X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Liversiak Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek za tydzień idę na kwalifikacje do porodu VBAC czy w ogóle będzie szansa czy totalnie nie. Mam tam znajomą położna, która pomogła mi się umówić i powiedziała, że jak będzie coś nie tak to od razu zrobią ciecie. To mnie na tyle przeraziło, że wykupiłam hipnoporód od Karoliny Piotrowskiej i słucham, żeby się trochę przygotować psychicznie na poród naturalny albo ewentualną kolejną cesarkę. Mam nadzieję, że wyjdzie mimo wszystko okej z tą blizna.

Dziś byłam na badaniach krwi i 300zł poszło w luft xd przerażają mnie te koszta

Daje znać że jest fajna promocja na laktator podwójny Neno Camino
    https://allegro.pl/oferta/podwojny-bezprzewodowy-laktator-neno-camino-zestaw-premium-17828415894
    Mam jedynie zagwozdkę co do lejkow czy kupić reduktory w jakim rozmiarze i czy oryginalne neno czy happymed. Chciałabym trafić idealnie z rozmiarem, żeby zaoszczędzić a totalnie się na tym nie znam. Tzn położna zmierzyła mi brodawki ale wiadomo, że to by fajnie było przetestować każdy żeby nie było bólu.
    Ma ktoś jakieś doświadczenie z lejkami albo reduktorami ?

Termin: 14.12.2025 ❤️
    Dziewczynka Zosia

W domu synek 4 latka :)

preg.png
  • taterniczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Mamy już dużą ekipę donoszonych ciąż 😍
    Ekscytujące. Myślę,że jak się zacznie to potem poleci jak domino.

Moniczka jak ja Cie rozumiem. Kiedyś przeczytałam na forum,że natura mądrze to wymyśliła, ostatnie tygodnie wszystko boli, wszystko naciska, że nawet jakby kobieta bała się porodu to też już nie może się go doczekać,żeby poczuć trochę ulgi. Myślę, że jest w tym bardzo dużo prawdy.

Mi tak powiedziała przyjaciółka jak narzekałam ostatnio na samopoczucie, że natura wie, co robi i żeby kobieta już chciała ten poród i mogła poczuć ulgę, to na koniec ciąży jest tak ciężko i wszystko zaczyna boleć i doskwierać. I w sumie u mnie się zgadza. 😃

Co do terminu CC mam nadzieję, że będę mogła dzisiaj popołudniu już coś dokładnie powiedzieć. Lekarz przyjmuje od 15:00. Myślę, że o 13:30 trzeba już zająć kolejkę. 🫣

Babsi lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
    2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
    SANCO - zdrowy chłopiec 💙
    13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
    cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek będę miała ciąże donoszoną, mąż wczoraj pojechał jeszcze na 3 ostatnie dni do DE, żeby zdać tam mieszkanie itp., więc w środę wraca, a mi się wydaje, że czop zaczął mi się uwalniać… 😬 Po siusiu w toalecie zostają mi takie jakby żółte upławy, na papierze też. Tylko nie wiem czy to czop, czy po prostu upławy, bo ja przez nadżerkę zawsze takie miałam i w ciąży też bardzo często się pojawiały. Coraz gorzej się śpi, rzucam się z lewej na prawą, boli mnie lewe biodro, ręce mrowieją i przed snem wczoraj bolało mnie podbrzusze, nie wiem czy to były skurcze czy nie.

Także ja się teraz tylko modlę, żeby Mała poczekała, aż tatuś wróci, bo chyba bym się załamała i ja, i on, jakby ominął go poród… nieważne czy CC, czy SN. Także odliczam do środy 😬

Co do terminu CC, ja go jescze nie mam, ale jeśli mała się nie obróciła, to na następnej wizycie dostane skierowanie i lekarka mówiła, że tak z 2 dni przed ptp, więc u mnie 39+6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 12:21

• tęczynka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie kluska waży 2800😱 w dwa tygodnie przybrał 600g chyba idzie zasadą najpierw masa później rzeźba.
    Liczyłam że szyjka zaczęła się coś skracać ale ona nie wzruszona długa, wszystko pozamykane.
    Dostałam pozwolenie żeby początkiem grudnia zacząć wywoływanie babciowymi sposobami i już się nie mogę doczekać bo kolejną noc spałam 3 godziny.
    Kolejna wizyta 8 grudnia a jak do 22 grudnia nie urodzę to będziemy się umawiać na wywołanie.

A wy jak się trzymacie i czujecie? ❤️

PoskromionaZłośnica, KasiaXXX, Mini94, Książkara_w_ciąży, Delfi, Belma lubią tę wiadomość

• PoskromionaZłośnica Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka - ja też tak mam, że jak październik/listopad i nie ma palm i ciepełka, to jakoś tak ciężko. ;P
    Jak byłam na Sri Lance to była babeczka z roczną córką (sama). Siedziała cały czas w hotelu. Bardzo podziwiałam, bo nie dość, że sama, to z takim małym dzieckiem. Może była spokojna.
    Znajomi jeżdzą po południu Europy z dwójką, zaczeli z roczniakiem, ale dla mnie do hard core. Można, da się, ale za wygodna na to jestem. Inni pojechali z 3 i 5 latkiem do Korei Płd.
    My byliśmy w Grecji jak starszak miał ponad 2 lata. Kompleks hotelowy najpiękniejszy w jakim byłam, all-inclusive, wszystko super, ale... Z dzieckiem nie jest tak samo, no chyba, że weźmiecie dziadków albo opiekunkę do dziecka. Klubik od 3 lat, więc na zmianę musielimy się zajmować dzieckiem. Odpoczynek żaden. Wieczorem nie mozesz wyjść na romantycznego drinka z mężem, bo z dzieckiem musi ktoś zostać. Najgorętszą porę siedzisz w hotelu, bo dziecko łatwo spalić na skwarkę.
    No i nie daj boże, zachoruje. I szukaj sobie pediatry w Turcji albo siedź tydzień z dzieckiem w tajskim szpitalu.
    Zostaje Polska. Są naprawdę super kompleksy dla rodzin z dziećmi, z pięknymi domkami, z wypasionymi placami zabaw, klubikami, animacją itp. Tylko trzeba szybko rezerwować, bo potem już jest przebrane.

Cebulka - ty już mężatka??? ;) Ja mam cc na 39 tc. Terminu nie mam, ale powiedziała, że muszę mieć skończone 39 tc. Wychodzi ok. 15.12. Obstawiam, że nie wytrwam.

Wilga - my też długo się staraliśmy, ale do męża chyba jeszcze nie do końca dotarło, że nigdy już nie będzie, tak jak wcześniej i zawsze będzie miał dziecko na głowie. Mi jakoś łatwiej to poszło. ;)

Mimi - kpi jak najbardziej ok, to mleko matki, tylko inaczej podane, ale to straszny ugór. Bo najpierw spędzasz czas na odciąganiu, potem na karmieniu, odbijaniu, potem na myciu, mrożeniu, rozmrażaniu itp. Przy kp tylko karmisz, nawet odbijać nie musisz (a to może zajmować najwięcej czasu przy karmieniu). Dlatego mam wielką nadzieję, że młody nie odwinnie mi jakiegoś numeru i nie będę musiała kpi.

Liversiak - a nie masz na NFZ? Większość badań jest za darmo.

GBS wyszedł mi ujemny. Ale i tak będę jechać jak najszybciej do szpitala, żeby był czas na cc.

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
    24+4 tc 818 g
    29+5 tc 1495 g
    34+5 tc 2460 g

preg.png
  • Liversiak Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica niestety chodzę do ginekologa prywatnie, bo tak czułam się pewniej pod jej opieką (pomogła mi zajść w ciążę i poprzednia też prowadziła) więc było mi głupio iść na NFZ jeszcze na boku, bo widziałaby, że badania są kierowane od innego lekarza z innej przychodni.

Termin: 14.12.2025 ❤️
    Dziewczynka Zosia

W domu synek 4 latka :)

preg.png
  • Mini94 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka - rzeźbić się będzie już poza brzuszkiem najwidoczniej dobrze mu w brzuszku 🙂

Mój już ma 3 z przodu i mam nadzieję, że nie będzie dużo przybierał bym mogła go jakoś wypchać. A szyjka też pozamykana na wszystkie spusty i nic się nie zapowiada.

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵
    07.08 połówkowe (22+3) 511g
    07.09 1006g (26+6)
    13.10 1850g (32+0)

preg.png
  • Nefretam Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:
    Babsi - srebro ogólnie jest polecane do ran. Poszukałam w necie i w Polsce są, ale 260 zł. Ja mam lanolinę ziaji i kompresy multi mam, choć nie wiem, czy faktycznie są takie niesamowite. Używałam jak dziecko było większe, miało mocny zasys i poraniło mi jedną brodawkę. Ja bym poczekała z zakupem, bo może lanolina ci wystarczy. To nie jest tak, ze brodawki zawsze bolą. Tak jak mówiłam to często kwestia nieprawidłowego przystawienia albo np. wędzidełka do podcięcia.

Nefretam - Jezu. Ja ledwo funkcjonuję, a ty na siłce??? Ale rozumiem, ze regularnie ćwiczyłaś przed????
    Cieszę się, że objechałam pół Azji jak nie miałam dzieci. I wrócę do tego jak będą więksi. Najwyżej zostawię ich z mężem. 😉 Ale czasami jak światło rano jest takie miękkie i rozproszone, to mi się przypominało i tęsknię za podróżami.

Ja kupiłam i lanoline i MultiMam zobaczymy czy się przydadzą. Ja jestem bardzo nastawiona na KP, naprawdę baaaardzo mi się nie chce myć butelek, wyparzać itd.

Tak, ja bardzo dużo ćwiczyłam przed ciążą, więc ja się lepiej czuje na siłowni niż w nocy wstając z łóżka :p. Od paru dni zaczęły mnie trochę boleć biodra/tak jakby cierpnac trochę.

Ja śledzę Busem przez świat i jeszcze parę innych kont podróżniczych z dziećmi, więc wierzę się da. Może już nie jechać 4 godziny autobusem przez Sri Lanke, ale coś sobie wymyślimy :)

PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩'90 🧔'86 🐱

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    29.04.2025 CRL 3mm ❤️
    22.05 - 2,5cm
    10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
    5.08 połówkowe - zdrowe 346g :) (20+2)
    8.10 III prenatalne 1458g (29+3)
    28.10 2062g (32+2)

preg.png
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was stosowała olej z wiesiołka na wywołanie porodu?
    Jeśli tak to w jaki sposób go stosowałyście?

• Willsee Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka wrote:

W pierwszej ciąży oeparol w kapsułkach na wieczór. Rozwarcie się jakieś tam pojawiło ale porodu do 39+6 nie zaczęło 🤷🏻‍♀️ ani daktyle, ani herbata z liści malin ani seks 😂

preg.png
  • Cebulka35 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Ja w teorii wiem, że lepiej dla dziecka itp., tylko ogarnął mnie stres, że nie dotrwam. Myślałam, że okolice 38 tyg zgłoszę się do szpitala i wszystko będę mieć zaplanowane i pod kontrolą. A tak będę się czuć jak na tykającej bombie, że się wcześniej zacznie i będę jechać w bólach, albo że się najem śniadania i będzie problem ze znieczuleniem do CC.

Co do ślubu to tak jestem po ślubie 😀 Skrajnie Kameralnym, tak jak nam się marzyło (czyli my plus świadkowie, bo bez nich się nie dało ;) ). W przepięknej sali pałacowej, potem uroczysty obiad i noc w hotelu z basenem na dachu. Było magicznie, typowo dla nas i pod nas. A rodzinie obiecaliśmy huczne chrzciny w rekompensacie. 😉
    Ponieważ organizacja była niestandardowo szybka, to dzień wcześniej kupowaliśmy garnitur i obrączki 😉 Az dziwne, że się wszystko tak udało!

