Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Belma wrote:Kasia gratulacje!!! 💞Te Marysie miały swój plan jak przyjść na świat i za nic nie chciały go zmienić 😂
Madcat super! W końcu będziecie w komplecie ☺️
Poskromionazłośnica bobas nie chce chwytać piersi, wierci się i denerwuje aż zaczyna płakać. Przystawiam ją i teraz dopiero drugi raz złapała i zaczęła jeść. Miałam konsultacje z cdl to powiedziała że po stymulacji laktatorem brodawki już powinny się wyciągnąć i powinna jeść no ale nie jest tak ale walczymy.
Moja rana po CC ciągnie i powinnam ją masować ale nie wiem czy to nie za wcześnie i generalnie nic nie wiem o ćwiczeniach jak i co robić 😬
U mnie w szpitalu mówili, żeby mobilizować/masować bliznę, nie ranę. Miałyśmy CC tego samego dnia, u mnie jeszcze daleka droga do blizny, jeszcze się nie zrosło do końca
Belma lubi tę wiadomość
-
PoskromionaZłośnica na razie się chyba nie zapowiada... chociaż dzisiaj jakoś ogólnie sie inaczej czuję i miałam uczucie jakby się coś ze mnie sączyło. Założyłam wkładkę zeby sie przekonać czy sie robi mokra i mam wrażenie jakby wiecej o wiele bylo śluzu ale to nie woda. Moze czop rozpuszczony wychodzi bo serio czuję mokro cały czas. Ale skurczy jak nie bylo tak nie ma. Jutro wizyta w szpitalu u mojego gin. Trzymajcie kciuki zeby coś się zadziało. We wtorek 40t więc już by wypadało wychodzić 😜
Właśnie sobie uświadomiłam, ze na wątku mamy już prawie 2-miesięczne maluchy i jeszcze kilka nierozpakowanych🙈👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰
18.12 3kg bobasa🥳

-
My śpimy z dzieckiem ,też mieliśmy wielkie plany na osobne spanie (u nas łóżeczko)Babsi wrote:Mój plan spania w dostawce narazie sie nie sprawdził .
Jak spicie w nocy?
Gilgotek,Ty masz jeszcze 2latke. Jak to ogarniasz?
Macie jakieś rady?
Łóżeczko teraz służy jako przechowywania pampersów chusteczek i nie złożonego prania 😂 -
Pochwaliłam się, to mnie pokarało. 😉
Półtorej godziny walki z karmieniem, bo z prawej piersi sika mi dwoma strumieniami. Ja w mleku, młody w mleku, poduszki w mleku.
Nie wiem, czy cokolwiek zjadł, bo nie dość, że co chwilę się odrywał, to jeszcze tyle tego ulał, że szok. Plus 3 kupy pod rząd. Trochę odciągnęłam laktatorem. Trochę pociągnął z lewej piersi i bidulek zmęczony zasnął...
Ze starszym synem było to samo.
Chyba muszę w dzień karmić częściej, a krócej, żeby mi się pierś nie przepełniała.
W środę przyjdzie położna, która też jest cdl. Zobaczymy, co powie i jak waga młodego.
No to w takim razie jadę do sklepu po obiedzie. 😀 -
Ja już byłam kilka razy w sklepie. Mamy blisko, więc to krótka wyprawa, a potrzebowałam wyjść, żeby nie zwariować. 🤪
O "szczęśliwych ulewaczach" właśnie ostatnio się dowiedziałam. Ta położna CDL też tak określiła Młodego. No nic, staramy się odbijać, potem trzymam Kubę na klatce piersiowej u siebie przez jakiś czas, dopiero potem odkładam do dostawki i kładę na boku zabezpieczonego w rożku (nie ma tendencji do obracania się). Póki co jest trochę lepiej (odpukać...).
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10.24 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10.24 - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01.25 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01.25 - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04.25 - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06.25 - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08.25 - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
3.12.25 - CC, 3870gr, 54cm 🍼🤱

-
Kasia Gratulacje ❤️ wkońcu się doczekałaś 🙂
U nas w noce nawet przespane, dłużej trzymam przy odbijaniu i odkładam do dostawki jak już śpi. W dzień też śpi w dostawce ale czasem ciężej uśpić. Jak jest bardzo marudny za dnia to idziemy na spacer, wózek działa na niego usypiająco.
Wasze dzieciaczki karmione mm też długo jedzą? U nas zje troszkę, odbijamy i tak ze 3 razy. Czasem godzinę schodzi. -
Ja niestety rutyny nie widzę, chyba dłużej nam to zajmie. Mała dużo śpi w ciągu dnia, a jak nie śpi to się pręży i płacze od tygodnia już tak wygląda dzien, wieczorem i pozno tuż przed polnocą jest najgorzej z płaczem. Dodatkowo w 1.dzien świąt wysypało ją na buzi i ja już nie wiem, chyba zaczynam odstawiać bmk... Mam dość patrzeć, jak ona cierpiała, a espumisan i delicol niewiele wnoszą chyba u nas. Dziś w nocy musiałam ją wybudzać i jadła raptem pk 5 min., a rano mega mi chlusnęła... padam na twarz.
-
Yuna mamy te smoczki z lovi
https://gemini.pl/lovi-smoczek-uspokajajacy-0-3-miesiace-silikonowy-dynamiczny-jungle-vibes-boy-2-sztuki-9069494?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pla_-_kat_-_dziecko_ongoing&utm_id=20368663903&gad_source=1&gad_campaignid=20368663903&gbraid=0AAAAAoxEMwcEMMjjUmzjuTXoMpPrVOgqA&gclid=Cj0KCQiAx8PKBhD1ARIsAKsmGbdUZDKFTY_UZDpFw069GFnzrElCLInnTuvBHI5VPu7yJCKP94UtoE0aAmBKEALw_wcB
Przy starszaku też ich używałam i lubię je. Pewnie zostaną, ale liczę ze nie tak długo jak starszak. Ze 2 lata miał jak nie lepiej xd.
Jak zobaczył brata to miał zachwyt w oczach 🥰 i martwi się czy go nie obudzi, pyta czy mi pomóc i wgl jest kochany.
Maura, PoskromionaZłośnica, Yuna** lubią tę wiadomość
👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
15.12 3520 g 🐬
Termin porodu 25. 12 👶
25.12.2025 🎄4340g 🎄 17:29
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Maura wrote:Ja niestety rutyny nie widzę, chyba dłużej nam to zajmie. Mała dużo śpi w ciągu dnia, a jak nie śpi to się pręży i płacze od tygodnia już tak wygląda dzien, wieczorem i pozno tuż przed polnocą jest najgorzej z płaczem. Dodatkowo w 1.dzien świąt wysypało ją na buzi i ja już nie wiem, chyba zaczynam odstawiać bmk... Mam dość patrzeć, jak ona cierpiała, a espumisan i delicol niewiele wnoszą chyba u nas. Dziś w nocy musiałam ją wybudzać i jadła raptem pk 5 min., a rano mega mi chlusnęła... padam na twarz.
O Maura witam w klubie… ja jeszcze staram się odsuwać te myśli bo espumisan przynosi sporą ulgę, no ale wysypana buzia już jest 🥲 -
Babsi wrote:Mój plan spania w dostawce narazie sie nie sprawdził .
Jak spicie w nocy?
Gilgotek,Ty masz jeszcze 2latke. Jak to ogarniasz?
Macie jakieś rady?
Moje starsze córki śpią w swoim pokoju, ja z Marysią w sypialni. Jak już jest ich godzina spania to zamykamy się z mężem z nimi w pokoju czytamy książeczki i idą po prostu spać. Jak się zdarzy że obudzi się nam Marysia to ja wychodzę a dziewczynki dalej kładzie spać mąż sam ☺️
Dzisiaj była z kolei u nas pierwsza noc gdzie Marysia co dosłownie minutę płakała, o północy zdecydowałam że śpi ze mną w łóżku i spała do 6.. o 6 nakarmiłam zasnęła, odłożyłam do łóżeczka i oczu jak 5zł...
chyba coraz ciężej będzie mi ją odkładać do łóżeczka ale nie chciałabym jej brać na łóżko bo moje córki rano kiedy ja śpię skakają mi już po nim więc boje się że skoczyły by na Marysię 🙄🙄 -
Willsee wrote:O Maura witam w klubie… ja jeszcze staram się odsuwać te myśli bo espumisan przynosi sporą ulgę, no ale wysypana buzia już jest 🥲
Ja też jak sobie przypomnę ponad rok bez bmk i innych produktów to aż mi przykro, jezcze może ją chwilę poobserwuję, ale jak nie zauważę poprawy to będę eliminowała potemcjalne alergeny.
PoskromionaZłośnica, a jak Ty się czujesz z tą raną? Ja już za tydzień w poniedziałek mam wizytę u gina... trochę szybciej niż 6 tyg.po porodzie, ale musimy jechac kawałek, a to wyprawa z małą, więc póki mąż ma urlop wykorzystamy czas. Boję się podróży w 4... nie wiem, dwulatkę chyba zostawimy z babcią.
My śpimy z małą w łóżku... dwulatka spi obok w swoim. A dostawka stoi i robi za barierkę z mojej strony... tak samo było 2 lata temu... -
Maura wrote:Ja też jak sobie przypomnę ponad rok bez bmk i innych produktów to aż mi przykro, jezcze może ją chwilę poobserwuję, ale jak nie zauważę poprawy to będę eliminowała potemcjalne alergeny.
PoskromionaZłośnica, a jak Ty się czujesz z tą raną? Ja już za tydzień w poniedziałek mam wizytę u gina... trochę szybciej niż 6 tyg.po porodzie, ale musimy jechac kawałek, a to wyprawa z małą, więc póki mąż ma urlop wykorzystamy czas. Boję się podróży w 4... nie wiem, dwulatkę chyba zostawimy z babcią.
My śpimy z małą w łóżku... dwulatka spi obok w swoim. A dostawka stoi i robi za barierkę z mojej strony... tak samo było 2 lata temu...
Ja się w to nawet nie pcham, jeżeli się nie poprawi to karmie do 3 msc i przechodzę na mm
Maura lubi tę wiadomość
-
Odeszły mi wody!
Jezu wreszcie coś 😂
Pierniczka, Belma, Chałwa, Szu_szu, Delfi, MadCat, Ko_ala, PoskromionaZłośnica, Maura, Yuna**, taterniczka, Mini94, Dariana lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga27 wrote:Odeszły mi wody!
Jezu wreszcie coś 😂
Super!!! To najpóźniej jutro będziesz oficjalnie mama!! Trzymamy kciuki za sprawny porod ❤️
-
Powodzenia
❤️
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Wilga powodzenia ! Czekamy !
My dzisiaj uskuteczniamy spanie na mnie, ale.motam ja sobie chusta. Nie będę męczyć siebie, ani jej przez noc. 3 godziny przespane.
Was tez tak nogi bolą ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2025, 04:22
-
Hdfs wrote:Czy wasze dzieci też w nocy wydają z siebie dźwięki jakby chciały zrobić kupę? Jak dinozaury jakieś albo potwory? Dziś mały miałam wrażenie że cała noc dawał, przespał z nami całą noc każde odłożenie do dostawki kończyło się wybudzeniem i płaczem, tylko kładłam go do łóżka i odlatywal.
Tak .. i wczoraj cały dzień zachodziłam w głowę czy to normalne, ale nie wie czy u nas to nie będzie refluks -
Wilga kciuki trzymam!
Nasze docelowo śpią w łóżeczkach swoich. W dzień czasem drzemki kontaktowe, czasem w łóżeczku. A w nocy bywa, że w wyrze (mamy bardzo dużą kanapę) z nami, jak któreś marudzi za bardzo, a ja chcę po prostu spać. Ale zwykle do kolejnego karmienia, potem już w swoim.👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe gitówa 💪
19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g
4.10 Trio już na świecie 31+1
Julian 🩵
Florentynka 🩷
Matylda 🩷 -
Wilga powodzenia 🥳 a może już po wszystkim?
W nocy miałam zerknąć na forum ale nie chciałam się rozbudzać a tu takie dobre info!
Lilibeth to chyba tylko my dwie zostałyśmy... ja idę na 15 do lekarza po jakiś deadline. Dzisiaj raczej mnie nie zostawią bo nie ma ku temu powodów.
Czy któraś z Mam nie ma w ogóle problemów z odkładaniem dziecka w nocy? Bo jak czytam to jak nie jeden powód to drugi więc to może musi minąć... Tylko kiedy. Duzo sił dziewczyny!👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰
18.12 3kg bobasa🥳