Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Belma Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam właśnie tak robimy, jednak czasem coś nie pasuje i budzi się w sekundę 😬

U nas robi się weselej, malutka coraz więcej guga i coraz więcej się uśmiecha. Niestety jakieś problemy skórne mamy i leżenie na brzuszku też jest krótkie, bo się strasznie denerwuje. A jak to u Was wygląda?☺️

• RumbaLover Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Nefretam właśnie tak robimy, jednak czasem coś nie pasuje i budzi się w sekundę 😬

U nas robi się weselej, malutka coraz więcej guga i coraz więcej się uśmiecha. Niestety jakieś problemy skórne mamy i leżenie na brzuszku też jest krótkie, bo się strasznie denerwuje. A jak to u Was wygląda?☺️

U nas mała też nie przepada za brzuszkiem ale daje ja w każdym oknie aktywności i różnie wytrzymuje czasem 1 min czasem 10 😃 zapisałyśmy się też na takie zajęcia dla maluchów więc tam przez 40 min śpiewamy ćwiczymy i dajemy na brzuszek też więc może w końcu polubi 😊

• Wilga27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RumbaLover wrote:
    Wilga super że się wyjazd udał! A jak dawaliście radę z drzemkami w dzień i karmieniem? A jeśli chodzi o basen to masz jakieś polecajki co do stroju itp? Pływaliście z małą w tym brodziku dla dzieci?

Wiesz co my byliśmy w hotelu więc nie było żadnego
    Zwiedzania itp, także nie było problemu z drzemkami.
    2 robiliśmy na spacerze w wózku chociaż raz był dramat i i tak usypiałam małą na rękach spacerując 😆

U nas z karmieniem w ogole jest duży problem i muszę karmić praktycznie na śpiocha albo tuż po drzemce więc
    Cyrklowaliśmy tak, żeby być wtedy w pokoju.
    Jak byśmy pojechali na taki wyjazd, że nas nie ma w domu/pokoju pół dnia to musiałabym karmić butelką - to jescze do przetestowania…

Jeśli chodzi o basen my założyliśmy takiego pampersa do wody i na to taki kostium do pływania w tym stylu:
    https://www.zalando.pl/next-sunsafe-all-in-one-standard-kostium-kapielowy-blue-sealife-nx384c07e-k24.html

Ale widziałam też że są specjalne pieluszki takie które się zakłada chyba na tego pampersa …

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka na szczęście uwielbia leżeć na brzuchu, od początku bardzo to lubiła więc leży naprawdę dużo w ciągu dnia.
    Ale jeszcze się nie obraca ani na plecy ani na brzuch, a jak jest u Was?

I jak z regresem snu, już po?

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny już rok mija od początku tego wątku 🥹 ja rok temu bylam jeszcze przed USG (mialam 6.05) szok, ze to tak zlecialo!

Belma lubi tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • RumbaLover Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Moja córka na szczęście uwielbia leżeć na brzuchu, od początku bardzo to lubiła więc leży naprawdę dużo w ciągu dnia.
    Ale jeszcze się nie obraca ani na plecy ani na brzuch, a jak jest u Was?

I jak z regresem snu, już po?

U nas córka nie lubi na brzuszku ale coraz dłużej wytrzymuje więc jest plus :)

U nas regres snu dalej niestety - ciężko się ją usypia w dzień a w nocy śpi ale niespokojnie bardzo, cały czas chce ze smoczkiem po czym go wypluwa i spowrotem go szuka i tak w kółko…

• Wilga27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie ale u nas sen od początku był słabiutki więc nawet nie zauważam różnicy 😆 także może być już tylko lepiej.. tak sobie powtarzam, w końcu musi się poprawić prawda 😬?

