Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nayeli wrote:Dziewczyny a co Wam pomaga na mdłości poza tabletkami? Czytałam, że niektórym migdały albo imbir ale odpycha mnie od wszystkiego. Macie sprawdzone sposoby? Chętnie wypróbuję...
MadCat damy radę dobrze ze piszesz o tym termoforze będę musiała w razie w się w niego wyposażyćMadCat, Nayeli lubią tę wiadomość
-
Yuna** wrote:Mi pomaga pepsi cola i sok z buraków. szczerze to jestem zaskoczona wcześniej nie piłam tego typu soków napojów,nie mdli mnie tez po bananach
MadCat damy radę dobrze ze piszesz o tym termoforze będę musiała w razie w się w niego wyposażyćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 06:22
-
Nayeli wrote:Dziewczyny a co Wam pomaga na mdłości poza tabletkami? Czytałam, że niektórym migdały albo imbir ale odpycha mnie od wszystkiego. Macie sprawdzone sposoby? Chętnie wypróbuję...
Mi pomaga ciepłe kakao (pewnie chodzi o mleko), banan, rzucie gumy. Z samego rana jem czekoladowe płatki z ciepłym mlekiem, pomaga mi na mdłości na jakiś czas.
W pierwszej ciąży jadłam w kółko zapiekankę ziemniaczaną w pierwszym trymestrze, cały czas robiłam i jadłam, serio pomagała, a okropnie mnie mdliło. Jeszcze nie doszłam do tego etapu mdłości w tej ciąży, ale kto wie, jak nadejdzie kryzys, może znów będę robiła tę zapiekankę 😅 czat gbt twierdzi, że ziemniaki pomagają przy mdłościach, więc może coś w tym jest.Nayeli lubi tę wiadomość
-
Ja normalnie nie pije coli, ale wyczytałam, że pomaga i faktycznie w kryzysie wlatuje. A z lodem i zimniutka to bajka. Na mnie jeszcze dobrze działają imbirowe szoty z rosmanna i najkwasniejsze żelki jakie znalazłam. Gdzieś wyczytałam o soku pomarańczowym, ale na mnie akurat słabo. Cieszę się, że co raz rzadziej są potrzebne takie cuda, już prawie 12 tydzień jest światełko w tunelu 🔥
Nayeli lubi tę wiadomość
-
Szu_szu wrote:Ja normalnie nie pije coli, ale wyczytałam, że pomaga i faktycznie w kryzysie wlatuje. A z lodem i zimniutka to bajka. Na mnie jeszcze dobrze działają imbirowe szoty z rosmanna i najkwasniejsze żelki jakie znalazłam. Gdzieś wyczytałam o soku pomarańczowym, ale na mnie akurat słabo. Cieszę się, że co raz rzadziej są potrzebne takie cuda, już prawie 12 tydzień jest światełko w tunelu 🔥
Jutro wizyta 💪💪 pewnie będzie jojczenia na moją wage bo za duża a ja jeszcze niska jestem 🙈 ale chyba wolę to niż jak w poprzedniej ciąży w uj przytyłam a lekarka mówiła że wszystko w porządku 🙄 do tej pory nie zrzuciłam nadmiaru -
Dziewczyny powodzenia dzisiaj na wizytach jeśli jakieś są! 🌞
Ja martwiłam się zmniejszonymi objawami, no to wróciły mdłości w pełnej krasie - sama tego chciałam 😶🌫️Izuś84, MadCat lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
16.06 prenatalne
-
Hej!
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła badanie PGT-A zarodków w procedurze IVF a mimo to poddała się badaniom SANCO albo podobnym?
Oczywiście przy założeniu zdrowych zarodków.
Nie chcę wyjść na panikarę, ale poważnie się zastanawiam, pierwsza ciąża po kilku latach starań, na tą chwilę lekarz zlecił tylko PAPPA i usg (mam 36 lat).
Pozdrawiam i gratuluję wszystkim przyszłym mamomUmka lubi tę wiadomość
-
Współczuję wam tych wszystkich dolegliwości 🫂 za to u mnie cały czas ciąża bezobjawowa, żadny dolegliwości, rozmiar na razie też ten sam, aż mnie to trochę martwi 🙈😮 co ten dzidzuś taki grzeczny i spokojnych, w piątek mam wizytę mam nadzieję że nie oszaleje do tego czasu 🤪30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
O to ciekawa legenda miejska z tą kolą 😂
Ja już po genetyku, nic w sumie nie wniósł, wypytał, upewnił mnie, że krwi to nie ma po co pobierać i tyle.
Prenatalne USG za tydzień! Nie mogę się doczekać ❤️Wixa🌸, Wilga27, KasiaXXX, MadCat, Nayeli, Yuna**, Umka lubią tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:Współczuję wam tych wszystkich dolegliwości 🫂 za to u mnie cały czas ciąża bezobjawowa, żadny dolegliwości, rozmiar na razie też ten sam, aż mnie to trochę martwi 🙈😮 co ten dzidzuś taki grzeczny i spokojnych, w piątek mam wizytę mam nadzieję że nie oszaleje do tego czasu 🤪
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przetrę wam szlaki 🙂
Miałam wczoraj prenatalne, wpadam na koniec listopada,na 95-99% baby girl 🥰🥰🥰🥰
Wszystko w normie, badanie trwało chgba 20-30min plus omówienie. Ryzyka niskie ale z racji mojej historii mam robic amnio.
