Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Babsi: mnie też tak pobolewa i biorę wtedy doraźnie nospę a co do wydzieliny to też mam zwiększoną ilość, przy czym nie mam żadnej infekcji. To chyba normalne w ciąży 🤔 ☺️
Nefretam: ja mam skończony 12 tydzień i hmm jest lepiej ale nie powiedziałabym że wybitnie dalej męczą mnie mdłości (może trochę mniej) i śpię non stop. Liczę że już niebawem to minie.
Yuna: Hejka 👋Nefretam lubi tę wiadomość
-
Babsi, w brzuchu mi tak jeździ, kłuje, bulgota i wszystko, że już staram się na to nie zwracać uwagi. I tak, dokładnie, raz z jednej, raz z drugiej.
Myślę, że nawet jak napiszesz to odpowiedź właśnie taką będzie - widzimy się w poniedziałek. Więc głęboki wdech i przez weekend na spokojnie. Będziemy trzymać kciuki za poniedziałkową wizytę.
Eh, ja trochę Was zmartwię odpowiadając na pytanie - dziś już zaczęty 13 tydzień, a zjadłam pół śniadania i starczy 🫣 nie są to mdłości nie do wytrzymania i po chwili przechodzą, ale nadal są, a już miało nie być 😅
Inne objawy - nadal zmęczenie i drzemki, ciągłe odbijanie bez zmian. I strasznie mi od dwóch dni wypryszczyło twarz. Mam raczej gładką cerę, a teraz kupa dziadostwa. Gdzie moje ciążowe glow? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 09:48
-
Babsi wrote:Dziękuję Kasiu za odpowiedź. No właśnie tak myślę, że może jakaś bakteria się pojawiła.
A Ty kiedy miałaś ostatnie USG? Jak Ci lekarz przepisał globulka to Cie oglądał czy tylko po wynikach z moczu ?
Ja wczoraj byłam u endokrynologa, trafiłam na bardzo fajna lekarkę. Powiedziała, żebym zaczęła brać codziennie aspirine 100 na ukrwienie macicy. Też dodatkowo progesteron dopochwowo rano i wieczorem. Do tej pory brałam tylko doustnie wieczorem. Zrobiła mi milion badań z powodu niedawno zdiagnozowanego Hashimoto i dzisiaj będzie dzwoniła z wynikami.
W poniedziałek mam USG, na szczęście rano. Wg okresu będę 10+0, ale ostatnie USG pokazalo wyszło 3 dni młodszą ciążę. Odliczam do poniedziałku. Tak się boję, że nie potrafię się cieszyć ciąża. Chciałbym już wiedzieć, że wszystko jest dobrze.
USG miałam w sobotę teraz 17.05 i przed USG zawsze najpierw jestem badana na fotelu, lekarz sprawdza śluz i tak dalej. -
Dzięki dziewczyny za te opisy Waszych objawów🥰
Ja jestem chyba ciążowy najmłodsza bo termin mam na 30 grudnia więc z większym spokojem będę czekać na rozwój wydarzeń, wiedząc już mniej więcej jakich objawów mogę się spodziewać i jakie są normalne dolegliwości.
Pewnie niebawem się okaże, że te mdłości nie były najgorsze 🤭
Trzymam mocno kciuki za nadchodzące wizyty🫶
Ja dzisiaj wzięłam sobie urlop i wypoczywam. Co prawda w planach mam przesadzanie kwiatów i prasowanie całej góry ubrań ale w każdej chwili mogę zmienić zdanie i się położyć, co jest krzepiące😊
Miłego dnia❤️Szu_szu, Rudka lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne
-
Nayeli wrote:Dzięki dziewczyny za te opisy Waszych objawów🥰
Ja jestem chyba ciążowy najmłodsza bo termin mam na 30 grudnia więc z większym spokojem będę czekać na rozwój wydarzeń, wiedząc już mniej więcej jakich objawów mogę się spodziewać i jakie są normalne dolegliwości.
Ja dzisiaj wzięłam sobie urlop i wypoczywam. Co prawda w planach mam przesadzanie kwiatów i prasowanie całej góry ubrań ale w każdej chwili mogę zmienić zdanie i się położyć, co jest krzepiące😊
Miłego dnia❤️
Moja ginekolog mówi że niepokojące są wszelkie bardzo silne i ostre bóle brzucha i krwawienia.
Reszta raczej jest normalna. Ja jej powiedziałam że czuje się jakbym miała grypę, grypę żołądkową, zapalenie zatok i zapalenie żołądka na raz i tylko pokiwała głowąNayeli lubi tę wiadomość
-
Mi na szczęście powoli mijają objawy. Oprócz wszechogarniającej senności i słabości. Spałabym non stop.
