X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Lychee Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka wrote:
    Hejka, miłego dnia dla wszystkich i powodzenia w wizytach🤗.
    Przyszedł nam dzisiaj pojazd dla kierownika czekaliśmy 3,5 tygodnia na Roana ivi gdyby któraś była ciekawa bo widziałam że często piszecie o tym wózku.

Ooo to bardzo szybko! My będziemy czekać 8 tygodni 🫣 a na jaki kolor się zdecydowaliście?

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
    🔜
    TP 10.12.2025

preg.png
  • tęczynka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mystic Blue na czarnej ramie.

Lychee lubi tę wiadomość

• KasiaXXX Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że możecie ten wózek od razu „wymacać” 😁 Nasz przyszedł tydzień temu, ale czeka w Polsce. W piątek jedziemy do domu, więc od razu wieczorem będziemy oglądać. Mam nadzieję, że kolor na żywo jest tak samo piękny, bo jego widzieliśmy tylko w necie i na próbkach 😁

• MadCat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam w tych sklepach co wczoraj przeglądałam. Nie chciałam by mi te koszyki wygasły więc ogarnięte. Tez musze niedługo komodę kupic bo jak zacznę wyciągać rzeczy i prac to umrę pod tą sterta 😂

Lychee lubi tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵

⏩ Wizyta 8.09

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • tęczynka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogliśmy go nie odbierać bo jest opcja np. odebrania w listopadzie a tak wiadomo że leci gwarancja ale nie mogliśmy się powstrzymać tak to wszystko cieszy

PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość

• KasiaXXX Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka wrote:
    Mogliśmy go nie odbierać bo jest opcja np. odebrania w listopadzie a tak wiadomo że leci gwarancja ale nie mogliśmy się powstrzymać tak to wszystko cieszy

No pewnie, rozumiem. Ja też czekam, aż nasz złożymy 😅 Postoi pewnie jakiś czas złożony, żeby oko nacieszyć, a może później złożymy znów. Jeszcze nie wiem, ale na pewno chce nim już po domu pojeździć 😅

• Pierniczka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy w weekend zamówić Roana i Cybexa i odebrać w listopadzie🙂

W kwestii ubranek, ile czego przygotowujecie?
    - Z 56 mam:
    7 pajacyków, 7 body długi rękaw, 8 polspiochow/legginsow, 1 welurowy pajacyk, 1 kombinezon zimowy, zestaw koszula i spodenki
    - Z 62 niedużo:
    2 body krótki i 2 długi rękaw, 6 leginsów, bluza
    Lepiej przy takich rozmiarach sprawdzały się wam leginsy+skarpetka czy polspiochy ze stopkami?

Część rzeczy zamówiłam na Vinted, w C&A, część dostałam w prezencie. Z Sinsaya dostałam body i zamówiłam kilka par leginsów, ale czuć ogromną różnice w materiale w porównaniu do C&A czy Newbie, jest dużo cieńszy, ale też mniej przyjemny w dotyku.

05.05 CRL 7,3mm 💓
    30.05 CRL 3,4cm
    18.06 CRL 7,23cm 🧬 prenatalne+nift
    27.06 99g
    25.07 246g
    18.08 433g połówkowe 🧬
    22.08 487g
    26.09 🔜

preg.png
  • tęczynka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ubranka z Sinsay trzeba uważać przy praniu bo się bardzo kurczą.
    Ja ubranka odkupiłam od znajomej i w sumie mamy 3 pełne szuflady 56-62🫣 młody ma chyba więcej ciuchów niż my razem.
    W sumie to wyprawkę mamy na jakieś 85% gotową została tylko apteka i poród w grudniu☺️.
    Na początku nie wiedziałam od czego zacząć a jak zaczęłam to szybko poszło.

• MadCat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    My planujemy w weekend zamówić Roana i Cybexa i odebrać w listopadzie🙂

W kwestii ubranek, ile czego przygotowujecie?
    - Z 56 mam:
    7 pajacyków, 7 body długi rękaw, 8 polspiochow/legginsow, 1 welurowy pajacyk, 1 kombinezon zimowy, zestaw koszula i spodenki
    - Z 62 niedużo:
    2 body krótki i 2 długi rękaw, 6 leginsów, bluza
    Lepiej przy takich rozmiarach sprawdzały się wam leginsy+skarpetka czy polspiochy ze stopkami?

Część rzeczy zamówiłam na Vinted, w C&A, część dostałam w prezencie. Z Sinsaya dostałam body i zamówiłam kilka par leginsów, ale czuć ogromną różnice w materiale w porównaniu do C&A czy Newbie, jest dużo cieńszy, ale też mniej przyjemny w dotyku.
    Ja lubiłam takie półśpiochy ze stopkami. Zapinają się na górze i mają całą pupę rozpinaną. Z tymi było mi najwygodniej. Skarpety takie maluchy zrzucają.

A ja zaczęłam rozważać jednak przewijak na komodzie xD kobieta zmienną jest. Planuję kupować komodę Malm

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵

⏩ Wizyta 8.09

Termin porodu 25. 12👶🏼

preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno nie patrzę na jakąś konkretną ilość ubrań. Wiem, że pewnie będzie (lub nawet już jest 😅) przesadzona, ale nie dość, że to upragniona ciąża i wymarzona córka, to nie mam zamiaru się powstrzymywać 😅 Mała już ma 4 pełne szuflady u nas w szafie, a firmy różne, nie patrzę na to raczej. Pepco, Sinsay, Smyk, H&M, coś tam z Newbie z Vinted. Te ciuszki i tak są na raz, więc ja nie z tych, co wydadzą fortunę na nowe super ekstra ciuchy, więc Pepco i Sinsay to moje uzależnienie 😅 W piątek dostaniemy dwie torby ciuchów od znajomych po ich córeczkach, ale chcę rozsądnie przejrzeć i nie zatrzymywać ich z grzeczności, tylko faktycznie te, które będą mi się podobać, i będą ok.

