W ogóle dziś wg apki Ovufriend mam 11 tydzień skończony i mam tam, że 'Gratulacje! Minął okres największego zagrożenia utraty ciąży. Zakończyło się krytyczne stadium rozwoju Twojego dziecka'. I jeszcze, że od teraz dziecko będzie nazywane płodem a nie zarodkiem.
Niby całkiem spoko wiadomość, ale na razie chyba i tak czekam do prenatalnych za już niecałe 2 tyg i wtedy mam nadzieję odetchnę w końcu. Zazdroszczę Wam, że się tak nie martwicie (chyba) jak to też Wasze kolejne ciąże, bo ja wchodzę już tylko raz dziennie czy nawet raz na dwa dni na forum, czytam Was, i za każdym razem dociera do mnie jakaś smutna wiadomość... A to tylko mnie utwierdza, że nigdy się nie wie kiedy może być już koniec i chyba nadal mimo tego tygodnia boję się zacząć cieszyć 😔 No ale mam też za sobą te plamienia i świadomość, że to pierwsza i jedyna ciąża po prawie 9 latach braku zabezpieczenia (bo od paru lat już nie starań - odpuściłam skoro wszystko było 'do zajścia' dobrze i już nie zwracałam uwagi kiedy płodne i że trzeba się kochać i w ogóle odszedł wtedy ten stres starań). I faktycznie udało się teraz bez niczego, ale właśnie nawet kwasu foliowego już nie brałam od dawna, ani totalnie nic w sumie. Więc od początku ciąży mam strach czy mi się to nie śni, a potem strach, że coś może być nie tak. Mam teraz nadzieję, że lada moment mi to minie 😊
Sorki za wywód, ale tak dużo ostatnio tutaj przykrych informacji, że chciałam się wyżalić, że cały czas się jeszcze boję 😔
01.03 - OM
04.04 - II 😊, bHCG - 2765
07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
Kolejne USG: 14.05 NFZ, 21.05 prywatnie
Prenatalne: 28.05
Termin porodu z OM: 06.12
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C.
01.03 - OM
04.04 - II 😊, bHCG - 2765
07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
Kolejne USG: 14.05 NFZ, 21.05 prywatnie
Prenatalne: 28.05
Termin porodu z OM: 06.12
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C.