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • RumbaLover Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką nadzieję! A jednocześnie myślę że jak już będzie lepiej to zatęsknimy za tymi czasami bobasków. Dziewczyny a kiedy planujecie zacząć rozszerzać dietę? Po skończonym 6 miesiącu? Ja narazie trochę o tym czytam i się mentalnie przygotowuje :D

malinka201666 lubi tę wiadomość

• Wilga27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RumbaLover wrote:
    Ja mam taką nadzieję! A jednocześnie myślę że jak już będzie lepiej to zatęsknimy za tymi czasami bobasków. Dziewczyny a kiedy planujecie zacząć rozszerzać dietę? Po skończonym 6 miesiącu? Ja narazie trochę o tym czytam i się mentalnie przygotowuje :D

Mi się wydaje, że ja jednak nie będę tęsknić za tymi czasami… ale zobaczymy ;)

Co do RD to ja narazie nawet o tym nie myślę, za miesiąc zacznę się tym interesować:D

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Chałwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tęskie za moim plackiem każdego dnia :3 ... ale może dlatego, że poza pierwszymi 3ma tygodniami z refluksem to dziecko mam na prawdę spoko. Takie zachęcające do kolejnego. Placze jak kazde. Czadu dala nam tylko przy ostatnim skoku.

Ja jeszcze się nie wczuwałam w RD, lekarz nas poprowadzi przy alergii :P

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

👣 25.11.2025 (36+6) , 2800 g , 10 pkt.

TP 17.12.25

age.png
  • Belma Autorytet

Wysłany: 3 maja, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pamiętam która o tym pisała, chyba Ty Wilga27?
    Mała jak się obudzi rano o 5-6 to przewijak ją i około godziny później próbuję znowu położyć ją spać, ale ostatnio jest taki okropny krzyk i to po prostu nie wychodzi. Trze oczy i jest zmęczona, ale w żaden sposób nie potrafię jej położyć spać..
    Macie jakieś sposoby?

• RumbaLover Koleżanka

Wysłany: 3 maja, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Mała jak się obudzi rano o 5-6 to przewijak ją i około godziny później próbuję znowu położyć ją spać, ale ostatnio jest taki okropny krzyk i to po prostu nie wychodzi. Trze oczy i jest zmęczona, ale w żaden sposób nie potrafię jej położyć spać..
    Macie jakieś sposoby?

U nas bardzo podobnie, do tej pory działały ręce i lulanie ale też już ręce parzą, ja kładę do łóżeczka, masuję po główce i puszczam „shshs” na YouTube i po jakims czasie zasypia.. trzeba być cierpliwym bo czasem to trwa.

Dziewczyny a czy któraś ma podobny „problem” - moja mała nie chce być noszona na rękach u nikogo innego oprócz mamy i taty, nawet u dziadków którzy są stosunkowo często. Generalnie to nie lubi obcych i bardzo źle na nich reaguje, kiedy biorą ją na ręce wpada w straszny płacz… może to jest chwilowe i może minie ale na chwilę obecną jestem przerażona tym.. nawet nie za bardzo akceptuje spacery z dziadkami…bo też płaczę jak się zorientuje że nie ma rodziców..

• Belma Autorytet

Wysłany: 3 maja, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiem czy u nas się to sprawdzi, bo jak masuje ją po główce to się jakby złości 😂ale spróbuję, dzięki!
    Czytałam o tym, że ten strach przed obcymi przychodzi jakoś w 5 miesiącu, ale nie wiem jak długo trwa. Oby szybko minęło!

• RumbaLover Koleżanka

Wysłany: 3 maja, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Oj nie wiem czy u nas się to sprawdzi, bo jak masuje ją po główce to się jakby złości 😂ale spróbuję, dzięki!
    Czytałam o tym, że ten strach przed obcymi przychodzi jakoś w 5 miesiącu, ale nie wiem jak długo trwa. Oby szybko minęło!

Oby bo nawet na chwilę obecną nie mamy jej za bardzo jak zostawić nikomu jakby zaistniała nagła potrzeba…

My właśnie po małej walce przy usypianiu, masowanie główki niestety nie pomogło u mnie tym razem też 🤭😂 zasnęła na rękach w końcu.

• Wilga27 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Macie jakieś sposoby?

Hej! Nie to nie ja …
    U nas jak się obudzi przed 6 to próbuje udawać że jest noc (z różnym skutkiem 😆)
    My mamy dużo innych problemów ale z usypianiem akurat nie.

Przechodzę na hybrydę z mm, będę podawać wieczorem. Nie chciałam tego ale nie mam już wyjścia. Wiem że to nie koniec świata ale muszę się z tym oswoić.

A jak żyjecie w upały? Ja jestem zachwycona. Nie trzeba zakładać żadnych kombinezonów tylko body, spodenki i wyjazd w wózku :D

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • RumbaLover Koleżanka

Wysłany: 5 maja, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Hej! Nie to nie ja …
    U nas jak się obudzi przed 6 to próbuje udawać że jest noc (z różnym skutkiem 😆)

Przechodzę na hybrydę z mm, będę podawać wieczorem. Nie chciałam tego ale nie mam już wyjścia. Wiem że to nie koniec świata ale muszę się z tym oswoić.

A jak żyjecie w upały? Ja jestem zachwycona. Nie trzeba zakładać żadnych kombinezonów tylko body, spodenki i wyjazd w wózku :D

Ja to samo, co prawda szybciej mi uśpiała w wózku jak było zimno ale nie ma przynajmniej płaczu przy ubieraniu.

Wilga a jak z reguły usypiasz mała jak się je kończy okno aktywności?

• Wilga27 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RumbaLover wrote:
    Ja to samo, co prawda szybciej mi uśpiała w wózku jak było zimno ale nie ma przynajmniej płaczu przy ubieraniu.

Wilga a jak z reguły usypiasz mała jak się je kończy okno aktywności?

Jeśli nie idziemy na spacer to zawsze tak samo.
    Zawijam w rożek (muszę jakiś cieńszy znaleźć), daje kocyk - króliczka, często smoczek i usypiam na rękach. Kiedyś musiałam z suszarka ale teraz albo Szumiś albo coś śpiewam po cichutku :)

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi pomaga ta aplikacja napper, mega się sprawdza

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Belma Autorytet

Wysłany: 5 maja, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga 4 miesiące samego kp to i tak długo, większość moich znajomych karmiła miesiąc lub dwa i jak pojawiał się kryzys to rezygnowały całkowicie. Wiem, że to trudne do przetrawienia, ale i tak jesteś super dzielna!

Co do spacerów to tak. Kiedy nie trzeba zakładać tyłu warstw to jest o niebo lepiej ☺️

Ta aplikacja się sprawdza serio? Ja już się poddaje, przed każdą drzemką jest krzyk, te okna aktywności raz są dwugodzinne, a raz dłuższe i już sama nie wiem kiedy ją usypiać, bo okazuje się że jeśli trze oczy to nie zawsze chce spać..

Wilga27 lubi tę wiadomość

• taterniczka Autorytet

Wysłany: 5 maja, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Hej! Nie to nie ja …

Rozumiem z tym karmieniem, bo sama też nie mam wyjścia muszę przetrawić naszą sytuację. Od dwóch tygodni karmię trochę piersią (ile Kuba da radę, bo ma problemy z napięciem i niestety na ssanie to też się przekłada), trochę moim odciągniętym mlekiem (przez to wszystko mam mniej pokarmu) i jak trzeba jeszcze, to podaję mm. Ciężkie to dla mnie, zwłaszcza, że on się tak cieszy, jak widzi cycka, a nie umie sobie z nim poradzić i się biedny denerwuje i szarpie. Psychicznie mnie to odciąganie zajeżdża, mam poczucie, że nic innego nie robię, tylko nasz dzień kręci się wokół tematu karmienia. Dlatego powoli się poddaję. Wolę, żeby już jadł to mm niż miał wiecznie sfrustrowaną i wkurzoną matkę, która nie jest w stanie mu poświęcić tyle czasu, ile by chciała. 😥

niedoczynność tarczycy
    2017 - mięśniak ok. 9cm, laparotomia
    2018-2023 - nowe mięśniaki, krwotoki, propozycja usunięcia macicy
    sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10.24 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10.24 - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01.25 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01.25 - 2️⃣ET 3AA❌️
    2.04.25 - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    11.06.25 - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
    SANCO - zdrowy chłopiec 💙
    13.08.25 - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
    3.12.25 - CC, 3870gr, 54cm 🍼🤱

age.png
‹‹ 666 667 668 669 670
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