Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaXXX wrote:Belma - ja też mam nadżerkę, kiedyś miała 2 razy wymrażaną, ale dalej się nie wchłonęła. Przez nią mam upławy, ale są one żółte albo jest ich więcej, krwi nie miałam ani razu. Do 04.06 dużo czasu, nie masz może możliwości iść wcześniej do lekarza? Wiem, że dużo dziewczyn tutaj miało na początku jakieś delikatne kropki krwi i wszystko było oki
W którym tygodniu jesteś?
U mnie też dziewczyny nocka słaba. W nocy jest mi strasznie gorąco, budzę się dosłownie zlana potem, poduszka, kołdra, pościel, wszystko mokre. Tu w Niemczech mamy mieszkanie na poddaszu i jest masakra jak tylko na dworze robi się ciepło. W dodatku bolał mnie brzuch jak na miesiączkę, później doszły jakieś gazy. W nocy wstałam siku i potem miałam kłucie jajników/podbrzusza, czasem nawet brzucha w okolicy pępka. No, ale niech się wszystko rozciąga tak jak powinno, mimo że jest to cholernie wkurzające jak ciągle coś Cię kłuje 😅
Nie daję rady też spać już bez poduszek za plecami albo pod brzuchem. Chce dziś zamówić poduszkę ciążową do spania. Macie jakąś do polecenia?
Co do jakiś bóli, gazów też mam. I raz mnie przed nocnym siku też tak srogo bolało bo za gazowane wszystko 🙈
Ja dziś wizyta o 16. Zobaczymy co tam. Staram się nie stresować 🙈
Szu_szu co do poduszki z większym brzuchem przydaje się by se podłożyć pod plecy by jako tako się ułożyć. Potem bolą i głównie śpi się na boku. Po ciąży najprzyjemniejsze było położenie się na brzuchu 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 11:05
-
Hejka my już po wizycie 🌼
Wszystko działa jak należy, dostałam clexane żeby nie ryzykować. Ciaza starsza więc się potwierdziło, że strzał musiał nastąpić tuż po miesiączce:
https://zapodaj.net/plik-0swLtLEA07
Mam przeczucie, że to 3ci chlopak 🧐
Następna wizyta 11.06 a prenatalnego u genetyk 03.06.
Z doświadczenia polecam poduchę ciążową Poofie- mi zależało na dużej, dobrze wypełnionej i służyła mi nawet po ciąży bo komfort ułożenia i przytulenia się do niej jest nie do opisania 🤭Belma, Książkara_w_ciąży, Frelcia_na_chwilę, Mini94, KasiaXXX, Daniela77, Nayeli, Szu_szu, Wilga27, Delfi, Pierniczka, Le, Babsi, Yuna**, Umka lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Niskie ryzyka- Zdrowiutka dziewczynka !! 🩷 Mężowi śniła się córka
Jedynie mam wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego i mam brać acard.
A to nasza gwiazda
Płakałam jak leżałam i patrzyłam 🥹 dalej nie wierzęBelma, KasiaXXX, Clausix, taterniczka, Daniela77, Nayeli, Mini94, Szu_szu, Megipta, Karola1995, Wilga27, Wixa🌸, Delfi, Mary27, Pierniczka, Książkara_w_ciąży, Le, Fabregasowa, Yuna**, Umka lubią tę wiadomość
🙋♀️29
🙋🏽♂️37
PCOS- podwyższone androgeny
Starania od 12.2021
Sierpień 22 -⏸️😍
Wrzesień 22- 💔7+5 😭
Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
24.03- beta 117
26.03- beta 217 prog 35 😍
1.04- beta 1642 🙏
8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
22.04-1,63cm 8+0 🙏
rośnij ziarenku 🥜 🥹
21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
-
Ja też już po wizycie, Bąbel urósł, serducho bije jak dzwon
Mamy CRL 2,14 cm i FHR 166
Wyszło Dr z USG 8+5, a z transferu 9+0, ale kazała się nie martwić, bo to małe różnice i mogą wynikać z tego, że się ruszał i niedokładnie postawiła znacznik... ale trochę się martwię i tak 😅
Belma, Nayeli, Szu_szu, Megipta, Karola1995, Wilga27, Wixa🌸, Delfi, Mary27, Książkara_w_ciąży, Le, MadCat, Yuna**, Umka lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Gratuluję dziewczyny dobrych wiesci😚😚😚 Cieszę się razem z Wami bo wiem jakie to cudowne uczucie odetchnąć.
U mnie wyszły bakterie z moczu. Zrobilam posiew a tam E.coli od groma🫣
Od dziś antybiotyk na 7 dni i powtórka badania koło 10 czerwca. Zła jestem jak nie wiem wrrrr. Mieliśmy z mężem wyjechać w drugiej połowie czerwca na krótki urlop a teraz to nie wiem co będzie... do basenu będę się bała nawet wejść 😬Megipta lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny, jakie słodziaki małe ❤️❤️
Megipta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny - pięknie gratuluję pozytywnych wizyt!!!!! ❤️❤️❤️❤️
Daniela - kurde, namówiłaś mnie, żeby zrobić też teraz posiew. Bo tak samo wyszły mi w tamtym tygodniu bardzo liczne bakterie, leukocyty i inne jakieś tam „w polu widzenia” rzeczy w moczu, ale moja ginekolog na razie dała mi tylko Apo-Uro Plus roślinne. Zrobię dla swojego spokoju posiew i jak wyjdzie więcej informacji, to wyślę jej wyniki, i może też zdecyduje się ona przepisać mi antybiotyk.Megipta lubi tę wiadomość
-
Zrób lepiej dla pewności. Na wynik czekałam 4 dni.
