Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też już po wizycie.Pojechalam się tylko zapisać więc nawet specjalnie się nie szykowałam.Fdy byłam na miejscu położna powiedziała że zostanę przyjęta bo pacjentka nie przyszła.Pomyślałam ale jak to już tu i teraz?
Mam już kartę ciąży i pierwsze zdjęcie USG
A teraz poczytam co tam u Was
https://zapodaj.net/plik-SreqVCKQEb
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:52
Wilga27, Książkara_w_ciąży, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
Rene wrote:Ja też już po wizycie.Pojechalam się tylko zapisać więc nawet specjalnie się nie szykowałam.Fdy byłam na miejscu położna powiedziała że zostanę przyjęta bo pacjentka nie przyszła.Pomyślałam ale jak to już tu i teraz?
Mam już kartę ciąży i pierwsze zdjęcie USG
A teraz poczytam co tam u Was
https://zapodaj.net/plik-SreqVCKQEb
W którym jesteś tygodniu? Tak jak w stopce 3 tydzień? I lekarz założył Ci kartę ciąży?
Jak to w ogóle jest, kiedy lekarz zakłada taką kartę? 🙈 W momencie kiedy stwierdza, że widoczny jest zarodek?
-
Rene to szybko Ci założyli kartę ciąży. U nas na pierwszej wizycie nie zakładają, dopiero na kolejnej jak już jest serduszko itd♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
⏩ 02.05 wizyta 🥹
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina -
zosiasamosia wrote:Tak tak, prywatnie.
Lekarz mnie przyjął jak powiedziałam mu jakie objawy.
Pęcherzyk jest w macicy. Ufff
5,8mm pęcherzyka z ciałkiem żółtym
Mam zbadać betę w piątek i przyjść za 2 tygodnie. Jeśli zacznie się krwawienie to do szpitala.
Na razie dostałam duphaston 2x1 i czekamy na cudosobnik z tej ciąży właśnie skończył 4 lata 😂
A ja nie wytrzymałam i dorwałam jeszcze termin na poniedziałek 😂zosiasamosia lubi tę wiadomość
-
MadCat wrote:Ja się zastanawiam czy badać betę czy spokojnie czekać na gina 🙈 wiem że tak do 6tc nie za bardzo cokolwiek widać
Klapciuch cieszę się razem z tobą i gratuluję serduszka niech rośnie zdrowo
Nefretam stokrotka Zosiasamosia Wilga trzymam mocno kciuki za wizyty
Frytka daj znać jak wynik krzywej kciuki żeby nie było cukrzycy
Malinka witaj klubie też mam tyle lat co ty i myślę o tych dodatkowych badaniach i żeby wszystko było okKłapciuch, Stokrotka94 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😊 witam nowe mamusie 😘 życzę udanych wizyt i gratuluję świetnych wieści 😍
Ja się umówiłam na jutro, na NFZ dla świętego spokoju. Dodatkowo czuję swędzenie więc przy okazji sprawdzę czy nie złapałam jakiejś infekcji🫣
Żeby było szybciej to bardzo Was proszę żebyście mi napisały kto ma bliźniaki bo Szu_szu z trojaczkami to wiadome😊
Babsi wiesz na kiedy masz termin porodu? Tak mniej więcej? I kiedy wizyta? Zapiszę Cię na pierwszej stronie 😉 -
Mi zakładali kartę ciąży dopiero jak było serduszko.
-
KasiaXXX wrote:To dobre informacje! Teraz odpoczywaj ❤️
Powiedz mi jak wyglądało te Twoje plamienie? Ja już dwa razy zauważyłam u siebie ciut ciemniejszy śluz, dosłownie taki ciemniejszy beż, ani brązowe, ani czerwone od krwi. Niby po luteinie może się zmienić kolor upławów, ale i tak stresująca jest każda wizyta w toalecie…
Taki bardziej brązowy śluz. Ale tylko rano. Teraz myślę czy to nie było po prostu jakieś skaleczenie od golenia przed wizytą. 🤔 Bo nic więcej nie zauważyłam. No nic bacznie obserwuje papier po każdym siku i zobaczymy.
U mnie plamienie nigdy nie występowało w poprzednich ciążach.
-
KasiaXXX wrote:W którym jesteś tygodniu? Tak jak w stopce 3 tydzień? I lekarz założył Ci kartę ciąży?
Jak to w ogóle jest, kiedy lekarz zakłada taką kartę? 🙈 W momencie kiedy stwierdza, że widoczny jest zarodek?
Według obliczeń którymi posługuje się lekarz wychodzi 4t3 dni
Z tą kartą to też jestem w szoku w poprzedniej ciąży kartę miałam dopiero na drugiej wizycie
-
O kurde szok. Ja już rozpoczęłam 7 tydzień i ostatni raz byłam jakoś 6+4dni i pomimo że był zarodek i serduszko to kazał się wstrzymać z kartą ciąży do 9 tygodnia jakoś.Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
U mnie też serduszko. 6t5d- 7mm, serduszko 125 ❤️ wszystko wygląda ok i mam nadzieje ze juz tak zostanie
dostałam już skierowanie na prenatalne i na koniec maja mogę się już umówić. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny 💪
Delfi, Książkara_w_ciąży, zosiasamosia, Wilga27, Rene, KasiaXXX, Kłapciuch, Szu_szu, Nefretam, Stokrotka94 lubią tę wiadomość
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Kłapciuch wrote:
darmowy serwer www bez reklam
Oto i ono 🥰 wygląda trochę jak wieloryb 😅 dlatego już mamy ksywkę dla bąbla - humbaczek 🐋Kłapciuch lubi tę wiadomość
31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
Beta
19.03-43
21.03-141
23.03-397
30.03-6217 -
Hejka jestem tu nowa i chętnie dołącze👋
Mam niespełna 5 miesieczniaka i prowadziłam wątek grudniowych 2024 😁
Jestem mamą też innego grudniaka ale ponad 2latka i teraz też się zapowiada także...aha...ja sama też grudniowa (mąż ma presrane🫠)
Dziś jestem 29dc i becie 859mlU. Coś duża, szczególnie, że cykle miewam 30-32 dniowe a same owulacje zawsze 17/18dc. Tutaj musiałabym mieć coś w okolicy 10dc lub kroi się za tym coś innego 😜
Mój termin to 31.12 😊Delfi, zosiasamosia, Książkara_w_ciąży, vesper, Stokrotka94, Rene, Kłapciuch, Izuś84, Gilgotek, Wilga27 lubią tę wiadomość
-
Megipta wrote:Hejka jestem tu nowa i chętnie dołącze👋
Jestem mamą też innego grudniaka ale ponad 2latka i teraz też się zapowiada także...aha...ja sama też grudniowa (mąż ma presrane🫠)
Dziś jestem 29dc i becie 859mlU. Coś duża, szczególnie, że cykle miewam 30-32 dniowe a same owulacje zawsze 17/18dc. Tutaj musiałabym mieć coś w okolicy 10dc lub kroi się za tym coś innego 😜
Mój termin to 31.12 😊
Cześć i gratuluję, piękna grudniowa gromadkaMegipta lubi tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Taki bardziej brązowy śluz. Ale tylko rano. Teraz myślę czy to nie było po prostu jakieś skaleczenie od golenia przed wizytą. 🤔 Bo nic więcej nie zauważyłam. No nic bacznie obserwuje papier po każdym siku i zobaczymy.
U mnie plamienie nigdy nie występowało w poprzednich ciążach.
Ja tak samo, ciągle obserwuję papier i trzeba czekać.
W czwartek druga wizyta i będzie wtedy 6+1, ciekawe czy będzie już widoczny zarodek, o serduszku nawet nie marzę… pierwsza wizyta była 5+2 i pęcherzyk był maaaaalutki, gine proponował kolejna wizytę za 2 tygodnie, czyli tak, żeby wypadało ok. 7+2.
No mam nadzieję, że przez tydzień coś się zmieniło i przy 6+1 coś już zobaczymy 🥹 Wtedy chyba całkiem się uspokoimy, jak już będziemy wiedzieli z mężem, że jest widoczny zarodek…
Byleby pęcherzyk nie okazał się być pustyWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:53
-
Megipta wrote:Hejka jestem tu nowa i chętnie dołącze👋
Mój termin to 31.12 😊faktycznie ładna Beta. Ja mam roczniaka i teraz będzie drugi dzidzius w grudniu
mam nadzieję że mala różnica wieku mnie nie pokona 😀 ale widzę że u Ciebie mniejsza różnica i to już trzecie ❤️
Megipta lubi tę wiadomość
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Maggie1989 wrote:Gratulacje
faktycznie ładna Beta. Ja mam roczniaka i teraz będzie drugi dzidzius w grudniu
mam nadzieję że mala różnica wieku mnie nie pokona 😀 ale widzę że u Ciebie mniejsza różnica i to już trzecie ❤️
-
I ja się pochwalę dziś miałam kolejną wizytę i dr pokazał bijące serduszko 🥰💝, ale niestety nie może być tak pięknie bo na lewym jajniku dopatrzył się torbieli kazał się tym nie przejmować No ale jak tu sie nie przejmować skoro pierwszy raz coś takiego się do mnie przyplątało 😣☹
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:23
Rene, Gilgotek, Szu_szu, Stokrotka94 lubią tę wiadomość
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