Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się zastanawiam czy nie zaczelo mnie czyścić 🙈 ale chłop ma jeszcze tydzień 🤯
Smialismy się wczoraj z mężem że ostatnie spokojne wyjście 🙈👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
⏩ Wizyta 15.12
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Delfi wrote:PoskromionaZlosnica chyba Ty pisałaś o szyjce, że przepuszcza opuszek. A mówił Twój ginekolog jaką ma długość szyjka?
Ja dzisiaj byłam u prowadzącej, 3 tyg temu miałam długa zamkniętą szyjkę, a dzisiaj szyjka miękka, praktycznie jej nie ma i przepuszcza palec. Niby wiem, że tak można chodzić i parę tygodni, ale no przez to tempo, że tak szybko się skróciła, oraz że muszę być dużo szybciej w szpitalu, żeby lekarze zaplanowali leczenie, to już stres mi się włączył. Tym bardziej, że czuję, że od niedzieli ten brzuch mi mocno pracuje. Jutro planuję podjechać do szpitala, gdzie będę rodzić, czy z tego względu jakieś szybsze przyjęcie zaplanują.
W pierwszej ciąży od 35 tygodnia miałam rozwarcie na 2 cm - urodziłam przez wywołanie 39+6.
Teraz w poniedziałek też usłyszałam że rozwarcie na palec. Mam skurcze lekkie codziennie, ale liczę że wytrwa jeszcze tydzień.
Wiadomo że w szpitalu warto się pokazać i uzgodnić czy coś planują szybciej w tym wypadku
PoskromionaZłośnica, Delfi lubią tę wiadomość
-
No właśnie nie sprawdzała, bo powiedziała, że mierzenie teraz nie ma sensu. Ale brzuch mi też pracuje. Mam twardnienia, bóle "miesiączkowe", kłucia w kroczu. Podejrzewam, że rozwarcie mi się robi coraz większe. Mam nadzieję, że dotrwam do 39 tc.Delfi wrote:PoskromionaZlosnica chyba Ty pisałaś o szyjce, że przepuszcza opuszek. A mówił Twój ginekolog jaką ma długość szyjka?
Ja dzisiaj byłam u prowadzącej, 3 tyg temu miałam długa zamkniętą szyjkę, a dzisiaj szyjka miękka, praktycznie jej nie ma i przepuszcza palec. Niby wiem, że tak można chodzić i parę tygodni, ale no przez to tempo, że tak szybko się skróciła, oraz że muszę być dużo szybciej w szpitalu, żeby lekarze zaplanowali leczenie, to już stres mi się włączył. Tym bardziej, że czuję, że od niedzieli ten brzuch mi mocno pracuje. Jutro planuję podjechać do szpitala, gdzie będę rodzić, czy z tego względu jakieś szybsze przyjęcie zaplanują.
Ja w sobotę bede miała 37 tc (licząc in vitro i prenatalne). Ty widzę, że jesteś tydzień do tyłu. Wizyta w szpitalu to dobry pomysł.
Zaciskamy nogi!
MadCat - czyścić też może dużo wcześniej. Czujesz, że to niedługo??
Delfi lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
34+5 tc 2460 g

