SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój plan spania w dostawce narazie sie nie sprawdził .
    Jak spicie w nocy?
    Gilgotek,Ty masz jeszcze 2latke. Jak to ogarniasz?
    Macie jakieś rady?

👨‍🦲49 👱‍♀️ 44 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Będzie chłopczyk 💙

Leon urodził się 20.12.2025 roku
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka38 wrote:
    Gratulacje :*

Ciężko mi jak zwykle nadgonić ale rzucił mi się post babsi!

Miałam ten sam problem. Odciągałam w pozycji wilka czy jak to tam ze spuszczałam ta pierś ku dołowi i ja masowałam od dołu bo tam zastoje mi się robiły ze względu na duży gruczoł czy coś takiego.

Opanowałaś sytuację?
    Nie widziałam wcześniej Twojego pytania,
    Tak dzięki,że pytasz, ruszyło, tylko Leoś zasypia po kilku minutach. Najtrudniej w nocybo zasypiam z nim

👨‍🦲49 👱‍♀️ 44 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Będzie chłopczyk 💙

Leon urodził się 20.12.2025 roku
  • Mini94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkich postów nie nadrobię ale trzymam kciuki za te w dwupaku i Gratulacje dla rozpakowanych.

Mieliśmy kryzys już w szpitalu. Młody miał problem z węzidęłkiem przez co poranił mi mocno brodawki. Walczyłam w szpitalu z doradcą laktacyjnym. Dziecko mocno spadło z wagi mimo dokarmiania mm. Wyszłam w 3 dobie i to tak na granicy ale na szczęście zmieścił się w widełkach. W 3 dobie też nam podcięli węzidełko. Niestety poranione brodawki zostały do krwi i w strupach. Wspomagałam się laktatorem. Kapturki też miałam i był mniejszy ból, nie było nowych ran. KP okazało się nie dla mnie, KPI już wogóle, psychicznie wykańczało mnie rozkręcenie laktacji nie miałam nawału mimo przystawiania, bólu i zaciskania zębów. Z laktatorem było lepiej ale byłam wrakiem człowieka. Obecnie wyciszam laktację i przechodzę na mm. Wracam do żywych.
    Męczymy się prawdopodobnie z kolkami. Wczoraj nie spał od 9 do 21. Pojedyńcze drzemki 5-15 minutowe a tak to płacz i noszenie na rękach. Podejrzewam też, że może to być od witaminy D ale pewności nie mam.

Z ulewaniem też mamy problem ale nie ulewa dużo. Za dnia kładziemy na boku, w szpitalu mówili by kłaść na lewej stronie, my kładziemy na obu. W nocy leży na plecach z główką na boku. Zdarzyło mi się, że z pozycji bocznej przewiercił się na brzuch, na szczęście z główką na bok i tak spał, więc w nocy boję się go kłaść na boku.

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵
    07.08 połówkowe (22+3) 511g
    07.09 1006g (26+6)
    13.10 1850g (32+0)

preg.png
  • Belma Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kikut odpadł po dwóch tygodniach.
    Marysia śpi w kołysce, czasami żeby ją ukołysać schodzi okropnie długo...

Ja odciągam laktatorem i karmię z butelki (czyli kpi?) ale jest to męczące okropnie, a jeszcze ogarnęłam że miałam zły rozmiar lejka i dlatego tak bolały mnie brodawki 😬
    Dzisiaj bobas stwierdził, że ok zje trochę z piersi, ale przez jakieś 20 minut zjadła około 30 ml, bo resztę nadrobiła butelką bo mąż stwierdził że musi sie najeść i trzeba jej dać tą butelkę..
    A i tak jak odciągam to jest na styk bo około 100 ml z dwóch piersi, więc nie ma szału

• Chałwa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tu i tu ;)

Nas na szczęście temat ulewania omija w większości. Czasem się zdarza, ale rzadko.

Ja właśnie czekam, bo nie jestem pewn czy znowu coś z brzuchem się nie dzieje.

Mini94 żeby sprawdzić czy nie witamina, możesz nie podawać 2-3 dni.

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

👣 25.11.2025 (36+6) , 2800 g , 10 pkt.

TP 17.12.25

age.png
‹‹ 633 634 635 636 637
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