Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Tak szczerze mówiąc to chciałabym się obudzić już po prenatalnych. Wydaje mi się że dopiero wtedy odetchnę.
Ja tak samo 😫 W piątek pobranie krwi, a ja już się stresuję czy będzie problem z pobraniem i moimi żyłami tak jak zawsze, co z wynikami, co wyjdzie na USG… Śniło mi się, że wyniki były wszystkie bardzo dobre i mieliśmy dziewczynkę 🥹 Strasznie marzy się córeczka i mojemu mężowi, i mi. Ale obawiam się, że wszystkie znaki wskazują chłopca. Oczywiście płeć nie jest taka ważna!!!! Najważniejsze, żeby było zdrowe ❤️ Ale każdy chyba ma chociaż w 1% przewagę w tym, jaką płeć dzidziusia by wolał 😀 U nas pełno chłopców na około, więc i dziadkom, i nam, i ciociom/wujkom marzy się mała księżniczka.Umka lubi tę wiadomość
-
Moniczka38 wrote:Ja dzisiaj robiłam test PAPPA i prenatalne za tydzień w środę i piątek. Czy któraś z dziewczyn robiła prenatalne na NFZ i prywatnie? Bo tak zamierzam.
W środę i w piątek. Nie jest to jakimś przeciwwskazaniem? Podwójne badanie?
Ale to mi się wydaje że nie ma za bardzo różnicy. Są ośrodki które mają usługi prywatne i umowę z nfz na prenatalne. No i są takie które mają tylko prywatne. Nie ważne jakie skierowanie te z umowy robią za darmo na każde skierowanie. Chyba że chcesz poza takim iść jeszcze raz prywatnie.
Ja w pierwszej ciąży miałam robione w prywatnej przychodni ale w ramach jakiegoś programu z darmowych prenatalnych. Teraz mam to samo miejsce ale za darmo bo tak zmienili prawo. -
Ale tu dzisiaj wizyt miałyśmy!!
Gratuluje zdrowych bobasów.
Życzę Wam spokojnych i nudnych ciąż 😁
Ten pierwszy trymestr to ciągle taka niewiadoma, ale już powoli ,powoli bliżej do 2. Ja już się nie mogę doczekać czerwca.Maggie1989, Megipta, Clausix, Umka lubią tę wiadomość
-
MadCat wrote:Ale to mi się wydaje że nie ma za bardzo różnicy. Są ośrodki które mają usługi prywatne i umowę z nfz na prenatalne. No i są takie które mają tylko prywatne. Nie ważne jakie skierowanie te z umowy robią za darmo na każde skierowanie. Chyba że chcesz poza takim iść jeszcze raz prywatnie.
Ja w pierwszej ciąży miałam robione w prywatnej przychodni ale w ramach jakiegoś programu z darmowych prenatalnych. Teraz mam to samo miejsce ale za darmo bo tak zmienili prawo.
Podbijam, bo u mnie będzie podobnie. Fifarafa klinika, marmur na ścianach, czuć piniądz, sprzęt i kompetencje, ale skierowanko i prenatalne za darmoszkę.
Chyba, że po prostu chcesz dwóch lekarzy żeby sprawdziło niezależnie to ja technicznie przeciwwwskazań nie widzę.
Zaczęliśmy robić z mężem zakłady o to kto siedzi w środku (3 jajowe to może być wszystko) 😂 ja mam mocne przeczucie, że 3 chłopa, chociaż liczę chociaż na jedną laskę 🫣MadCat, Umka lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie czekam na wizytę. Chłop ma niestety poślizg i jeszcze go nie ma 🙈 te korki o 15 🙄
-
Ja się zapisałam do gyncentrum ale w sumie nie zapytałam pappe (nie żebym chciala ja robić 😂) Po prostu zapisałam się na badania prenatalne👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Ja się zapisałam do gyncentrum ale w sumie nie zapytałam pappe (nie żebym chciala ja robić 😂) Po prostu zapisałam się na badania prenatalne
Frelcia_na_chwilę lubi tę wiadomość
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Tak szczerze mówiąc to chciałabym się obudzić już po prenatalnych. Wydaje mi się że dopiero wtedy odetchnę.
Mam tak samo 😅33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja już po wizycie. 18mm człowieka z bijacym sercem. Wszystko spoko i też dostałam że mam brać acard po 11 tygodniu. Ah te kilogramy 🙈🙈🙈
Clausix, Frelcia_na_chwilę, Megipta, Książkara_w_ciąży, Belma, Szu_szu, Daniela77, Le, Yuna**, Nayeli, Umka lubią tę wiadomość
-
Ja biorę Acard 150 już od baaaardzo dawna, chyba przez większość starań
u mnie akurat ze względu na zakrzepicę w przeszłości.
