Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze wiedzieć, że nie jestem szalona z tym pomysłem jedzenia w nocy 😎 mama mi ciągle powtarza, że nie powinno się tak długo „głodzić” w ciąży, a fakt, że to czasem wypada 12-14h pomiędzy ostatnim posiłkiem, a śniadaniem.
Czy któraś z Was zamawiała może ubrania bezpośrednio ze strony Next-a? Zrobiłam zamówienie i jestem ciekawa jakim kurierem to przyjdzie, bo przy zamówieniu nie znalazłam takiej informacji 🫣👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025
-
Fajny profil znalazlam. Co prawda dużo drogich rzeczy, ale fajne rolki 😂
https://www.instagram.com/reel/DMj29qks2Fs/?igsh=Z2NmbWlta2U2dW5j
I ich otulacz mi pomysł poddał. Bo kupiłam sobie jednak ten otulacz (inna firma i grubo tańszy), ale ten od nich ma takie totalnie duże rozcięcie na pasy. Czyli nic się tam nie zawija i nie powoduje luzu w pasach. A że mam maszynę i umiem szyc to sobie przerobięLychee lubi tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
⏩ Wizyta 8.09
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Lychee wrote:Czy któraś z Was zamawiała może ubrania bezpośrednio ze strony Next-a? Zrobiłam zamówienie i jestem ciekawa jakim kurierem to przyjdzie, bo przy zamówieniu nie znalazłam takiej informacji 🫣
Skurczów nie mam na szczęście i oby długo nie było.
Po szkole rodzenia dzisiaj stwierdzam, że nie ma opcji bym rodziła na fotelu w pozycji leżącej lub na boku. Coraz bardziej otwieram się na temat porodu, gdzie jeszcze niedawno o tym nawet nie myślałam.
Oglądliśmy wózki, no i Roan mi się bardzo podoba no ale ciężki jest. W grę wchodziło muuvo quick 4.0 ale jednak odpadł. Zastanawiamy się nad Carello Vector ale mało opini o nin jest. Jeszcze chce obedejrzeć Tutisy i Espiro ale nie mam konkretnych modeli. Tyle tych wózków jest. -
Mini94 wrote:DPD ale dostałam informację, że mają 2 dniowe opóźnienie.
Skurczów nie mam na szczęście i oby długo nie było.
Po szkole rodzenia dzisiaj stwierdzam, że nie ma opcji bym rodziła na fotelu w pozycji leżącej lub na boku. Coraz bardziej otwieram się na temat porodu, gdzie jeszcze niedawno o tym nawet nie myślałam.
Oglądliśmy wózki, no i Roan mi się bardzo podoba no ale ciężki jest. W grę wchodziło muuvo quick 4.0 ale jednak odpadł. Zastanawiamy się nad Carello Vector ale mało opini o nin jest. Jeszcze chce obedejrzeć Tutisy i Espiro ale nie mam konkretnych modeli. Tyle tych wózków jest.
Mi akurat podobało się w Roanie to, że jest taki „porządny” i inne wózki wydawały mi się cięższe 🙈 Finalnie zdecydowaliśmy się na niego, ale jeśli jesteś zainteresowana też Espiro to sprawdź Code i Miloo. Miloo ma kilka par z naszych znajomych i każdy jest w tym wózku zakochany -
@Mini a chodzisz na szkołę NFZ czy prywatną jakaś? My byliśmy na 1 zajęciach, był temat o emocjach w ciąży, 1,5h, z czego pół godz przedstawicielka pbkm zachęcała do zakupu pakietu, prowadząca położna strasznie przynudzala (nie chciałabym na nią trafić przy porodzie, strasznie niesympatyczna się wydaje) i w planie szkoły widzę, że dużo takich teoretycznych zagadnień jest, a ćwiczenia są 2x - z karmienia piersią i chyba coś związanego z porodem, mam nadzieję że nie wszystkie zajęcia to będzie omawianie prezentacji 🧐
Pewnie więcej wyciągnę z kursu online zaufaj położnej 🤪
Ok. 30-32tyg mam się umówić ponownie do fizjo, wtedy mogę przyjść z partnerem i ona pokaże nam ćwiczenia porodowe, masaże, jak oddychać. -