SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Delfi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Odeszły mi wody!
    Jezu wreszcie coś 😂

Wilga, powodzenia 🤞😊 czekamy na wieści ☺️

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)
    12.2025 córeczka 💖

age.png
  • Ko_ala Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Wilga powodzenia 🥳 a może już po wszystkim?

W nocy miałam zerknąć na forum ale nie chciałam się rozbudzać a tu takie dobre info!

Lilibeth to chyba tylko my dwie zostałyśmy... ja idę na 15 do lekarza po jakiś deadline. Dzisiaj raczej mnie nie zostawią bo nie ma ku temu powodów.

Czy któraś z Mam nie ma w ogóle problemów z odkładaniem dziecka w nocy? Bo jak czytam to jak nie jeden powód to drugi więc to może musi minąć... Tylko kiedy. Duzo sił dziewczyny!

Ja nie mam problemów z odkładaniem. Czasami poprostu tego nie robię ale tylko dla swojej wygody :)

Nayeli, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość

• MadCat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga trzymam kciuki!

Jak się skuma o co chodzi dziecku to już się wie jak działać. Ale najpierw trzeba typa poznać. A tak totalnie mija jak przestaje w nocy jeść 😆 chociaż i starszak może mieć problem z powrotem do łóżeczka 😂

👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️
    3.11 2300 g 🐾
    24.11 2800 g 🐦
    15.12 3520 g 🐬

Termin porodu 25. 12 👶

25.12.2025 🎄4340g 🎄 17:29

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

age.png

age.png
  • Lilibeth Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Wilga powodzenia 🥳 a może już po wszystkim?

W nocy miałam zerknąć na forum ale nie chciałam się rozbudzać a tu takie dobre info!

Lilibeth to chyba tylko my dwie zostałyśmy... ja idę na 15 do lekarza po jakiś deadline. Dzisiaj raczej mnie nie zostawią bo nie ma ku temu powodów.

Czy któraś z Mam nie ma w ogóle problemów z odkładaniem dziecka w nocy? Bo jak czytam to jak nie jeden powód to drugi więc to może musi minąć... Tylko kiedy. Duzo sił dziewczyny!

Ja mam wizytę o 9:30. Całą noc bolało mnie cholernie podbrzusze i krzyże, dziecko kopało jak szalone, zaczęłam wątpić w swoje możliwości porodowe i nie spałam nic. Pewnie dowiem się na wizycie, że szyjka dalej twarda i zamknięta 🤡. Wczoraj miałam dużo bezbolesnych skurczów brzucha, ale nie było w tym żadnej regularności.

Nayeli lubi tę wiadomość

• Yuna** Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Odeszły mi wody!
    Jezu wreszcie coś 😂
    Trzymam kciuki:-)

age.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
    🏥02/01/26 TP
    🏥16/12/25 szpital
    17/12/25 CC
    🤱17/12/2025 3300g,53cm 👶💙
  • Maura Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga, powodzenia!

Kciuki za nierozpakowane 🙂

Dziewczyny czy któraś z Was jest KPI? Moja mała moim zdaniem je za mało, a w nocy to i za rzadko ... wybudzam ją, a ona dzis znow 5 min. Po 4h snu... przez ten moj wypływ, ona tak sie meczy i jest zatkana, nie moze odbić, ani kupy zrobic. Zwariuję jeśli dzisiejszy dzień będzie wyglądał jak wczoraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:57

Nayeli lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • PoskromionaZłośnica Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga - trzymam kciuki! Super, że samo się zaczęło. 😀

Maura - wydaje mi się, że problemy brzuszkowe mogą być spowodowane szybkim wpływem. Ja mam sikającą prawą pierś i zawsze po tej piersi kwęka i nie daje się odłożyć, dopóki nie uleje albo odbeknie (bardzo rzadko). I też je krótko, bo przełyka jak szalony, a potem i tak uleje...
    Co viekawe, z lewej je bardzo powoli i długo. Mógłby wisieć i wisieć. Daje mu 20 min i odstawiam.
    O północy dziś to samo. Dostał prawą piers i potem popłakał, aż w końcu ulał i zasnął na mnie (ja siedziałam). Na szczęście kolejne karmienie z prawej o 6 juz było ok i zasnął bez problemu.
    Próbowałaś trochę odciągnąć przed podaniem piersi? Ja już myslalam o karmieniu blokowym, ale chyba jest ciutkę lepiej. Po każdej piersi jest to samo?
    Czy to na pewno wysypka po bmk, a nie jakiś trądzik niemowlęcy?
    Czytałam, ze alergia na bmk jest zbyt często niepotrzebnie diagnozowana. Moze to jednak ten szybki wypływ?
    4 h to zbyt długo. W piersi sie gromadzi tyle mleka, ze bedzie leciało jak szalone.
    Mi cdl zaproponowała częstsze, ale krótsze karmienia. Moze sprobuj w ten sposób???