Umka lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Mam tak samo 😅
Twój bobas dał się ładnie zmierzyć ?👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Twój bobas dał się ładnie zmierzyć ?
Ruszał się tak śmiesznie na bokii wyszło dr z pomiaru 2,14 cm czyli 8+5 zamiast 9+0, ale kazała się nie martwić. Oczywiście się martwię
33 lata, starania od 10.2019
Clausix wrote:Ruszał się tak śmiesznie na boki
i wyszło dr z pomiaru 2,14 cm czyli 8+5 zamiast 9+0, ale kazała się nie martwić. Oczywiście się martwię
E myślę że spokomój też się ruszał. Kitki mu latały i ciężko było zmierzyć. Najwięcej 2,43cm miał.
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
malinka201666 wrote:Acard 150 czy 75? Ja biorę 150 od początku bo też trochę ważę 🫣 i gratuluję udanej wizyty 😁
U mnie jest to profilaktycznie. Ale np moja sis dostała zakrzepice jak syn jej miał 3 lata
Ale ona o baaaardzo otyła, i problemy z żyłami i problemy z tarczyca. Także u mnie to przez wagę po prostu
A BMI słabe bo karłem jestem. 156 cm xd -
Dziewczyny przy acardzie na noc mogę teraz wziąć Apap? Głowa mi pęka.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Ja Wam powiem z tymi badaniami moczu to też tak nie wiadomo co myśleć.
Pamiętacie jak mówiłam tydzień temu, że robiłam ogólne i posiew ? Z ogólnego wszystko ok a z posiewu bakteria kałowa czy jakaś 10^4. Piłam tylko sok z żurawiny i więcej płynów. Tydzień później. Tzn teraz powtórzyłam ogólne i posiew. W jednym i drugim zgodność bez bakterii.
Bez antybiotyku pozbyłam się bakteri ?? Gdzieś chyba byłaś musial być.👨🦱 36l.
👩34l.
W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
Podchodzimy do In vitro.
1 Transfer 08.11.2021r. 😭
2 Transfer 09.05.2022r. 😭
3 transfer ❌️
4 transfer ❌️
5 transfer❌️
😭😭😭😭😭
2 punkcja
3 punkcja Eurofertil Czechy
6 transfer❌
7 transfer 02.04
5dpt beta 11 prog 14,20
6dpt beta 44,70 prog 30
9dpt beta 89,60 prog 39,28
12dpt beta 312 peog 17
14dpt beta 797,30 prog 17
20dpt zarodek w macicy (CRL 0,15cm) czekamy na Twoje serduszko 🥰
26dpt mamy serduszko 🥹🥹 CRL 0,55cm
27dpt krwiewienie, sor, serduszko biję
30dpt CRL 0,93 cm
-
Madzik_ wrote:Ja Wam powiem z tymi badaniami moczu to też tak nie wiadomo co myśleć.
Pamiętacie jak mówiłam tydzień temu, że robiłam ogólne i posiew ? Z ogólnego wszystko ok a z posiewu bakteria kałowa czy jakaś 10^4. Piłam tylko sok z żurawiny i więcej płynów. Tydzień później. Tzn teraz powtórzyłam ogólne i posiew. W jednym i drugim zgodność bez bakterii.
Bez antybiotyku pozbyłam się bakteri ?? Gdzieś chyba byłaś musial być.
Ja pamiętam, dziwne. Ale tak jak mówię ja też teraz mam bakterie i to „bardzo liczne”, i jakieś tam inne rzeczy wyszły w zwykłym moczu, a mimo to nie dostałam antybiotyku. W piątek zrobię z ciekawości posiew i zobaczymy czy wyjdzie co to dokładnie za bakterie, i co na to ginekolog.
A kupowałaś pojemniki na mocz w aptece? Może źle przechowywali albo cos i jakieś zanieczyszczenia dostały się do środka?
W każdym razie dobrze, że już masz dobre wyniki 🥰 -
Cześć Dziewczyny! Ja jestem po USG i PAPP-A. Na USG wszystko wyszło bardzo dobrze ale w połączeniu z moim wiekiem i wynikami krwi ryzyko zespołu Downa wyszło średnie (nie to najniższe) dlatego zalecono mi Nifty. Zrobiłam od razu i teraz pozostaje czekać na wynik. Zdziwiłam się, że lekarka określiła już płeć
Ponoć będę miała trzecią córkę
Pani doktor poznała po ukierunkowaniu pęcherza. W poprzednich ciążach nikt nie chciał podjąć się określania płci tak wcześnie a tu takie zaskoczenie
Książkara_w_ciąży, KasiaXXX, Delfi, Daniela77, Yuna**, Nayeli, Umka lubią tę wiadomość