Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Belma wrote:Wilga 4 miesiące samego kp to i tak długo, większość moich znajomych karmiła miesiąc lub dwa i jak pojawiał się kryzys to rezygnowały całkowicie. Wiem, że to trudne do przetrawienia, ale i tak jesteś super dzielna!
Co do spacerów to tak. Kiedy nie trzeba zakładać tyłu warstw to jest o niebo lepiej ☺️
Ta aplikacja się sprawdza serio? Ja już się poddaje, przed każdą drzemką jest krzyk, te okna aktywności raz są dwugodzinne, a raz dłuższe i już sama nie wiem kiedy ją usypiać, bo okazuje się że jeśli trze oczy to nie zawsze chce spać..
U nas aplikacja się sprawdzała, do czasu... Ostatnio Kuba ma okna aktywności po 3 -3,5 godziny, za nic nie chce w dzień pójść normalnie spać, a jak już się uda go położyć na drzemkę, to prześpi max 30-40 minut. I takich drzemek w ciągu dnia ma najwięcej 3. Napper za nami nie nadąża ostatnio. Ciężki przypadek jesteśmy. 😅
Belma lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy
2017 - mięśniak ok. 9cm, laparotomia
2018-2023 - nowe mięśniaki, krwotoki, propozycja usunięcia macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10.24 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10.24 - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01.25 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01.25 - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04.25 - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06.25 - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08.25 - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
3.12.25 - CC, 3870gr, 54cm 🍼🤱

-
Wilga27 wrote:Hej! Nie to nie ja …
U nas jak się obudzi przed 6 to próbuje udawać że jest noc (z różnym skutkiem 😆)
My mamy dużo innych problemów ale z usypianiem akurat nie.
Przechodzę na hybrydę z mm, będę podawać wieczorem. Nie chciałam tego ale nie mam już wyjścia. Wiem że to nie koniec świata ale muszę się z tym oswoić.
A jak żyjecie w upały? Ja jestem zachwycona. Nie trzeba zakładać żadnych kombinezonów tylko body, spodenki i wyjazd w wózku
Umieram .. juz zapowiedziałam, że będzie kolejna klima w domu, inaczej zdechne ...
No Napper dziewczyny chwalą , ja korzystam z Dziecko+ ,Napper tez zainstalowałam w tym samym czasie, ale wyliczal mi tak samo. Nam się teraz okna rozjeżdżają do 3h i nie utrafisz, które to.
Byliśmy dzisiaj ze znajomymi nad tymi polskimi malediwami ... mloda zrobila taki raban, ze chyba w samym Jaworznie było słychać. Wracalam w rytm poloneza😂😂 -
taterniczka wrote:Rozumiem z tym karmieniem, bo sama też nie mam wyjścia muszę przetrawić naszą sytuację. Od dwóch tygodni karmię trochę piersią (ile Kuba da radę, bo ma problemy z napięciem i niestety na ssanie to też się przekłada), trochę moim odciągniętym mlekiem (przez to wszystko mam mniej pokarmu) i jak trzeba jeszcze, to podaję mm. Ciężkie to dla mnie, zwłaszcza, że on się tak cieszy, jak widzi cycka, a nie umie sobie z nim poradzić i się biedny denerwuje i szarpie. Psychicznie mnie to odciąganie zajeżdża, mam poczucie, że nic innego nie robię, tylko nasz dzień kręci się wokół tematu karmienia. Dlatego powoli się poddaję. Wolę, żeby już jadł to mm niż miał wiecznie sfrustrowaną i wkurzoną matkę, która nie jest w stanie mu poświęcić tyle czasu, ile by chciała. 😥
Rozumiem Cie doskonale. Trzymaj się 🩷
Ja przez to wszystko też na pewno mam mniej mleka i nie jestem w stanie odciągać tyle ile mała chce, a nie zawsze zje z piersi. Zapasy mi się już kończą, więc nie mam wyjścia. Musi wjechać mm..
Ale tak jak mówisz, u nas już też było tyle stresu przez to odciąganie i karmienie, że jednego wieczoru stwierdziłam, że tak nie może być. Ciągły stres
Przejdę na hybrydę i będę dawać mm tylko czasami a pierś nadal zostanie, to mnie też pociesza..
Belma - dzięki 🩷
Tak mi się sprawdza napper, ale oczywiście nie w 100%. Często te drzemki są wcześniej i skracam OA. Czasami są dłuższe. Muszę obserwować córkę ale generalnie bardzo mi ta aplikacja pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 06:58
Belma lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Dziewczyny a jak wyglądają Wasze nocki? U nas to się bardzo zepsulo bo usypiamy mała około 19 i potem karmimy a potem na jeszcze 3 pobudki w nocy na karmienie i wstaje finalnie 6-7 ale problem w tym że śpi bardzo niespokojnie, trzeba cały czas w sumie na nia zerkać bo często wypluwa smoczka, za jakis czas go szuka itp itd.
-
Wilga27 wrote:Rozumiem Cie doskonale. Trzymaj się 🩷
Ja przez to wszystko też na pewno mam mniej mleka i nie jestem w stanie odciągać tyle ile mała chce, a nie zawsze zje z piersi. Zapasy mi się już kończą, więc nie mam wyjścia. Musi wjechać mm..
Ale tak jak mówisz, u nas już też było tyle stresu przez to odciąganie i karmienie, że jednego wieczoru stwierdziłam, że tak nie może być. Ciągły stres
Przejdę na hybrydę i będę dawać mm tylko czasami a pierś nadal zostanie, to mnie też pociesza..
Belma - dzięki 🩷
Tak mi się sprawdza napper, ale oczywiście nie w 100%. Często te drzemki są wcześniej i skracam OA. Czasami są dłuższe. Muszę obserwować córkę ale generalnie bardzo mi ta aplikacja pomaga
U mnie dochodzi jeszcze to, że Kubę trzeba odbijać po jedzeniu, więc w ciągu dnia mi ciężko to wszystko czasowo połączyć. Dzisiaj w dzień póki co ściągam i daje z butelki, w nocy karmiłam piersią. Ech... 😥niedoczynność tarczycy
2017 - mięśniak ok. 9cm, laparotomia
2018-2023 - nowe mięśniaki, krwotoki, propozycja usunięcia macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10.24 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10.24 - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01.25 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01.25 - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04.25 - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06.25 - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08.25 - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
3.12.25 - CC, 3870gr, 54cm 🍼🤱

-
Wilga27 wrote:Jeśli nie idziemy na spacer to zawsze tak samo.
Zawijam w rożek (muszę jakiś cieńszy znaleźć), daje kocyk - króliczka, często smoczek i usypiam na rękach. Kiedyś musiałam z suszarka ale teraz albo Szumiś albo coś śpiewam po cichutku
Wilga usypiasz na siedząco czy stojąco? Moja mała akceptuje tylko stanie i bujanie i myślę żeby zainwestować w fotel bujany bo już mi kręgosłup siada.. no ale czy się przyjmie…
-
RumbaLover wrote:Dziewczyny a jak wyglądają Wasze nocki? U nas to się bardzo zepsulo bo usypiamy mała około 19 i potem karmimy a potem na jeszcze 3 pobudki w nocy na karmienie i wstaje finalnie 6-7 ale problem w tym że śpi bardzo niespokojnie, trzeba cały czas w sumie na nia zerkać bo często wypluwa smoczka, za jakis czas go szuka itp itd.
U nas od początku noce są beznadziejne i mała śpi bardzo płytko i niespokojnie. Byliśmy już u osteopaty ale nic nam nie pomógł - pewnie musimy poczekać aż samo
Minie, ale ja niewiem co to jest dobra noc z niemowlakiem. Regresu snu nawet nie zauważyłam bo cały czas było słabiutko …
Taterniczka - współczuję
ja w ciągu dnia i w nocy póki co większość karmień z piersi ale na śpiocha; ale wieczorne tylko z butelki bo inaczej młoda nie zje
dziś przychodzi mm i jutro zaczynam proces ..
RumbaLover - kiedyś musiałam dużo chodzić i bujać albo skakać na piłce a teraz często udaje mi się lekko pobujać albo nawet na siedząco, ale jakieś bujanie i szum musi być..
