Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze wiedzieć, że nie jestem szalona z tym pomysłem jedzenia w nocy 😎 mama mi ciągle powtarza, że nie powinno się tak długo „głodzić” w ciąży, a fakt, że to czasem wypada 12-14h pomiędzy ostatnim posiłkiem, a śniadaniem.
Czy któraś z Was zamawiała może ubrania bezpośrednio ze strony Next-a? Zrobiłam zamówienie i jestem ciekawa jakim kurierem to przyjdzie, bo przy zamówieniu nie znalazłam takiej informacji 🫣👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025

-
Fajny profil znalazlam. Co prawda dużo drogich rzeczy, ale fajne rolki 😂
https://www.instagram.com/reel/DMj29qks2Fs/?igsh=Z2NmbWlta2U2dW5j
I ich otulacz mi pomysł poddał. Bo kupiłam sobie jednak ten otulacz (inna firma i grubo tańszy), ale ten od nich ma takie totalnie duże rozcięcie na pasy. Czyli nic się tam nie zawija i nie powoduje luzu w pasach. A że mam maszynę i umiem szyc to sobie przerobię
Lychee lubi tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
⏩ Wizyta 24.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
DPD ale dostałam informację, że mają 2 dniowe opóźnienie.Lychee wrote:Czy któraś z Was zamawiała może ubrania bezpośrednio ze strony Next-a? Zrobiłam zamówienie i jestem ciekawa jakim kurierem to przyjdzie, bo przy zamówieniu nie znalazłam takiej informacji 🫣
Skurczów nie mam na szczęście i oby długo nie było.
Po szkole rodzenia dzisiaj stwierdzam, że nie ma opcji bym rodziła na fotelu w pozycji leżącej lub na boku. Coraz bardziej otwieram się na temat porodu, gdzie jeszcze niedawno o tym nawet nie myślałam.
Oglądliśmy wózki, no i Roan mi się bardzo podoba no ale ciężki jest. W grę wchodziło muuvo quick 4.0 ale jednak odpadł. Zastanawiamy się nad Carello Vector ale mało opini o nin jest. Jeszcze chce obedejrzeć Tutisy i Espiro ale nie mam konkretnych modeli. Tyle tych wózków jest.
Lychee lubi tę wiadomość
-
Mini94 wrote:DPD ale dostałam informację, że mają 2 dniowe opóźnienie.
Skurczów nie mam na szczęście i oby długo nie było.
Po szkole rodzenia dzisiaj stwierdzam, że nie ma opcji bym rodziła na fotelu w pozycji leżącej lub na boku. Coraz bardziej otwieram się na temat porodu, gdzie jeszcze niedawno o tym nawet nie myślałam.
Oglądliśmy wózki, no i Roan mi się bardzo podoba no ale ciężki jest. W grę wchodziło muuvo quick 4.0 ale jednak odpadł. Zastanawiamy się nad Carello Vector ale mało opini o nin jest. Jeszcze chce obedejrzeć Tutisy i Espiro ale nie mam konkretnych modeli. Tyle tych wózków jest.
Mi akurat podobało się w Roanie to, że jest taki „porządny” i inne wózki wydawały mi się cięższe 🙈 Finalnie zdecydowaliśmy się na niego, ale jeśli jesteś zainteresowana też Espiro to sprawdź Code i Miloo. Miloo ma kilka par z naszych znajomych i każdy jest w tym wózku zakochany
-
@Mini a chodzisz na szkołę NFZ czy prywatną jakaś? My byliśmy na 1 zajęciach, był temat o emocjach w ciąży, 1,5h, z czego pół godz przedstawicielka pbkm zachęcała do zakupu pakietu, prowadząca położna strasznie przynudzala (nie chciałabym na nią trafić przy porodzie, strasznie niesympatyczna się wydaje) i w planie szkoły widzę, że dużo takich teoretycznych zagadnień jest, a ćwiczenia są 2x - z karmienia piersią i chyba coś związanego z porodem, mam nadzieję że nie wszystkie zajęcia to będzie omawianie prezentacji 🧐
Pewnie więcej wyciągnę z kursu online zaufaj położnej 🤪
Ok. 30-32tyg mam się umówić ponownie do fizjo, wtedy mogę przyjść z partnerem i ona pokaże nam ćwiczenia porodowe, masaże, jak oddychać. -
MadCat wrote:Fajny profil znalazlam. Co prawda dużo drogich rzeczy, ale fajne rolki 😂
https://www.instagram.com/reel/DMj29qks2Fs/?igsh=Z2NmbWlta2U2dW5j
I ich otulacz mi pomysł poddał. Bo kupiłam sobie jednak ten otulacz (inna firma i grubo tańszy), ale ten od nich ma takie totalnie duże rozcięcie na pasy. Czyli nic się tam nie zawija i nie powoduje luzu w pasach. A że mam maszynę i umiem szyc to sobie przerobię
Obserwuję ich profil na tiktoku i sporo rzeczy mi się spodobało, ale byłam ciekawa jak z opiniami
Kilka koleżanek mi poleciło sklepy z ubraniami-akcesoriami dla maluszków, ale jak niektóre przejrzałam i zobaczyłam rzeczy z poliestru za 500 zł to mnie trochę zesłabiło 🫣 dla siebie nie kupuję takich, a co dopiero dla dziecka 🙄
Zazdroszczę umiejętności, ja to co najwyżej dziurę w skarpecie zaceruję 😂👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
🔜
TP 10.12.2025