Co do śluzów to są normalne, takie czopki też. Szyjka się wydłuża, zamyka i to są takie „kwiatki” które się tworzą.Nefretam, Nayeli, Rudka lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Dostałam wyniki SANCO, zdrowa dziewczynka
Kamień z serca. Popłakałam się. A Partner oszalał ze szczecia, raz, że odetchnał, a dwa, że całe życie marzył o córeczce, a ma 2 bliźniaków chłopców. Więc taki prezent z nieba
Szu_szu, Clausix, Nefretam, MadCat, Książkara_w_ciąży, Yuna**, Frelcia_na_chwilę, Belma, Mini94, Gilgotek, taterniczka, Delfi, Nayeli, Rudka, KasiaXXX, Babsi, Wisienka95, Daniela77, Wilga27, Megipta, Le, Umka lubią tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️ -
Nayeli i to jest właśnie super w wolnym dniu. Wszystko możesz, nic nie musisz ❤️❤️
Cebulka ❤️❤️❤️ ale super, gratulację! Widzę coś dużo lasek się szykuje na wątku, można być pozmieniać kolory serduszek na pierwszej stronie Ksiazkara jak masz wenęCebulka35, Nayeli lubią tę wiadomość
-
Cebulka35 wrote:Dostałam wyniki SANCO, zdrowa dziewczynka
Kamień z serca. Popłakałam się. A Partner oszalał ze szczecia, raz, że odetchnał, a dwa, że całe życie marzył o córeczce, a ma 2 bliźniaków chłopców. Więc taki prezent z nieba
WspanialeCebulka35 lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Nayeli wrote:Dzięki dziewczyny za te opisy Waszych objawów🥰
Miłego dnia❤️ale u mnie to druga ciąża. I powiem ze lepiej tu ni wątek styczniowy. Bo wtedy jesteś ta co przeciera szlaki, a tu na szarym końcu się dowiadujesz co się za chwilę może wydarzyć.
Ja dziś też urlop i zaraz idę na ogród wysadzac kwiaty 😂Nayeli lubi tę wiadomość
-
Szu_szu coś tam już zaczęłam 😊 ja jestem bliżej 12 tygodnia niż dalej a to zmęczenie jest tragiczne. Nic się nie chce, spać nie ma jak w ciągu dnia bo dwie córki i pies i tak to leci. Czekam aż mi minie.
A mam do Was pytanie odnośnie tatusiów. Czy Wasi mężowie/partnerzy też stali tacy "potrzebujący uwagi"? Matko, jakbym miała teraz trzecie dziecko🫣 ciężko go odczepić ode mnie 😅 taki trochę męczy dupa się zrobił. Mam nadzieję że wystarczy mi cierpliwości 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 11:18
-
Cebulka35 wrote:Dostałam wyniki SANCO, zdrowa dziewczynka
MadCat Nayeli mamy podobny wiek ciążowy będziemy się wspierać na końcówce jak już prawie wszystkie dziewczyny będą z maluchami a my w dwupaku jeszcze
Cebulka35, Nayeli lubią tę wiadomość
-
U mnie zmęczenie i ciągnięcie w podbrzuszu było jakoś do 8 tygodnia, teraz (10+2) czasem coś zaboli, zakluje i trochę mdli, no i dalej piersi bolą. Zaczęłam już się martwić czy wszystko w porządku i czytać o poronieniach zatrzymanych i jestem zestresowana 🫥
Mam nadzieję, że po badaniach prenatalnych (04.06) będę trochę spokojniejsza i zacznę się cieszyć tą ciążą 🥺
Cebulka35 gratulacje! 😍Cebulka35 lubi tę wiadomość
-
Cebulka35 super wiadomość, Gratulacje zdrowej dziewczynki 😃
Takie wiadomości podniosą trochę na duchu. Mnie nadal od tego zatrucia kłuja jakby jajniki, sama nie wiem, najbardziej odczuwam jak chodzę.
Mój partner męczy mnie pod względem jedzeniem, że mam jeść bo dzidziuś musi jeść 😅 a mi się np. nie chce albo zasnę wcześniej i nie zjem już nic na wieczór. Męczy, truje ale nerwowość mi już przeszła 🙂Cebulka35 lubi tę wiadomość
-
Cebulka gratulacje!! 💓💓
Matko same panienki tutaj, mam nadzieję że się wyłamiemy i ta mała fasoleczka okaże się synciem 🥹🥹Cebulka35 lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - problem z łożyskiem, do dokładnego określenia na prenatalnych
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Gilgotek wrote:Matko same panienki tutaj, mam nadzieję że się wyłamiemy i ta mała fasoleczka okaże się synciem 🥹🥹
Na ten moment chyba na wątku są potwierdzone dwie dziewczynki i jeden chłopiec, chyba że coś mi umknęło
Gilgotek lubi tę wiadomość
-
Cebulka gratulacje 😊❤️ najważniejsze, że wszystko w porządku i wynik Cię uspokoił!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 12:40
Cebulka35 lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml