Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już bardziej to wszystko zwalam na anemię. Muszę zacząć z nią konkretnie walczyć.
Ogromnym plusem tej ciąży jest to że przerzuciłam się na zdrowsze jedzeniem. Nie ciągnie mnie do moich ulubionych chipsów ani przetworzonego jedzenia. Zdecydowanie wolę owoce i warzywa teraz.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykAntoś vel Józio.💙
-
Wisienka95 wrote:Ile płaciłaś za panoramę? Wzielas full opcje?
Do badań Harmony na stronie jest napisane ze potrzeba zgody lekarza prowadzącego a do panoramy chcieli zgodę?
Nie jest potrzebne skierowanie czy inne dokumenty od lekarza.
Też mam już bardziej widoczny brzuch, zwłaszcza na dole.Równiez mam nadwagę i widzę po sobie różnice 🫣Wisienka95 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem niestety cały czas śpiącą. Mdłości mam często. Zdarza się zwymiotować. Ale najgorsze to zmęczenie... w poniedziałek mamy wyjazd z pracy z podopiecznymi na tydzień nad morze, tak chciałam jechać, ale nie wiem czy ja będę w stanie tam funkcjonować... póki co do końca tygodnia mam zwolnienie i pół dnia przesypiam, męczą mdłości i migreny 😞36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍 -
Kurczę mi objawy się zmniejszyły i mdłości mam ale w porównaniu do tego co było to jest nic 😅
Aczkolwiek od wielu rzeczy mnie odrzuca i w ogóle nie mam na nie ochoty. Zmęczenie jest ale
Nie jakieś dramatyczne, humorków narazie na szczęście brak 😆
Zobaczymy jak dalej. Ponoć mdłości najsilniejsze w 9-10tym tyg, zobaczymy…👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
16.06 prenatalne
-
malinka201666 wrote:Brałam 2 opcje za 2300,wyszło mi ok 1700 zł
Nie jest potrzebne skierowanie czy inne dokumenty od lekarza.
Też mam już bardziej widoczny brzuch, zwłaszcza na dole.Równiez mam nadwagę i widzę po sobie różnice 🫣
Aha, ja ciągle przymierzam się do harmony i w sumie ma takie sam pakiet ale za 1550 zł. Muszę jeszcze zadzwonić do alabu i dopytać.
-
Jestem po USG na NZF.
Bobas ma 3.1 cm ❤️ wszystko z nim ok 🫠 w sumie to usg było przez brzuch także nie wiem czy sz tak dokładne. Dziś 10+2 a z usg 10+0.
Zdjęcia nie dostałam bo oczywiście to nfz 😵💫
Ja czuje się coraz lepiej, zmęczenie mija, bol żołądka coraz mniejszy i rzadziej dopada 🙂
Także jest nadzieja dla tych z was co czekają do 11 tygodnia 😜Yuna**, Książkara_w_ciąży, Delfi, Szu_szu, Belma, Daniela77, Clausix, Karola1995, Wilga27, Umka lubią tę wiadomość
-
U mnie od soboty to tragedia mam wrażenie że wszystkie objawy nasiliły się razy sto. Śpię, leżę, siły mam tyle żeby wstać do łazienki, dyszę jak po maratonie, mdłości i ciągoty mam od rana do wieczora, jem jak mrówka i na samą myśl że zjem i znowu będzie mnie ciągło to się boję już brzuch mnie boli. Mój się śmieje że jak będę mieć ciągoty do końca ciąży to mi się sześciopak zrobi.
-
U mnie zależy od dnia. Dzisiaj na przykład czuję się słabo, nie mam na nic siły, spałam popołudniu i ogólnie czuję się rozbita. Nawet po pieczywo się nie zwlekłam do sklepu, a niestety wszyscy w rozjazdach i muszę sobie radzić sama. 🫣A wczoraj cały dzień super.
Wisienka95 wrote:Jestem po USG na NZF.
Bobas ma 3.1 cm ❤️ wszystko z nim ok 🫠 w sumie to usg było przez brzuch także nie wiem czy sz tak dokładne. Dziś 10+2 a z usg 10+0.
Zdjęcia nie dostałam bo oczywiście to nfz 😵💫
To u mnie na NFZ nie dość, że zawsze i badanie na fotelu i USG, to jeszcze dobrej jakości zdjęcie na pamiątkę. 😊
Yuna** lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Izuś84 wrote:Dziewczyny czy Was tez meczą wzdecia?.Po kazdym posilku takie mam wzdecia ze masakra.Mam nadwage ale przed ciaza moj brzuszek byl lekko zaokraglony a teraz 12 tydzień ciazy a brzuch jak w 6-7miesiacu.
Kilka osób zaczepiło mojego męża i gratulowało mu ze będzie tatą.No nieźle do mnie chyba się bali podejść 🤣
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne
U mnie w przychodni lekarz daje zdjęcia z usg chodzę na NFZ chociaż ostatnio wydrukował i mi nie dał więc poprosiłam to bez problemu mi dal mówiąc ze jak coś to mam się upomnieć 😁 -
Frelcia_na_chwilę wrote:Dziewczyny jak się fizycznie czujecie? U mnie jest jakaś porażka…zawroty głowy..słabość.. tylko bym spała.