-
KasiaXXX wrote:Mi akurat podobało się w Roanie to, że jest taki „porządny” i inne wózki wydawały mi się cięższe 🙈 Finalnie zdecydowaliśmy się na niego, ale jeśli jesteś zainteresowana też Espiro to sprawdź Code i Miloo. Miloo ma kilka par z naszych znajomych i każdy jest w tym wózku zakochany

Miałam podobne odczucia
no i pojeździliśmy koło sklepu na schodach, dziurach z obciążeniem i bardzo łatwo się nim kierowało, jest mega zwrotny. Próbowaliśmy też inne, ale nawet mój nieprzekonany mąż przyznał, że zapowiada się dobrze 
Tyle, że u nas nie będzie problemu z dźwiganiem wózka po schodach, co pozwoliło jednak podjąć decyzję.
Dzień dobry
Głód mnie obudził i ból zęba, także od rana zapowiada się bieg do stomatologa 🙄🫣👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
🔜
TP 10.12.2025

-
Byłam na nfz i nie bylo żadnych ćwiczeń 🙃 co prawda covid i bez partnera ale do porodu ni jak mnie nie przygotowali. Prezentacje i przynudzanie właśnie. A jak już miałam wielki brzuch i ciężko było się ruszać to przestałam tam chodzić.Pierniczka wrote:@Mini a chodzisz na szkołę NFZ czy prywatną jakaś? My byliśmy na 1 zajęciach, był temat o emocjach w ciąży, 1,5h, z czego pół godz przedstawicielka pbkm zachęcała do zakupu pakietu, prowadząca położna strasznie przynudzala (nie chciałabym na nią trafić przy porodzie, strasznie niesympatyczna się wydaje) i w planie szkoły widzę, że dużo takich teoretycznych zagadnień jest, a ćwiczenia są 2x - z karmienia piersią i chyba coś związanego z porodem, mam nadzieję że nie wszystkie zajęcia to będzie omawianie prezentacji 🧐
Pewnie więcej wyciągnę z kursu online zaufaj położnej 🤪
Ok. 30-32tyg mam się umówić ponownie do fizjo, wtedy mogę przyjść z partnerem i ona pokaże nam ćwiczenia porodowe, masaże, jak oddychać.
Teraz będę szukać może i prywatnie albo na necie ćwiczeń. Teorie to se mogę znaleźć bez nich. Na szkole pójdę
Lychee no ceny mają zabójcze. Tyle bym nie dała. Jako źródło informacji mogą służyć.
A takie robótki ręczne to ja umiem 😂 pierwszy syn dostał kocyk na drutach i teraz robię też dla drugiego.
Śmieszna też z tym historia. Teściowa się śmiała ze jak nie skończę kocyka to się nie urodzi.
W dniu gdy miałam iść już po terminie do szpitala zebrać się długo nie mogłam. I kocyk wisiał sobie na suszarce wyprany i tak patrzę na niego, a poskładam go. Jak go wzięłam w ręce to mi wody odeszły 😂
A teraz to ukochany kocyk syna 🥰
A się zaczęło że zobaczyłam cenę nowego i stwierdziłam że tyle nie dam bo taniej samemu 😆
Belma, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
3.11 2300 g 🐾
⏩ Wizyta 24.11
Termin porodu 25. 12👶🏼

-
Widzę dziewczyny, że same przyjemności z rana 🫣 trzymam kciuki za krzywą i Lychee żebyś znalazła termin na dziś!
Ło druty to dla mnie czarna magia, a na pewno super ładunek emocjonalny i pamiątka dla syna ❤️
Lychee, MadCat lubią tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe gitówa 💪
19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g
4.10 Trio już na świecie 31+1
Julian 🩵
Florentynka 🩷
Matylda 🩷 -
Willsee wrote:Mnie pierwszy raz w nocy obudziło burczenie brzucha, syn strasznie niespokojnie spał więc jestem zombie, i jadę właśnie boltem na krzywą cukrową i chłop na pełen regulator słucha disco Polo… kombo 😂
Powodzenia! Daj znać, jak poszło
👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
🔜
TP 10.12.2025

-
MadCat wrote:Byłam na nfz i nie bylo żadnych ćwiczeń 🙃 co prawda covid i bez partnera ale do porodu ni jak mnie nie przygotowali. Prezentacje i przynudzanie właśnie. A jak już miałam wielki brzuch i ciężko było się ruszać to przestałam tam chodzić.
Teraz będę szukać może i prywatnie albo na necie ćwiczeń. Teorie to se mogę znaleźć bez nich. Na szkole pójdę
Lychee no ceny mają zabójcze. Tyle bym nie dała. Jako źródło informacji mogą służyć.
A takie robótki ręczne to ja umiem 😂 pierwszy syn dostał kocyk na drutach i teraz robię też dla drugiego.
Śmieszna też z tym historia. Teściowa się śmiała ze jak nie skończę kocyka to się nie urodzi.
W dniu gdy miałam iść już po terminie do szpitala zebrać się długo nie mogłam. I kocyk wisiał sobie na suszarce wyprany i tak patrzę na niego, a poskładam go. Jak go wzięłam w ręce to mi wody odeszły 😂
A teraz to ukochany kocyk syna 🥰
A się zaczęło że zobaczyłam cenę nowego i stwierdziłam że tyle nie dam bo taniej samemu 😆
O mamo! Ta Twoja teściowa to niezła "czarownica" jak to mówi mój mąż
teraz też ma jakieś wskazówki? 
Wierzę, że to ukochany kocyk syna
mam taki sentymentalny szalik, który mama zrobiła mi na drutach, chociaż ma już ponad 30 lat, nadal go używam 
👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
🔜
TP 10.12.2025

