Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam niedoczynność od lat, zwykle w okolicach 1,5 się to TSH mieściło, a w ciąży od razu 2,4 wskoczyło. Endo podwyższył Euthyrox i tyle, bez dramatu.
Badanie naczczo bez leków. Ja jestem słabeusz i zwykle tego dnia w ogóle nie biorę, bo zaraz po pobraniu jem, bo nie daję rady jeszcze odczekać chociaż te pół godzinki żeby to miało sens, od razu mi się słabo robi (to tak przed ciążą jeszcze).
Hoho pytanie o wydolność. Mieszkalismy (od dziś już nie, wiwat przeprowadzka!!) na 2 piętrze, w połowie wlatywała przerwa na oddech. To samo w trakcie zakupów, na ławeczkę i oddychamy. Nie powiem, jestem zaskoczona i na początku trochę "uczyłam się na nowo obsługi siebie", ale już wiem kiedy trzeba odpocząć. Dlatego za te góry podziwiam, bo na dziś to dla mnie abstrakcja, mimo, że chodziłam i lubię.
Yuna dziękujęgdzieś na insta kiedyś mi wyskoczyła kobitka, że ma apkę co pokazuje wielkość w małych zwierzaczkach (typu kurczaczek, żółwik), ale nie zeskrinowałam i żałuję 😂
Ja ostatnio w śnie urodziłam małe wydry i rozdawałam je obcym dzieciom za dobrą odpowiedź na pytanie w szkole. Nie, nie jestem nauczycielką 🧐Belma lubi tę wiadomość
-
Szu_szu wrote:Ja mam niedoczynność od lat, zwykle w okolicach 1,5 się to TSH mieściło, a w ciąży od razu 2,4 wskoczyło. Endo podwyższył Euthyrox i tyle, bez dramatu.
Badanie naczczo bez leków. Ja jestem słabeusz i zwykle tego dnia w ogóle nie biorę, bo zaraz po pobraniu jem, bo nie daję rady jeszcze odczekać chociaż te pół godzinki żeby to miało sens, od razu mi się słabo robi (to tak przed ciążą jeszcze).
Hoho pytanie o wydolność. Mieszkalismy (od dziś już nie, wiwat przeprowadzka!!) na 2 piętrze, w połowie wlatywała przerwa na oddech. To samo w trakcie zakupów, na ławeczkę i oddychamy. Nie powiem, jestem zaskoczona i na początku trochę "uczyłam się na nowo obsługi siebie", ale już wiem kiedy trzeba odpocząć. Dlatego za te góry podziwiam, bo na dziś to dla mnie abstrakcja, mimo, że chodziłam i lubię.
Yuna dziękujęgdzieś na insta kiedyś mi wyskoczyła kobitka, że ma apkę co pokazuje wielkość w małych zwierzaczkach (typu kurczaczek, żółwik), ale nie zeskrinowałam i żałuję 😂
Ja ostatnio w śnie urodziłam małe wydry i rozdawałam je obcym dzieciom za dobrą odpowiedź na pytanie w szkole. Nie, nie jestem nauczycielką 🧐
Właśnie też bardzo lubię i co roku jeździmy, najwyżej pospacerujemy dolinkami z bólem serca 😂 niestety już wszystko zarezerwowane, bez możliwości odwołania, więc jakoś chyba damy radę.
Wydry są super słodkie, fajny sen 😂 -
Szu_szu wrote:Ja mam niedoczynność od lat, zwykle w okolicach 1,5 się to TSH mieściło, a w ciąży od razu 2,4 wskoczyło. Endo podwyższył Euthyrox i tyle, bez dramatu.
Ja ostatnio w śnie urodziłam małe wydry i rozdawałam je obcym dzieciom za dobrą odpowiedź na pytanie w szkole. Nie, nie jestem nauczycielką 🧐Szu_szu lubi tę wiadomość
-
Belma wrote:Dziewczyny powiedzcie jak tam Wasze wydolność?
Dzisiaj byliśmy z mężem na spacerze i w pewnym momencie moje tętno wynosiło 146 😱 Wy też się tak szybko męczycie? To jest kosmos!
Któraś z Was pisała o wyjeździe w góry, zastanawiam się jak to będzie w 13 tygodniu, czy dam radę wejść gdzieś wyżej niż tylko spacerować po dolinach 😬
MadCat korzystałaś z jakiegoś kursu nauki tańca?
Długo jeździsz konno?
Szu_szu ja też z tych co nie dam rady więc tabletki w tym dniu nie będę łykać.Czytajac Twój sen zanim napisałaś o tym że nie jesteś nauczycielką to tak pomyślałam 😁
Belma czyżby była to milosc do wędrówek po Tatrach ?
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie tabletek przed badaniem krwiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 22:26
Belma lubi tę wiadomość
-
Yuna** wrote:U mnie jeszcze jest ok z wydolnością daje rade zrobić rundę na rowerze chociaż teraz stawiam bardziej na spacer z reszty aktywności jestem zmuszona zrezygnować albo zmniejszyć/zmodyfikować ze względu na ryzyko urazu.Przed ciąża regularnie ćwiczyłam na siłce żeby zbudować masę,mój ostatnio śmiał się ze teraz to będę budować bez ćwiczeń 🤣
Długo jeździsz konno?
Szu_szu ja też z tych co nie dam rady więc tabletki w tym dniu nie będę łykać.Czytajac Twój sen zanim napisałaś o tym że nie jesteś nauczycielką to tak pomyślałam 😁
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie tabletek przed badaniem krwi
A konno jeżdżę 20 lat 🙈 z przerwa na ciąże i regenerację po porodzieYuna** lubi tę wiadomość
-
Yuna** wrote:U mnie jeszcze jest ok z wydolnością daje rade zrobić rundę na rowerze chociaż teraz stawiam bardziej na spacer z reszty aktywności jestem zmuszona zrezygnować albo zmniejszyć/zmodyfikować ze względu na ryzyko urazu.Przed ciąża regularnie ćwiczyłam na siłce żeby zbudować masę,mój ostatnio śmiał się ze teraz to będę budować bez ćwiczeń 🤣
Długo jeździsz konno?
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie tabletek przed badaniem krwi
Ja się zastanawiam nad rowerem, kiedy już przyjdzie ten czas, że nie będę mogła jeździć? Przecież lato idzie..
Tak, to już coroczna tradycja i nie można jej przerywać 😂ale jak widać Czerwone Wierchy odpadają 😂 -
Belma wrote:Ja się zastanawiam nad rowerem, kiedy już przyjdzie ten czas, że nie będę mogła jeździć? Przecież lato idzie..
Tak, to już coroczna tradycja i nie można jej przerywać 😂ale jak widać Czerwone Wierchy odpadają 😂
Rozumiem zauroczenie Tatrami. 😁 Ja sobie nie wyobrażam roku bez nich. 🥰Belma, Yuna**, Szu_szu lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
taterniczka wrote:Rozumiem zauroczenie Tatrami. 😁 Ja sobie nie wyobrażam roku bez nich. 🥰
Belma, Yuna** lubią tę wiadomość
-
Ja mam tak blisko góry ale ich nie lubię. Kocham wodę i już nie mogę się doczekać wyjazdów nad morze.
Yuna** lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
taterniczka wrote:Rozumiem zauroczenie Tatrami. 😁 Ja sobie nie wyobrażam roku bez nich. 🥰
Gdzie się zatrzymujecie macie jakieś fajne sprawdzone miejscówki? -
Hdfs wrote:Przyszedł mi ten dopler potrzebuje podpowiedzi 😆 wyłapało mi tętno 145 maksymalne na dole na brzuchu jak rozumiem jest to tętno kropka, ale jak słuchałam to mam wrażenie, że to wolniej bije faktycznie kosmos z tym doplerem
Też rowazam zakup powiedz mi z jakiej firmy zamawiałaś?Nie miałam do czynienia z tego typu urządzeniem chętnie poczytam opinie innych dziewczyn czy rzeczywiście jest sens kupować i czy koniecznie musi być to nowe urządzenie -
Yuna** wrote:Mam tak samo jeździmy co rok a nawet dwa razy w roku jak się uda.W tym roku mamy zapalnowany wyjazd w sierpniu.Na YouTube muszę sobie zerknąć na propozycje łatwiejszych szlaków oglądam 3 osoby które fajnie pokazują i tłumacza co i jak
Gdzie się zatrzymujecie macie jakieś fajne sprawdzone miejscówki?
My mamy jednych gospodarzy na Olczy, u których często się zatrzymujemy. Ale jesteśmy też zmotoryzowani, więc stamtąd łatwo nam wszędzie dojechać, a w razie czego mamy też tam przystanek autobusowy koło domu.
A druga opcja to schroniska. Lubimy taką wyrypę z plecakiem, ale to wymaga wcześniejszego planowania i rezerwacji, a z tym niestety w Tatrach jest trudno.Yuna** lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Yuna** wrote:Też rowazam zakup powiedz mi z jakiej firmy zamawiałaś?Nie miałam do czynienia z tego typu urządzeniem chętnie poczytam opinie innych dziewczyn czy rzeczywiście jest sens kupować i czy koniecznie musi być to nowe urządzenie
Ja kupiłam z polecen dziewczyn Jumper jpd 100s6, jedna z nich sluchala od 9tc no i znajduje mi tętno dziecka bardzo szybko, dosłownie 5 sekund i mam, ale to może dlatego, że szukałam w dobrym miejscu bo przyłożyłam za 1 razem i odrazu miałam i stąd wiem już gdzie jest 😆 dużo dziewczyn pisało, że nie mogło znaleźć i się stresowała, ale zapewne szukało właśnie nie tam gdzie trzeba 😅
Edit: mnie faktycznie uspokaja słucham sobie raz na 2 dni i jestem spokojniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 09:55
Yuna** lubi tę wiadomość
👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179 Panorama zdrowy 🩵
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
13+3 tc crl 7, 29 cm ❤️166
-
U mnie dzisiaj 11+0 i tak jak już ktoś pisał też jest śliweczka 😍 już nie mogę doczekać się aż tą śliweczkę zobaczę, a jeszcze 8 dni do prenatalnych.
Powiem Wam że przez tą pogodę to szału dostaję, nie umiem sobie znaleźć miejsca, ciągle tylko ten dom dom i dom. Gdyby była pogoda to i bym zajęcie znalazła, a tak to tylko czytam, oglądam telewizję i leżę. Dobrze że po południu ze znajomymi się widzimy i wychodzimy z tego domu 😃 co robicie w taką pogodę?Hdfs, Wixa🌸 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂
wczoraj miałam 2 drzemki i poszłam spać po 21 a wstałam po 9 😱 oby dzisiaj było lepiej 😂 wykupiłam sobie panoramę i jutro idę oddać krew .Oby wyniki były dobre 😔Hdfs lubi tę wiadomość
-
Mini94 wrote:U mnie dzisiaj 11+0 i tak jak już ktoś pisał też jest śliweczka 😍 już nie mogę doczekać się aż tą śliweczkę zobaczę, a jeszcze 8 dni do prenatalnych.
Powiem Wam że przez tą pogodę to szału dostaję, nie umiem sobie znaleźć miejsca, ciągle tylko ten dom dom i dom. Gdyby była pogoda to i bym zajęcie znalazła, a tak to tylko czytam, oglądam telewizję i leżę. Dobrze że po południu ze znajomymi się widzimy i wychodzimy z tego domu 😃 co robicie w taką pogodę?
Ja też się kręcę, czekają poziomki na posadzenie, a tu grad... Nawet spacer z psem w takich warunkach to nędza. A tak to czytam, oglądam Chirurgów i rozpakowuje powoli bety z przeprowadzki. Mam też LEGO, które czeka od dawna, chyba nadszedł na nie czas. Jutro planuje do kina iść, ponoć nowe Oszukać przeznaczenie trzyma poziom 😂
Malinka trzymam kciuki za badania 🤞
Oczywiście, że zainstalowałam apkę że zwierzakami, wróbelek! Chociaż to akurat dosyć duże się wydaje 🤔 -
U mnie się za wiele nie zmienia od normalnego trybu. Chodzę do pracy, siedzę z 4latkiem. Wstaje z nim rano jak akurat moja kolej, dziś do teściów na obiad jedziemy to się pobawią. A potem na urodzinki koleżanki młodego. Także nie ma nudy. Nie mam kiedy lenić się przed tv 😂 chyba że oglądamy bajki to wtedy tak 😆
-
malinka201666 wrote:Dzień dobry 🙂
wczoraj miałam 2 drzemki i poszłam spać po 21 a wstałam po 9 😱 oby dzisiaj było lepiej 😂 wykupiłam sobie panoramę i jutro idę oddać krew .Oby wyniki były dobre 😔
Wyniki dostaniesz online czy robiłaś w jakiejś placówce? Ja czekam już na wyniki mam nadzieję, że dostanę przed weekendem badz na dzień mamy już. Trzymam kciuki 🥰👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179 Panorama zdrowy 🩵
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
13+3 tc crl 7, 29 cm ❤️166
-
Ja jestem totalnie anty detektory tętna płodu oraz czujniki oddechu, więc nie doradzę.
U mnie od rana mąż dzielnie zajmuje się młodym. Mogłam pospać, ogarnąć siebie i obiad. Po południu idziemy na urodziny mojego taty. A tak to sobie siedzę i oglądam Makłowicza mimo mdłości 🤣Fabregasowa, Umka lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%