Będziemy też zamawiać komodę, tylko czekamy na kolegę, bo on ma zniżkę pracowniczą w Ikei, ale no koniecznie musimy to zrobić, bo mimo że mamy szafę pod zabudowę w sypialni, to tak jak mówię, coraz więcej szuflad Marysia nam zajmuje 😅

• Gilgotek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję po 10 sztuk wszystkiego.

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka

⏸️ 13.04
    15.04 beta HCG 580,76
    23.04 beta HCG 6303
    ⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
    ⏩ Czekamy na córeczkę 💓
    TERMIN: 18.12.2025 🤞🏼🩷

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150,
    ❌ Encorton 5mg, Duphaston, Luteina - wyłączone w II trymestrze

preg.png
  • Lychee Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka wrote:
    Mystic Blue na czarnej ramie.

Piękny jest, bardzo długo był naszym faworytem, ale ostatecznie po obejrzeniu osobiście wybraliśmy inny :)

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    🔜
    TP 10.12.2025

preg.png
  • Pierniczka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wskazówki😊 ja już odpalałam wrotki, ale staram się hamować i nie przegiąć, bo z tych małych szybko wyrastają, to pewnie poszaleje z większymi rozmiarami i kolekcja letnia 😆
    Jeszcze mam na liście kombinezon Engel, ale czekam bo może jakaś dobra promka wpadnie 🙂
    W sinsayu zamówiłam legginsy chyba 3 rodzaje, ten sam rozmiar, a już się różnią wielkością między sobą 😀 niby 62, ale bardziej 56 jak przymierzałam do innych marek.
    Ostatnio kupiłam sobie luźniejszy dres, przymierzylam, wypralam, a tam jedną nogawką o kilka centymetrów krótsza od drugiej 😂

05.05 CRL 7,3mm 💓
    30.05 CRL 3,4cm
    18.06 CRL 7,23cm 🧬 prenatalne+nift
    27.06 99g
    25.07 246g
    18.08 433g połówkowe 🧬
    22.08 487g
    26.09 🔜

preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myślicie o inwestycji w maty edukacyjne? Myślicie, że jest sens, żeby kupować taką edukacyjną i do tego osobno dużą piankową, czy od razu dużą piankową, i po prostu kupić jakiś pałąk edukacyjny? :)

Chciałam i to, i to, ale ciągle się zastanawiam. Wiem, że zdania są podzielone, dla dziecka lepiej całkiem płaska powierzchnia właśnie taka jak mata piankowa, zamiast te maty edukacyjne, które są używane przez bardzo krótki okres czasu.

Jestem ciekawa co myślicie 😁

• Lychee Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaXXX wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie o inwestycji w maty edukacyjne? Myślicie, że jest sens, żeby kupować taką edukacyjną i do tego osobno dużą piankową, czy od razu dużą piankową, i po prostu kupić jakiś pałąk edukacyjny? :)

Chciałam i to, i to, ale ciągle się zastanawiam. Wiem, że zdania są podzielone, dla dziecka lepiej całkiem płaska powierzchnia właśnie taka jak mata piankowa, zamiast te maty edukacyjne, które są używane przez bardzo krótki okres czasu.

My zamówimy matę edukacyjną, a potem będziemy się zastanawiać co dalej :) muszę się zorientować jak to wielkościowo wychodzi, bo nie mamy na to za wiele miejsca :(

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    🔜
    TP 10.12.2025

preg.png
  • tęczynka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lychee wrote:
    Piękny jest, bardzo długo był naszym faworytem, ale ostatecznie po obejrzeniu osobiście wybraliśmy inny :)
    Jaki wybraliście?

• tęczynka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kiku są bardzo ładne i dobrej jakości ubranka ale mam wrażenie że są większe. Wczoraj widziałam rozmiar 50 to wydawał się duży jak co najmniej 62

• Gilgotek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmanie jest kupon za uśmiech 1+1 na wszystkie proszki i mleczka do prania
    Ja wykorzystałam na lovele, tym razem proszek bo mleczko już kiedyś kupowałam w biedronce na promocji
    145da094d97b0.jpghttps://zapodaj.net/plik-1Qa3GZhIwI

Lychee, Pierniczka lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka

⏸️ 13.04
    15.04 beta HCG 580,76
    23.04 beta HCG 6303
    ⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
    ⏩ Czekamy na córeczkę 💓
    TERMIN: 18.12.2025 🤞🏼🩷

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150,
    ❌ Encorton 5mg, Duphaston, Luteina - wyłączone w II trymestrze

preg.png
  • Lychee Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka wrote:
    Jaki wybraliście?

copper glow :)

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    🔜
    TP 10.12.2025

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaXXX wrote:

Mam mate edukacyjna i duża piankowa. Piankowa jest dobra na amortyzację by nie stukać w podłogę jak się uczą przewrótow. A potem do budowania bazy. Mój 4latek dalej się swoją bawi 😂 edukacyjna fajna jak się nie przemiesza i sobie pod pałakiem ogląda różne rzeczy. +kot ma zabawę 😆

Edukacyjne są mniejsze i spoko na małą przestrzeń. Piankowe niektóre są wielkie i ja taka mam. Ma chyba ze 2 m szerokości 🙈 alternatywa są puzzle piankowe.

Lychee lubi tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵

⏩ Wizyta 8.09

Termin porodu 25. 12👶🏼

preg.png
‹‹ 339 340 341 342 343
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