-
KasiaXXX no właśnie Roan jest porządny, ale o ile sama waga wózka nie stanowi problemu by wnieść do domu czy włożyć do auta. To nie umiem sobie wybrazić pchać go pod górę w spacerówce z większym już dzieckiem przy 30 stopniach. Jestem osobą drobniutka, lubię wysiłek fizyczny ale ciężary nigdy nie były moją mocną stroną.
Pierniczka chodzę na NFZ. Zajęcia prowadzi położna, która później przychodzi do domu po porodzie. Bardzo fajna kobieta, grupa jest mała zawsze odpowiada na pytania. Po 30 tyg. ciąży są zajęcia praktyczne. Dużo mi rozjaśniły te zajęcia. Gratisy jakieś próbki pampersy płyny, kremy zawsze dostajemy. Jedynym minusem jest to, że zajęcia są prowadzone do południa i chodzę sama. Raz były po południu bo ćwiczyliśmy kąpanie i przebieranie noworodka i mężczyźni też ćwiczyli. Miałam się zapisać na prywatną szkołę ale stwierdziliśmy, że jak będzie za mało to wtedy pomyślimy, a zajęcia mi się podobają.
Pierniczka, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość
-
Na razie nie. 😂 Sama planuje skończyć kocyk tak szybko jak się da, ale wyprać jak już będzie 38 tc 😆Lychee wrote:O mamo! Ta Twoja teściowa to niezła "czarownica" jak to mówi mój mąż
teraz też ma jakieś wskazówki? 
Wierzę, że to ukochany kocyk syna
mam taki sentymentalny szalik, który mama zrobiła mi na drutach, chociaż ma już ponad 30 lat, nadal go używam 
Lychee lubi tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
3.11 2300 g 🐾
⏩ Wizyta 24.11
Termin porodu 25. 12👶🏼

-
Ale mnie złapało przeziębienie od wczoraj…
Jestem w 26 tygodniu i nie czułam wczoraj i dzisiaj rano kopania dziecka. Jechać do lekarza? 😰Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Moniczka38 wrote:Ale mnie złapało przeziębienie od wczoraj…
Jestem w 26 tygodniu i nie czułam wczoraj i dzisiaj rano kopania dziecka. Jechać do lekarza? 😰
A poza tym w ciągu dnia normalnie się rusza? Niby się mówi, że ruchy powinny być regularne od 28 tygodnia, ale jeśli tylko coś Cię niepokoi to lepiej sprawdzić. Wychodzę z założenia i tak też słyszałam od innych, że lepiej sprawdzić o 2 razy za dużo niż o jeden za mało. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
🔜
TP 10.12.2025

-
Willsee kozetka fiu fiu jakie luksusy
Moniczka a zwykle jest aktywność nad ranem? Może zjedz coś i zobacz czy będzie poruszenie? Ale tak jak Lychee myślę, że lepiej dwa razy za dużo niż raz za mało👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe gitówa 💪
19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g
4.10 Trio już na świecie 31+1
Julian 🩵
Florentynka 🩷
Matylda 🩷 -
Willsee - ja tam gdzie będę szła na krzywą też właśnie będę w osobnym pomieszczeniu, gdzie mają specjalną kanapę, co by sobie poleżeć i mężowie z ciężarnymi tam siedzą. Fajnie, bo w innych punktach czeka się na korytarzu normalnie, a tak jak niektóre wymiotują czy słabną, to nie chciałabym siedzieć na widoku przy innych.
Moniczka - no właśnie, spokojnie, zależy czy czułaś te ruchy już regularnie. Mówi się tak jak pisze Lychee, że od około 28 tygodnia powinny być one regularne, ale każda ciąża jest inna. My dziś zaczęłyśmy 25 tydzień (🩷), a regularne ruchy czuje od kilku tygodni, wiem o jakich porach, o jakim nasileniu i w ogóle, więc jakbym ja na przykład teraz nie czuła Małej dwa dni, to też wolałabym sprawdzić.
Lepiej pojechać do lekarza, niż się zamartwiać
Ale spokojnie, jak Ciebie rozłożyło przeziębienie, to może i dzidzia z sił opadła, i nie chce mamy dobijać
-
No właśnie rusza się zawsze rano i wieczorkiem. W ciągu dnia słabo. A tu nic… umówiłam wizytę prywatną i oczywiście przed wizytą pół h ona zrobiła imprezę w brzuchu. 🤣
Zadzwoniłam do placówki i mówią że spokojnie że tak bywa i poleżałam, mała nie miała bodźców i też się wyciszyła mocno. Kazali nie przyjeżdżać 🙈Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12.