X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Daniela77 Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zapytam tam gdzie robiłam i dadzą mi potwierdzony. Bo faktycznie drukowałam sobie sama

KasiaXXX lubi tę wiadomość

40 💁‍♀️ 37 💁 14 👱‍♂️ 4 🐱

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 22 maja, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela77 wrote:
    To może zapytam tam gdzie robiłam i dadzą mi potwierdzony. Bo faktycznie drukowałam sobie sama
    Ja też dostałam nie potwierdzone i kazał zrobić potwierdzenie. Co ciekawe w 1 ciąży mi nie kazali. A badanie grupy krwi miałam już 3 razy i mam każdy papier xD jakbym wiedziała to bym wzięła na to badanie teraz i by mi wklepali potwierdzenie. Ale że miałam to z nfz to dopiero teraz zapłacę za badanie

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min

17.06 prenatalne

⏩Wizyta 23.06

Termin porodu 29.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start

preg.png
  • Willsee Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz z racji tego że mam grupę krwi potwierdzona po pierwszej ciąży, robiłam tylko odczyn coombsa. I tyle, lekarz powiedział że wystarczy bo to o te przeciwciała chodzi

Umka lubi tę wiadomość

preg.png
  • KasiaXXX Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś połamało, chyba źle spałam :( Strasznie bolą mnie plecy z lewej strony, brzuch jak na okres, jak nic nie jem to mam lekkie mdłości… A dziś 10+0, jutro 10+1 i badanie Nifty.

Co do tych bóli menstruacyjnych w ciąży - też je jeszcze odczuwacie? W każdej książce, którą czytam jest napisane, żeby takie bóle zgłaszać do lekarza. A przecież sam lekarz i wszyscy inni mówią, że to normalne 🤦🏼‍♀️ Idzie na głowę dostać.

• MadCat Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaXXX wrote:
    Mnie dziś połamało, chyba źle spałam :( Strasznie bolą mnie plecy z lewej strony, brzuch jak na okres, jak nic nie jem to mam lekkie mdłości… A dziś 10+0, jutro 10+1 i badanie Nifty.

Co do tych bóli menstruacyjnych w ciąży - też je jeszcze odczuwacie? W każdej książce, którą czytam jest napisane, żeby takie bóle zgłaszać do lekarza. A przecież sam lekarz i wszyscy inni mówią, że to normalne 🤦🏼‍♀️ Idzie na głowę dostać.
    Zdarza się. Ja miałam w 1 ciąży na samym początku. Dostałam duphaston

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min

17.06 prenatalne

⏩Wizyta 23.06

Termin porodu 29.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start

preg.png
  • KasiaXXX Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    Zdarza się. Ja miałam w 1 ciąży na samym początku. Dostałam duphaston

Ja na samym początku tak samo, przez pierwsze 6 tygodni. A teraz początek 11 i czasem się jeszcze zdarzy 🤦🏼‍♀️

• MadCat Autorytet

Wysłany: 22 maja, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli to może byc już efekt rozciągania. Mnie też czasami poboli ale nie zwracam uwagi. Wtedy to mnie ewidentnie non stop bolał jak na okres. U mnie też organizm pamięta. Raz już przez to przeszedł 😂

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min

17.06 prenatalne

⏩Wizyta 23.06

Termin porodu 29.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start

preg.png
  • Kłapciuch Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaXXX wrote:

Ja jestem po skończonym 12 tygodniu i mam wrażenie że teraz najmocniej czuje brzuch z całego okresu ciąży ale póki to nie jest bardzo silny ból i nie trwa cały czas tylko z przerwami to nie panikuję 😄

🙋‍♀️29
    🙋🏽‍♂️37

PCOS- podwyższone androgeny
    Starania od 12.2021
    Sierpień 22 -⏸️😍
    Wrzesień 22- 💔7+5 😭
    Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
    Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
    24.03- beta 117
    26.03- beta 217 prog 35 😍
    1.04- beta 1642 🙏
    8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
    22.04-1,63cm 8+0 🙏
    rośnij ziarenku 🥜 🥹
    21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷

preg.png
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy można jeszcze do Was dołączyć? 😄 Wiem trochę późno ale mam termin na przełomie z okresu wypada 29.11 a z usg na 03.12. Myślałam że doczekam do prenatalnych, które mam w poniedziałek żeby dokładniej określili termin ale już sama nie wiem czy jest sens się pchać do listopadowego wątku 🫣

Co do grupy krwi trochę Was podczytywałam i nie trzeba jej robić za każdym razem przy ciąży mi powiedzieli że wystarczy jak się ma jeden wynik z odebrany z diagnostyki i on już jest zawsze respektowany.

MadCat, Yuna**, Szu_szu, Książkara_w_ciąży, Nayeli, Umka lubią tę wiadomość

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙11l

📍hashimoto, niedoczynność tarczycy

04.2024 💔

21.03.2025 ⏸️ beta 28 🥰
    23.03 beta HCG 78 prog 22
    25.03 beta HCG 173
    28.03 beta HCG 912
    02.04 beta HCG 8030 prog 15
    08.04 USG- jest ❤️
    26.05 prenatalne + PAPP-A — niskie ryzyka — prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    03.06 wizyta 🩺

preg.png
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 22 maja, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Pani doktor kazała potwierdzić grupę krwi, chodzi o jakiś odczyn combsa czy coś.. ale mogłam przekręcić 🙄

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    preg.png
    age.png
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 22 maja, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Wam porozglądać się po akcjach promocyjnych w różnych sklepach :) np bebilon czy Rossmann :) Pamiętam w tamtym roku dostałam fajne pakiety z kilku firm :)

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    preg.png
    age.png
  • Gilgotek Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że nie trzeba za każdym razem ale ja miałam to na NFZ no to czemu nie zrobić 🤣

Rudka lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka

⏸️ 13.04
    15.04 beta HCG 580,76
    23.04 beta HCG 6303
    ⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
    ⏩ 28.05 wizyta - problem z łożyskiem, do dokładnego określenia na prenatalnych
    ⏩ 06.06 prenatalne 🥹

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina

preg.png
  • Gilgotek Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuszu świetne masz zdjęcie 😆🤰🏼🤰🏼🤰🏼🩷

Szu_szu, KasiaXXX lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka

⏸️ 13.04
    15.04 beta HCG 580,76
    23.04 beta HCG 6303
    ⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
    ⏩ 28.05 wizyta - problem z łożyskiem, do dokładnego określenia na prenatalnych
    ⏩ 06.06 prenatalne 🥹

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina

preg.png
  • KasiaXXX Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_chwilę wrote:
    Mi Pani doktor kazała potwierdzić grupę krwi, chodzi o jakiś odczyn combsa czy coś.. ale mogłam przekręcić 🙄

U mnie to samo, jeszcze będę musiała 2 razy chyba robić grupę krwi z tym Coombsem, bo u nas może dojść do konfliktu - ja mam grupę A RhD minus a mąż A RhD plus.

• MadCat Autorytet

Wysłany: 22 maja, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pierwszy raz za to zapłacę dopiero. Także bez dramatu.
    A z fajnych paczek to niebieskie pudełko. Jeszcze czekam bo tam się płeć podaje.

Yuna** lubi tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min

17.06 prenatalne

⏩Wizyta 23.06

Termin porodu 29.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start

preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 23 maja, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie w stylu : czy ktoś też tak miał?
    Pobolewa mnie brzuch, raz z lewej , raz z prawej. Bardziej,gdy mi sie chce siku lub na wieczor , gdy jelita są juz pelne. Mysle, nie będę panikowała, bo oczywiście rozumiem,że w ciąży to może być coś normalnego, ale też nie musi. Bardziej zaniepokoiła mnie wczoraj jakąś dziwna wydzielina. Aż się zaskoczyłam co to. Sorki za szczegóły. Byłam na spacerze wieczornym, tak mi się jakoś mokro z majtkach zrobiło, zawsze mnie to niepokoi czy to krew. Ani razu na szczęście nje krwawiłam. Gdy wrocilam do domu, nie miałam krwi, ale takiego gluta. Nie umiem tego inaczej nazwać. Takie sklejony glut. Jak glut z kataru. Oczywiście net poszedł w ruch Chat GPT i czytam , ze może być jakieś zapaleń bakteryjne. Tak to teraz połączyłam z tym pobolewaniem brzucha, ale innych objawów brak. Wizyta w poniedziałek i teraz nie wiem, czy panikować i pisać do ginekologa ( obawiam się, że odpowiedź będzie i tak: proszę przyjść w poniedziałek) czy raczej nie ma co panikować i poprostu czekać do poniedziałku. Chciałabym wiedzieć jakie pobolewanie w brzuchu jest ok, a jakie nie.

Macie dziewczyny jakieś rady na uspokojenie?
    Siedzę jak na szpilkach do tej wizyty. Niestety ostatnio mój organizm przez ponad 4 tygodnie nie dał mi znać,że ciąża się zatrzymała i teraz świeruje między wizytami. Skąd mam wiedzieć, że będzie dobrze.

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 75
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

preg.png
  • KasiaXXX Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie w stylu : czy ktoś też tak miał?
    Pobolewa mnie brzuch, raz z lewej , raz z prawej. Bardziej,gdy mi sie chce siku lub na wieczor , gdy jelita są juz pelne. Mysle, nie będę panikowała, bo oczywiście rozumiem,że w ciąży to może być coś normalnego, ale też nie musi. Bardziej zaniepokoiła mnie wczoraj jakąś dziwna wydzielina. Aż się zaskoczyłam co to. Sorki za szczegóły. Byłam na spacerze wieczornym, tak mi się jakoś mokro z majtkach zrobiło, zawsze mnie to niepokoi czy to krew. Ani razu na szczęście nje krwawiłam. Gdy wrocilam do domu, nie miałam krwi, ale takiego gluta. Nie umiem tego inaczej nazwać. Takie sklejony glut. Jak glut z kataru. Oczywiście net poszedł w ruch Chat GPT i czytam , ze może być jakieś zapaleń bakteryjne. Tak to teraz połączyłam z tym pobolewaniem brzucha, ale innych objawów brak. Wizyta w poniedziałek i teraz nie wiem, czy panikować i pisać do ginekologa ( obawiam się, że odpowiedź będzie i tak: proszę przyjść w poniedziałek) czy raczej nie ma co panikować i poprostu czekać do poniedziałku. Chciałabym wiedzieć jakie pobolewanie w brzuchu jest ok, a jakie nie.

