WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Maggie1989 Znajoma

Wysłany: 16 maja, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_chwilę wrote:
    No majty się nie zwijają pod brzuchem albo są takie na brzuch. Ja w ciąży nosiłam z medeli i były tak na pół brzucha.

Dziewczyny jak jeszcze zwalczyć anemię ? Biorę już drugi miesiąc feroplex i ni chu :(
    Też w poprzedniej ciąży brałam i niestety po nim malo co mi rosło. Zmieniono mi na tardyferon i od razu ladnie podskoczylo

XII 2021 Cb 💔
    VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
    III 2023 poronienie zatrzymane 💔
    IV 2024 synek ❤️
    27.03 pozytywny test ❤️
    29.03 beta 52
    31.03 beta 211
    08.04 beta 3431
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 16 maja, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie1989 wrote:
    Też w poprzedniej ciąży brałam i niestety po nim malo co mi rosło. Zmieniono mi na tardyferon i od razu ladnie podskoczylo

Niestety po tardyferonie bardzo mnie bolał brzuch.

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    preg.png
    age.png
  • Le Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Dziewczyny ja się odmeldowuję 💔🖤
    W 7t0d brak pracy serduszka. Ciaza sie zatrzymała.
    Trzymam za Was kciuki, rośnijcie zdrowo ❤️‍🔥
    Ja licze na poronienie w domu, mam nadzieje ze sama się oczyszczę. Zbieram siłę na ten czas, a później znow wracamy do gry. Dzięki za wszystko, ściskam ❤️‍🩹

Och, Siasi... Bardzo, bardzo mi przykro 😥💔 Mam w pamięci Twoje 'lajki' i wiadomości, kiedy byłam chwilę po plamieniach i się wtedy bardzo bałam jak to będzie dalej i czy znów czegoś nie ujrzę. Bardzo dodały mi otuchy, dziękuję Ci.
    Mam nadzieję, że skoro jest w Was siła do dalszej walki to za moment znów do nas wpadniesz z dobrymi wiadomościami i będzie już wszystko dobrze ❤️ Trzymam kciuki by udało się to jak najszybciej! Przytulam 🫂

01.03 - OM
    04.04 - II 😊, bHCG - 2765
    07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
    14.04 - USG: jest serduszko! ❤️

Kolejne USG: 14.05 NFZ, 21.05 prywatnie
    Prenatalne: 28.05

Termin porodu z OM: 06.12

Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C.
  • Le Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziś wg apki Ovufriend mam 11 tydzień skończony i mam tam, że 'Gratulacje! Minął okres największego zagrożenia utraty ciąży. Zakończyło się krytyczne stadium rozwoju Twojego dziecka'. I jeszcze, że od teraz dziecko będzie nazywane płodem a nie zarodkiem.
    Niby całkiem spoko wiadomość, ale na razie chyba i tak czekam do prenatalnych za już niecałe 2 tyg i wtedy mam nadzieję odetchnę w końcu. Zazdroszczę Wam, że się tak nie martwicie (chyba) jak to też Wasze kolejne ciąże, bo ja wchodzę już tylko raz dziennie czy nawet raz na dwa dni na forum, czytam Was, i za każdym razem dociera do mnie jakaś smutna wiadomość... A to tylko mnie utwierdza, że nigdy się nie wie kiedy może być już koniec i chyba nadal mimo tego tygodnia boję się zacząć cieszyć 😔 No ale mam też za sobą te plamienia i świadomość, że to pierwsza i jedyna ciąża po prawie 9 latach braku zabezpieczenia (bo od paru lat już nie starań - odpuściłam skoro wszystko było 'do zajścia' dobrze i już nie zwracałam uwagi kiedy płodne i że trzeba się kochać i w ogóle odszedł wtedy ten stres starań). I faktycznie udało się teraz bez niczego, ale właśnie nawet kwasu foliowego już nie brałam od dawna, ani totalnie nic w sumie. Więc od początku ciąży mam strach czy mi się to nie śni, a potem strach, że coś może być nie tak. Mam teraz nadzieję, że lada moment mi to minie 😊
    Sorki za wywód, ale tak dużo ostatnio tutaj przykrych informacji, że chciałam się wyżalić, że cały czas się jeszcze boję 😔

01.03 - OM
    04.04 - II 😊, bHCG - 2765
    07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
    14.04 - USG: jest serduszko! ❤️

Kolejne USG: 14.05 NFZ, 21.05 prywatnie
    Prenatalne: 28.05

Termin porodu z OM: 06.12

Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C.
‹‹ 123 124 125 126 127
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