety czy mężczyzny, żeby szukać przyczyny ale bez presji i obwiniania a ta z grubej rury.
Chyba nie zdaje sobie sprawy że takie posty może czytać osoba zaraz po stracie albo w depresji która szuka pomocy jakiejś podpowiedzi a tam cyk to wina chłopa i uj
-
tęczynka wrote:Przeglądałam Instagrama i aż muszę się tym z wami podzielić🤣
Trafiłam już drugi raz na profil pani doktor chyba pseudo feministka i pisała że to jak źle czujemy się w ciąży to wina tylko i wyłącznie partnera bo miał słabej jakości nasienie no hit 😱😄 To nic że szaleją hormony, tworzymy nowe życie kosztem swojego organizmu ale przecież to wina chłopa.
A kiedyś u niej czytałam też bardzo mądrą rzecz że to że kobieta traci ciążę albo ciąża jest biochemiczna też jest winą tylko mężczyzny i jego nasienia. Tyle lekarzy mówi żeby się nie obwiniać, że takie rzeczy się zdarzają bez winy kobiety czy mężczyzny, żeby szukać przyczyny ale bez presji i obwiniania a ta z grubej rury.
Chyba nie zdaje sobie sprawy że takie posty może czytać osoba zaraz po stracie albo w depresji która szuka pomocy jakiejś podpowiedzi a tam cyk to wina chłopa i uj
Poki nie bylo internetu tylko rodzina wiedziala ze pani doktor to debil 🤣🤣🤣🤣MadCat, Babsi lubią tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Dziewczyny śniło mi się że miałam cc w 4 miesiącu i nie chcieli mi pokazać dziecka. Masakra. Obudziłam się zlana potem.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
To ja już wolę te zboczone👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Mi się śniło jakiś czas temu że miałam CC ale cieli mi dół pleców a dziecko wsadzili do kalosza 🤷😂
Ale dzisiaj mamy pogodę,cały czas pada i zimno.Nawet sobie zrobiłam z synkiem prawie 2 godzinną drzemkę i czuję się bardziej zmęczona niż przed 🥱 -
Czy któraś w was ma problemy z tarczycą?
Dostałam dziś wyniki badań i TSH wyszło mi 4,017 a przed ciążą było 2,1.
Do lekarza mogę zadzwonić dopiero w poniedziałek i wiem że trochę przesadzam i panikuję ale czy z takim wynikiem nic nie będzie dziecku ?
Naczytałam się w internecie że może spowodować poronienie i wady płodu to tylko dwa dni do poniedziałku ale trochę się boję. -
tęczynka wrote:Czy któraś w was ma problemy z tarczycą?
Do lekarza mogę zadzwonić dopiero w poniedziałek i wiem że trochę przesadzam i panikuję ale czy z takim wynikiem nic nie będzie dziecku ?
Naczytałam się w internecie że może spowodować poronienie i wady płodu to tylko dwa dni do poniedziałku ale trochę się boję.
TSH często wyskakuje w ciąży, na spokojnie do poniedziałkuja mam hashi i biorę leki na niedoczynność, przed ciążą miałam 0,7 a teraz 1,8.
Yuna** lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
7dpt beta 53,5 prog 11,15
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
30.04 23dpt CRL 3,9mm ❤️162ud/min
13.05 CRL 14mm ❤️ 158 ud/min
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
-
Szu_szu wrote:Kasia super ❤️ to patrzenie jak machają i plumkają jest niesamowite nie?
Yuna witamy w naszym gronie! Od razu odpowiem na pytanie - ja ostatnie badanie miałam tak i tak, bo jeden agent się chował i lepiej było go widać przez brzuch. Na pytanie jak będą prenatalne robić dostałam odpowiedź, że zobaczymy 😂 już jestem przyzwyczajona, bo cała moja ciąża to jedno wielkie "zobaczymy" 🙈
Dziś ovu mi pokazało, że osiągnęły wielkość śliweczek. Taka głupia rzecz a cieszy 😂
Czytam wasze stopki i widzę u Ciebie że są trzy serduszka gratulacje 🥰
Sny czasem potrafią być jak z kosmosu mi się śniło że urodziłam córkę ale to jakby nie moje dziecko nic nie mogłam zrobić po porodzie wstałam i wyglądałam jakbym nie rodziła jakaś babka trzymała ją na rękach.Myśle jak to przecież przed chwilą leżałam na fotelu porodowym a tu nagle nie moje dziecko....
Malinka u nas to samo zimno szaro i buro mąż w kotłowni działał,a już miałam nadzieję że sezon grzewczy mamy za sobą.Byle do wtorku ponoć ma się ocieplić ale kto to wie....