W przyszłym tyg mam konsultacje z konsultantką snu może coś mi jeszcze podpowie .. chociaż tak jak mówię, u nas jest problem ogromny ze spaniem ale z usypianiem
Na szczęście kompletnie nie. Parę min i załatwione👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga27 wrote:U nas od początku noce są beznadziejne i mała śpi bardzo płytko i niespokojnie. Byliśmy już u osteopaty ale nic nam nie pomógł - pewnie musimy poczekać aż samo
Minie, ale ja niewiem co to jest dobra noc z niemowlakiem. Regresu snu nawet nie zauważyłam bo cały czas było słabiutko …
Taterniczka - współczuję
ja w ciągu dnia i w nocy póki co większość karmień z piersi ale na śpiocha; ale wieczorne tylko z butelki bo inaczej młoda nie zje
dziś przychodzi mm i jutro zaczynam proces ..
RumbaLover - kiedyś musiałam dużo chodzić i bujać albo skakać na piłce a teraz często udaje mi się lekko pobujać albo nawet na siedząco, ale jakieś bujanie i szum musi być..
W przyszłym tyg mam konsultacje z konsultantką snu może coś mi jeszcze podpowie .. chociaż tak jak mówię, u nas jest problem ogromny ze spaniem ale z usypianiem
Na szczęście kompletnie nie. Parę min i załatwione
Może będę próbować na siedząco też, podobno dzieci potrzebują się przyzwyczaić, zobaczymy.
Dziewczyny a polecacie jakieś kocyki, otulacze na ten ciepły czas? Ja kupiłam kocyk muślinowy i mała tulę w niego bo w tych dotychczasowych już jej gorąco. Myślę też o zakupie śpiworka takiego cienkiego, ciekawe czy się przyjmie 😊
-
Spróbuj, może z czasem uda się na siedząco - trzymam kciuki!
Właśnie no ja też nie wiem w co otulić małą teraz jak jest tak ciepło, chętnie przyjmę polecenia. Jak ci się sprawdza ten Kocyk muślinowy?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga27 wrote:Spróbuj, może z czasem uda się na siedząco - trzymam kciuki!
Właśnie no ja też nie wiem w co otulić małą teraz jak jest tak ciepło, chętnie przyjmę polecenia. Jak ci się sprawdza ten Kocyk muślinowy?
Narazie to kończy się prężeniem, wyginaniem i płaczem ale nie poddaje się, jutro kolejna próba 🙈 nie wiem czy to przez te upały czy o co chodzi ale ostatnio u nas też wózek parzy, potrafimy mieć godzinny spacer na którym nie zaśnie i dopiero w domu jak jest wymęczona to usypiamy się.
A co do kocyka to mi się bardzo sprawdza ten materiał, mam wrażenie że mała się tak nie poci i nie jest jej gorąco, taki naturalny bardzo. Szukam właśnie jeszcze czegoś innego więc czekam również na polecajki. 😊
Jeśli chodzi o jedzenie to w dzień też mamy wojny, mimo że jest karmiona MM to zje niecałą porcję i potem się bawi butelka, wszystko jest ciekawe tylko nie jedzenie 🤡 także myślę że skutkiem tego są te pobudki w nocy gdzie musi nadrobić -
U nas noce są kiepskie, w dzień przed zasypianiem wrzaski okropne.. chyba zainstaluje tego nappera na próbę bo idzie oszaleć 😬
My dostaliśmy muślinowy kocyk i na teraz jest super, przy tskiej temperaturze idealny ☺️
Czy Wasze dzieci już się obracają na brzuch? Moja jest z początku grudnia, za chwilę skończy 5 miesięcy i jakoś się jej nie chce 😬 -
Belma - moja córka z 29, nie obraca się ani na brzuch ani na plecy, ale pełza 😆
Belma lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Belma wrote:U nas noce są kiepskie, w dzień przed zasypianiem wrzaski okropne.. chyba zainstaluje tego nappera na próbę bo idzie oszaleć 😬
My dostaliśmy muślinowy kocyk i na teraz jest super, przy tskiej temperaturze idealny ☺️
Czy Wasze dzieci już się obracają na brzuch? Moja jest z początku grudnia, za chwilę skończy 5 miesięcy i jakoś się jej nie chce 😬
Moja obraca się na boczek ale tylko lewy i udało jej się dwa razy na brzuszek obrócić. Nie martwiłabym sie tym kompletnie bo co dziecko to to będzie inaczej. Ja się strasznie stresowałam że moja mala nie podosi główki a z dnia na dzień w sumie nagle podniosła 🙈❤️dzień przed wizyta u fizjo tak naprawdę
