Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gilgotek na TSH tak długo?! Masakra ale się lenią
Ja to tylko USG niestety, musi być git, nie dopuszczam do głowy innej opcji, bo i tak nie jesteśmy w stanie sprawdzić.
Mi się też wydawało, że jakaś przewaga dziewczynek, ale może to były tylko wymarzone płcie i mi się pomyliło 🫣
Któraś pytała o męża. Mój jest w szczycie sezonu w pracy, wychodzi jak śpię, wraca po 20 i zaraz idzie spać, więc nie zdąży mnie wkurzyć 😂 i tak jeszcze miesiącKsiążkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
Gilgotek wrote:Dziewczyny a tak swoją drogą tylko ja nie robię NIFTY czy tych innych badań?
Samo USG + pappa tylko robię -
Dziewczyny mam wyniki testu pappa i zaniepokoiłam się :o
11 tydz i 3 dzień
31 lat
Pappa Delfia 4,01 iu/l
Hcg Wolna jednostka 119,34
PLGF 15,1 pg/ml
Ciśnienie 90/60. Czy któraś się zna? Wiem, że to z USG trzeba porównać ale i tak stresik jest.Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
Moniczka38 wrote:Dziewczyny mam wyniki testu pappa i zaniepokoiłam się :o
11 tydz i 3 dzień
31 lat
Pappa Delfia 4,01 iu/l
Hcg Wolna jednostka 119,34
PLGF 15,1 pg/ml
Ciśnienie 90/60. Czy któraś się zna? Wiem, że to z USG trzeba porównać ale i tak stresik jest.
A masz jednostki tych wszystkich wartości? Bo z tego co kojarzę jest to wszystko na mom przeliczaneFabregasowa lubi tę wiadomość
-
Ja również robię tylko USG i pappa bo mam tak w pakiecie. Nie miałam nigdy w rodzinie żadnych wad ani chorób genetycznych więc nie myślę nawet że mogłoby być inaczej.
Właśnie zauważyłam że nie mam Umki na pierwszej stronie także bardzo proszę o daty to wpiszę. 😊
Daniela to zaznaczyć chłopca czy czekać na później?Umka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy jecie takie rzeczy jak szynki parmenskie, salami itp. na pizzy? Niby piszą że jak jest zapiekana to niby można, ale na takiej typowo włoskiej pizzy raczej nie jest poddana odpowiedniej obróbce termicznej. Chodzi za mną pizza a tu tyle rzeczy nie można.
Ja liczę na chłopca, może w poniedziałek się już dowiem. Robię jednak tylko USG i pappa. Jeżeli wyniki będą choć trochę złe na pewno będę badać dalej. -
Kurczę ja tak nie analizuje jedzenia. Salami jadłam normalnie i to włoskie salami 😂 Jedynie bym nie zjadła sushi z surowymi owocami morza i alkoholu wiadomo.
Mini94 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Książkara to i ja proszę o wpisanie terminu na 03.12 i prenatalnych na 26.05 ☺️
Mini94 ja nie jem suszonych szynek, serów pleśniowych, sushi ani jedzenia gdzie może być surowe jajko/żółtko i kurczakaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 19:00
Mini94, Umka lubią tę wiadomość
-
Ja proszę o wpis termin na 12.12
Prenatalne 9.06
Ja jem wszystko oprócz surowego miesa, ryb. Sushi zamawiam bez surowych rybSery pleśniowe jem z supermarketów czytam skład czy mleko jest pasteryzowane 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 18:53
Mini94 lubi tę wiadomość
👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm GS 2.47 cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
Panorama 9+6 tc zdrowy 🩵
-
Mini94 wrote:Dziewczyny czy jecie takie rzeczy jak szynki parmenskie, salami itp. na pizzy? Niby piszą że jak jest zapiekana to niby można, ale na takiej typowo włoskiej pizzy raczej nie jest poddana odpowiedniej obróbce termicznej. Chodzi za mną pizza a tu tyle rzeczy nie można.
Ja liczę na chłopca, może w poniedziałek się już dowiem. Robię jednak tylko USG i pappa. Jeżeli wyniki będą choć trochę złe na pewno będę badać dalej.
Salami na pizzy zjem, 200 stopni w piecu to dla mnie wystarczające. Bez obróbki staram się nie jeść. Parmeńskiej nie jem, ale dlatego, że pieczona jest dla mnie nie do przejścia, tylko surowizna.
Ja ze wszystkiego najbardziej tęsknię za sushi... Wiadomo, że są z pieczoną i wege, ale to nie to samo. -
Willsee wrote:A masz jednostki tych wszystkich wartości? Bo z tego co kojarzę jest to wszystko na mom przeliczane
Nie podałam tylko jednostki hcgdopisalam. Wiecie jak to interpretować???
11 tydz i 3 dzień
31 lat
Pappa Delfia 4,01 iu/l
Hcg Wolna jednostka 119,34 IU/l
PLGF 15,1 pg/mlStarania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
Muszę was opuścić, lekarz stwierdził ciążę obumarłą, brak akcji serduszka 💔. Po wielkości stwierdził że mogło dojść do zatrzymania w 8t.c.
Mam się zgłosić do szpitala jutro lub w maksymalnie w środę. Jestem totalnie załamana, trzymajcie się dziewczyny życzę wam wszystkim powodzenia.30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
Moniczka38 wrote:Nie podałam tylko jednostki hcg
dopisalam. Wiecie jak to interpretować???
11 tydz i 3 dzień
31 lat
Pappa Delfia 4,01 iu/l
Hcg Wolna jednostka 119,34 IU/l
PLGF 15,1 pg/ml
Ogólnie to dopiero lekarz wprowadza do programu i przelicza. Ja niby próbowałam w pierwszej ciąży szukać informacji, jak to przeliczać, używałam chyba kalkulatorów, a i tak wyszły mi inne wartości, niż lekarzowi -
Wixa🌸 wrote:Muszę was opuścić, lekarz stwierdził ciążę obumarłą, brak akcji serduszka 💔. Po wielkości stwierdził że mogło dojść do zatrzymania w 8t.c.
Mam się zgłosić do szpitala jutro lub w maksymalnie w środę. Jestem totalnie załamana, trzymajcie się dziewczyny życzę wam wszystkim powodzenia.
Bardzo mi przykro i to już tak blisko końca pierwszego trymestru 😢 -
Wixa🌸 wrote:Muszę was opuścić, lekarz stwierdził ciążę obumarłą, brak akcji serduszka 💔. Po wielkości stwierdził że mogło dojść do zatrzymania w 8t.c.
Mam się zgłosić do szpitala jutro lub w maksymalnie w środę. Jestem totalnie załamana, trzymajcie się dziewczyny życzę wam wszystkim powodzenia.
Wixa to straszne💔 jesteśmy na tym samym etapie i nie sądziłam że kogoś to jeszcze spotka na tej grupie. Przytulam mocno i bardzo Wam współczuję 💔😢 trzymajcie się mocno i życzę dużo sił ❤️