Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadnijcie co tu mamy
https://zapodaj.net/plik-V3z4YWsWrW
Pani dr zachwycona wszystko ok. Bobo 8.7 cm
Jedyne czym mnie zastrzeliła to tym że II trymestr liczymy od 16 tyg. A aplikacja od początku 13 tyg pokazuje że zaczął się II. Nie dyskutowałam, ale już nic nie rozumiem. Przecież 16 tygodni to skończone 4 miesiące...Belma, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
-
Hdfs wrote:Tak robisz to po to aby mogli Ci wyliczyć napodstawie pappy ryzyko nadciśnienia ciążowego, tego czegoś co bierze się na to acard do któregoś tc, w nifty masz wady wrodzone. Pytałam swojej ginekolog czy muszę to robić skoro mam panoramę powiedziała, że oczywiście że muszę żeby wykryć te rzeczy.
Hmm, dziwne, pierwsze słyszę, ale jutro będę u mojej ginekolog, więc spytam 🙈 Bo my po to płaciliśmy 2 tysiące za Nifty, żeby nie robić Pappy, która daje zaburzone wyniki. Nie chcieliśmy podchodzić do Pappy w ogóle, żeby oszczędzić sobie nerwów, bo zbyt dużo bliskich znajomych miało fałszywe wyniki. Więc dla mnie się teraz wyklucza jedno z drugim 🙈
Zwłaszcza, że moja lekarka sama odradzała nam Pappe. No nic, jutro ją zaatakuje pytaniami 😀
Wiewiórka - nawet nie strasz, że płeć z Nifty może się jednak różnić 😅 Bo ja nie przeżyję zmiany z Marysi na Ignasia 🙈 Ale fakt dziwna sytuacja, że zarodek przebadany i wychodzą dwie różne płci. Nie wiem, czy możliwy był błąd przy badaniu zarodków, czy jak. Niestety nie znam się w tym temacieWiem jedynie tyle, że badania takie jak Nifty mogą się pomylić i wskazać chłopca, jeśli np. wykryły męskie geny, tzn. często jest tak, że na przykład były bliźniaki, z czego jeden się nie rozwinął, a wciąż wyszło z badań jego DNA, dlatego, że męskie jest silniejsze.
Tyle wyczytałam, jak szukałam informacji, czy aby na pewno mamy dziewczynkę 😂
Ja już dziś zrobiłam pierwsze zakupy dla Małej i na razie spokój przez kolejne kilka miesięcy. Chciałam po prostu nagrodzić samą siebie za te stresy przed ostatnimi badaniami 😀 Jutro mamy kolejną wizytę, bo tak jak mówiłam, doktor chce jeszcze raz zrobić prenatalne, bo Mała będzie o tydzień starsza, więc będzie mogła o wiele dokładniej wszystko zobaczyć. Mam nadzieję, że już oficjalnie usłyszymy, że wszystko dobrze 🥰 -
Jutro to wszytsko zgłoszę bo dzisiaj dopiero otrzymałam wynik a byłam w pracy. Podobno pewniejszy jest wynik badania zarodka. Blizniaka na pewno nie było, był podany 1 zarodek, czesto usg i nawet nie podejrzewali ciazy mnogiej. W kariotypie zarodka tez nie bylo mozaiki.
Będę informować jak sie sprawa rozwinie.Starania od 01.2024
🧔♂️ 33
✅️✅️✅️ wyniki wzorowe
👩32
AMH 06.24 - 0.069 ➡️ 09.24 - 0.79
Biosteron, Q10, wit D, DHA, Pregna start, Inozytol
1 stymulacja 02.25
Punkcja 06.03:
11 pobranych ➡️ 6 dojrzałych ➡️ 6 zapłodnionych ➡️3❄️ (2x 4.1.1 z 5 doby, 1x 5.1.1 z 6 doby) przebadane, zdrowe
FET 03.04 ❄️ 4.1.1 🙏🙏🙏
7dpt beta 41
9dpt beta 106
11dpt 280
16 dpt 2452
Usg 30.04 6mm i serduszko 😍 -
Jestem zachwycona Waszymi zdjęciami cudne 🥰 miło się czyta takie wiadomości 🙂
Mnie dziś niestety spotkały pierwsze ciążowe zakupy. Jeszcze w zeszły piątek miałam na sobie skórkowe legginsy i było ok a dzisiaj pracy tak mi brzuch odcisły takie ciasne są. Z moim dzisiaj patrzyliśmy z niedowierzaniem jak mi brzuchol wywaliło 🤣 liczyłam na malutki brzuszek ciążowy a chyba nie tędy droga. Tak nagle niespodziewanie szok, na razie to się wstydzę bo wyglądam jakbym pożarła 🫣 -
Daniela77 wrote:Zgadnijcie co tu mamy
https://zapodaj.net/plik-V3z4YWsWrW
Pani dr zachwycona wszystko ok. Bobo 8.7 cm
Jedyne czym mnie zastrzeliła to tym że II trymestr liczymy od 16 tyg. A aplikacja od początku 13 tyg pokazuje że zaczął się II. Nie dyskutowałam, ale już nic nie rozumiem. Przecież 16 tygodni to skończone 4 miesiące...
No jak dla mnie chłopiec jak byk 😅Daniela77 lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze prenatalne 🫶🏼 jak ktoś ma zwykłą wizytę to również 🫶🏼
Delfi lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - za grube łożysko
⏩ 06.06 prenatalne 🥹 USG w porządku, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Zdarza się przeczytać o błędzie w nifty. Na szczęście robiłam panoramę bo już zżyłam się z tym że będzie chłopiec 🥲 i nie chce inaczej.
Na 9 prenatalne 🥹👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Zdarza się przeczytać o błędzie w nifty. Na szczęście robiłam panoramę bo już zżyłam się z tym że będzie chłopiec 🥲 i nie chce inaczej.
Na 9 prenatalne 🥹
Powodzenia, to można powiedzieć, będziemy prawie w identycznym czasie na prenatalnych. Ja 9:15Frelcia_na_chwilę lubi tę wiadomość
-
Powodzenia dziewczyny ✊️
Delfi lubi tę wiadomość
-
Krew na sanco pobrana. Zobaczymy, czy lekarz dobrze trafił z płcią. 😉
Trzymam dziewczyny kciuki za dzisiejsze badania. 🍀🍀🍀Delfi, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Zdarza się przeczytać o błędzie w nifty. Na szczęście robiłam panoramę bo już zżyłam się z tym że będzie chłopiec 🥲 i nie chce inaczej.
Na 9 prenatalne 🥹 -
MadCat wrote:Co do płci czy i co do wad?
Aż sobie z ciekawości poczytałam, Nifty - błędy przy wadach 1:10000 (ok 0,01%), a błędy w ustalaniu płci 1:200. Uważam, że dość często ten błąd w ustalaniu płci jak za tę cenęHdfs lubi tę wiadomość
-
MadCat wrote:Co do płci czy i co do wad?
Płci👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Ja dziś miałam wizytę. Usłyszałam od lekarki: Ale urosłaś! 😅 Na szczęście chodziło jej o macicę, że sięga już do pępka. Bo wagowo mniej niż przed ciążą 🙂
Delfi, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍 -
KasiaXXX wrote:Hmm, dziwne, pierwsze słyszę, ale jutro będę u mojej ginekolog, więc spytam 🙈 Bo my po to płaciliśmy 2 tysiące za Nifty, żeby nie robić Pappy, która daje zaburzone wyniki. Nie chcieliśmy podchodzić do Pappy w ogóle, żeby oszczędzić sobie nerwów, bo zbyt dużo bliskich znajomych miało fałszywe wyniki. Więc dla mnie się teraz wyklucza jedno z drugim 🙈
Zwłaszcza, że moja lekarka sama odradzała nam Pappe. No nic, jutro ją zaatakuje pytaniami 😀
Wiewiórka - nawet nie strasz, że płeć z Nifty może się jednak różnić 😅 Bo ja nie przeżyję zmiany z Marysi na Ignasia 🙈 Ale fakt dziwna sytuacja, że zarodek przebadany i wychodzą dwie różne płci. Nie wiem, czy możliwy był błąd przy badaniu zarodków, czy jak. Niestety nie znam się w tym temacieWiem jedynie tyle, że badania takie jak Nifty mogą się pomylić i wskazać chłopca, jeśli np. wykryły męskie geny, tzn. często jest tak, że na przykład były bliźniaki, z czego jeden się nie rozwinął, a wciąż wyszło z badań jego DNA, dlatego, że męskie jest silniejsze.
Tyle wyczytałam, jak szukałam informacji, czy aby na pewno mamy dziewczynkę 😂
Ja już dziś zrobiłam pierwsze zakupy dla Małej i na razie spokój przez kolejne kilka miesięcy. Chciałam po prostu nagrodzić samą siebie za te stresy przed ostatnimi badaniami 😀 Jutro mamy kolejną wizytę, bo tak jak mówiłam, doktor chce jeszcze raz zrobić prenatalne, bo Mała będzie o tydzień starsza, więc będzie mogła o wiele dokładniej wszystko zobaczyć. Mam nadzieję, że już oficjalnie usłyszymy, że wszystko dobrze 🥰
No ale, przecież w panoramie czy w nifty nie masz ryzyka nadciśnienia lub ryzyko preeklampsjipo to się robi test Pappa, na wady wrodzone w pappa nie patrzysz jeżeli masz nifty.
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179 Panorama zdrowy 🩵
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
13+3 tc crl 7, 29 cm ❤️166
-
Ja już po prenatalnych, wszystko jest tak, jak powinno, lekarz powiedział, że nie ma do czego się przyczepić. Kamień z serca ☺️
A i to moja kruszynka, lekarz powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka. Marzy nam się z mężem córeczka, więc byłoby cudownie, choć jakby potem się coś zmieniło, najistotniejsze, że wszystko jest dobrze
Yuna**, Książkara_w_ciąży, Belma, Daniela77, KasiaXXX, Wilga27, Megipta, taterniczka, Pierniczka, Izuś84, PoskromionaZłośnica, Pogubiona, Rudka, Maura lubią tę wiadomość
-
Wszystko ideolo na prenatalnych
)) Pani doktor powiedziała że ona bardzo nifty odradza bo tam kwiatki lubią wychodzić bo to Chiny badają.
Yuna**, Delfi, Belma, KasiaXXX, Wilga27, Megipta, Pierniczka, PoskromionaZłośnica, Rudka lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Super, że prenatalne idealnie u Was 🩷
Widzicie dziewczyny, co lekarz to opinia. U nas na przykład i moja lekarka, i lekarze prowadzący innych znajomych polecali bardzo Nifty, a narzekali na Sanco, i inne. U nas Nifty było badane akurat w Chorwacji w laboratorium, nie w Chinach
No nic, to jak jak w życiu i w macierzyństwie. Każdy będzie miał swoje zdanie 🤷🏼♀️ Najważniejsze, żeby na końcu spotkać zdrową dzidzię.
U nas dziś bliska przyjaciółka miała CC i na świat przyszedł synek, o którego starali się prawie 7 lat, w końcu udało się również za pomocą in vitro. Aż poczułam ulgę, jak zobaczyłam zdjęcia, że są razem 🥹 Bardzo życzyłam im tego, żeby im się udało, no i jest - zdrowy synek ❤️Wojsia, Maura lubią tę wiadomość