Pierniczka, Delfi, MadCat, KasiaXXX, Książkara_w_ciąży, PoskromionaZłośnica, Wilga27, Belma, Nefretam, Maura lubią tę wiadomość

36👩‍❤️‍💋‍👨55

👱‍♀️
    2016 - 8 tc 👼
    2017 - synuś 🙋‍♂️
    2020 - córeczka 👸

👨‍🦱
    2009 - bliźniacy 🧒🧒

28.03 - II
    17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
    24.04 - 0,96 cm ❤️
    12.05 - 2,73 cm
    SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
    03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍
  • Pierniczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to pierwsze wyparzanie butelek i smoczków to trzeba je wygotować we wrzątku czy jak mam Termomixa to wystarczy parowo na Varomie puścić?
    Jak to robilyscie? 🙈

Ja jutro 35tc, nie wiem jak się dokulam do terminu, pół twarzy boli, jeszcze się na kontrolę stomatologiczna umówiłam, bo zęby bolą, już nie wiem co od czego promieniuje, oko, zatoki, zęby, super mix.
    Biodra w nocy bolą, bo większość czasu śpię na lewym boku, ale też przez to lewa ręką puchnie i drętwieje 😅
    Zgaga przed snem męczy, bobas to się tak rozpycha, że aż mnie wygina. Ona jest aktywna, rano, wieczorem, w dzień, w nocy, chyba przez sen też się wierci.

My przyszłe wakacje raczej polskie morze/góry, dziadkowie się zaoferowali żeby z nimi jechać na jakieś all in, fajna opcja, tylko oni latają do takich wieeeeelkich molochów w Turcji albo na Cyprze, z kilkoma restauracjami, aquaparkami, raz że to nie mój klimat, a dwa że bym się trochę bała, że ktoś porwie 🙈
    Na start nie wiem czy nie wolelibyśmy autem gdzieś na południe Europy jeździć, mam nadzieję, że bobas będzie lubił jazdę.

Cebulka - gratulacje ❤️🕊️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 15:02

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    13+1 tc 7,23cm prenatalne+nift 🧬
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g
    33+3 tc 2020g

preg.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    Dziewczyny a to pierwsze wyparzanie butelek i smoczków to trzeba je wygotować we wrzątku czy jak mam Termomixa to wystarczy parowo na Varomie puścić?
    Jak to robilyscie? 🙈

Ja jutro 35tc, nie wiem jak się dokulam do terminu, pół twarzy boli, jeszcze się na kontrolę stomatologiczna umówiłam, bo zęby bolą, już nie wiem co od czego promieniuje, oko, zatoki, zęby, super mix.
    Biodra w nocy bolą, bo większość czasu śpię na lewym boku, ale też przez to lewa ręką puchnie i drętwieje 😅
    Zgaga przed snem męczy, bobas to się tak rozpycha, że aż mnie wygina. Ona jest aktywna, rano, wieczorem, w dzień, w nocy, chyba przez sen też się wierci.

My przyszłe wakacje raczej polskie morze/góry, dziadkowie się zaoferowali żeby z nimi jechać na jakieś all in, fajna opcja, tylko oni latają do takich wieeeeelkich molochów w Turcji albo na Cyprze, z kilkoma restauracjami, aquaparkami, raz że to nie mój klimat, a dwa że bym się trochę bała, że ktoś porwie 🙈
    Na start nie wiem czy nie wolelibyśmy autem gdzieś na południe Europy jeździć, mam nadzieję, że bobas będzie lubił jazdę.

Cebulka - gratulacje ❤️🕊️

Ja puszczałam na varomie 😉 na długo bo coś koło 25-30 minut

Pierniczka lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 17 listopada, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka wrote:
    Tylko dopochwowo. Liście maliny podobno nue działają. Daktyle- widziałam rolkę na insta - badania potwierdzają - 6 dziennie typu medjol. No i to żaden gwarant. Tylko statystyczne pomagają. ;)

Jak znajdę rolkę to wkleję.

Cebilka - gratulacje!!!

2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
    24+4 tc 818 g
    29+5 tc 1495 g
    34+5 tc 2460 g

preg.png

Wysłany: 17 listopada, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktyle
    https://www.instagram.com/p/DQvtzlOjATw/?igsh=MXM4NWJ6N3d2OHB6Zw==

Olej z wiesiołka
    https://www.instagram.com/p/DQqxsCRjPsz/?igsh=MXNob2FvbGpiMWZqNA==