Babeczkom z okolic Wawy bardzo polecam to badanie na NFZ u Roberta Brawury Biskupskiego Samahy, to jeden z top 5 w PL. Bardzo dokładny, rzeczowy, uspokoił mnie i z kosmiczna wiedza i bardzo dobrym sprzętem. Wrócę do niego na kolejne prenatalne na pewno 🙂 nie wiem czy tak się mną zajął z racji mojej historii ale dla porównania moje prenatalne w medicover rok temu trwały ok 5min 😬😬😬😬
Życzę wam takiego samego szczęścia i ulgi po badaniu jakie ja miałam 🙂🙂🙂
Clausix, Wixa🌸, Szu_szu, Delfi, Nayeli, KasiaXXX, Babsi, taterniczka, Książkara_w_ciąży, Wilga27, Daniela77, MadCat, Izuś84, Yuna**, Umka, Hdfs, Belma, Le lubią tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
11.06 ->wizyta
16.06 -> amnio
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Dziewczyny przekazywałyście już radosną nowinę w rodzinie? Ja mam zamiar poinformować na dniach 😊 trochę się cykam bo prenatalne mam dopiero 2.06, ale zbliża się fajna okazja gdzie większość rodziny będzie obecna, żal nie skorzystać 😄30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
Fabregasowa wrote:Dziewczyny przetrę wam szlaki 🙂
Miałam wczoraj prenatalne, wpadam na koniec listopada,na 95-99% baby girl 🥰🥰🥰🥰
Wszystko w normie, badanie trwało chgba 20-30min plus omówienie. Ryzyka niskie ale z racji mojej historii mam robic amnio.
Babeczkom z okolic Wawy bardzo polecam to badanie na NFZ u Roberta Brawury Biskupskiego Samahy, to jeden z top 5 w PL. Bardzo dokładny, rzeczowy, uspokoił mnie i z kosmiczna wiedza i bardzo dobrym sprzętem. Wrócę do niego na kolejne prenatalne na pewno 🙂 nie wiem czy tak się mną zajął z racji mojej historii ale dla porównania moje prenatalne w medicover rok temu trwały ok 5min 😬😬😬😬
Życzę wam takiego samego szczęścia i ulgi po badaniu jakie ja miałam 🙂🙂🙂
Ojaaaa super ❤️❤️ oby rosła ładnie!Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:Dziewczyny przekazywałyście już radosną nowinę w rodzinie? Ja mam zamiar poinformować na dniach 😊 trochę się cykam bo prenatalne mam dopiero 2.06, ale zbliża się fajna okazja gdzie większość rodziny będzie obecna, żal nie skorzystać 😄
Ja już mówiłam najbliższym, a dalszym to nie mówię, sami się dowiedzą 😂 moja mama to straszna plotkara i nawet jej osiedlowa fryzjerka już wie
Ale jak będziesz miała ich w kupie to w sumie wygodniej wszystkim na raz powiedziećWixa🌸 lubi tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:Dziewczyny przekazywałyście już radosną nowinę w rodzinie? Ja mam zamiar poinformować na dniach 😊 trochę się cykam bo prenatalne mam dopiero 2.06, ale zbliża się fajna okazja gdzie większość rodziny będzie obecna, żal nie skorzystać 😄
My planujemy jednej rodzinie powiedzieć po skończonym 13 tygodniu, drugiej po skończonym 15, głównie dlatego, że tak planujemy u nich wizyty, nie ze względu na strach czy prenatalne. Bratu męża powiedzieliśmy po skończonym 6 tyg, bo z nim często się widzimy i blisko siebie mieszkamyWixa🌸 lubi tę wiadomość
-
Wixa🌸, KasiaXXX, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
Delfi wrote:Mi pomaga ciepłe kakao (pewnie chodzi o mleko), banan, rzucie gumy. Z samego rana jem czekoladowe płatki z ciepłym mlekiem, pomaga mi na mdłości na jakiś czas.
W pierwszej ciąży jadłam w kółko zapiekankę ziemniaczaną w pierwszym trymestrze, cały czas robiłam i jadłam, serio pomagała, a okropnie mnie mdliło. Jeszcze nie doszłam do tego etapu mdłości w tej ciąży, ale kto wie, jak nadejdzie kryzys, może znów będę robiła tę zapiekankę 😅 czat gbt twierdzi, że ziemniaki pomagają przy mdłościach, więc może coś w tym jest.
Zdradzisz przepis?może wypróbuję...
Ja na co dzień nie piję Coli ale się zaopatrzę skoro pomaga. Dzisiaj popijam wodę z miodem, cytryną i imbirem. Średnio wchodzi ale zobaczę czy będzie efekt.
Trzymam mocno kciuki za Wasze badania i wizyty🤞🏼🤞🏼🩷👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne
-
U nas wie tylko moja Mama, pozostałym planujemy powiedzieć po prenatalnych 😊👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne
-
U mnie rodzina wie i w pracy pewnie też, bo szefowe to pleciugi. Zresztą w tym zawodzie to norma.
Generalnie w mojej części rodziny radość..od strony męża tak średnio (takie mam wrażenie)- wydaje mi się że są już zmęczeni pomocą przy wnukach.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykAntoś vel Józio.💙
-
Frelcia_na_chwilę wrote:U mnie rodzina wie i w pracy pewnie też, bo szefowe to pleciugi. Zresztą w tym zawodzie to norma.
Generalnie w mojej części rodziny radość..od strony męża tak średnio (takie mam wrażenie)- wydaje mi się że są już zmęczeni pomocą przy wnukach.30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione