Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja89 wrote:Cześć Dziewczyny! Ja jestem po USG i PAPP-A. Na USG wszystko wyszło bardzo dobrze ale w połączeniu z moim wiekiem i wynikami krwi ryzyko zespołu Downa wyszło średnie (nie to najniższe) dlatego zalecono mi Nifty. Zrobiłam od razu i teraz pozostaje czekać na wynik. Zdziwiłam się, że lekarka określiła już płeć
Ponoć będę miała trzecią córkę
Pani doktor poznała po ukierunkowaniu pęcherza. W poprzednich ciążach nikt nie chciał podjąć się określania płci tak wcześnie a tu takie zaskoczenie
Super, gratulacje! ❤️❤️❤️ Wynikiem się nie stresuj, zwłaszcza, że to ta cholerna Pappa, gdzie często są podane fałszywe wynikiAle dobrze, że zrobiłaś Nifty. Przy okazji wykluczysz też inne choroby.
Dziewczyny, muszę zapytać. Czy macie jakieś sposoby na bolące sutki? 😭 Ja już nie wyrabiam. Tragedia jest. Nie mogę ich dotknąć, jak śpię to bolą, nie daj Boże dotknę słuchawką od prysznica jak się kąpię, to aż dreszcze przechodzą. Sterczą 24/24 i naprawdę to jest objaw, który jest ze mną od początku i w ogóle nie mijaPiersi też urosły, z tym się liczyłam, ale żeby sutki aż tak bolały/przeszkadzały? Używam lanolinę na noc, ale nie wiem czy to cokolwiek daje, bo one nie są suche/nie krwawią, po prostu… bolą 🤢
Nadzieja89 lubi tę wiadomość
-
KasiaXXX wrote:Super, gratulacje! ❤️❤️❤️ Wynikiem się nie stresuj, zwłaszcza, że to ta cholerna Pappa, gdzie często są podane fałszywe wyniki
Ale dobrze, że zrobiłaś Nifty. Przy okazji wykluczysz też inne choroby.
Dziewczyny, muszę zapytać. Czy macie jakieś sposoby na bolące sutki? 😭 Ja już nie wyrabiam. Tragedia jest. Nie mogę ich dotknąć, jak śpię to bolą, nie daj Boże dotknę słuchawką od prysznica jak się kąpię, to aż dreszcze przechodzą. Sterczą 24/24 i naprawdę to jest objaw, który jest ze mną od początku i w ogóle nie mijaPiersi też urosły, z tym się liczyłam, ale żeby sutki aż tak bolały/przeszkadzały? Używam lanolinę na noc, ale nie wiem czy to cokolwiek daje, bo one nie są suche/nie krwawią, po prostu… bolą 🤢
Ja mam to samo z sutkami i też chętnie przyjmę jakąś radę. 🫣niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
taterniczka wrote:Ja mam to samo z sutkami i też chętnie przyjmę jakąś radę. 🫣
Ja również. Ja do tego karmię jeszcze mojego synka, to już w ogóle tak mnie bolą 🙈 odliczam czas, kiedy w końcu uda się zakończyć to karmienie piersią, bo serio boli. -
KasiaXXX wrote:Ja pamiętam, dziwne. Ale tak jak mówię ja też teraz mam bakterie i to „bardzo liczne”, i jakieś tam inne rzeczy wyszły w zwykłym moczu, a mimo to nie dostałam antybiotyku. W piątek zrobię z ciekawości posiew i zobaczymy czy wyjdzie co to dokładnie za bakterie, i co na to ginekolog.
A kupowałaś pojemniki na mocz w aptece? Może źle przechowywali albo cos i jakieś zanieczyszczenia dostały się do środka?
W każdym razie dobrze, że już masz dobre wyniki 🥰
No właśnie jeszcze tu byłby błąd bo przelewałam z pojemnika aptecznego do tego z labo.
Ale to i tak dziwnie, że ino w jednym wyszło.
Ale tak jak mówisz dobrze, że nie ma już nic👨🦱 36l.
👩34l.
W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
Podchodzimy do In vitro.
1 Transfer 08.11.2021r. 😭
2 Transfer 09.05.2022r. 😭
3 transfer ❌️
4 transfer ❌️
5 transfer❌️
😭😭😭😭😭
2 punkcja
3 punkcja Eurofertil Czechy
6 transfer❌
7 transfer 02.04
5dpt beta 11 prog 14,20
6dpt beta 44,70 prog 30
9dpt beta 89,60 prog 39,28
12dpt beta 312 peog 17
14dpt beta 797,30 prog 17
20dpt zarodek w macicy (CRL 0,15cm) czekamy na Twoje serduszko 🥰
26dpt mamy serduszko 🥹🥹 CRL 0,55cm
27dpt krwiewienie, sor, serduszko biję
30dpt CRL 0,93 cm
-
Gratuluję udanych wizyt🙂milo się patrzy na zdjęcia kruszynek.Ja swoje zobacze dopiero we wtorek i wtedy będę ustalać termin prenatalnych których się boję.Tez mam problem z bolącymi i wrażliwymi sutkami,dobrym sposobem jest smarowanie lanolina (z tym że to nie jest produkt weganski)m9zna sobie pomoc nosząc muszle laktacyjne minimalizują podrażnienia i nie blokują dopływu powietrza,tylko z tego nie korzystałam i nie wiem czy to wygodne jest w noszeniu
MadCat lubi tę wiadomość
-
Na Sutki wkładki hydrożelowe lansinoh👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Mnie sutki akurat w ogóle nie bolą.