Tęczynka mam podobna sytuację nie miałam wcześniej problemów z tarczyca wyniki TSH były ok.Po niecałym miesiącu od poprzedniego badania powtórzyłam je ale ze względu na inny problem i TSH wyszli juz wyższe cos kolo 4,5 Gdy robiłam badania te 2 raz byłam już w ciąży ale o tym nie wiedziałam, nie poszłam od razu na wizyte tylko jakoś po tyg.( wiedziałam o ciąży.)Dostalam leki zapytałam o dziecko czy to wpłynie na rozwój powiedzial że nie powinno (wiadomo ze gwarancji mi nikt na stówę nie da)i żebym się nie martwiła.
Zobaczymy koło 20.05 mam zrobić kolejne ,jak już jesteśmy w temacie Tsh to w dniu pobierania krwi trzeba przyjąć lek czy się odstawia ?bo oczywiście nie zapytałam a różne informacje słyszałam od osób które mają problemy z tarczyca
-
Naczytałam się w internecie że może spowodować poronienie i wady płodu to tylko dwa dni do poniedziałku ale trochę się boję.
Ja przed transferem 1,5 po transferze 2.3 wdrożyła mi ginekolog z powrotem letrox 50 i tsh odrazu spadło na 1,7. W poprzedniej ciąży tsh miałam 3,6 skierowanie na cito do endo i poroniłam ale nie jest znana przyczyną to tylko 2 dni nic się nie stanie 🥰2019 11tc🕊
2020 bc
Inseminacja 2023 ❌️
11.2024 stymulacja 9.12 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ 14.12 transfer +eb
Cyclogest, duphaston, agolutin, lanzetto, acard, neoparin
4dpt beta 1,1
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200, nospa 3x1, magnez 2x2 glucophage 2x850
4dpt II kreska- cień 6dpt beta 22, 7dpt beta 23,5. 8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43 12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354 16dpt 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm GS 2.47 cm
34 dpt crl 1.2 cm
8+6tc crl 2.08 cm 🥰 176 ❣️
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179
-
Ja mam niedoczynność tarczycy. Robiłam badanie zaraz jak dowiedziałam się o ciąży i wyszło mi 3,98. Endokrynolog zwiększył mi dawkę euthyroxu z 100 na 112. W międzyczasie odstawiłam estrofem, który też podnosi poziom TSH, więc mam nadzieję, że spadł. Badanie kontrolne mam zrobić mniej więcej za tydzień/ półtora, wtedy się okaże jak jest naprawdę, ale wierzę w to, że poziom już jest niższy. Wczoraj na badaniu USG z Bąblem wszystko w porządku.
Yuna** wrote:Zobaczymy koło 20.05 mam zrobić kolejne ,jak już jesteśmy w temacie Tsh to w dniu pobierania krwi trzeba przyjąć lek czy się odstawia ?bo oczywiście nie zapytałam a różne informacje słyszałam od osób które mają problemy z tarczyca
Mi w dniu badania każą nie brać euthyroxu przed pobraniem krwi (i endokrynolog i tata, który jest diagnostą laboratoryjnym), więc tabletkę zażywam dopiero po.
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB
beta: 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Yuna** wrote:No to nie jestem sama w temacie tez się cieszę jak przechodzimy na kolejny level w apce😀
Czytam wasze stopki i widzę u Ciebie że są trzy serduszka gratulacje 🥰
Sny czasem potrafią być jak z kosmosu mi się śniło że urodziłam córkę ale to jakby nie moje dziecko nic nie mogłam zrobić po porodzie wstałam i wyglądałam jakbym nie rodziła jakaś babka trzymała ją na rękach.Myśle jak to przecież przed chwilą leżałam na fotelu porodowym a tu nagle nie moje dziecko....
Malinka u nas to samo zimno szaro i buro mąż w kotłowni działał,a już miałam nadzieję że sezon grzewczy mamy za sobą.Byle do wtorku ponoć ma się ocieplić ale kto to wie....
Tęczynka mam podobna sytuację nie miałam wcześniej problemów z tarczyca wyniki TSH były ok.Po niecałym miesiącu od poprzedniego badania powtórzyłam je ale ze względu na inny problem i TSH wyszli juz wyższe cos kolo 4,5 Gdy robiłam badania te 2 raz byłam już w ciąży ale o tym nie wiedziałam, nie poszłam od razu na wizyte tylko jakoś po tyg.( wiedziałam o ciąży.)Dostalam leki zapytałam o dziecko czy to wpłynie na rozwój powiedzial że nie powinno (wiadomo ze gwarancji mi nikt na stówę nie da)i żebym się nie martwiła.
Zobaczymy koło 20.05 mam zrobić kolejne ,jak już jesteśmy w temacie Tsh to w dniu pobierania krwi trzeba przyjąć lek czy się odstawia ?bo oczywiście nie zapytałam a różne informacje słyszałam od osób które mają problemy z tarczyca
Ja biorę ze sobą i łykam po pobraniu w labie33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
7dpt beta 53,5 prog 11,15
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
30.04 23dpt CRL 3,9mm ❤️162ud/min
13.05 CRL 14mm ❤️ 158 ud/min
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
-