Macie dziewczyny jakieś rady na uspokojenie?
    Siedzę jak na szpilkach do tej wizyty. Niestety ostatnio mój organizm przez ponad 4 tygodnie nie dał mi znać,że ciąża się zatrzymała i teraz świeruje między wizytami. Skąd mam wiedzieć, że będzie dobrze.

Z tym pobolewaniem lub uczucie kłucia w brzuchu ja tak mam - raz lewa, raz prawa, czasem mocniej podbrzusze jak idę do toalety siusiu. Różnie. Co do tego „glutka” - mam tak od 2 tygodni też, że raz na kilka dni w toalecie widzę po prostu właśnie takiego dużego, jak to nazwałaś, glutka. Też panikowałam i… brałam to na papier toaletowy, żeby sprawdzić czy „w środku” nic nie ma 🙈 Ale to tylko upławy. Po tym się uspokoiłam. Mam tam od czasu do czasu - albo w moczu w toalecie „pływa” dużo upławów albo znajduje czasem takie na tej „półce” w toalecie, nie wiem jak to nazwać 😅 Mi wyszły bakterie w moczu, ale nie wiem czy bym to jakoś łączyła. Oprócz tego mam też żółte upławy, co może być spowodowane moją nadżerką.

Ja bym poczekała spokojnie do poniedziałku 🥰 Wtedy lekarz Cię zbada i zobaczy jakie masz upławy, może przepisze Ci jakieś globulki dopochwowe. Ja też dostałam.

Nie panikować się chyba nie da, bo ja sama codziennie o coś pytam dziewczyny i uspokajam się tylko na chwilę. Wczoraj np. straszne miałam kłucia właśnie w okolicy pępka, raz z jednej strony raz z drugiej i jakoś dopiero na noc się uspokoiłam, że to się pewnie rozciąga wszystko 🙈

Jedyne co mnie zawsze uspokaja to te dwa pytania: czy mam krew/plamieni? Czy ból jest mocny, ciągły i nie do zniesienia? Jak obie odpowiedzi brzmią „nie”, to trochę mi lepiej.

Ja na 11;00 pobranie krwi na Nifty. Mam nadzieję, że uda się pobrać za 1 razem 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 08:09

• Nefretam Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które są po 12 tygodniu - czy wam już faktycznie przeszły mdłości i takie ogólne złe samopoczucie?
    Z jednej strony odliczam, a z drugiej boję się, że się rozczaruje i dalej będę się czuła jak 💩

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
    22.04.2025 pęcherzyk ciążowy :)
    29.04.2025 CRL 3mm ❤️
    6.05.2025 CRL 1cm !
    22.05 - 2,5cm 179 ud./min

preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 23 maja, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kasiu za odpowiedź. No właśnie tak myślę, że może jakaś bakteria się pojawiła.

A Ty kiedy miałaś ostatnie USG? Jak Ci lekarz przepisał globulka to Cie oglądał czy tylko po wynikach z moczu ?

Ja wczoraj byłam u endokrynologa, trafiłam na bardzo fajna lekarkę. Powiedziała, żebym zaczęła brać codziennie aspirine 100 na ukrwienie macicy. Też dodatkowo progesteron dopochwowo rano i wieczorem. Do tej pory brałam tylko doustnie wieczorem. Zrobiła mi milion badań z powodu niedawno zdiagnozowanego Hashimoto i dzisiaj będzie dzwoniła z wynikami.

W poniedziałek mam USG, na szczęście rano. Wg okresu będę 10+0, ale ostatnie USG pokazalo wyszło 3 dni młodszą ciążę. Odliczam do poniedziałku. Tak się boję, że nie potrafię się cieszyć ciąża. Chciałbym już wiedzieć, że wszystko jest dobrze.

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 75
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

preg.png
  • Yuna** Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Dziewczyny, które są po 12 tygodniu - czy wam już faktycznie przeszły mdłości i takie ogólne złe samopoczucie?
    Z jednej strony odliczam, a z drugiej boję się, że się rozczaruje i dalej będę się czuła jak 💩
    Podpinam się pod pytanie,ogólnie czuje się ok ale te mdlisci...najgorsze są po południu i wieczorem

Kasia Trzymam kciuki
    Babsi mam tak samo moja wizyta we wtorek i ten stres czy będzie wszystko ok a co jak nie będzie...
    I tak w kółko...Trzymam kciuki

Rudka witaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 08:40

preg.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