Belma u nas też usypianie koszmarne także witaj w klubie 😃
Belma lubi tę wiadomość
-
Moj maly obrócił sie pierwszy raz w 3,5ms potem na 2 tygodnie zapomnial o tym 😆 i 4 ms ruszył obraca sie cały czas, a od wczoraj pełza, najgorzej w nocy też obraca sie na brzuch i dzis ćwiczył pelzanie w łóżku 😆 noce są ostatnio straszne pobudki, poplakiwanie. Ja swojego lulam na rękach stojąc wozek tylko soacerowka na kaldobach na trawie zaśnie 😆
Belma lubi tę wiadomość
👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt beta 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179 Panorama zdrowy 🩵
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
13+3 tc crl 7, 29 cm ❤️166
18+3 tc 322g 🩵
21+6 tc 533g 🩵 połówkowe
27+0tc 1200g
32+0 tc 2200g
35+5 tc 3400g
37+5 tc 3700g
39+3 tc Leon 4kg 57cm

-
U nas wczoraj było combo w trakcie 10 min był pierwszy obrót na plecy potem na Brzuch a potem jeszcze podpór 😆 normalnie widowisko lepsze niż w telewizji😬
RumbaLover, Belma lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Dziewczyny mam do Was jeszcze pytanie. W czerwcu mam wyjazd planowany od ponad roku, na drugi koniec świata na 5 dni (łącznie z lotami)
Cały czas noszę się z zamiarem wyjazdu, chociaż wiem, że będzie mi ciężko ale taka okazja nie powtórzy się w moim życiu.
Natomiast zaczynają mnie dopadać wątpliwości. Nie czy mój mąż sobie poradzi, bo wiem, ze tak. Ale czy nie zrobie tym krzywdy mojej córce? Nie wiem co o tym myśleć już
jakie jest Wasze zdanie, tak szczerze?
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga27 wrote:Dziewczyny mam do Was jeszcze pytanie. W czerwcu mam wyjazd planowany od ponad roku, na drugi koniec świata na 5 dni (łącznie z lotami)
Cały czas noszę się z zamiarem wyjazdu, chociaż wiem, że będzie mi ciężko ale taka okazja nie powtórzy się w moim życiu.
Natomiast zaczynają mnie dopadać wątpliwości. Nie czy mój mąż sobie poradzi, bo wiem, ze tak. Ale czy nie zrobie tym krzywdy mojej córce? Nie wiem co o tym myśleć już
Szczerze- jak tylko mąż ogarnie mała i poradzi sobie ze wszystkimi obowiązkami to ja bym się nie zastanawiała
5 dni to nie jakaś tragedia a taki wyjazd też zrobi Tobie bardzo dobrze.
-
Wilga27 wrote:Dziewczyny mam do Was jeszcze pytanie. W czerwcu mam wyjazd planowany od ponad roku, na drugi koniec świata na 5 dni (łącznie z lotami)
Rozumiem, że to trudne ale tak jak sama piszesz taka okazja już się nie powtórzy. To tylko 5 dni, nie martw się i zrób coś dla siebie, bardzo dużo poświęcamy jako mamy dlatego nam też się coś należy. Sama też pewnie miałabym dużo wątpliwości, ale czasem trzeba postawić siebie na pierwszym miejscu ☺️ -
Dzięki dziewczyny, wcześniej byłam pewna, że pojadę a teraz zaczynają dopadać wątpliwości. Ale bardzo bym chciała bo to naprawdę okazja jakiej już nie będę miala.. mąż da sobie radę, jest też cała rodzina w razie czego do pomocy.. bardziej martwię się jak córka zareaguje i to zniesie ?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga27 wrote:Dzięki dziewczyny, wcześniej byłam pewna, że pojadę a teraz zaczynają dopadać wątpliwości. Ale bardzo bym chciała bo to naprawdę okazja jakiej już nie będę miala.. mąż da sobie radę, jest też cała rodzina w razie czego do pomocy.. bardziej martwię się jak córka zareaguje i to zniesie ?
Ja to bym się bardziej o męża martwiła że się wykończy 🙃 ja myślę że dla nas matek te 5 dni to jak wieczność ( ja jak idę do fryzjera na 3 godziny to mnie boli brzuch 😅) ale myślę że dla córki to nie będzie trauma, nie mam doświadczenia bo to też moje pierwsze dziecko ale 5 dni to naprawdę nie dużo.
Wilga27 lubi tę wiadomość