A jak było z pierwszą córeczka?

Nayeli - my zwykle nie mamy, chyba ze prawą pierś. Ale ogólnie nastaw się na niespanie. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:58

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., - chłopiec

age.png
  • PoskromionaZłośnica Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:

PoskromionaZłośnica, a jak Ty się czujesz z tą raną? Ja już za tydzień w poniedziałek mam wizytę u gina... trochę szybciej niż 6 tyg.po porodzie, ale musimy jechac kawałek, a to wyprawa z małą, więc póki mąż ma urlop wykorzystamy czas. Boję się podróży w 4... nie wiem, dwulatkę chyba zostawimy z babcią..
    Wczoraj w nocy jak usypiałam młodego to nie zauważyłam, że cały płyn - surowica- wypłynął. Miałam mokre ciuchy. Aż mi się wklęśnięcie w ranie zrobiło. 🤯
    Ale eidzę, ze znowu się napełnia. :( na szczęście prawie juz nie boli. Czytałam, ze taki surowiczak to nawet kwestia tygodni ... 😞

A czemu zabierasz malucha ze sobą? Nie jeździsz autem???

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:09

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., - chłopiec

age.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica, nie odciągam laktatorem, bo boję się, że rozbucham laktację, a bardzo nie chciałabym jeszcze tego problemu 😞 robię to naprawdę rzadko.
    Przy każdym karmieniu, jak tylko poczuję mrowienie w drugiej piersi od razu zabieram jej pierś i podaję wtedy, gdy przestanie tryskać, a zwykle mam z 2-4 kanalików na raz fontannę.
    U mnie też prawa jest pełniejsza, więcej mleka, więcej tryskania, z lewą jest ciut lepiej, może sobie poleżeć i pociumkać bez szaleństwa czasem.
    W ciągu dnia je nawet co godzinę chwilkę lub co dwie. Ale już sama nie wiem, bo mi położna mówiła, że te pierwsze 10 min.mleka za dnia to raczej do zaspokojenia pragnienia, a po 10 min.leci to odżywcze. W nocy inaczej. Serio już głupieję.
    Dziś rano trafiłam po raz pierwszy na temat karmienia blokowego, więc muszę doczytać jak to się odbywa.
    A Mikołaj denerwuje się przy piersi? Bo Aniela nadal czasem ma nerwy, ale w sumie zaobserwowałam, że jak zrobi wtedy kupę to jest luz. Jestem też pewna, że ona ma potrzebę odbić po tym szybkim karmieniu, ale też robi to baaardzo rzadko, wtedy już nie ma mowy o jedzeniu, jak nie odbije. Nie wiem co robić, dlatego myślę o odciąganiu i karmieniu butlą, a nie wiem, czy to zniosę... Mam doła przez to.
    A ta wysypka to wrzucam fotę, czasem jest zaczerwieniona skóra tam, gdzie wysypka. A wysypka od ucha, przez skroń i na powiekach.
    https://zapodaj.net/plik-gloEgXsOqr

age.png

age.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:
    Wczoraj w nocy jak usypiałam młodego to nie zauważyłam, że cały płyn - surowica- wypłynął. Miałam mokre ciuchy. Aż mi się wklęśnięcie w ranie zrobiło. 🤯
    Ale eidzę, ze znowu się napełnia. :( na szczęście prawie juz nie boli. Czytałam, ze taki surowiczak to nawet kwestia tygodni ... 😞

A czemu zabierasz malucha ze sobą? Nie jeździsz autem???

Ojejku, ale się narobiło z tą raną... oby to naprawdę szybko się zregenerowało, zagoiło. Ja za to nabawiłam się odparzeń po zdjęciu tejpów od fizjo-uro... w zasadzie po zdjęciu dopiero to zobaczyłam, a wcześniej swędziało, ale to zbagatelizowałam 🙈

Do gina mamy 1,5h drogi w jedną stronę, więc muszę młodą zabrać. A starszak też chetnie pojedzie, bo mogłaby zobaczyć się z drugą babcią, ale nie wiem, czy przeżyjemy wszyscy taką wyprawę 🤡 więc pewnie zostanie z babcią za ścianą, a ja z mężem i młodą pojadę, będę z tyłu siedziała. Ja mam stresa jeździć z przodu z takim malcem, muszę mieć kontrolę 😉

age.png

age.png
‹‹ 635 636 637 638 639
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