X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ oczywiście, że świąteczną sukieneczkę kupimy 😅
    Gilgotek - ojej, ale to coś poważnego? Mam nadzieję, że córci się polepszy i zaraz wrócicie do domu.

Boże, dziewczyny. Jechaliśmy z DE do Polski i jakiś debil zjeżdżał z prawego pasa na autostradzie, bo patrzył w telefon. Mężu oczywiście refleks ma niezły, więc już zawczasu lekko zwalniał, a jak ten zbliżył się jeszcze bardziej to zahamował lekko. Mater, jak ja się wystraszyłam. A on to już w ogóle ciśnienie 500. Pierwszy raz miałam taką mocną myśl nie o sobie, tylko o Małej. Taka wiecie, świadoma. Że strach o nią był silniejszy.

Brzuch mnie trochę zabolał, ale to chyba bardziej z nerwów. Hamowanie nie było prawie w ogóle hamowaniem, więc nic się nie stało, aaaale no strach milion 😬

• Książkara_w_ciąży Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to stres mieliście niezły. Dobrze że nic się nie stało 😊

🧍‍♀️32🧍‍♂️33
    Pierwszy test 1/04/25😍
    Beta 2/04/25 - 203,5
    Beta 5/04/25 - 898,70
    23/04/25 - jest serduszko❤️

preg.png
  • Mini94 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat - wow jakie umiejętności, super kocyk 🙂

Moniczka38 - ja bym zaczekała aż się dziecko urodzi będziesz już pewna rozmiaru na 100%. Ja mam chłopca, ale i tak planuję zaczekać aż się urodzi i dopiero mu zamówić ciuszki na święta.

Pierniczka - jeżeli będziesz się czuła tak lepiej to ok. Chociaż trafić na tego lekarza to i tak loteria i szkoda kasy. Ale jak ma Ci to pomóc to czemu nie.

A ja jestem strasznie niezdecydowana w tej ciąży i bardzo powolna. Wszyscy mi mówią, że mam wielki brzuch. A przytyłam tylko kilka kg a brzuch faktycznie spory jak na 25 tc.

MadCat lubi tę wiadomość

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵
    07.08 połówkowe (22+3) 511g

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem czy kupować bo mój to się może i po świętach urodzić 😆 także jeśli urodzi się przed to ja chyba ze szpitala zamówię albo jak bd za blisko świąt to wyślę męża do pepco by kupił jakieś jedno 😂

Wgl to zamiast łóżeczka turystycznego finalnie chce kosz mojżesza i chyba kupię na vinted. Poprzednio miałam pożyczony i był spoko, a cena nowego 250 monet i więcej. Na vinted koło 50 więc tylko nowy materac kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 22:13

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵

⏩ Wizyta 8.09

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam kosz Mojżesza, ale będziemy mieli dostawkę, łóżeczko, więc uznałam, że bez przesady kupować kilka „łóżeczek” 😅

Dziewczyny, ważny temat. Od zawsze walczyłam z… hemoroidami. Nie pomagały żadne czopki ani maści, wiecznie krwawiłam. W 6 tygodniu ciąży miałam zabieg gumkowania i krwawienie przeszło. Od wczoraj czułam, że coś mnie boli jak siedzę i chodzę. Dziś spojrzałam w lusterko i… przeżegnałam się. Zawsze miałam małego zewnętrznego hemoroida. Teraz chyba są z trzy koło siebie. Jezu, strasznie to wygląda i mega boli. Nie krwawiłam jeszcze, ale to pewnie kwestia czasu.

Błagam, czy któraś się z tym też zmaga i poleca coś, co można używać/robić w ciąży? Ja jestem przerażona, nie widziałam takiego czegoś na oczy jeszcze 😥

• Cebulka35 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje dziś po wizycie, Zosia 770 g, wszystko dobrze :)

Ogólnie czasu na wszystko mało, bo jestem w trakcie przeprowadzki, sprzątnia jednego mieszkania, remontu drugiego. Obłęd. A jeszcze pracuje. I dwójka dzieci do ogarnięcia. Tak sobie czasem myślę, jak to było w pierwszej ciąży, kiedy bylam na zwolnieniu i cały świat kręcił się wokół dzidzi w brzuszku. Wtedy nie doceniałam ;)

Pierniczka, KasiaXXX lubią tę wiadomość

36👩‍❤️‍💋‍👨55

👱‍♀️
    2016 - 8 tc 👼
    2017 - synuś 🙋‍♂️
    2020 - córeczka 👸

👨‍🦱
    2009 - bliźniacy 🧒🧒

28.03 - II
    17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
    24.04 - 0,96 cm ❤️
    12.05 - 2,73 cm
    SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
    03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍
  • Mini94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka35 wrote:
    Ja się melduje dziś po wizycie, Zosia 770 g, wszystko dobrze :)

Ogólnie czasu na wszystko mało, bo jestem w trakcie przeprowadzki, sprzątnia jednego mieszkania, remontu drugiego. Obłęd. A jeszcze pracuje. I dwójka dzieci do ogarnięcia. Tak sobie czasem myślę, jak to było w pierwszej ciąży, kiedy bylam na zwolnieniu i cały świat kręcił się wokół dzidzi w brzuszku. Wtedy nie doceniałam ;)
    Dużo siły wysyłam. Mnie remont strasznie wymęczył, ile sprzątania po tym... 😒 i też miałam przewożone wszystkie meble. Wiem ile to kosztuje siły i nerwów. U mnie na szczęscie było to na początku ciąży, teraz bym rady nie dała. Bierz do pomocy kogo się da.

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵
    07.08 połówkowe (22+3) 511g

preg.png
  • Chałwa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się chyba zaczyna nocna bezsenność... 🥴

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png
‹‹ 342 343 344 345 346
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