Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wilga27 wrote:Maura - ja właśnie będę miała Chicco next 2 me ale dream i chyba też kupię materac rucken.
U mnie bólowe objawy się zmniejszyły i jedyny niepożądany to zmęczenie, no ale na to nic nie poradzę 🥲
Kombinezon Merino pewnie też kupię i 50-56, raczej celuję w engela ale na vinted
Też miałam zamiar kupować na vinted ale… wszystkie te które mi się podobały (bo widać było że są w naprawdę dobrym stanie, nie prane itp) to cenowo z tą ochroną wysyłka itp wychodziły pod 300 zł… a za nowy dałam 360 🫣 -
Witam się z wami dziewczyny po wakacjach 🏜🫠
Przeżyłam lot samolotem i cieszę się że miałam zaświadczenie od lekarza bo za każdym razem na bramce robili problem🙈
Czy jestem jedyna dziewczyna która nie ogarnęła jeszcze NIC dla bobasa? Fakt, mam dużo rzeczy po synu ale jeszcze trzeba to ogarnąć a mi się nie chce. Poza tym trzeba zmienić kolor bo ściany są ROZOWE 😁 wyszliśmy z założenia 5 lat temu że druga będzie dziewczynka 🙉🙊 ale nie pyklo -
Wisienka95 wrote:Witam się z wami dziewczyny po wakacjach 🏜🫠
Przeżyłam lot samolotem i cieszę się że miałam zaświadczenie od lekarza bo za każdym razem na bramce robili problem🙈
Czy jestem jedyna dziewczyna która nie ogarnęła jeszcze NIC dla bobasa? Fakt, mam dużo rzeczy po synu ale jeszcze trzeba to ogarnąć a mi się nie chce. Poza tym trzeba zmienić kolor bo ściany są ROZOWE 😁 wyszliśmy z założenia 5 lat temu że druga będzie dziewczynka 🙉🙊 ale nie pyklo
U mnie z dolegliwości to głównie zgaga. W 1 ciąży też miałam ale na tragicznym poziomie 🙈 teraz da się żyć👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
⏩ Wizyta 8.09
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Willsee wrote:Też miałam zamiar kupować na vinted ale… wszystkie te które mi się podobały (bo widać było że są w naprawdę dobrym stanie, nie prane itp) to cenowo z tą ochroną wysyłka itp wychodziły pod 300 zł… a za nowy dałam 360 🫣
W sumie masz rację .. przejrzę zatem vinted i poszukam też jakichś promocji w internecie może to lepszy pomysł👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎
-
Mini94 wrote:Dzisiaj wyczytałam na innym wątku, że Acard i inne żelaza można mieć za darmo (chyba na wątku listopadowym). To tak informacyjnie jakby ktoś chciał zaoszczędzić parę groszy.
Co do krawień z dziąseł to miałam zalecone przez ginekolog rutinoskrobin i witaminę C rozpuszczalną, ale nie mogłam tego brać długo, dlaczego już nie pamiętam ale w miarę pomogło.
Po zabiegu miałam opuchnięte i odklejone dziąsła i na to Eludril mogłam płukać i to tylko przez tydzień. Ogólnie moje dziąsła zagoją się dopiero po ciąży, więc szczotkowanie zębów to nic przyjemnego. Jeszcze jakąś maść mogłam stosować ale nie kupiłam bo za dużo tego by było. We wrześniu jakoś mam wizytę kontrolną u stomatologa to zobaczymy co powie o dziąsłach.
U mnie z dolegliwości to jeszcze refluks jak leżę. Zauważyłam, że leżenie na lewym boku pomaga. Tyle dziewczyn wyczekiwało magicznego drugiego trymestru a ja tak tęsknię za pierwszym, drugi trymestr mnie nie oszczędza.
Biedna, ale Cię ora, wysyłam dużo siły!
Jest osobna jednostka opisana jako ciążowe zapalenie dziąsęł, ale właśnie, przechodzi jak hormony się ogarną. Eludril jest fajny, ale jeden składnik przy dłuższym stosowaniu może przebarwiać zęby (nic strasznego, trwałego, do wypiaskowania, ale po co sobie to fundować). Możesz kupić sobie w formie żelu (Elugel), on ma troszkę inny skład i się ratować w kryzysie.👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe gitówa 💪
19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g
-
Gilgotek wrote:Ja się boję że dziecko mi w tym Engelu 50/56 będzie pływać 🤭🤭 one wypadają na prawdę duże więc o to że będzie za mały w zupełności bym się nie martwiła.
Wyczytałam też na amko że kombinezonów nie warto dla noworodka brać tych większych, z kurteczkę można by o tym pomyśleć żeby wziąć ten większy rozmiar ale też z uwzględnieniem że trzeba tak układać żeby przylegał do ciałka bo inaczej nie zachowuje swoich właściwości
Gdzieś, chyba na FB, babeczka wstawiała fotę swojego poprzedniego noworodzia w tym engelu 50/56, no utopiony po całości. Wiadomo rodzą się i większe dzieci, można coś podwinąć, ale na zdjęciu zero szans żeby coś z tym zrobić na dany moment 😂 dlatego ja szukam innej opcji, bo przynajmniej wiem, że moje to za duże nie będą👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe gitówa 💪
19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g
-
Też kojarzę właśnie fotki tego Engela 50-56 i, że duże takie 😅 Przekonałyście mnie. Wezmę w takim razie ten 50-56 w Kiku, bo się zakochałam. Są takie piękne kolory, no i ta cena 25 euro. W Polsce ich nawet nigdzie nie ma jeszcze, normalne. Nawet jakieś inne metki mają, że specjalnie wyprodukowane dla nich i w 100% z wełny.
-
Gilgotek wrote:Masz już go? Jak oceniasz?
W dotyku jest taki hm, sztywny, ale łatwo go ręką ścisnąć i wtedy słychać w środku jakby takie drobinki, szelest, zupełnie inne odczucie niż jak lateksowy dla dorosłych czy sprężynowy -
Willsee wrote:Też miałam zamiar kupować na vinted ale… wszystkie te które mi się podobały (bo widać było że są w naprawdę dobrym stanie, nie prane itp) to cenowo z tą ochroną wysyłka itp wychodziły pod 300 zł… a za nowy dałam 360 🫣
Dokładnie, też patrzyłam na Vinted to wysokie ceny, poczekam może jakaś promka wleci jeszcze na amko 🙂 -