2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    24+4 tc 818 g
    29+5 tc 1495 g
    34+5 tc 2460 g

preg.png
  • Hdfs Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka35 wrote:
    Dziewczyny z planowanym CC na który tydz. macie wyznaczone porody?
    Ja będę mieć 3 CC I cały czas Było mówione, że będzie wcześniej, a w szpitalu wyznaczyli mi na 39t4d. I teraz się stresuje, że to bardzo późno, będę się stresować, że się akcja zacznie wcześniej i w ogóle. 😞

U mnie to samo. Miało być w okolicach 38 tc maksymalnie, a moja ginekolog umowila mnie na 39+3 tc bo nie widzi żadnych nie pokojacych rzeczy i mówi, żeby dziecko posiedziało dłużej. Co nie zmienia faktu, że mnie to stresuje. Jakbym zaczęła rodzic w 38tc to mam dzwonić może mnie przyjmą jak będą mieli miejsce, a jak wczensiej zacznę lub nie będą mieli miejsca mam jechać do szpitala państwowego. Więc trochę się obawiam.
    A tym bardziej, że mały już tyle wazy a jeszcze 3 tygodnie. Boję się że mój brzuch eksploduje i jest mi ciężko, a z drugiej strony ciesze się, że mam na 8 grudnia bo nie będę musiała jeździć po rodzinie w święta 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 16:15

👸🏻97🤴🏻89
    2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
    11.2024 stymulacja
    9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
    14.12 transfer +eb ✖️
    26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
    4dpt II kreska- cień
    6dpt beta 22,
    7dpt beta 23,5.
    8dpt beta 31.18
    10 dpt beta 54,43
    12 dpt beta 134,
    14 dpt beta 354
    16dpt beta 847
    20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
    21 dpt beta 5106
    23 dpt pęcherzyk żółtkowy
    29 dpt 25506 beta
    30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm
    8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
    9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179 Panorama zdrowy 🩵
    11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
    13+3 tc crl 7, 29 cm ❤️166
    18+3 tc 322g 🩵
    21+6 tc 533g 🩵 połówkowe
    27+0tc 1200g
    32+0 tc 2200g
    35+5 tc 3400g
    preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka - gratki!

Co do wyjazdów - ja generalnie staram się nic nie planować bo nie mam pojęcia jak nasze życie będzie wyglądało ale może spróbowalibyśmy polecieć do Hiszpanii w pierwszym półroczu, a jeśli się nie uda to wrzesień/pazdziernik. Zobaczymy, czy nam się to uda 😀 no i wakacje w Polsce na pewno - ale to autem.

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • taterniczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizuje po wizycie co u nas:

Wymaz GBS wyszedł ujemny.
    Młody waży już 3200 gr. 🫣 Za tydzień mam jeszcze przyjść na kontrolę do gabinetu.

A co najważniejsze - lekarz wyznaczył mi termin zgłoszenia się do szpitala na 1.12. to będzie 38+2. A cesarka albo 2.12. (38+3) albo 3.12. (38+4) w zależności od jego grafiku i grafiku w szpitalu.

Jakoś mi lżej jak już znam jakieś konkrety. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 17:02

Belma, MadCat, Nefretam, Delfi, Pierniczka, Wilga27, Książkara_w_ciąży, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
    2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
    SANCO - zdrowy chłopiec 💙
    13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
    cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

preg.png
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:
    Daktyle
    https://www.instagram.com/p/DQvtzlOjATw/?igsh=MXM4NWJ6N3d2OHB6Zw==

Olej z wiesiołka
    https://www.instagram.com/p/DQqxsCRjPsz/?igsh=MXNob2FvbGpiMWZqNA==
    Dziękuję ❤️

• Maggie1989 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka gratulacje 🥰

Co do wyjazdów to też mialam sporo planów z pierwszym dzieckiem :) okazało się że ma duży problem z autem, wózkiem. Generalnie ciężko było cokolwiek praktycznie pierwszy rok. Samolotu nie próbowałam juz chyba z obawy ;)
    Po roczku się poprawiło, a teraz jeździ już normalnie :) zobaczymy jak mloda

XII 2021 Cb 💔
    VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
    III 2023 poronienie zatrzymane 💔
    IV 2024 synek ❤️
    27.03 pozytywny test ❤️
    29.03 beta 52
    31.03 beta 211
    08.04 beta 3431
‹‹ 513 514 515 516 517
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