Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Belma wrote:Kasia gratulacje!!! 💞Te Marysie miały swój plan jak przyjść na świat i za nic nie chciały go zmienić 😂
Madcat super! W końcu będziecie w komplecie ☺️
Poskromionazłośnica bobas nie chce chwytać piersi, wierci się i denerwuje aż zaczyna płakać. Przystawiam ją i teraz dopiero drugi raz złapała i zaczęła jeść. Miałam konsultacje z cdl to powiedziała że po stymulacji laktatorem brodawki już powinny się wyciągnąć i powinna jeść no ale nie jest tak ale walczymy.
Moja rana po CC ciągnie i powinnam ją masować ale nie wiem czy to nie za wcześnie i generalnie nic nie wiem o ćwiczeniach jak i co robić 😬
U mnie w szpitalu mówili, żeby mobilizować/masować bliznę, nie ranę. Miałyśmy CC tego samego dnia, u mnie jeszcze daleka droga do blizny, jeszcze się nie zrosło do końca
Belma lubi tę wiadomość
-
PoskromionaZłośnica na razie się chyba nie zapowiada... chociaż dzisiaj jakoś ogólnie sie inaczej czuję i miałam uczucie jakby się coś ze mnie sączyło. Założyłam wkładkę zeby sie przekonać czy sie robi mokra i mam wrażenie jakby wiecej o wiele bylo śluzu ale to nie woda. Moze czop rozpuszczony wychodzi bo serio czuję mokro cały czas. Ale skurczy jak nie bylo tak nie ma. Jutro wizyta w szpitalu u mojego gin. Trzymajcie kciuki zeby coś się zadziało. We wtorek 40t więc już by wypadało wychodzić 😜
Właśnie sobie uświadomiłam, ze na wątku mamy już prawie 2-miesięczne maluchy i jeszcze kilka nierozpakowanych🙈👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰
18.12 3kg bobasa🥳

-
My śpimy z dzieckiem ,też mieliśmy wielkie plany na osobne spanie (u nas łóżeczko)Babsi wrote:Mój plan spania w dostawce narazie sie nie sprawdził .
Jak spicie w nocy?
Gilgotek,Ty masz jeszcze 2latke. Jak to ogarniasz?
Macie jakieś rady?
Łóżeczko teraz służy jako przechowywania pampersów chusteczek i nie złożonego prania 😂 -
Pochwaliłam się, to mnie pokarało. 😉
Półtorej godziny walki z karmieniem, bo z prawej piersi sika mi dwoma strumieniami. Ja w mleku, młody w mleku, poduszki w mleku.
Nie wiem, czy cokolwiek zjadł, bo nie dość, że co chwilę się odrywał, to jeszcze tyle tego ulał, że szok. Plus 3 kupy pod rząd. Trochę odciągnęłam laktatorem. Trochę pociągnął z lewej piersi i bidulek zmęczony zasnął...
Ze starszym synem było to samo.
Chyba muszę w dzień karmić częściej, a krócej, żeby mi się pierś nie przepełniała.
W środę przyjdzie położna, która też jest cdl. Zobaczymy, co powie i jak waga młodego.
No to w takim razie jadę do sklepu po obiedzie. 😀 -
Ja już byłam kilka razy w sklepie. Mamy blisko, więc to krótka wyprawa, a potrzebowałam wyjść, żeby nie zwariować. 🤪
O "szczęśliwych ulewaczach" właśnie ostatnio się dowiedziałam. Ta położna CDL też tak określiła Młodego. No nic, staramy się odbijać, potem trzymam Kubę na klatce piersiowej u siebie przez jakiś czas, dopiero potem odkładam do dostawki i kładę na boku zabezpieczonego w rożku (nie ma tendencji do obracania się). Póki co jest trochę lepiej (odpukać...).
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
3.12. - CC, 3870gr, 54cm

-
Kasia Gratulacje ❤️ wkońcu się doczekałaś 🙂
U nas w noce nawet przespane, dłużej trzymam przy odbijaniu i odkładam do dostawki jak już śpi. W dzień też śpi w dostawce ale czasem ciężej uśpić. Jak jest bardzo marudny za dnia to idziemy na spacer, wózek działa na niego usypiająco.
Wasze dzieciaczki karmione mm też długo jedzą? U nas zje troszkę, odbijamy i tak ze 3 razy. Czasem godzinę schodzi. -
Ja niestety rutyny nie widzę, chyba dłużej nam to zajmie. Mała dużo śpi w ciągu dnia, a jak nie śpi to się pręży i płacze od tygodnia już tak wygląda dzien, wieczorem i pozno tuż przed polnocą jest najgorzej z płaczem. Dodatkowo w 1.dzien świąt wysypało ją na buzi i ja już nie wiem, chyba zaczynam odstawiać bmk... Mam dość patrzeć, jak ona cierpiała, a espumisan i delicol niewiele wnoszą chyba u nas. Dziś w nocy musiałam ją wybudzać i jadła raptem pk 5 min., a rano mega mi chlusnęła... padam na twarz.
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH