Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ależ oczywiście, że świąteczną sukieneczkę kupimy 😅
Gilgotek - ojej, ale to coś poważnego? Mam nadzieję, że córci się polepszy i zaraz wrócicie do domu.
Boże, dziewczyny. Jechaliśmy z DE do Polski i jakiś debil zjeżdżał z prawego pasa na autostradzie, bo patrzył w telefon. Mężu oczywiście refleks ma niezły, więc już zawczasu lekko zwalniał, a jak ten zbliżył się jeszcze bardziej to zahamował lekko. Mater, jak ja się wystraszyłam. A on to już w ogóle ciśnienie 500. Pierwszy raz miałam taką mocną myśl nie o sobie, tylko o Małej. Taka wiecie, świadoma. Że strach o nią był silniejszy.
Brzuch mnie trochę zabolał, ale to chyba bardziej z nerwów. Hamowanie nie było prawie w ogóle hamowaniem, więc nic się nie stało, aaaale no strach milion 😬 -
MadCat - wow jakie umiejętności, super kocyk 🙂
Moniczka38 - ja bym zaczekała aż się dziecko urodzi będziesz już pewna rozmiaru na 100%. Ja mam chłopca, ale i tak planuję zaczekać aż się urodzi i dopiero mu zamówić ciuszki na święta.
Pierniczka - jeżeli będziesz się czuła tak lepiej to ok. Chociaż trafić na tego lekarza to i tak loteria i szkoda kasy. Ale jak ma Ci to pomóc to czemu nie.
A ja jestem strasznie niezdecydowana w tej ciąży i bardzo powolna. Wszyscy mi mówią, że mam wielki brzuch. A przytyłam tylko kilka kg a brzuch faktycznie spory jak na 25 tc.MadCat lubi tę wiadomość
-
To ja nie wiem czy kupować bo mój to się może i po świętach urodzić 😆 także jeśli urodzi się przed to ja chyba ze szpitala zamówię albo jak bd za blisko świąt to wyślę męża do pepco by kupił jakieś jedno 😂
Wgl to zamiast łóżeczka turystycznego finalnie chce kosz mojżesza i chyba kupię na vinted. Poprzednio miałam pożyczony i był spoko, a cena nowego 250 monet i więcej. Na vinted koło 50 więc tylko nowy materac kupię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 22:13
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
⏩ Wizyta 8.09
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Też chciałam kosz Mojżesza, ale będziemy mieli dostawkę, łóżeczko, więc uznałam, że bez przesady kupować kilka „łóżeczek” 😅
Dziewczyny, ważny temat. Od zawsze walczyłam z… hemoroidami. Nie pomagały żadne czopki ani maści, wiecznie krwawiłam. W 6 tygodniu ciąży miałam zabieg gumkowania i krwawienie przeszło. Od wczoraj czułam, że coś mnie boli jak siedzę i chodzę. Dziś spojrzałam w lusterko i… przeżegnałam się. Zawsze miałam małego zewnętrznego hemoroida. Teraz chyba są z trzy koło siebie. Jezu, strasznie to wygląda i mega boli. Nie krwawiłam jeszcze, ale to pewnie kwestia czasu.
Błagam, czy któraś się z tym też zmaga i poleca coś, co można używać/robić w ciąży? Ja jestem przerażona, nie widziałam takiego czegoś na oczy jeszcze 😥 -
Ja się melduje dziś po wizycie, Zosia 770 g, wszystko dobrze
Ogólnie czasu na wszystko mało, bo jestem w trakcie przeprowadzki, sprzątnia jednego mieszkania, remontu drugiego. Obłęd. A jeszcze pracuje. I dwójka dzieci do ogarnięcia. Tak sobie czasem myślę, jak to było w pierwszej ciąży, kiedy bylam na zwolnieniu i cały świat kręcił się wokół dzidzi w brzuszku. Wtedy nie doceniałamPierniczka, KasiaXXX lubią tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍 -
Cebulka35 wrote:Ja się melduje dziś po wizycie, Zosia 770 g, wszystko dobrze
Ogólnie czasu na wszystko mało, bo jestem w trakcie przeprowadzki, sprzątnia jednego mieszkania, remontu drugiego. Obłęd. A jeszcze pracuje. I dwójka dzieci do ogarnięcia. Tak sobie czasem myślę, jak to było w pierwszej ciąży, kiedy bylam na zwolnieniu i cały świat kręcił się wokół dzidzi w brzuszku. Wtedy nie doceniałam -