SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi, cieszę się oczywiście, że jest stabilnie, choć tutaj różne historie się poznaje - np. dziecko 6 miesięcy, z czego 2 miesiące w domu, tak to pozostałe 4 w szpitalu (ciągle powroty). Różne sytuacje, ale dzieci nieraz wracają na tydzień/dwa do domu i znów szpital :/ ja traktowałam obecną sytuację jako przejściową i liczę naprawdę, że czeka nas dom na stałe, nie na tydzień czy miesiąc

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)
    12.2025 córeczka 💖

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wasze dzieci mają już kolki?

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Mini94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga ja psychicznie mam dosyć. Bardzo się cieszę z dziecka, był bardzo wyczekiwany ale daje popalić. Jest praktycznie nieodkładalny. Na rękach anioł a odłożysz to diabełek. Mam zakwasy od trzymania go na rękach ale inaczej nie idzie. Jego ciągły płacz doprowadza mnie do gorączki. Mój dużo przy nim pomaga ale bardzo często go w domu nie ma a teraz jeszcze wraca do pracy. Mój kręgosłup i plecy wołają na ratunek. Będę próbować chustonoszenia. U nas problemy brzuszkowe praktycznie są od początku, gdyby nie to i jego ciągły płacz cieszyłabym się bardziej z tego macierzyństwa, póki co jest walka o przetrwanie kolejnego dnia.
    Jadąc gdzieś sama to czuję się jakbym poszła na wagary w szkole. A samochodem to nigdy tak przepisowo nie jeździłam, trzymam sie każdego ograniczenia prędkości 🫠

Czy któraś z Was używałam już nosibo? Ja na razie przekręcam o ten 1 poziom i wydaje mi się za słaby ale na 2 kresce jest chyba za mocny dla takiego noworodka. Coś mu siedzi w płucach słyszę, że ciężko oddycha. Wydaje mi się, że to kwestia suchego powietrza. Używam nawilżacza i wietrzę pokój a ten nosibo nie pomaga, może powinnam dać na mocniejszy poziom ale boję się, że zaszkodzę dziecku. Używam razem z solą fizjologiczna.

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini94 wrote:
    Wilga ja psychicznie mam dosyć. Bardzo się cieszę z dziecka, był bardzo wyczekiwany ale daje popalić. Jest praktycznie nieodkładalny. Na rękach anioł a odłożysz to diabełek. Mam zakwasy od trzymania go na rękach ale inaczej nie idzie. Jego ciągły płacz doprowadza mnie do gorączki. Mój dużo przy nim pomaga ale bardzo często go w domu nie ma a teraz jeszcze wraca do pracy. Mój kręgosłup i plecy wołają na ratunek. Będę próbować chustonoszenia. U nas problemy brzuszkowe praktycznie są od początku, gdyby nie to i jego ciągły płacz cieszyłabym się bardziej z tego macierzyństwa, póki co jest walka o przetrwanie kolejnego dnia.
    Jadąc gdzieś sama to czuję się jakbym poszła na wagary w szkole. A samochodem to nigdy tak przepisowo nie jeździłam, trzymam sie każdego ograniczenia prędkości 🫠

Czy któraś z Was używałam już nosibo? Ja na razie przekręcam o ten 1 poziom i wydaje mi się za słaby ale na 2 kresce jest chyba za mocny dla takiego noworodka. Coś mu siedzi w płucach słyszę, że ciężko oddycha. Wydaje mi się, że to kwestia suchego powietrza. Używam nawilżacza i wietrzę pokój a ten nosibo nie pomaga, może powinnam dać na mocniejszy poziom ale boję się, że zaszkodzę dziecku. Używam razem z solą fizjologiczna.
    Hej ja z wątku listopad 2025, co do noska i ciężkiego oddychania to polecam codzienne nawilżanie noska solą fizjologiczną(kropelka wystarczy) i woda morską(nie za głęboko )odciągaj tylko w krytycznych sytuacjach, ta śluzówka się dopiero rozwija tak samo krtań, to wszystko musi dojrzeć.

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
‹‹ 649 650 651 652 653
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ. Kluczowe 90 dni przed poczęciem – jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