Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Megipta wrote:Hejka jestem tu nowa i chętnie dołącze👋
Mam niespełna 5 miesieczniaka i prowadziłam wątek grudniowych 2024 😁
Jestem mamą też innego grudniaka ale ponad 2latka i teraz też się zapowiada także...aha...ja sama też grudniowa (mąż ma presrane🫠)
Dziś jestem 29dc i becie 859mlU. Coś duża, szczególnie, że cykle miewam 30-32 dniowe a same owulacje zawsze 17/18dc. Tutaj musiałabym mieć coś w okolicy 10dc lub kroi się za tym coś innego 😜
Mój termin to 31.12 😊
U mnie też dużo "grudniowców" 😁 ja,brat, mama a mąż końcówka listopada i jego brat również, mocna ekipa, oby się powiększyła.
W czwartek mam powtórzyć betę, dzwoniłam dziś do lekarza.
Wizytę i tak miałam zaklepana na 29.04 więc wtedy też się zobaczy co się tam dzieje.
Trzymam za Was wszystkie kciuki 👍Megipta lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 36 lat 💊 wit.D, Omegamed Optima Start,
MTHFR 677C hetero
PAI-1 4G hetero
07.2024 - AMH 1,55
11.2024 - histeroskopia -> usunięcie polipa✅
03.2025 - HSG oba jajowody drożne✅
🧔 38 lat 💊 Extrafertil
02/03.2025 morfologia 1%❎, HBA 8% ‼️❌‼️, DFI 30%❎, stres oxy ✅
29.04.25r ->🩺 powtórka badań
15.05.2025 -> kwalifikacja in vitro???
Starania od 01.2023
19.09 ⏸ 14dpo -> 15dpo Beta 188 -> 17 dpo Beta 442
12.10 jest zarodek CRL: 3,3mm echo 115 ud/min i💗
26.10 8+1 poronienie zatrzymane ( 6+2 ) serduszko przestało bić💔😢
18.04.25 ⏸
19.04.25 -> Beta 25,9 mIU/ml , prog 24,23 ng/ml
22.05.25 -> Beta 54,7 mIU/ml, próg 22,98 ng/ml (przyrost 68%)
[/url]
-
Gilgotek wrote:Ja to najbardziej jestem ciekawa w którym tygodniu ciąży jestem 😆 bo owulke miałam baaardzo późno, w okolicy 30-35 dnia cyklu. Nie wiem w sumie jak to wyliczyć samemu
Ja też miałam później owu, choć nie aż tak, bo w 21 dni cyklu. Odejmij 16-21 dni od dnia, w którym teraz obecnie jesteś, czyli ok 2,5-3 tygodnie, niż jak Ci wychodzi z ostatniej miesiączki. Termin owu trzeba mniej więcej liczyć, jakbyś wtedy była w 14 dniu cyklu. U mnie owu była w 21 dniu, więc odejmuję sobie 7 dni i mam mniej więcej obraz, w którym tygodniu jestem i kiedy umówić wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 20:07
-
Gilgotek wrote:Byłam 14 kwietnia na wizycie to totalnie nic nie było widać
ciekawe czy tego 2 maja będę mogła zobaczyć już serduszko, tak bym chciała 🥺🥺
Tak orientacyjnie po dacie wykonania testu i wielkości bety możesz sobie liczyć, że termin wykonania testu to 4+0, a termin Twojej wizyty to ok 6+4, więc możesz jak najbardziej zobaczyć serduszkojestem ciekawa, czy dobrze „wymierzę” wiek ciąży 😅
-
Ja już po wizycie. Dwie godziny czekałam przed gabinetem na swoją kolej ,bo pani doktor nie umawia na konkretną godzinę. Ale najważniejsza wiadomości jest 3.5mm zarodek w macicy. Nie ma jeszcze czynności serduszka bo za wcześnie,ale są za to dwa pęcherzyki ciążowe. Mam się modlić,żeby został jeden,bo w moim przypadku ciąża bliźniacza jest nie wskazana.
Następna wizyta 13 maja,ale już dostałam skierowanie na badania.Gilgotek lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂
Od grudnia staramy się o dziecko i też od tego czasu czytam wątki na forum.
Cykle po odstawieniu anty miałam nieregularne i powyżej 30 dni. Cykl marcowy spisałam na straty, bo totalnie nie wiedziałam kiedy była owu, 12 kwietnia zrobiłam test i biel, było pieczenie jajników, zmęczenie, strasznie chciało mi się pić, już się chciałam umawiać do gin czy to nie jakaś torbiel, mimo że byłam na wizycie w lutym. 🙈
15.04 musiałam zrobić badanie TSH, więc żeby w razie co sprawdzić betę, zrobiłam test, ale z nastawieniem, że pewnie nic nie będzie, no i było małe zaskoczenie 😄
Wizytę mam 29 kwietnia i trochę się stresuję, tydzień będzie się bardzo dłużył.
Wychodzi na to, że ciąża w podobnym wieku co Nefretam, Delfi i Gilgotek 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 21:14
Wilga27, Książkara_w_ciąży, Stokrotka94, Delfi, MimiM29, Le, Mini94, Gilgotek lubią tę wiadomość
👱🏻♀️31 - niedoczynność tarczycy
4cs
7.03 OM
12.04 ⚪️
15.04 ⏸️
15.04 beta 142
17.04 beta 403,9, progesteron 32,32 -
vesper Gratulacje, ale dlaczego ciąża bliźniacza nie jest wskazana?
Pierniczka Gratulacje, Witaj na wątku 🙂vesper lubi tę wiadomość
-
Witam nowe dziewczyny na forum i gratuluję ciąży a tym kobietkom po wizytach dobrych wieści ❤️
Ja zrobiłam sobie lekka przerwę od forum przez święta i ledwo dałam radę Was teraz nadrobić 😅
My o ciąży już powiedzieliśmy wcześniej, bo przez plamienia wtedy musiałam leżeć, więc w święta już wszyscy najbliżsi wiedzieli. Ale też w święta powiedzieliśmy trochę dalszej rodzinie, paru znajomym przy życzeniach, więc się dzieje 😊
Ogolnie teraz dopiero do mnie dociera, że naprawdę jestem w ciąży i czuję większy spokój (7+3 z OM, 7+1 z USG - muszę ogarnąć jakaś stopkę, ale z telefonu nawet nie próbuję). Serduszko już widziałam 14.04 i czekam sobie do kolejnej wizyty do 29.04. Też mam już skierowanie na badania i na prenatalne i tak sobie myślę czy ja sama wybieram termin prenatalnych? Ktoś już się zapisywał? Czy przeoczyłam co mówił lekarz, bo on mówił mi kiedy się umówić? 🙈
Z objawów ciążowych to chyba moim najgorszym jest brak pamięci a miałam ŚWIETNĄ pamięć. No nie mogę ogarnąć tego, że nie pamiętam. Do tej pory funkcjonowałam bez kalendarza pamiętając o wizytach np. u dentysty nawet za 2-3 miesiące i nigdy żadnej nie opuszczając, a teraz ciężko mi sobie przypomnieć co było wczoraj. Straszne to i nie mogę się z tym pogodzić 😔
01.03 - OM
04.04 - II 😊, bHCG - 2765
07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
15.04 - USG na NFZ, termin porodu z USG: 08.12
Kolejne USG: 29.04
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C. -
Le - ginekolog powinien Ci wyjaśnić w jakim tygodniu zrobić prenatalne. Jak masz wątpliwości dopytaj. W moim przypadku zostało to wyznaczone na 12 tydzień. Internet podpowiada, że między 11-14 tygodniem.
-