Jesteśmy po wizycie - mamy 2,5cm i serduszko bijące 179 ud/min.
Wszystko wygląda dobrze na razieKasiaXXX, Szu_szu, Maggie1989, Daniela77, Belma, Książkara_w_ciąży, Clausix, Delfi, Babsi, taterniczka, Gilgotek, Megipta, Nayeli, Yuna**, Frelcia_na_chwilę, Fabregasowa, Umka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak to zleciało że już pierwsze prenatalne za nami na tym wątku! Jejku Kłapciuch teraz dokopałam się do twojego wpisu, gratulacje dziewczyneczki 🩷🤰🏼
Gratuluję też wszystkim innym pozytywnych wiadomości 🩷Kłapciuch, Umka lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - problem z łożyskiem, do dokładnego określenia na prenatalnych
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Swoją drogą ile czekałyście na wynik badania grupy krwi?
Ja sobie dopiero dzisiaj przypomniałam że przecież badań nie zrobiłam i poszłam dopiero dzisiaj 🙊🙊🙊 no ale babka powiedziała że na wynik tego będę czekać 2 tygodnie. Na szczęście reszta ma być jutro, tylko jeszcze jakieś jedno badanie za tydzień... Ahh ten NFZ ja nie wiem. Prywatnie wszystkie te pierwsze badania zawsze miałam kolejnego dnia typu toxo, cmv itd a tutaj jakoś dziwnie.. nie pamiętam tylko właśnie jak to było z tą grupą krwiKasiaXXX lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
-
Książkara pisałam już jakiś czas temu ale chyba pominęłaś mój post. Termin porodu mam na 21.12.
Prenatalne 6 czerwca, a kolejna wizyta 28.05Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
-
Gilgotek wrote:Swoją drogą ile czekałyście na wynik badania grupy krwi?
Ja sobie dopiero dzisiaj przypomniałam że przecież badań nie zrobiłam i poszłam dopiero dzisiaj 🙊🙊🙊 no ale babka powiedziała że na wynik tego będę czekać 2 tygodnie. Na szczęście reszta ma być jutro, tylko jeszcze jakieś jedno badanie za tydzień... Ahh ten NFZ ja nie wiem. Prywatnie wszystkie te pierwsze badania zawsze miałam kolejnego dnia typu toxo, cmv itd a tutaj jakoś dziwnie.. nie pamiętam tylko właśnie jak to było z tą grupą krwi
Niechcący polubiłam post
Mi na grupę krwi mówili, że czas oczekiwania około 7 dni, ale chyba po 2 dniach już wynik był online. -
Gilgotek wrote:Swoją drogą ile czekałyście na wynik badania grupy krwi?
Ja sobie dopiero dzisiaj przypomniałam że przecież badań nie zrobiłam i poszłam dopiero dzisiaj 🙊🙊🙊 no ale babka powiedziała że na wynik tego będę czekać 2 tygodnie. Na szczęście reszta ma być jutro, tylko jeszcze jakieś jedno badanie za tydzień... Ahh ten NFZ ja nie wiem. Prywatnie wszystkie te pierwsze badania zawsze miałam kolejnego dnia typu toxo, cmv itd a tutaj jakoś dziwnie.. nie pamiętam tylko właśnie jak to było z tą grupą krwi -
Witam się w czwartek 😘 ja już nie mogę się doczekać prenatalnych a tu jeszcze 6 dni🫣
Co do wyników z krwi mam tego samego dnia koło 17 online chyba że jest to coś specjalistycznego to dwa dni później również online🙂
Gilgotek już poprawiłam 😊 -
U mnie też grupa krwi online była szybko, chyba po 2 dniach.
A i tak kazali odebrać wynik osobiście, jeszcze tego nie zrobiłam 🫣 -
Daniela77 wrote:Ja na wyniku grupy krwi mam zapis "nie potwierdzony" I kazala mi zrobić jeszcze raz to wtedy dostanę "potwierdzony" za okazaniem tego pierwszego przy pobraniu. Co uważam za chore - w końcu grupa krwi raczej 😉 się nie zmieni...
Chodzi o wykluczenie błędu przy pierwszym pobraniu. Różne rzeczy się zdarzają, a kiepsko potem jakby coś się działo i podali nie tę grupę co trzeba. 🫣Ja robiłam w Diagnostyce dawno temu, to dostałam taką kartę plastikową z potwierdzeniem grupy krwi i teraz gdziekolwiek ją pokazuję, to jest akceptowana.niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Daniela77 wrote:Ja na wyniku grupy krwi mam zapis "nie potwierdzony" I kazala mi zrobić jeszcze raz to wtedy dostanę "potwierdzony" za okazaniem tego pierwszego przy pobraniu. Co uważam za chore - w końcu grupa krwi raczej 😉 się nie zmieni...
Ja lekarzowi dawałam właśnie te dokumenty pobrane online z napisem „niepotwierdzony”, ale wiem, że później do porodu trzeba mieć „potwierdzoną” i u nas nie trzeba drugi raz pobierać krwi, tylko w miejscu, gdzie robiłam badanie muszę zapłacić kolejne 60 zł za takie potwierdzenie 😅