Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki, dziewczyny 🥰. Bardzo szybko te wyniki tym razem przyszly. 14 pobranie, a wlasnie przed chwila dostalam wiadomosc ze wyniki juz sa... 6 dni z tym ze weekend jeszcze.
Co do plci to maz powiedzial - wiem co robic z dziewczynka, a jak chlopaka w naszych czasach wychowywac? 🤪🫣 -
Umka wrote:Mam wyniki Nifty Pro. Zdrowy chlopak 👣
Gratulacje! ❤️❤️❤️❤️ Sama czytałaś wyniki czy widział je już Twój lekarz? Zastanawiam się co zrobić jak my dostaniemy już wyniki. Czy czytać samemu, czy lepiej poczekać i zostawić ginekologowi na USG prenatalne do sprawdzenia, żeby czasem się niepotrzebnie nie wystraszyć jakimś wynikiem.
To moja pierwsza ciąża i pierwsze takie badanie, chcę oszczędzić sobie stresu na tyle ile to tylko możliwe 🙈Umka lubi tę wiadomość
-
Umka wrote:Dzieki, dziewczyny 🥰. Bardzo szybko te wyniki tym razem przyszly. 14 pobranie, a wlasnie przed chwila dostalam wiadomosc ze wyniki juz sa... 6 dni z tym ze weekend jeszcze.
Co do plci to maz powiedzial - wiem co robic z dziewczynka, a jak chlopaka w naszych czasach wychowywac? 🤪🫣
Z dziewczyną już macie doświadczenie, z chłopakiem dużo spraw całkiem nowych. Ale fajnie mieć i chłopaka i dziewczynkę 😊Umka lubi tę wiadomość
-
Ja biorę prenatal uno, ale ta wersję wyłącznie z folianami. Nie biorę dha z zestawu tylko pije omege total z Norsan. A w dni bez jajek dodatkowo biorę choline z prenacaps, ta dawka w zestawach supli do mnie nie przemawia 😉 i na ten moment kontynuuje to, nie będę zmieniać w 2trym dopoki nie będzie konieczności wprowadzenia żelaza👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
11.06 ->wizyta
16.06 -> amnio
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Ja właśnie już czekam na prenatal duo żeby brać dodatkowa dawkę żelaza bo znowu mam niska hemoglobinę i ferrytyne.
Umka ale zazdro chłopaka :* uwielbiam chłopców) Ja zaś nie znam instrukcji obsługi dziewczynek. Haha.
Umka lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
KasiaXXX wrote:Gratulacje! ❤️❤️❤️❤️ Sama czytałaś wyniki czy widział je już Twój lekarz? Zastanawiam się co zrobić jak my dostaniemy już wyniki. Czy czytać samemu, czy lepiej poczekać i zostawić ginekologowi na USG prenatalne do sprawdzenia, żeby czasem się niepotrzebnie nie wystraszyć jakimś wynikiem.
To moja pierwsza ciąża i pierwsze takie badanie, chcę oszczędzić sobie stresu na tyle ile to tylko możliwe 🙈
Sama, oczywiscie 😅 To jest badanie prywatne. Gdyby wyszlo cos niepokojacego, wtedy konsultowalabym to z genetykiem, maks prosilabym skierowanie na amnio po prenatalnych, a tak to nie widze najmniejszego sensu by siedziec niewiadomo ile i na cos czekac... W stresie 🤪🫣😱😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 19:23
-
Gratuluję dobrego wyniki nifty i chłopca 😁
Dla mnie też dziewczynka to czarna magia 😂😂😂 ale chociaż wiem jak się malutką myje chusteczkami bo koleżanka ma 2 córcie to widziałam 😂Umka lubi tę wiadomość
-
Ja mam chłopa ale córkę bym chciała 😂 A co wyjdzie to zobaczymy. Grunt by zdrowe
Umka lubi tę wiadomość
-
Umka,na którą masz prenatalne? Ja na 12.40,może się spotkamy pod gabinetem 😂😂 ja chodzę na powstańców już 5 lat a poszłam tam na pierwszą wizytę o tak z ciekawości i zostałam 👍
Umka lubi tę wiadomość
-
Umka wrote:Sama, oczywiscie 😅 To jest badanie prywatne. Gdyby wyszlo cos niepokojacego, wtedy konsultowalabym to z genetykiem, maks prosilabym skierowanie na amnio po prenatalnych, a tak to nie widze najmniejszego sensu by siedziec niewiadomo ile i na cos czekac... W stresie 🤪🫣😱😄
Jasne, jasne. Chodziło mi bardziej o to czy wyniki są łatwe w odczytaniu dla laika, bez jakichś statystyk i liczb, w sensie, że nie da się źle odczytać wyniku 😀 Bo jeśli byłyby jakieś statystyki, liczby, nie chciałabym się z mojej niewiedzy niepotrzebnie zestresować, więc dlatego pytam. A jeśli są łatwe opisy, które nie wprowadzają w błąd to pewnie, że odczytam tego samego dnia 😅Umka lubi tę wiadomość
-
Gratulacje zdrowego synka! Wspaniałe wieści. Na pewno piękne uczucie.
Umka lubi tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️ -
Umka super ❤️❤️❤️
A u mnie wleciał pierwszy ciążowy bełt z zaskoczenia, co za padaka, miało być już lepiej 😂Umka lubi tę wiadomość
-
KasiaXXX wrote:Jasne, jasne. Chodziło mi bardziej o to czy wyniki są łatwe w odczytaniu dla laika, bez jakichś statystyk i liczb, w sensie, że nie da się źle odczytać wyniku 😀 Bo jeśli byłyby jakieś statystyki, liczby, nie chciałabym się z mojej niewiedzy niepotrzebnie zestresować, więc dlatego pytam. A jeśli są łatwe opisy, które nie wprowadzają w błąd to pewnie, że odczytam tego samego dnia 😅
Raczej są proste komunikatyna Nifty piszą chyba "niskie/wysokie ryzyko" i "nie wykryto/wykryto", a na Sanco "prawidłowy/nieprawidłowy" i "nieobecny/obecny"
KasiaXXX, Umka lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix - dzięki za info 🥰
Dziewczyny, jutro zaczynam 11 tydzień. Czy któraś z Was jest na podobnym etapie i też odczuwa czasem kłucie podbrzusza, jakby jajnika, takie jak na dni płodne lub owulacje? 😫 Nie wiem już czy to związane z bakteriami w moczu, czy po prostu macica się rozciąga. Jakbym była pewna, że to na 100% rozciągającą się macica, to byłabym spokojna 🙈 Dziś zrobiłam kilka kilometrów na spacerze z mężem i to może od tego..
Dodatkowo chyba w nocy źle spałam i coś sobie w udzie naciągnęłam, albo właśnie ból promieniuje mi na udo. Już nie wiadomo 🙈 -
malinka201666 wrote:Mnie czasami tak kłuje przy prawym jajniku/pachwinie i czuję jak wszystko mnie tam ciągnie 🫣 jest to nie przyjemne ale normalne 😊
To już mnie pocieszyło 😅 Człowiek nawet nie wie jaki ból w ciąży jest „nienormalny” i np. powinno się pojechać na pogotowie. Czasem już głupieje, ale jeszcze nie zdarzyło mi się wylądować na izbie. Po prostu pierwsza ciąża + panikara = głowa pełna myśli 24/24. Tym bardziej, że ja zawsze taka „wychuchana” byłam, raczej mi się nigdy krzywda nie działa i jak tylko coś mnie zabolało w życiu to zaraz panika, i lekarz 😅 Wiec ze mnie się już rodzinka śmieje, że ciekawe kilka miesięcy przed nimi. -
Po dłuższej przerwie odzywam się i nadrabiam strony, ale chyba nie uda mi się wszystkiego 🙈
Z supli biorę Prenatal uno, ten który ma tylko foliany i Magnez z PrenaCaps
Umka, grafulacje zdrowego chłopaka! 🫶🏻🫶🏻
U mnie USG kolejne 30 maja, też się trochę stresuje, bo widziałam na wątku kilka smutnych informacji 💔
Ostatnie kilkanaście dni to drzemki, pochłanianie litrów wody z cytryną, ból piersi, zmęczenie i wieczorne nudności mimo, że biorę Bonjeste przed snem.
🦚 na razie tylko kilka, ale jednego wieczoru to oj... Jakbym była po sylwestrze na studiach 🤢🤢🤢 mężowi próbowałam to zobrazować 2 tygodniowym potężnym kacem.
Coraz bardziej zastanawiam się nad Nifty Pro, lubię mieć wszystko na papierze rozpisane 🙈jeszcze podpytam gin na wizycie, ale 3 czerwca mam pappe i pewnie 2 tyg później USG prenatalne to fajnie byłoby już wtedy mieć wyniki.
Dziewczyny, na jakiej stronie je zamawiacie? Chyba wcześniej gdzieś mi migneły jakieś informacje o rabatach/kodach 😊Umka lubi tę wiadomość
-
KasiaXXX wrote:To już mnie pocieszyło 😅 Człowiek nawet nie wie jaki ból w ciąży jest „nienormalny” i np. powinno się pojechać na pogotowie. Czasem już głupieje, ale jeszcze nie zdarzyło mi się wylądować na izbie. Po prostu pierwsza ciąża + panikara = głowa pełna myśli 24/24. Tym bardziej, że ja zawsze taka „wychuchana” byłam, raczej mi się nigdy krzywda nie działa i jak tylko coś mnie zabolało w życiu to zaraz panika, i lekarz 😅 Wiec ze mnie się już rodzinka śmieje, że ciekawe kilka miesięcy przed nimi.
Ja uważam, że lepiej o 10 razy za dużo sprawdzić, niż o raz za małomi na co dzień daleko do panikary (chyba 😅😂), ale jakbym miała jakieś plamienie, albo inne niepokojące mnie objawy to jadę na izbę
A co do kłucia, to mnie jakoś dwa dni temu tak kłuły jakby jajniki owulacyjnie, ale uznałam, że to normalne właśnie, że się tam wszystko powolutku rozrasta i rozciąga
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."