U mnie głównie mdłości, oraz zmęczenie. Jestem bardzo zmęczona, ale ze względu na synka ciężko zrobić sobie drzemkę w ciągu dnia, jak w pierwszej ciążyNo ale wszystko przetrwam, w końcu jeszcze parę tygodni i wchodzimy w drugi trymestr
@Willsee szybko lekarz zgasił marzenia o kucykach, ale może się pomylił, toż to jeszcze wcześnieWisienka95 lubi tę wiadomość
-
Willsee wrote:@delfi zobaczymy, dzisiaj z usg dopiero 9+6 więc się nie przywiązuje 😂 ale jak pokazał mi na usg no to było widać jak byk 🫣
-
taterniczka wrote:U mnie zależy od dnia. Dzisiaj na przykład czuję się słabo, nie mam na nic siły, spałam popołudniu i ogólnie czuję się rozbita. Nawet po pieczywo się nie zwlekłam do sklepu, a niestety wszyscy w rozjazdach i muszę sobie radzić sama. 🫣A wczoraj cały dzień super.
To u mnie na NFZ nie dość, że zawsze i badanie na fotelu i USG, to jeszcze dobrej jakości zdjęcie na pamiątkę. 😊
Zazdroszczę lekarza, ja winie siebie że za późno zaczęłam szukać bo pewnie dostałabym się do sensownego lekarza jakbym zaraz po 5 tyg zaczęła szukać..
Ja też sama, dodatkowo muszę gotować codziennie dla 7 doroslych osób. U mnie teraz sezon truskawkowy 🙃 pozytyw z tego taki ze codziennie mam podjechać nosem Świeże i smaczne truskaweczki 🤩 -
Ja dzisiaj się czuje rekordowo źle
Słabo i okropnie niedobrze.
Myślałam, że już się robi lepiej, bo weekend był spoko, ale dzisiaj tragedia
W czwartek wizyta, mam nadzieję że dobre wiadomości jakoś wynagrodzą cierpienia bo dzisiaj to tylko mam ochotę się rozpłakać -
Współczuję Wam dziewczyny tych dolegliwości. Ja mdłości nie miałam tylko takie mulenie ale już od ok tygodnia spokój. Zaparcia mnie trochę męczą ale liczę że może to minie. Tylko spanie szybko mnie zbiera ale nie kładę się po południu bo jest jeszcze gorzej potem. Za to teraz już w łóżeczku 🙃
Oby Wam minęły te mdłości szybko bo domyślam się że to jest okrrrropne.Nefretam lubi tę wiadomość
-
KasiaXXX wrote:U mnie wyszła bardzo duża liczba bakterii w moczu, także dostałam jakieś tabletki.
Co do prenatalnych, zdecydowaliśmy się na Nifty Pro. Nie chcieliśmy robić w sumie nic, oprócz USG, ale po rozmowie z naszą ginekolog i po czytaniu w necie uznaliśmy, że wydamy pieniążki, ale będziemy spokojni
Wiem, że wiele dziewczyn zdecydowało się też na Nifty Pro. W którym tygodniu będziecie robić? Ja bym chciała w przyszłym tygodniu pobrać krew w piątek, to byłoby 10+2, czy to ok?
Ja robilam wlasnie w 10+2, i konsultantka i polozna powiedzialy ze jak najbardziej ok 👍KasiaXXX lubi tę wiadomość
-
Spokojnie, byle do 12 tygodnia. Potem serio jest lepiej 😂 mdłości mijają, nadwrażliwość na zapachy, zaparcia, senność. U mnie wtedy przyszło odrzucenie od kawy, a przy 3 trymestrze pojawiły się zgagi. Boziu. Masakra xd
-
MadCat wrote:Spokojnie, byle do 12 tygodnia. Potem serio jest lepiej 😂 mdłości mijają, nadwrażliwość na zapachy, zaparcia, senność. U mnie wtedy przyszło odrzucenie od kawy, a przy 3 trymestrze pojawiły się zgagi. Boziu. Masakra xd
Już nie chce myśleć o bólach (rwy kulszowej)brrr
Dobra nie nakręcam się już....
Przyjdzie czas to będziemy tu narzekać na uroki 3 trymestru 😀Daniela77 lubi tę wiadomość
-
Yuna** wrote:Oj tylko nie zgaga chociaż nie wiem co jest gorsze ale chyba mdlosci.Trzeba będzie się cieszyć tym 2 trymestrem pod warunkiem że będzie taki lajtowy
Już nie chce myśleć o bólach (rwy kulszowej)brrr
Dobra nie nakręcam się już....
Przyjdzie czas to będziemy tu narzekać na uroki 3 trymestru 😀 -
Dziewczyny a co Wam pomaga na mdłości poza tabletkami? Czytałam, że niektórym migdały albo imbir ale odpycha mnie od wszystkiego. Macie sprawdzone sposoby? Chętnie wypróbuję...👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne