X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • PoskromionaZłośnica Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się bólami podbrzusza jak na okres. To najzupełniej normalne i będzie się jeszcze długo pojawiało w ciąży. Macica rośnie i w brzuchu wszystko musi się poprzesuwać. Jeśli nie ma plamień ani innych niepokojących objawów, to można olać, bo to po prostu objaw ciążowy jak zaparcia, zmęczenie i nudności, nerwowość.
    Ja na szczęście nie wkurzam się na męża ale w za to wykańczam go narzekaniem. A to mdłości, a to ból głowy, a to ból pleców, katar, pękające kąciki ust, no i ciągle zwalające z nóg zmęczenie. Biedny ciągle musi tego wysłuchiwać.

Wisienka95 - napisałaś ZDROWY chłopiec. Czy to nie najważniejsze??? 😀 Czemu masz wyrzuty sumienia? Każdy ma jakieś oczekiwania i jak się nie sprawdzą, to czujemy się rozczarowane. To normalne. Kochać będziesz tak samo.

Kurcze mój 3-letni starszak to faktycznie jest wyrośnięty. 😯 Ale ja to widzę w grupie przedszkolnej. Niby najmłodszy, a przerósł nie tylko dziewczynki. W pepco mu kupuje spodnie na 110. No ale pepco ma dziwne rozmiarówki.

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820
    25 dpt - beta 22546 jest ❤️
    10+1 tc Crl 3,41 cm
    11+5 tc Crl 5,8 cm

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    U mnie 4latek ma coś koło 16,17 kg. Ale on jest wysoki. Nosi ciuchy rozmiar większe niż wiek. Mój mąż ma prawie 2m i teść też, 😂 ale syn urodzony w standardowym formacie xD
    PoskromionaZłosnica mi właśnie zostaną tabsy i już myślę co zrobić. Chyba dam koleżance co się stara o ciaze. Mam kwas foliowy i pregna Start nie skończę raczej
    Ja je wykończę po ciąży, kwas foliowy można lykac normalnie, a ja nie jem mięsa więc tym bardziej.
    Koleżanka na pewno się ucieszy. 😀

2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820
    10+1 tc Crl 3,41 cm
    11+5 tc Crl 5,8 cm

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie jedno marzenie, że tym razem uda mi się pochodzić w letnich ciążowych sukienkach. Jak myślicie, jest szansa???? 😅

2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    10+1 tc Crl 3,41 cm
    11+5 tc Crl 5,8 cm

preg.png
  • Chałwa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica mysle, że napewno będzie szansa. ;)

Chociaż ja w sukienkach wyglądam źle, nie lubię, zle się w nich czuje ;).

Wczoraj byłam z mamą w teatrze na Mistrzu i Małgorzacie. Polecam - jak będziecie miały okazję, to się nie wahajcie. Na prawde warto.

Pytałam o wózki, bo nie mam pojęcia ile się czeka :P. Pewnie zależy od modelu i firmy.

A czy któraś dostala leki na ciśnienie w ciazy ? I przy jakich wartościach? Na razie mierze 3x dziennie jak się da do następnej wizyty i będę pytać dr , czy coś z tym robimy. 140 nie przekracza, ale takie 135 potrafię mieć. Rozkurczowe tak poniżej 90 się raczej trzyma. Sprawa z moją pracą dalej nie jest do końca zamknięta, chyba będę musiała na chwilę wrócić:/, to też może mieć wpływ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:28

PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️
    7.04 - beta 26
    9.04 - beta 76
    11.04 - beta 244
    30.04 - 9 mm ludzika z sercem 🦄
    6.06. - prenatalne , niskie ryzyka 🐎
    30.06 - wizyta ⏳️

preg.png
  • Monia_13a Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , nie udzielam się bo przez alergię nie jestem w stanie siedzieć na telefonie mam takie kichanie katar wychodzi oczami że nie mogę funkcjonować normalnie.. byłam na badaniach prenatalnych 13.06 dziecko zdrowe a ryzyka niskie , płeć słabo widoczna bardziej w stronę dziewczynki:) a marzy nam się bardzo dziewczynka.. czy która ma alergię i bierzecie jakieś tabletki ? Mam krople do nosa i oczu ale nie pomagają jutro mam 14+0 tydzień ciąży

Belma, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość

• Książkara_w_ciąży Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia_13a wrote:
    Cześć dziewczyny , nie udzielam się bo przez alergię nie jestem w stanie siedzieć na telefonie mam takie kichanie katar wychodzi oczami że nie mogę funkcjonować normalnie.. byłam na badaniach prenatalnych 13.06 dziecko zdrowe a ryzyka niskie , płeć słabo widoczna bardziej w stronę dziewczynki:) a marzy nam się bardzo dziewczynka.. czy która ma alergię i bierzecie jakieś tabletki ? Mam krople do nosa i oczu ale nie pomagają jutro mam 14+0 tydzień ciąży

Monia ja mam to samo. Oczy spuchnięte, czerwone, swędzą...kocham i smarkam jak najęta. Ja mam od ginekologa Zyrtec ale nie mogę go łykać codziennie tylko przy "nasilonych objawach". Tylko że odkąd nie pada to ja mam wiecznie nasilone objawy...mam też krople do oczu i no cóż. Zażywam Zyrtec tak co 3/4 dni ale to o wiele za mało, umieram czasami normalnie.

🧍‍♀️32🧍‍♂️33
    Pierwszy test 1/04/25😍
    Beta 2/04/25 - 203,5
    Beta 5/04/25 - 898,70
    23/04/25 - jest serduszko❤️

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle pisałyście o tych bolach brzucha że właśnie mnie poskładało 😂 A muszę po południu być w formie bo mam ostatni występ tańca 🙈

Co do wózka. Ja akurat kupiłam używany. I teraz i poprzednio. Jedyny nowy jaki kupowałam to typu parasolka i był za 200 monet. Wózek to nie jest coś co chce nowe, żal mi tych kilku tysi. Teraz kupiłam maxi cosi adorra i dałam 200 a stan super. Adaptery do fotelika też pasują. Ja patrzę po wózku czy lekko idzie, jak się składa - pierwszy wózek składał się tragicznie😂 jak za cienkie koła to wpada w szczeliny. I w zasadzie tyle. Kolor to już drugorzędna rzecz. Byle nie jakaś żarówa. Teraz trafił mi się szary

PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne

⏩Wizyta 23.06

Termin porodu 29.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start, Acard 150

preg.png
  • Kłapciuch Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia_13a wrote:

Jestem alergiczką i lekarz prowadzący powiedział że mam normalnie zażywać leki, a zażywam jovesto od alergologa na receptę 😊 plus do tego kupiłam krople do nosa na alergię które mogą być stowane w ciąży- ectoclarin

🙋‍♀️29
    🙋🏽‍♂️37

PCOS- podwyższone androgeny
    Starania od 12.2021
    Sierpień 22 -⏸️😍
    Wrzesień 22- 💔7+5 😭
    Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
    Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
    24.03- beta 117
    26.03- beta 217 prog 35 😍
    1.04- beta 1642 🙏
    8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
    22.04-1,63cm 8+0 🙏
    rośnij ziarenku 🥜 🥹
    21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
    27.05- 73g 🥰
    17.06- 177g kruszynki ♥️
    9.07- połówkowe 🙈

preg.png
  • Książkara_w_ciąży Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłapciuch wrote:
    Jestem alergiczką i lekarz prowadzący powiedział że mam normalnie zażywać leki, a zażywam jovesto od alergologa na receptę 😊 plus do tego kupiłam krople do nosa na alergię które mogą być stowane w ciąży- ectoclarin

Ja właśnie od kilku lat jestem na Jovesto ale zabronił mi go brać bo ponoć jest za silny dla kobiet w ciąży...co lekarz to opinia najwyraźniej. Ale chyba zacznę brać ten Zyrtec codziennie bo chyba takie męczenie się jest gorsze niż ta jedna tabletka.
    Miłego weekendu dziewczyny😘

🧍‍♀️32🧍‍♂️33
    Pierwszy test 1/04/25😍
    Beta 2/04/25 - 203,5
    Beta 5/04/25 - 898,70
    23/04/25 - jest serduszko❤️

preg.png
  • Szu_szu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Hej dziewczyny, dawni mnie tu nie było... trochę się u was dzieje 😉 większość z was już wie co tam nosi pod sercem ❤️ odebrałam wyniki harmony, będzie zdrowy chłopiec.
    Powiem szczerze, że trochę mnie to zmiotło z planszy. Mam już jednego synka i miałam nadzieję na dziewczynkę. Tym bardziej że 3/4 rodziny wróżyło i wmawiało mi że będzie dziewczynka. Myślałam, że płeć nie ma znaczenia ale sama się chyba oszukiwałam.
    Teraz już się troche z tym oswajam ale łzy się polały i teraz mam wyrzuty sumienia.

Ja wy sobie radzicie z informacja o płci?

