Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia !!
Czekamy na wieści 😍👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Powodzenia na dzisiejszych CC 🤞🤞
Witam się ofecjalnie w 40 tygodniu. My nadal w dwupaku, wizyta dopiero przed południem. Brzuch już taki wielki jakby skóra miała mi zaraz pęknąć.
Chałwa, Babsi lubią tę wiadomość
-
Powodzenia dziewczyny i kciuki za was ✊😘26.05.2025 Dwa ❤️❤️
05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony
13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃
7.11.2025 33+6 tc Witajcie na świecie moje malutkie 😍

-
PoskromionaZłośnica wrote:Maura - mi mleko sikało na jakieś 40 cm. Nie zakrztusił się ani razu, ale strasznie ulewał. Trochę jadł, odstawiałam, mleko sikała na pieluchę. Jak przestawało, przestawiałam znowu.
Czasami trochę odciągałam.
Jak był trochę większy karmiłam praktycznie tylko w pozycji biologicznej. Ulewał nadal, ale nie charczał po nocy.
Nakładek nie próbowałam, bo potem trzeba z nich zejść, a czasami z tym jest problem.
Wydaje mi się, że biologiczna może być pomocna, jak tylko uda się wygodnie ułożyć. Mleko nie sika bezpośrednio do gardła i dziecko się tak nie krztusi.
Próbuję z tą biologiczną, nie jest to dla mnie takie proste 😐 odciągam chwilę, albo tak jak napisalas, pielucha i czekam aż przestanie lecieć jak szalone codziennie mogłabym robić pranie pieluch.
Dzisiejsza noc jakoś lepiej niż wczoraj. Mam wrażenie, że też z wybudzaniem było latwiej. Ale wstałam z bólem jednej piersi 🤦♀️
Dziewczyny, kciuki zaciśnięte! Powodzenia!
Mi moja dwulatka się krztusiła 🥺 -
O, właśnie może jeszcze spróbuję kolektora, mam w zasadzie takie muszle z neno ... dzięki!Willsee wrote:Tak biologiczna = pod górkę. Ja syna przekarmilam cały czas w nakładkach i szczerze nie wiem czy to w jakikolwiek spowalniało wypływ mleka 🤷🏻♀️ spróbuj może na pół siedząco żeby jak dziobak wręcz się nadziała na tą pierś. Ewentualnie żeby było szybciej i nie odpalać laktatora to zassij przed karmieniem kolektor pokarmu na chwilę do piersi, pamiętam że mi też tam potrafiło mocno sikać wtedy
-
Też trzymam kciuki za dzisiejsze mamusie! 🤞🏻❤️
I zaraz zbieram się na ktg 🫠 -
Taka ciekawostka odnośnie mojego porodu 05.12 urodziłam dokładnie co do minutyn kiedy byla pełnia księżyca czyli 00:15 😆
Ja nawet nie wiedziałam o co chodzi z tą pełnią, dopiero turaj mnie uswiadomilyście 😄
Wilga27, Chałwa, Pierniczka, Belma, PoskromionaZłośnica, Książkara_w_ciąży, Maura lubią tę wiadomość
-
Mini daj znać po wizycie, może się uda jeszcze żeby się samo zaczęło. A w razie czego znasz termin indukcji czy dopiero dzisiaj coś więcej się dowiesz?
Pierniczka ✊🏼 za ktg.
Ja od dzisiaj sama z trójką, trzymajcie za nas kciuki! Mąż mi wszystko do obiadu przygotował zanim wyszedł z domu więc z tym będzie już o tyle łatwiej że tylko wstawić.
I śmieje się że ten spacer odblokował naszego skarbka. Zaczęła lepiej jeść! Teraz na porcję zjada 40ml.
Wczoraj przez całą dobę zjadła 245ml,
a dzisiaj 180 od północy a dopiero 9!
Wilga27, KasiaXXX, Pierniczka, PoskromionaZłośnica, Książkara_w_ciąży, Babsi, Maura, Dariana lubią tę wiadomość
-
Pierniczka - dawaj znać jak na ktg 👌
Gilgotek - super, że jest lepiej 😍 oby tak dalej!
Pierniczka lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Gilgotek wrote:Mini daj znać po wizycie, może się uda jeszcze żeby się samo zaczęło. A w razie czego znasz termin indukcji czy dopiero dzisiaj coś więcej się dowiesz?
Pierniczka ✊🏼 za ktg.
Ja od dzisiaj sama z trójką, trzymajcie za nas kciuki! Mąż mi wszystko do obiadu przygotował zanim wyszedł z domu więc z tym będzie już o tyle łatwiej że tylko wstawić.
I śmieje się że ten spacer odblokował naszego skarbka. Zaczęła lepiej jeść! Teraz na porcję zjada 40ml.
Wczoraj przez całą dobę zjadła 245ml,
a dzisiaj 180 od północy a dopiero 9!
A nie ma jakiejś pełni cz. 2 ? Moze jakas pelnia jedzeniowa ? Moja dzisiaj też nienażarta. -
Dzisiaj się wszystkiego dowiem. I tak jestem zapisana do ginekologa pod znakiem zapytania bo jak to stwierdziła lekarka tydzień temu: mogę urodzić przez ten tydzień a mogę nie urodzić. No i moja dzidzia wybrała drugą wersję.Gilgotek wrote:Mini daj znać po wizycie, może się uda jeszcze żeby się samo zaczęło. A w razie czego znasz termin indukcji czy dopiero dzisiaj coś więcej się dowiesz?
-
Ja po wizycie, średnio wyszedł zapis ktg i mam jechać na kontrolę do szpitala jak będzie dobrze to wracam do domu a w razie W zostaję na obserwację.
Michaś waży 3700 jest dużym dzieckiem i szybko przybiera na wadze dlatego za tydzień wywołanie porodu 😱
Nie możemy w to uwierzyć że to już, nie mogliśmy się doczekać a teraz płacze bo nie jestem gotowa -
Ale Wam dzisiaj tych cc zazdroszczę. U mnie każdy ruch Henia to ból ;( noc tragedia
pani doktor chyba dopiero jutro jest w pracy
nie wiem czy mi odpisze
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Po 5 latach starań jest Rysiu 💙
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
tęczynka wrote:Ja po wizycie, średnio wyszedł zapis ktg i mam jechać na kontrolę do szpitala jak będzie dobrze to wracam do domu a w razie W zostaję na obserwację.
Michaś waży 3700 jest dużym dzieckiem i szybko przybiera na wadze dlatego za tydzień wywołanie porodu 😱
Nie możemy w to uwierzyć że to już, nie mogliśmy się doczekać a teraz płacze bo nie jestem gotowa
Rozumiem Cię doskonale, ja w zeszłym tyg też zostałam w szpitalu na obserwacji przez ktg i potem się załamałam, że ja jeszcze nie jestem gotowa..
trzymaj się 🩷i trzymam kciuki za ponowne ktg!👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Biologiczna jest na początku wymagająca. Wkurza mnie, jak piszą, ze to taka super wygoda. Moze i tak, ale dopiero jak stworzysz sobie system poduszek, żeby się odpowiednio podeprzeć. Zastanawiam się nawet nad karmiuszką, pytanie, czy warta swojej ceny...Maura wrote:Próbuję z tą biologiczną, nie jest to dla mnie takie proste 😐 odciągam chwilę, albo tak jak napisalas, pielucha i czekam aż przestanie lecieć jak szalone codziennie mogłabym robić pranie pieluch.
Dzisiejsza noc jakoś lepiej niż wczoraj. Mam wrażenie, że też z wybudzaniem było latwiej. Ale wstałam z bólem jednej piersi 🤦♀️
Dziewczyny, kciuki zaciśnięte! Powodzenia!
Mi moja dwulatka się krztusiła 🥺
Ja dodatkowo z uwagi na rozmiar piersi musiałam rolować pieluszkę i podkładać pod pierś, żeby synek lepiej chwytał.
Wooo, pieluch to zużywałam masę.
może tylko przepierz i powieś obok źródła ciepła. To przecież nie jest pieluszka dla dziecka. Nie musisz prać jakoś specjalnie.
A jak starszak córeczka? Nadal bardziej trzyma się taty?? Boję się, co to będzie z moim wariatem, jak zareaguje na braciszka...
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
34+5 tc 2460 g

-
A co było nie tak???tęczynka wrote:Ja po wizycie, średnio wyszedł zapis ktg i mam jechać na kontrolę do szpitala jak będzie dobrze to wracam do domu a w razie W zostaję na obserwację.
Nie możemy w to uwierzyć że to już, nie mogliśmy się doczekać a teraz płacze bo nie jestem gotowa
Trzymam kciuki, żeby cię wypuścili.
Tak naprawdę to człowiek nigdy nie jest gotowy, więc emocji pełno. Ja wolałabym jeszcze z miesiąc pochodzić w tej ciąży.
Mini - 40 tc to chyba jeszcze nie jest powód do wywoływania. Poród powinien się zacząć między 37 a 42 tc. Ciekawe, jakie podejście ma twoja lekarka...
A masz jakieś dolegliwości fizyczne, czy psychicznie już masz dosyć?2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
34+5 tc 2460 g

-
Teczynka podejrzewam, że ktg średnie, skoro synek duży to pewnie ciężko było złapać stale serduszko, żeby dobrze zbadać. Daj znać po kontroli 😘
Ja nie wierzę, że jutro stawiam się do szpitala i wyjdę stamtąd już z Małą 🤯 Dla mnie to też jakoś za szybko. Mam wrażenie, że nie jestem gotowa, mimo że całą ciążę miałam odwrotnie 😅
Czekamy na dzisiejsze bobaski ❤️ -
Willsee wrote:Ja dostanę wieczorem jakiś płyn i mam się nim rano umyć. Jestem już w szpitalu, wszystkie konsultacje już mam za sobą i 2 zapisy ktg. U mnie jest możliwość cięcia rodzinnego, ale nie korzystamy z tej opcji. Wolę żeby prosto po cięciu zawieźli małą do taty na salę na kangurowanie
U mnie w szpitalu też tata mógł być przy cc, ale nie korzystaliśmy, jalednak to operacja, sezon infekcyjny, czekał w sali porodowej na małą