-
Ja milczę dziewczyny, bo mi się stresik włączył wczoraj... trzymajcie za nas jutro kciuki, wszystko się przyda:)
MadCat, widzę, że akcja nabiera tempa, a jak z tym gardłem?
Ostatnie dni dalej zalatana jestem, łapię się na tym, że jej nie czułam jakiś czas, a po chwili spokoju, leżąc na boku czuję jak mała napiera na krocze, wierci się, przesuwa - myślę, że ruchy są ok, ale fiksuje również. Do tego na psyche mi wsiada myśl, że moja dwulatka bedzie beze mnie, nie wiem jak to zniesie i ja też... a no i oczywiście martwię się, że mi małą na noc zabiorą, z jednej strony dobrze, bo nie wiem jak po cc będę się czuła, ale z drugiej nie mogę znieść mysli, ze bedzie tam sama - chyba jej nie oddam.
Willsee lubi tę wiadomość
-
Maura wrote:Ja milczę dziewczyny, bo mi się stresik włączył wczoraj... trzymajcie za nas jutro kciuki, wszystko się przyda:)
Ostatnie dni dalej zalatana jestem, łapię się na tym, że jej nie czułam jakiś czas, a po chwili spokoju, leżąc na boku czuję jak mała napiera na krocze, wierci się, przesuwa - myślę, że ruchy są ok, ale fiksuje również. Do tego na psyche mi wsiada myśl, że moja dwulatka bedzie beze mnie, nie wiem jak to zniesie i ja też... a no i oczywiście martwię się, że mi małą na noc zabiorą, z jednej strony dobrze, bo nie wiem jak po cc będę się czuła, ale z drugiej nie mogę znieść mysli, ze bedzie tam sama - chyba jej nie oddam.
Mam totalnie te same zmartwienia. Maz zostaje z 20 miesieczniakiem a ja wczoraj cały dzień przeplakalam. Jutro mam się zgłosić a cc niby niedziela lub poniedziałek... a ja tylko mysle jak mój mlody to przezyje, albo ja
szczególnie nocki
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Moja gwiazda stwierdziła że nie wychodzi 🫣 szyjki już prawie nie ma, jest mięciutka i palec wchodzi na luzie. Główka w kanale, wyniki badań książkowe, ciśnienie jest super ale skurczy regularnych brak. Powiedział że wystarczy iskra żeby ruszyło. Ciało gotowe, mała waży 3400 z granicą błędu 300 i ma ponad 50 cm. Mam cierpliwie czekać na skurcze. I tak czekam od tygodnia i nie wiadomo kiedy zdecyduje się wyjść...uparciucha jak tatuś 😅
Babsi dziękuję, zajmę się tym wieczorem 🙂
I może usunę dziewczyny, które się przeniosły w takim razie🤔
Wilga27, KasiaXXX, PoskromionaZłośnica, Pierniczka, Belma lubią tę wiadomość
-
PoskromionaZłośnica już sama nie wiem 😂 całonocnego twardnienia jeszcze nie miałam. A jak se wczoraj wieczorem mierzyłam to i na 15 min się robił twardy. Także ćwiczy porządnie 🙈
No i chyba mam dość już po prostu. Tu mnie krocze boli, tu łydki, tu stopy, tu brzuch. Poza twardnieniem to bywa, że w jego trakcie zaboli mnie kręgosłup, albo sam brzuch lekko okresowo.
Poprzednio nic z tego nie miałam więc świruje 🙈
Maura trzymam kciuki 🤞
A z gardłem to lecą herbatki z miodem i cytryna, a teraz jeszcze tabletki na ból gardła wleciały. Byle się nie rozkręciło
Maura lubi tę wiadomość
👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
⏩ Wizyta 15.12
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Co do czyszczenia...mnie czyści już drugi tydzień więc niestety to nie jest zapowiedź u każdego. Od czopa minął tydzień i również nic.
U mnie twardnienie co chwilę, skurcze typowo okresowe plus z krzyża raczej w nocy ale wyciszają się po jakimś czasie. Przez kolano muszę odpuścić aktywności takie jak schody czy seks...także nic tylko czekać aż się zlituje.
-
Maggie1989 wrote:Mam totalnie te same zmartwienia. Maz zostaje z 20 miesieczniakiem a ja wczoraj cały dzień przeplakalam. Jutro mam się zgłosić a cc niby niedziela lub poniedziałek... a ja tylko mysle jak mój mlody to przezyje, albo ja
szczególnie nocki
Maggie, to ściskam Cię mocno! Jakoś damy radę... ja też nocek najbardziej się obawiam.
I liczę na wyjście w niedzielę... tak z ginem rozmawialiśmy. Oby nic się nie działo tylko i poszło wszystko zgodnie z planem.
Książkara, kciuki za malutką!
Ksiazkara, Maggie, może jutro kolej na naszą trójkę?
Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
Maura - kciuki!! 😍
Dziewczyny szkoda, że u Was nic się nie zaczyna pomimo tych znaków 🧐 oby to już naprawdę była końcówka. Może nie dotrwacie do grudnia? Ksiazkara szczególnie trzymam kciuki; żeby to kolano przestało doskwierać 🥲
Mi brzuch twardnieje już często ale bezbolowo. Szyjka powoli się skraca ale jeszcze trochę jej zostało.
Na gardło polecam jeszcze płukanki z soli!
Maura lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Maura wrote:Ja milczę dziewczyny, bo mi się stresik włączył wczoraj... trzymajcie za nas jutro kciuki, wszystko się przyda:)
Maura zobaczysz ze córa da radę! Też się strasznie bałam tego, ale przez nieplanowany pobyt w szpitalu w listopadzie mieliśmy “próbę generalną” - i tak było mi przykro jak mały pytał na FaceTime kiedy do niego przyjadę, ale koniec końców było to dla niego dobre bo już wie że jak mama pojedzie do szpitala, to i z niego wróci
teraz dużo mu o tym mówimy i go przygotowujemy, plus ma prezent od siostry obiecany i trochę żyje tym prezentem 😂
Maura lubi tę wiadomość
-
Willsee wrote:Maura zobaczysz ze córa da radę! Też się strasznie bałam tego, ale przez nieplanowany pobyt w szpitalu w listopadzie mieliśmy “próbę generalną” - i tak było mi przykro jak mały pytał na FaceTime kiedy do niego przyjadę, ale koniec końców było to dla niego dobre bo już wie że jak mama pojedzie do szpitala, to i z niego wróci
teraz dużo mu o tym mówimy i go przygotowujemy, plus ma prezent od siostry obiecany i trochę żyje tym prezentem 😂
O, to pocieszające ☺️
My też wszystko jej mówimy, jest przygotowana i dużo rozumie. Ale emocje swoje.
Zosia wybrała dla siostry przytulankę, a my oczywiście też mamy prezent dla niej od Anielki 😉 po powrocie ze szpitala razem z siostrą go dostanie. -
Piękne, świąteczne fotki! 🤩Maura wrote:Jeszcze przed rozwiązaniem wrzucam fotki z brzuszkiem

https://zapodaj.net/plik-IamK6E2jxy
https://zapodaj.net/plik-135UsLy28c
Maggie, Maura - Czyli jutro cc??
Ja od urodzenia się starszaka tylko 1 dzień byłam bez niego (poronienie w szpitalu) + nocowanka w przedszkolu. Też bede przeżywać, ale wiem, że da radę z tatą. Bylebym zbyt długo nie siedziała w szpitalu.
Ja po cc miałam dziecko przy sobie. Pierwszą dobę przespał, zmieniłam mu pieluszkę po pionizacji. Rozumiem, że chcesz mieć córeczkę przy sobie nawet po cc. Zobaczysz jak będzie i zdecydujesz.
Maura lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
34+5 tc 2460 g

-
Maura jakie piękne zdjęcia 😍 moze troche żałuję, że nie chciałam sesji .... z drugiej strony dla mnie to stresujące pozować do aparatu i tego nie lubię, ale przepiękne fotki!😊
Trzymam mocno kciuki żeby Wasze maluchy już zechciały wyjść, skoro już na nie pora.
Książkara moze to babciny sposób ale próbowałaś liści kapusty na to kolano? 😜 brzmi śmiesznie ale podobno działa. Tak samo jest ponoć z problemami z laktacją i bolesnością piersi, że warto przykładać liście kapusty (nie na sutki tylko dookoła) ale to tylko sugestia kilku moich koleżanek.
Ja dzisiaj za półtorej godziny mam wizytę. Nie czuję, żeby Pola się spieszyła. Brzuch mam wysoko i poza pojedynczymi bólami miesiączkowymi i lekkim ciągnięciem w pachwinach jak się przeciąga to jest ok. Chyba będę zamykać listę😁
Maura lubi tę wiadomość
👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰

-
Maura wrote:Maggie, to ściskam Cię mocno! Jakoś damy radę... ja też nocek najbardziej się obawiam.
I liczę na wyjście w niedzielę... tak z ginem rozmawialiśmy. Oby nic się nie działo tylko i poszło wszystko zgodnie z planem.
Książkara, kciuki za malutką!
Ksiazkara, Maggie, może jutro kolej na naszą trójkę?
Haha oby. Kto wie, mogłoby się coś rozwinąć.
Irytuje mnie to leżenie w szpitalu na zapas eh..
Śliczne fotki ❤️
Maura lubi tę wiadomość
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Maura chciałabym 😁 dzisiaj zrobię stymulację brodawek i trochę poruszam biodrami na piłce i kto wie? Będę z Zosią rozmawiać żeby zlitowała się nad matką 😅
Trzymam za nas mocno kciuki😘
Maura lubi tę wiadomość
-
Piękne zdjęcia. 🥰
My mamy umówioną sesję noworodkową, jak wszystko dobrze się poukłada. 🙂
Ja już po wizycie u fryzjerki, u podolożki i w USC w sprawie o ojcostwo (bo jako nie małżeństwo trzeba to ogarnąć, a wolałam przed porodem). Także jestem w razie czego gotowa. 😃Nawet firanki dzisiaj poprałam i wieszałam. Chociaż już się nastawiłam na tę datę grudniową, więc niech Młody do poniedziałku siedzi w brzuchu. 😉
Maura, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

-
Dziewczyny a macie jakieś rady na bóle bioder w nocy? W sumie tylko to mi doskwiera ale do tego stopnia, ze zmieniam stronę co 20 min i wstaje jako zombie 😁👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰

-
PoskromionaZłośnica wrote:Piękne, świąteczne fotki! 🤩
Maggie, Maura - Czyli jutro cc??
Ja od urodzenia się starszaka tylko 1 dzień byłam bez niego (poronienie w szpitalu) + nocowanka w przedszkolu. Też bede przeżywać, ale wiem, że da radę z tatą. Bylebym zbyt długo nie siedziała w szpitalu.
Ja po cc miałam dziecko przy sobie. Pierwszą dobę przespał, zmieniłam mu pieluszkę po pionizacji. Rozumiem, że chcesz mieć córeczkę przy sobie nawet po cc. Zobaczysz jak będzie i zdecydujesz.
Jutro 🫣
Będę próbować, w pierwszej ciąży mialam salę komercyjną i męża u boku, więc była bajka. Teraz trochę się stresuję jak to będzie, ale dodałaś mi nadziei, że może się udać nocka z małą.