A ja zojojam. Uważam, że masz prawo być rozczarowana, bo miałaś jakieś tam oczekiwania, marzenia itp. I nie masz o co się obwiniać w tym temacie. Mam wrażenie, że obecna narracja odbiera prawo do jakichkolwiek preferencji, zbywając krótkim "nieważne jaka płeć, byle było zdrowe". A dla mnie to zupełnie różne rzeczy. Oczywiście, że ważne jest żeby było zdrowe. I oczywiście, że pewnie będzie się kochać niezależnie od płci. Ale czy to znaczy, że nie można sobie pomarzyć o małej księżniczce?

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków

27.05 zdrowe dzieciaczki, prawdopodobnie 🩷🩷🩵

preg.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chałwa wrote:
    PoskromionaZłośnica mysle, że napewno będzie szansa. ;)

Chociaż ja w sukienkach wyglądam źle, nie lubię, zle się w nich czuje ;).

Wczoraj byłam z mamą w teatrze na Mistrzu i Małgorzacie. Polecam - jak będziecie miały okazję, to się nie wahajcie. Na prawde warto.

Pytałam o wózki, bo nie mam pojęcia ile się czeka :P. Pewnie zależy od modelu i firmy.

A czy któraś dostala leki na ciśnienie w ciazy ? I przy jakich wartościach? Na razie mierze 3x dziennie jak się da do następnej wizyty i będę pytać dr , czy coś z tym robimy. 140 nie przekracza, ale takie 135 potrafię mieć. Rozkurczowe tak poniżej 90 się raczej trzyma. Sprawa z moją pracą dalej nie jest do końca zamknięta, chyba będę musiała na chwilę wrócić:/, to też może mieć wpływ.
    Ja biorę dopegyt od początku ciąży, wcześniej brałam co innego, ale ja ogólnie mam nadciśnienie.Przy 1 tabletce trafiłam do szpitala z ciśnieniem 202/180 ,teraz biorę 3 (2 rano i 1 wieczorem) i się trzyma w okolicy 130/80, czasami mniej 😃 u lekarza rośnie dlatego na wizyty noszę mój zeszyt z zapisanym ciśnieniem 😊

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    preg.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    A ja zojojam. Uważam, że masz prawo być rozczarowana, bo miałaś jakieś tam oczekiwania, marzenia itp. I nie masz o co się obwiniać w tym temacie. Mam wrażenie, że obecna narracja odbiera prawo do jakichkolwiek preferencji, zbywając krótkim "nieważne jaka płeć, byle było zdrowe". A dla mnie to zupełnie różne rzeczy. Oczywiście, że ważne jest żeby było zdrowe. I oczywiście, że pewnie będzie się kochać niezależnie od płci. Ale czy to znaczy, że nie można sobie pomarzyć o małej księżniczce?

Podpisuję się pod tym. Jak się okaże na badaniu że lekarz się pomylił, i nie będzie dziewczynki - będę autentycznie zawiedziona. Zresztą dzisiaj mam tak ciężki dzień dla głowy że to jakiś hardcore jest

preg.png
  • taterniczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:

Ja też rozumiem, bo my liczyliśmy na dziewczynkę. Nawet już mieliśmy pomysły na imię. Okazało się, że będzie chłopak i w chwili otrzymania informacji trochę smutno nam się zrobiło. Oczywiście, że będziemy kochać i już teraz jest radość, że po prenatalnych wyszło, że zdrowy i że wszystko w porządku, ale został nam jeden zamrożony zarodek i może tam czeka dziewczynka. 😉

niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
    beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
    2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
    5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
    cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

preg.png
  • KasiaXXX Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś poskładało - strasznie kłuje mnie podbrzusze, leżę od rana… masakra. Mam nadzieję, że wszystko dobrze :( Wiem, że mówicie, że to normalne, ale człowiek nie umie się nie stresować. Tak to jeszcze nie miałam - ciągłe kłucie i to fest. Wzięłam magnez i nospe, i leżę.

• KasiaXXX Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do uczucia a pro po płci - 100% rozumiem!!! Nie martw się. Daj sobie kilka dni 🩷

My będziemy mieć córeczkę i mega na nią liczyliśmy, i wiem, że jakby się okazało, że chłopiec - czułabym się tak jak Ty, a potem by mi przeszło. Moja siostra też chciała córeczkę, a ma chłopca i kilka dni przepłakała. Mały ma teraz 5 lat i każdy kocha go nad życie :) Moim zdaniem to całkiem normalne, że ktoś ma marzenie co do tego jakiej płci miałby być dzidziuś. Nie obwiniaj się za to.

‹‹ 218 219 220 221 222
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