Moja kazala mi pic teraz caly czas Urolact nawet po przeleczeniu.
Powiedziała że to najlepsze na układ moczowy.
Po antybiotyk wysłała mnie do rodzinnego, jakby sama nie mogła wypisać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 12:24
-
U nas też wszystko dobrze 🥹
https://ibb.co/LzPsL2ByKasiaXXX, Wilga27, Belma, Księgowa, Delfi, Megipta, Daniela77, Pierniczka, Szu_szu, Książkara_w_ciąży, Le, Clausix, Nayeli, Fabregasowa, Yuna**, Umka lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Ja polecam sok z żurawiny włączyć do diety
gratuluję udanych wizyt dziewczyny. Już nie mogę doczekać się swojej w poniedziałek
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Daniela77 wrote:Zrób lepiej dla pewności. Na wynik czekałam 4 dni.
Moja kazala mi pic teraz caly czas Urolact nawet po przeleczeniu.
Powiedziała że to najlepsze na układ moczowy.
Po antybiotyk wysłała mnie do rodzinnego, jakby sama nie mogła wypisać...
Z tego co widzę to właśnie też taki probiotyk, te tabletki Apo-Uro Plus, które dostałam polegają na tym samym i są na 30 dni, więc zrobię sobie taką kurację, a teraz w piątek na pewno posiew. Masz jakieś objawy? Bo ja żadnych, po prostu wyszło przy okazji, więc tym się trochę uspokajam, że szybko dostałam te tabletki i mam nadzieję, że się rozejdzie po kościach. Dostałam też probiotyk/globulki dopochwowe na upławy i odbudowanie flory bakteryjnej, więc myślę, że to też jakoś tam dobrze do układu moczowego, bo to jednak jeden organizm, więc takie „witaminy” i inne probiotyki się rozchodzą. Tak mi się wydaje 😅 -
Ja dzisiaj robiłam test PAPPA i prenatalne za tydzień w środę i piątek. Czy któraś z dziewczyn robiła prenatalne na NFZ i prywatnie? Bo tak zamierzam.
W środę i w piątek. Nie jest to jakimś przeciwwskazaniem? Podwójne badanie?Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
KasiaXXX wrote:Z tego co widzę to właśnie też taki probiotyk, te tabletki Apo-Uro Plus, które dostałam polegają na tym samym i są na 30 dni, więc zrobię sobie taką kurację, a teraz w piątek na pewno posiew. Masz jakieś objawy? Bo ja żadnych, po prostu wyszło przy okazji, więc tym się trochę uspokajam, że szybko dostałam te tabletki i mam nadzieję, że się rozejdzie po kościach. Dostałam też probiotyk/globulki dopochwowe na upławy i odbudowanie flory bakteryjnej, więc myślę, że to też jakoś tam dobrze do układu moczowego, bo to jednak jeden organizm, więc takie „witaminy” i inne probiotyki się rozchodzą. Tak mi się wydaje 😅
Żadnych objawów. Ja łykam trivagin bo moja dr woli żebym nie wkładała tam nic bez potrzeby🙃 a i tak mam cały czas progesteron dopochwowo wiec chce minimalizować ryzyko infekcji nie dając drugiego leku. -
I 12 czerwca mam prenatalne w Gyncentrum ale u Pani doktor z polecenia
Umka lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Melduję, że i u mnie też wszystko OK! 😊 Maluch ma 4.9 cm, serduszko 172 😊 Przeciągnęła mi się wizyta plus dojazd, a potem na szybko musiałam zjeść i tak zeszło 🙈
Gratulacje dla reszty, piękne te Dzidzie ❤️ Za tydzień mam prenatalne to może wtedy poczytam jak tu wrzucić jakieś zdjęcie, a Wasze zdjęcia super się ogląda 😍Frelcia_na_chwilę, Daniela77, Belma, Książkara_w_ciąży, Clausix, Nayeli, Megipta, Szu_szu, Wilga27, Yuna**, Umka lubią tę wiadomość
01.03 - OM
04.04 - II 😊, bHCG - 2765
07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
Kolejne USG: 14.05 NFZ, 21.05 prywatnie
Prenatalne: 28.05
Termin porodu z OM: 06.12
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C. -
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt . My prenatalne mamy dopiero 23 czerwca 😊
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️ ❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Ja na wizytę muszę jeszcze poczekać do następnego piątku, a prenatalne dopiero 7 czerwca. 😊
A jeśli chodzi o ciągnięcie w pachwinach albo takie kłucie, to też tak mam. Czasem nawet jak się za szybko podniosę z łóżka to aż syknę sobie z bólu. 🫣niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Tak szczerze mówiąc to chciałabym się obudzić już po prenatalnych. Wydaje mi się że dopiero wtedy odetchnę.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%