Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Madcat piękny poród 🤩 ogromne gratulacje dla Was 🤗 Niech Rysio rośnie zdrowo. Trzymam kciuki za laktację, ale myślę,że po takim porodzie wkrótce poleje się mleczko 🥳🥳
MadCat lubi tę wiadomość
-
Belma wrote:Madcat gratulacje!!! 💞
U nas zimno teoretycznie minus 5 i poszliśmy na krótki spacer, dosłownie 15 minut i do domu. Bobas nie mógł zasnąć więc zmierzyłam temperaturę i wyszło 37,9 i już jestem obsrana.. nie wiem czy termometr z czoła dobrze mierzy, innego nie mam.
Później zmierzyłam i jest już 37,5 i niżej co według wujka google jest w normie. Może wyszła podwyższona bo płakała i się dużo ruszała.
Sama nie wiem i się stresuje.
W ogóle wychodzicie w taką pogodę na spacery? Rano było minus 11.
Belma i jak ta temperatura? Mi w szpitalu pokazali,żeby mierzyć małemu w pupce. Dostaliśmy termometr taki najzwyklejszy i wkładam mu przy przebieraniu i pomiar jest bardziej dokładny. -
A my cieszymy się byciem w domu. Zaczęła mi się w końcu laktacja, ale cały czas dokarmiamy MM.
Mam problem,bo mój biust jest duży i wiotki. Z lewą piersią jest największy problem,żeby dobrze złapał. Dzisiaj walcyzlismy z 45 min na lewej piersi, a dalej jest twarda i zaczyna boleć. Właśnie robię okłady i próbowałam coś ściągnąć laktatorem.
Macie poduszki do karmienia?
Któraś z Was, przepraszam nie pamiętam kto pytał, czy się nie boję z małym na brzuchu. Właśnie ta pozycja wydaje mi się bardzo stabilna. Ja śpię z głową lekko podwyższoną. Mam z boku poduszki, żebym się nie przekręciła. Mały leży między moim biustem i trzymam na nim ręce. Wydaje mi się, że w nocy po karmieniu, jest różnica temperatur i to go wybudza. A tak to śpi nawet 4h w ciągu. Chyba już odespałam poród. -
Madcat - teraz doczytałam. Gratulacje!!! Super, ze bez traumy!!! Bardzo się cieszę!!!

Ale Klocuś!! 😜
Mój właśnie ładnie zjadł, starszy zasnął nawet bez kolacji i jest dobrze. Cisza i spokój.
Babsi - ja muszę na razie podtrzymywać pierś, bo jest większa niż głowka dziecka. Możesz też spróbować zrolować pieluszkę i podłożyć pod pierś. Jak mam poduszkę, ale z takim maluchem ciężko się ułożyć do karmienia. Jak bedxie miał z kilo więcej, bedzie łatwiej.
Trzeba szukać pozycji i kombinować czasami.
Maura, Malinka - to pocieszające, ze nie tylko ja to przeżywam. Dziękuję za wsparcie.
Yuna - brzmi to bardzo poważnie. Mam nadzieję, że teraz bedzie juz tylko lepiej.
MadCat, Maura lubią tę wiadomość
-
Babsi wrote:Belma i jak ta temperatura? Mi w szpitalu pokazali,żeby mierzyć małemu w pupce. Dostaliśmy termometr taki najzwyklejszy i wkładam mu przy przebieraniu i pomiar jest bardziej dokładny.
Dzisiaj już w okolicach 37, mam nadzieję że się nie pogorszy. Nie wiem czy to kwestia termometra czy czego bo żadnych objawów gorączki nie miała.
Ale do pomiaru w pupie chyba potrzebny jest jakiś żel?
Yuna oby teraz obyło się bez niespodzianek 🥺 -
Yuna masakra co Wam sie przytrafiło... musisz być być z górki. Wazne, ze jestescie juz w domu i czy chłopiec, czy dziewczynka to jest na świecie i jest wszystko ok🥰
PoskromionaZłośnica kobieto masz tak olbrzymią wiedzę na tematy związane z dziećmi, zmże jestem przekonana że ze wszystkim sobie dacie radę a problemy, które sie teraz pojawiają są przejściowe. Duzo zdrówka❤️
Ja kojarzę, ze szkoly rodzenia że mówili, ze u noworodka 37,5 to jeszcze nie gorączka ale może gadam jakieś głupoty bo zle zapamiętałam 🤔
Belma lubi tę wiadomość
👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰
18.12 3kg bobasa🥳

-
Kasia ja się podobnie w sumie juz naszykowałam. Jutro tylko maseczkę i hennę bym chciała ogarnąć i tez będę gotowa chociaż na razie nic nowego nie doszło...
Nefretam jak będziesz juz mogła to się pochwal lekkim porodem, za który trzymam kciuki🤞🏻😘
Maura lubi tę wiadomość
👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰
18.12 3kg bobasa🥳

-
Belma, doczytałam, że mierzyliście temp.po płaczu, faktycznie mi polozna mowila, zeby nie mierzyć płaczącemu dziecku, podczas karmienia (nie wiem czy tylko to dotyczy kp, bo ciepło od mamy?), czy na skroni, ja mam termometr z pomiarem na czole i tak też mierzymy.
Yuna, jejku, ale wiele przeszłaś. Oby teraz już było tylko lepiej.
Belma lubi tę wiadomość
-
Nayeli wrote:Kasia ja się podobnie w sumie juz naszykowałam. Jutro tylko maseczkę i hennę bym chciała ogarnąć i tez będę gotowa chociaż na razie nic nowego nie doszło...
Nefretam jak będziesz juz mogła to się pochwal lekkim porodem, za który trzymam kciuki🤞🏻😘
Ponoć nie znamy dnia ani godziny 🤷🏼♀️ Chociaż ja w te wywoływanie domowymi sposobami już nawet nie wierzę. Herbata z malin, daktyle, milion ćwiczeń i nic, po prostu chyba naprawdę jak ma się coś zacząć to się zacznie samo 🤷🏼♀️
Nayeli lubi tę wiadomość
-
Ja byłam za leniwa by coś robić. Stwierdziłam że co ma być to będzie. I wgl mam kolejna śmieszna historie. Pierwszy poród zaczął się jak podniosłam ten kocyk na drutach. Wczoraj wody mi odeszły jak starszak wyjął prezent spod choinki i powiedział, że to dla braciszka 😆KasiaXXX wrote:Ponoć nie znamy dnia ani godziny 🤷🏼♀️ Chociaż ja w te wywoływanie domowymi sposobami już nawet nie wierzę. Herbata z malin, daktyle, milion ćwiczeń i nic, po prostu chyba naprawdę jak ma się coś zacząć to się zacznie samo 🤷🏼♀️
KasiaXXX lubi tę wiadomość
👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
15.12 3520 g 🐬
Termin porodu 25. 12 👶
25.12.2025 🎄4340g 🎄 17:29
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
KasiaXXX wrote:Ponoć nie znamy dnia ani godziny 🤷🏼♀️ Chociaż ja w te wywoływanie domowymi sposobami już nawet nie wierzę. Herbata z malin, daktyle, milion ćwiczeń i nic, po prostu chyba naprawdę jak ma się coś zacząć to się zacznie samo 🤷🏼♀️
Ja już dzisiaj zrobilam cięższy trening specjalnie, żeby wygonić mała. Jak to nie zadziała to nie uwierzę w żaden domowy sposób. Seks i inne rzeczy nie dały kompletnie nic. 🤷♀️
Jutro mam urodziny, może mała zrobi mi prezent 😅
Ps czy ktoś zostanie tu czy wszystkie przenosicie się na WA?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Dzięki dziewczyny, faktycznie jak śpi w nocy to ma normalną temperaturę, a po płaczu i jedzeniu jak mierzę to ma wyższą.
W ogóle mam jakiś kryzys, śpię malutko bo w nocy najpierw wstaję żeby odciągnąć mleko a godzinę później wstaje żeby nakarmić albo przebrać małą więc wychodzi jakieś 4h snu z przerwami. Gdyby chciała jeść z piersi to byłoby łatwiej, a póki co nie chce.
Odparzyla sobie pupę mimo że smarowalam linomagiem cały czas i przebieramy ją co chwilę i w większości używamy wacików a nie chusteczek. Położna poleciła termentiol ale smarujemy 3 dzień i nie ma poprawy, więc dzisiaj zaczęłam stosować bepanthen. Jeszcze w pachwinach miała taką białą skórę łuszcząca się i położna kazała też tym smarować i teraz nie mogę tego cholerstwa wymyć, a skóra jaka była taka jest. Jeszcze ta temperatura .. i pierwszy kryzys macierzyństwa gotowy, więc chodzę i popłakuje że nie potrafię ogarnąć swojego dziecka, a przecież to tylko jeden bobas.
Ja będę tu zaglądać, nir wiem co z WA jeszcze -
Belma wrote:Dzięki dziewczyny, faktycznie jak śpi w nocy to ma normalną temperaturę, a po płaczu i jedzeniu jak mierzę to ma wyższą.
W ogóle mam jakiś kryzys, śpię malutko bo w nocy najpierw wstaję żeby odciągnąć mleko a godzinę później wstaje żeby nakarmić albo przebrać małą więc wychodzi jakieś 4h snu z przerwami. Gdyby chciała jeść z piersi to byłoby łatwiej, a póki co nie chce.
Odparzyla sobie pupę mimo że smarowalam linomagiem cały czas i przebieramy ją co chwilę i w większości używamy wacików a nie chusteczek. Położna poleciła termentiol ale smarujemy 3 dzień i nie ma poprawy, więc dzisiaj zaczęłam stosować bepanthen. Jeszcze w pachwinach miała taką białą skórę łuszcząca się i położna kazała też tym smarować i teraz nie mogę tego cholerstwa wymyć, a skóra jaka była taka jest. Jeszcze ta temperatura .. i pierwszy kryzys macierzyństwa gotowy, więc chodzę i popłakuje że nie potrafię ogarnąć swojego dziecka, a przecież to tylko jeden bobas.
Ja będę tu zaglądać, nir wiem co z WA jeszcze
U nas też taka skórka się robi pod paszkami i w pachwinach myje to mydełkiem a potem nakładam tam linomag
tylek też mieliśmy już odparzony po jakimś tygodniu się zagoił ja używałam linomagu również i też miałam kryzys że ten tyle odparzony, że pepek nie odpada. To hormony 😅
Belma lubi tę wiadomość
👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43